buktande disk -vad göra åt smärtan?

Tecken och symptom på en buktande disk

Tecken och symptom på en buktande disk


En utbuktande skiva är också känt som en halkade eller diskbråck, vilket påverkar kotorna i ryggraden. Det finns emellertid en skillnad. Kotorna och skivorna som dämpar dem hjälpa oss att böja eller böja, stänga sidled, röra tårna och rotera. Alla skador på kotorna eller skivor som dämpar dem kan påverka rörelse och rörlighet, samt orsaka ryggsmärtor. Förstå tecken och symtom på en buktande disk kommer att inleda snabb behandling för att förhindra komplikationer såsom muskelsvaghet, kronisk smärta eller till och med förlust av andra kroppsfunktioner, såsom tarm och blåskontroll.

Definition

En utbuktande skiva definierar utseendet av en skiva som har fallit eller på annat sätt utbuktande ur position. Beläget mellan kota i ryggraden, skivor ge dämpning och skydda ändarna på benen mot gnidning mot varandra. När vi blir äldre, slitage på dessa skivor minskar deras storlek och förmåga att dämpa kotor i ryggen, vilket ofta leder till stelhet och begränsad rörelseomfång. En buktande disk skiljer sig från en diskbråck i att utbuktande disken förblir intakt och en diskbråck bokstavligen dyker öppen, eller är sprucken, trasiga eller skadade på något sätt som gör det möjligt för gel-liknande substans i disken för att sticka ut.

Tecken och symtom

En av de vanligaste symptomen på en utbuktande disken är ryggsmärta. Svällande skivor förekommer ofta i den nedre delen av ryggen. Mild, bultande eller skarpa ryggsmärta kan bero på skivan trycker mot nerver, eller en nypa av en nerv. Många människor lider vad som kallas ischias, vilket är en förutsättning ofta orsakas av en utbuktande skiva trycker på nerver som initierar skarp, stickande och reser smärta ner till skinkorna och ofta ner på baksidan av benet (eller ibland till och med båda benen) . Försök att flytta, sitta, ändra positioner eller ligga ner förvärra smärtan. Ett symptom på en utbuktning skiva är oförmågan att böja sig framåt eller ens räta ut ryggraden att stå i upprätt position utan att orsaka svår smärta. Många individer som lider av en utbuktande skiva känner också domningar i armen (s) eller ben (s). Svaghet i armar eller ben kan också noteras, beroende på placeringen av utbuktande skivan.

Riskfaktorer

Då och då kan vi justera ryggen lyfta en alltför tungt föremål eftersom vi inte använder rätt kropps ergonomi eller lyftteknik. Men individer som lyfter objekt varje dag (oavsett vikt eller storlek) löper en ökad risk för en utbuktande skiva på grund av överdriven slitage på dessa skivor. Människor som är överviktiga eller feta kan uppleva en utbuktande skiva på grund av den ständiga pressen på kotorna. Plötsliga, hårda vridrörelser kan också orsaka en utbuktande skiva, speciellt när lyfta tunga föremål, och även svårt att hoppa (från en yta till en annan) kan också uppmana en skiva att glida ur plats. Äldre personer är mer benägna att diskskador på grund av degenerativa sjukdomsprocesser, liksom det faktum att när vi åldras, skivorna förlorar i allmänhet sin storlek och förmåga att dämpa kotor.

Behandling

I de flesta fall kommer behandlingen innebär tålamod. Oftast kommer en utbuktande skiva läka sig själv med tiden. Men behandlingar lindra smärta kan innebära varma bad eller användning av en värmedyna eller is förpackningar placeras över det drabbade området under kortare perioder (längre än 20 till 30 minuter vid vid tiden). Receptfria läkemedel är ofta föreslås för mindre smärtlindring, men mediciner för att minska svullnad eller snabb muskelavslappning runt det drabbade området kan förskrivas.

Förebyggande / Lösning

Det finns ingen garanterad metod för att förhindra en halkade, svullen eller diskbråck, kan du minska dina chanser att drabbas av en genom att använda rätt lyftteknik, vilket innebär att titta på din hållning, med hjälp av dina benmuskler och hålla magmusklerna stoppade och tätt samtidigt lyfta . Regelbunden motion är också viktigt att främja och upprätthålla en god muskelkontroll och ton.

Hur behandlar du en svällande disk?

Hur behandlar du en svällande disk?


Behandling av en utbuktande skiva beror på placeringen av utbuktningen och svårighetsgraden av smärta, begränsningar eller andra symptom. Skivorna består av en mjuk gel innesluten i en brosk skal för att agera som en kudde mellan ryggradskotor. Eftersom dessa diskar försvagas, kan de röra sig ut ur linje med ryggraden, vilket gör att disken att bukta och tryck på närliggande nerver. Nerv impingement orsakar smärta för att resa till andra platser i kroppen såsom höfter, ben och fötter och meddelar omgivande muskler spasm i reaktion till skadan. Utbuktande diskar kan bidragit till åldrandet, och många människor har en buktande disk utan att känna något obehag.

Instruktioner

1 Vila kroppen. Låt kroppen att läka sig själv med ett par dagar sängläge. Använd en värmedyna för att hålla musklerna avslappnade, och inte utför några andra arbetsuppgifter som sliter på baksidan, såsom böjning eller lyft. Var noga med hur du bär kroppen såsom gående nedför trappor. Ibland ryggsmärta kan kasta av ditt saldo, så hålla fast dessa räcken.

2 Ta Curcumin tillägg 3 gånger om dagen med mat för att förhindra inflammation bildas i det skadade området. Håll dig borta från nerv stimulantia som koffein och inflammationsfrämjande livsmedel såsom mejeriprodukter. Drick mycket vatten för att spola kroppen från gifter.

3 Använd en over-the-counter smärtstillande eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att minska smärta och svullnad, såsom de som innehåller naproxen eller paracetamol som Motrin eller Aleve. Om smärtan är svår, konsultera en läkare för en muskel relaxer som du kan använda för en kort period tills bula avtar.

4 Applicera en kall och varm gel till området för att minska svullnad. Dessa geler gå på kall sedan vända varm gång absorberas av huden. Gnugga lavendelolja på området eller applicera en trasa indränkt med ricinolja bidrar också till att minska inflammation.

5 Applicera en kylklamp i 20 minuter följt av en värmedyna för samma tid. Om omgivande muskler börjar spasm avlägsna isen omedelbart.

6 Få sjukgymnastik behandlingar såsom ultraljud, elektrisk stimulering och skonsam motion för att lindra skivan på plats och stärka de mindre stödjande ryggmusklerna. Sjukgymnaster kan också lära dig övningar för att förbättra hållning och rätt sätt att böja och lyfta för att förhindra framtida skador på diskar.

Guide till antibiotika för tandvärk

Guide till antibiotika för tandvärk


Tandvärk verkligen kan vara ganska förödande. I själva verket är det ibland anses vara mer plågsam än förlossningen. Att förvärra problemet, många tandvärk har ingen quick fix som helst. Smärtstillande, antingen receptbelagda eller över disk, kan täcka upp smärtan men det är bunden att komma tillbaka inom några dagar eller timmar. Antibiotika är ganska framgångsrika i att behandla tandvärk, men det kan ibland ta dagar innan någon lindring känns. När det gäller permanent behandla de flesta typer av tandvärk, men antibiotika är oftast det bästa alternativet.

penicillin

Den mest kända och föredragna antibiotika för behandling av tandvärk som har utvecklats som ett resultat av en tand infektion, har penicillin använts inom tandvården sedan andra världskriget. Härrör från en typ av mögel, det finns mycket få biverkningar förknippade med användning av penicillin, med endast milda rapporter om illamående, kräkningar, diarré och svart hårig tunga. Dessa symtom upphör vanligen efter att patienten slutar använda penicillin. Det är också viktigt att notera att vissa typer av infektioner har växt antingen partiellt eller fullständigt resistenta mot penicillin. I dessa fall är behandling med penicillin meningslöst.

amoxicillin

Amoxicillin, en modifierad version av penicillin, var utvecklad för behandling av penicillinresistenta infektioner och bakterier. Den mest använda antibiotika inom tandvården idag, är det också användas av patienter som är allergiska mot penicillin och förskrivna till patienter som aldrig har använt någon typ av antibiotika i det förflutna. Men det finns många fler biverkningar förknippade med användning av amoxicillin än penicillin. De vanligaste biverkningarna av amoxicillin inkluderar illamående, kräkningar, diarré, svart hårig tunga, hudutslag, gulsot, tand missfärgning, hyperaktivitet, agitation och sömnlöshet. Överdosering kan leda till njursvikt, kristalluri och interstitiell nefrit.

clindamycin

Mindre ofta används än antingen penicillin eller amoxicillin, är klindamycin används för att behandla infektioner som är en direkt följd av penicillin eller amoxicillin resistenta bakterier. Det finns flera biverkningar som har rapporterats hos användare av klindamycin, dock, av vilka några kan vara ganska svår. Dessa biverkningar är illamående, kräkningar, diarré, buksmärtor, pseudomembranös kolit, dermatit och leukopeni. Överdosering av klindamycin kan ledde till kramper och depression.

Antibiotika kan inte behandla allt

Även om olika antibiotika har visat sig effektiv mot ett antal infektioner och typer av bakterier, de är inte effektiva mot tandvärk som orsakas av irreversibla pulpit. I dessa fall är den enda behandling långvarig administrering av analgetika.

Vad gör en svällande Disk ser ut på en MR?

Vad gör en svällande Disk ser ut på en MR?

Vad gör en svällande Disk ser ut på en MR?

MR eller magnetisk resonanstomografi används för att producera två-dimensionella bilder på insidan av den mänskliga kroppen, inklusive detaljerade bilder av en utbuktande skiva. När en svampartad skivliknande kudde mellan kotor i ryggraden skjuter ut från sin normala position, läkare beskriva tillståndet som en utbuktande skiva.

Diagnosen genom MRI

En patient som tror att hon har en utbuktande skiva bör besöka en läkare som kanske kan diagnostisera problemet genom fysisk undersökning. Ofta läkare kommer också att begära medicinsk avbildning. När du visar en MRI av det drabbade området, kommer läkare leta efter en skiva som bulging på sin plats och eventuellt röra en nervrot eller ryggmärgen. För det otränade ögat kan sidovyn MRT av spinal anatomi med en utbuktning skiva ser ut som en mjuk kudde mellan två ben som delvis sticker ut från sin ficka. Från denna vy en utbuktande skiva kan också avslöja en mindre, mer komprimerad utrymme jämfört med andra kotor avstånd. Genom top-view MRI, kan en skiva visas något buktar runt gränsen till kotor, återstående symmetrisk. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, de flesta utbuktande skivor förekommer i den nedre ländryggen delen av ryggraden.

Utbuktande skivans egenskaper

Ryggraden har mer än 30 ben som kallas kotor som skyddar ryggmärgen. Mellan kotorna finns skivor som liknar mjuka kuddar med en stark beläggning som kallas ringen och en geléliknande fyllning kallas kärnan. En skiva bula händer när kudden glider ur plats. När du tittar på en skiva bula genom MRI vätske kärna visas intakt inne i ringen. Beroende på plats, kan svällande skivor gå obemärkt eller patienter kan uppleva smärta och obehag i ryggen och / eller andra delar av kroppen såsom ben, fötter och armar.

Ryggmärgen Images

Ryggmärgen är en liknande en kolumn med olika sektioner. Kotor bildar ryggraden. Kotor hålls samman av ligament, senor och muskler och indelat i regioner längs ryggmärgen: hals-, bröst-, länd, sakral och svans. MRT kan visa skiva bulging mellan kotorna från en framifrån, bakre vy, ovanifrån och från sidan.

Den större bilden

Det finns många möjliga orsaker till en skiva att bukta. Dessa inkluderar diskdegeneration på grund av patientens ålder, kronisk dålig hållning, repetitiva ryggbesvär såsom tunga lyft och familjehistoria. Ofta en patient kommer att genomgå en MR för en icke-närstående tillstånd och upptäcka en eller flera utbuktande skivor som aldrig orsakat någon smärta eller obehag. För många patienter en utbuktande skiva kan vara sekundärt till en mer allvarliga medicinska problem. Till exempel, kan smärta uppstå där ländryggen och sakrala regionen ansluta eftersom denna del av ryggraden genomgår en stor press och vridning.

feldiagnos

Läkare kan inte alltid känna en utbuktning skiva på fysisk undersökning. Ofta patienter med ryggsmärtor antar att de har en utbuktande skiva när i själva verket deras smärta är myofasciellt eller tråkig värkande muskelsmärta. Smärta orsakad av härdning eller fastnar av fascia och musklerna kan härma symtomen av en utbuktande skiva. Andra inflammatoriska tillstånd såsom artrit kan också orsaka smärta i delar av kroppen som liknar dem som drabbats av en utbuktning skiva. En MR är ett medicinskt verktyg som kan hjälpa till att identifiera en utbuktande skiva, men ytterligare tester och examination är nödvändiga för att avsluta skiv bula är orsaken till ett smärtsamt tillstånd.

Vad är HP direkt till disk utskrift?

Vad är HP direkt till disk utskrift?


HP direkt till disk utskrift skriver ut etiketter direkt på kompatibla CD- och DVD-skivor. Du kan bara använda CD och DVD med en specialbelagd sida med direkt till disk utskrift.

skrivare

Endast vissa HP-skrivare, liksom Photosmart D5360 och Smart C5280, stödja direkt till disk utskrift (se Resurser). Om skrivaren inte specifikt stöd direkt till disk utskrift, försök inte att skriva ut direkt på en CD eller DVD.

Media

Skrivare kan inte skriva direkt på plast, så utskrivbara CD- och DVD-skivor har en belagd sida på vilken HP-skrivare kan skriva ut. HP tillverkar utskrivbara skivor som är optimerade för sina skrivare. Företaget varnar att använda skivor som du har bifogat tomma etiketter med direkt till disk utskrift.

Dricks

Bränn CD eller DVD innan du skriver på den. Enligt Epson, kan tryckprocess gör det omöjligt för brännaren att spela in data på skivan.

Vad är HP Disk Sanitzer?

Vad är HP Disk Sanitzer?


Många filer på din dator kan tyckas tas bort men kan faktiskt återvinnas från hårddisken, vilket utgör en säkerhetsrisk. HP Disk Sanitizer är ett verktyg från Hewlett Packard som permanent förstör känsliga data.

funktioner

Vad är HP Disk Sanitzer?


HP Disk Sanitizer är ett program som raderar alla data på en hårddisk. Det fungerar som ett elektroniskt dokumentförstöraren, så att raderad information om datorn inte kan hämtas genom att hacka eller dataåterställning.

Funktioner

Disk Sanitizer kan köras antingen från en startbar cd eller ett USB-minne och använder en US Department of Defense algoritm för att radera specificerad data permanent från en dator. Även om det ofta används på enskilda datorer, kan Disk Sanitizer köras på ett nätverk, så företag med HP-datorer på ett säkert sätt kan ta bort filer och skydda känsliga data.

Krav

HP Disk Sanitizer arbetar med Microsoft Windows XP och nyare Windows-operativsystem, och det kommer bara att köras på HP Compaq Business stationära tillverkade 2005 eller senare. Disk Sanitizer är tillgänglig gratis för nedladdning på Hewlett Packard webbplats.

Vad är en Neodym Disk Magnet?

Vad är en Neodym Disk Magnet?


Neodym skiv magneter ger även miniatyr elektroniska apparater möjligheten att manipulera magnetiska data. Dessa sällsynta jordartsmagneter kan utöva ett betydande magnetisk kraft för sin storlek.

Beskrivning

Neodymium skiv magneter få sitt namn från närvaron av neodym, en sällsynt jordartsmetall. Enligt K & J Magnetics har neodym den starkaste magnetiska potential någon sällsynt jordarts, vilket möjliggör skapandet av små men kraftfulla magneter.

Sammansättning

En neodymiummagnet innehåller en blandning av neodym, bor och järn pressas från ett pulver till fast skivform under högt värme och tryck. Tillverkare använder sedan ett extremt starkt magnetfält för att magnetisera skivan.

tillämpningar

Neodym skiv magneter har en mängd olika industriella användningar. Ningbo Souwest Magnetech Development Company listar hörlurar och högtalare, magnetiska drivna kopplingsreläer, medicinska avbildningsanordningar och hårddiskar som bara några av de program som använder dessa magneter.

Sexig hjärtans nattidéer

Sexig hjärtans nattidéer


Alla hjärtans dag är en internationell semester ägnas åt kärlek, men det finns mer att göra än att utbyta choklad, godis och söta små kort i skolan. Beroende på din relation med din partner, det finns en hel del sexiga sätt att njuta och fira natten efter Alla hjärtans dag, utan att hålla sig till de gamla normerna.

Klä upp sig

Gå ut för Alla hjärtans dag bör inte vara en händelse för run-of-the-mill kläder. Sätt på en kostym och slips eller ens en smoking, killar. Flickor, sätta på en elegant middag klänning eller sexig cocktail klänning för att visa din älskare du bryr dig. Naturligtvis, vad du bär under räknas också. Få lite sexig eller konstiga underkläder för att krydda upp när de tjusiga kläderna lossna. Detta gäller för killar också - du behöver inte hålla sig till din vanliga gamla boxare.

Dekorera huset

Fylla huset med blommor, ljus eller bara rosenblad. Dämpa belysningen och spela musik som ni båda gillar, men som inte kommer att distrahera dig från varandra. Ställa in stämningen med huset är det första steget till en sexig kväll. Dölja och lämna ledtrådar runt huset så att din älskare kan hitta dig.

införliva Mat

Sätta mat i sovrummet. Utfodring varandra är ett bra sätt att ansluta och att förstärka din passion för varandra. Turas bär ögonbindlar medan utfodring varandra. Detta kommer att öka känslan av både smak och känsel. Det finns massor av ätbara produkter för sovrummet, enligt Gateway, inbegripet ätbart underkläder, lotioner, oljor och mer, så var inte rädd för att hålla upp äta.

Massage

Turas ge varandra massage, beroende på vilken del av kroppen din älskare gillar att ha rört. Använd oljor eller lotion för att öka känslan och som en ursäkt för att skala bort en del av de sexiga underkläder. Även om du inte är en utbildad massör, ​​massera din partner visar dem dig omsorg och låter dig både komma närmare.

bada Tillsammans

Efter massage, äta i sängen och mer, kommer du förmodligen båda vara rörigt. Det finns inget sexigare och mer romantiskt än att ta ett bad tillsammans. Rengör varandra och hålla kärleksfull stämning tills du är redo för sängen. Handduk varandras kroppar och föna varandras hår.

Vad är VOX Valvetronix VT120 förstärkarmodeller?

Vad är VOX Valvetronix VT120 förstärkarmodeller?


Valvetronix VT120 är en modelleringsförstärkare från Vox som innefattar Korg REMS programvara för att simulera ljudet av en mängd av tappning förstärkare. Liksom sina samtida, använder VT120 digitala programeffekter att utöka sin sonic paletten förbi vad som skulle kunna med dess inbyggda hårdvara ensam. Den VT120 har 16 virtuella amp "modeller", var baserad på en historisk förstärkare släpptes av Fender, Vox, Marshall, Mesa Boogie, Soldano eller Dumble. Vox amp modellnamn hänvisar till specifika Vox förstärkare, men på grund av varumärkesbegränsningar amp modeller baserade på andra märken använda generiska etiketter.

vox

Var och en av de följande VT120 förstärkarmodeller emulerar en historisk Vox förstärkare med samma namn: ". AC30TB" "AC15", "AC15TB", "AC30" och

Fender

"Svart 2 x 12" emulerar en 1965 Fender Twin Reverb. "Tweed 1 x 12" emulerar en Fender Princeton eller en 1958 Fender Deluxe. "Tweed 4 x 10" emulerar en 1959 Fender Bassman.

Marshall

"Brittiska Blues" emulerar en 1960 Marshall JTM45. "Storbritanniens 70s" emulerar hög diskant kanalen i en 1969 Marshall 100W Plexi huvud förstärkare. "Storbritanniens 80s" emulerar en 1983 100W Marshall JCM800 huvud. "Brittiska 90-talet" emulerar ledningen kanal av en 1990-talet 100wWMarshall JCM900 huvud. "UK moderna" emulerar hög förstärkning kanalen i en Marshall JCM2000 DSL100 huvud.

Mesa Boogie

"Framsida" emulerar moderna high gain kanal av en Mesa Boogie Dual Rectifier.

Soldano

"US High Gain" emulerar hög förstärkning kanalen i en 1991 100W Soldano SLO100 huvud.

Dumble

"Boutique OD" emulerar overdrive kanal av en 100W Dumble Overdrive Special huvud. "Boutique ren" emulerar rena kanalen av en 100W Dumble huvud.

Vad är reumatisk värk?

Vad är reumatisk värk?


Reumatisk värk är att smärta som kommer med symtom på reumatiska sjukdomar. Smärtan påverkar bindväv i kroppen och orsakas av inflammation.

symptom

Reumatisk smärta känns typiskt som en djup värk i ett särskilt gemensamt eller i en särskild uppsättning leder, såsom i knogarna av handen. Smärtan kan ändras i intensitet beroende på miljöförhållanden såsom värme eller kyla. Områden med reumatisk värk kan vara känslig för beröring och smärtsam på att flytta. Området kan växa röd, varm och öm på grund av inflammation.

orsaker

Reumatisk smärta orsakas av immunsystemet angriper kroppen (autoimmun sjukdom). Det är ännu inte känt exakt vad som orsakar reumatisk sjukdom, men genetik, hormoner och miljö tros bidra till utvecklingen av reumatisk sjukdom.

reumatiska sjukdomar

Störningar som kan orsaka reumatisk värk inkluderar reumatoid artrit, spondyloartropatier, bursit och tendinit. Det finns mer än 100 reumatiska sjukdomar.