briggs & stratton vevhus

Hur man byter en Briggs & Stratton vevhus Packning

Hur man byter en Briggs & Stratton vevhus Packning


När din Briggs & Stratton motor verkar använda en hel del olja eller om du faktiskt se en oljeläckage mellan motorblocket och vevhuset täcka, då är det ett gott tecken att du kommer att behöva byta ut vevhuset packningen. Packningen mellan Briggs & Stratton motorblocket och vevhuset locket är en gjord av ett tunt vattentätt papper som passar motorblocket form och har hål för vevhus- bultarna att gå igenom.

Instruktioner

1 Skruva bort oljeavtappningspluggen på sidan av Briggs & Stratton motorblocket eller på basen av motorn med rätt storlek skiftnyckel. Låt all olja rinna ut i olje tråget.

2 Vänd på Briggs & Stratton motor upp och ned så att vevaxeln är vänd uppåt. Skruva alla bultar på basen av vevhuset locket med riktigt storleksanpassade hylsnycklar. Dra bort locket.

3 Skala gamla vevhuset packning av. Torka runt kanten av motorblocket och vevhuset lock med en torr trasa för att avlägsna eventuellt överskott av olja eller skräp.

4 Placera den nya vevhuset packningen mot motorblocket. Linje upp korrekt under bulthålen som vevhuset fäster igenom.

5 Skjut vevhuset tillbaka locket på. Tätt upp alla bultar. Sätt rätt storlek uttaget på ft-lb momentnyckel. Dra en bult till 15ft-lb, sedan dra åt en skruv på motsatt sida av vevhuset till 15 ft-lb; fortsätta denna motsatta åtstramning att ordentligt täta packningen på plats.

6 Vänd motorn rätt sida upp igen. Tillsätt rätt mängd olja till motorn.

Specifikationer för Briggs & Stratton Vanguard V-Twin horisontell Motor 35 HP

Specifikationer för Briggs & Stratton Vanguard V-Twin horisontell Motor 35 HP


Vanguard V-Twin 33-35 brutto hästkrafter är en liten motor avsedd för användning i flera olika typer av kraftutrustning. Enligt Briggs & Stratton, kan den användas i allt från cementutrustning till flishuggar till stora kommersiella kvalitet gräsklippare. Briggs & Stratton säljer Vanguard V-Twin med, som i november 2010, en treårig garanti.

Mått och Kapacitet

Mätning 14,92 inches lång, 19,53 inches bred och 28,54 inches tall, detta Vanguard motor väger 56,7 kilogram. Den har en 3,5-liter bränsletank och håller 2,300ml olja.

motor Design

Detta Vanguard har två cylindrar i en horisontell konfiguration. Var och en har en borrning i 3,37 inches och ett kolvslag av 3,41 inches, och var och en arbetar vid ett kompressionsförhållande på 8,2-till-1. V-Twin totala förskjutningen är 993 kubikcentimeter och det kan generera mellan 33 och 35 brutto hästkrafter.

motorkomponenter

Motorns cylinderblock är tillverkat av en aluminiumlegering, även om ärmar för cylindrarna är tillverkad av gjutjärn. Det finns också en två-fat förgasaren och en flerstegs luftrenare. Tänd styrs av ett elektroniskt system för bättre prestanda. Dessutom använder Vanguard ett antal komponenter, inklusive en specialutformad ljuddämpare och vevhus, för att göra denna motor kör så tyst som möjligt.

Garanti

Briggs & Stratton säljer denna motor med en treårig garanti. Garantin gäller för både konsument och kommersiellt bruk och omfattar både delar och arbete.

alternativ

Ett antal valfria särdrag kan läggas till den V-Twin. Dessa inkluderar en marin paket för användning på vattnet, liksom olika vevaxlar, generatorer och även förmågan att möta California Air Resources Board stränga luftkvalitetsnormer.

Hur gång en Briggs & Stratton Small Engine

Hur gång en Briggs & Stratton Small Engine


Briggs & Stratton motorer makt många gräsklippare och andra låg-hästkrafter enheter. De flesta är encylindriga, fyra-taktsmotorer, vilket innebär att kolven färdas upp och ner inuti cylindern två gånger för att rotera vevaxeln gång. Tändstiftet antänder en blandning av bensin och luft i cylindern. Den brännande blandning expanderar, skjuter kolven och dess vevstaken ner, vrida vevaxeln. Ventilintag öppnar och stänger för att låta den luftbränsleblandningen från förgasaren in, och avgasventilen öppnar och stänger för att släppa ut de förbrända avgaserna. Kolven måste ventiler och tändstift vardera vara i läge i exakt rätt ögonblick för motorn att köras.

Instruktioner

1 Ta bort fläkten täcker (kåpan) och leta reda på svänghjulet. Svänghjulet är en tung skiva som reglerar hastigheten och konsekvens av rörelse hos motorn. Kontrollera svänghjulet för skador såsom brutna kanter eller en trasig svänghjul nyckel. Svänghjulet nyckel är en rektangulär eller D-format stycke av mjuk metall som låser svänghjulet på vevaxeln. Det är mjuk så att den kan bryta sig loss vid abrupt stopp, vilket skyddar vevaxeln från skador. Utan nyckel för att hålla axeln på rätt plats, kommer tidpunkten vara fel, och motorn kommer att köras felaktigt eller inte alls.

2 Försök att försiktigt flytta svänghjulet medsols och motsols utan att vrida på veven. Om det rör sig även ett par tusendelar av en tum, byt svänghjulsknappen. Svänghjulet har en slits i den centrala öppningen att vevaxeln går igenom och det finns en matchande spår i axeln. Svänghjulet nyckel låser de två spåren tillsammans, rada upp dem exakt.

3 Ta bort svänghjulet med svänghjulet avdragare som utformats speciellt för just din maskin. Detta minskar risken för skador på svänghjulet eller vevaxeln. Flesta svänghjul har två eller tre hål runt centrum av svänghjulet. Trä Specialavdragare block ner i hålen och sedan dra åt muttrarna tills svänghjulet lossnar bort från vevaxeln.

4 Bänd ut klippt svänghjul nyckel med en stor skruvmejsel. Tryck på knappen försiktigt, om nödvändigt, för att lossa den. Var noga med att inte den mar vevaxeln. Rensa bort alla områden runt svänghjulet Var noga

5 Skjut svänghjulet tillbaka på axeln, rikta in skåran i svänghjulet exakt med en på axeln. Tryck på nytt svänghjulet nyckeln i spåret, noga med att inte deformeras den mjuka metallen i nyckeln. Återmontera resten av mekanismen. Motorn är nu lämplig tidpunkt och ska löpa smidigt.

Briggs & Stratton Gräsklippare Felsökning

Briggs & Stratton Gräsklippare Felsökning


De två vanliga problem när du felsöker en Briggs & Stratton gräsklippare är att motorn inte körs, eller gräsklipparen inte skär. Om motorn inte startar, det finns antingen en av två saker fel, inget bränsle att komma in i cylindern för att antändas, eller det inte finns någon gnista för att tända bränslet när det väl är i cylindern. Om det inte skär, det är något fel med antingen bladet eller drivaxeln.

motoriska problem

Du behöver färsk gas vid alla tidpunkter. Om gasen är en säsong gamla, måste den tömmas och ersättas med nytt bränsle. Försök med att börja den med färsk gas efter förgasaren har primas. Det kan åtgärda problemet. Om du har färsk gas, Prime förgasare flera gånger och dra sladden några gånger. Klipparen bör åtminstone brand eller "pop" som de säger, och om den inte gör det som i allmänhet innebär att tändstiftet är dåligt. Det kommer att behöva bytas ut, och bör helst bytas en gång per år. Andra saker att kontrollera är bränsle avstängningsventiler, som om telefonen är avstängd inte kommer att tillåta något bränsle för att komma till förgasaren; gasspjället, som behöver flytta till chokeläge från början eller din gräsklippare startar inte; och nödstopp av handtaget som måste dras och hålls på huvudhandtaget, eller gräsklipparen startar inte. Slutligen, kontrollera kabeln på tändstiftet att se till att den är säker och tät.

Bladet och drivaxeln

Briggs & Stratton Gräsklippare Felsökning


Om klipparen skär oregelbundet eller om det är en fruktansvärd vibration vid skärning, betyder det oftast att antingen kniven har skadats eller drivaxeln kan äventyras. I många fall stenar eller andra föremål kan skada eller böja bladet, vilket kan göra att gå ur balans. Du kan försöka att lämna eller slipa bladet själv och försöka att få den tillbaka i balans, men kanske det enklaste fix är att ersätta bladet mot ett nytt. Se till att mitt muttern som håller bladet på plats är stram, liksom bultarna som håller motorn till däck. Om vibrationerna kvarstår efter ett nytt blad har installerats korrekt, är chansen att blad drivaxel har böjts, som kräver professionell reparation.

Hur felsöker jag en Briggs & Stratton Intek 23 HP?

Hur felsöker jag en Briggs & Stratton Intek 23 HP?


Briggs & Stratton Intek 23 HP är en liten motor som driver en mängd utrustning som sträcker sig från gräsklippare och traktorer till jordfräsar och högtryckstvätt. Om din motor inte fungerar korrekt varken är din utrustning. Problem med små motorer, som Intek 23 HP, kan vara placerad i tänd, kompression, luft- eller bränslesystem. En nyckel till att hitta källan till problemet är att se till att du inte bortse från delar eller system även om du tror att de är i gott skick.

Instruktioner

1 Kontrollera bränslet. Byt bränsle om det har varit i bränsletanken för mer än 30 dagar. Se till att bränsletanken är full.

2 Undersök förgasaren. Motorn kan översvämmas. Justera flottören ligger i bränsleskålen. Se till att choke inte är placerad för högt.

3 Inspektera tändstift. Felaktiga eller felaktiga tändstiftsinställningar gap förhindra antändning från att fungera ordentligt. Använda en gnista testare och testa tändstiftshuvudet och motorn. Återställa gapet efter avlägsnande av tändstiftet.

4 Rengör eller byt luftfiltret. Ibland luftfiltret blir igensatt. När detta händer, avger motorn svart rök.

5 Rengör bränsletanken gallret och skärm. Motorn överhettas när vent eller skärmen blir igensatt.

Hur man rengör förgasaren på en 18hp Briggs & Stratton

Hur man rengör förgasaren på en 18hp Briggs & Stratton


Om du lämnar din gräsklippare motor sitter utan att köra under vintermånaderna, kan överblivna gasen i förgasaren börjar tuggummi upp och förhindra att gas kommer in i motorkolven och motorn startar inte eller springa. Rengöring av förgasaren på en 18 HP Briggs & Stratton motor är en stor underhåll steg för att utföra på din motor i början av varje klippning säsong.

Instruktioner

1 Pressa på klämman som håller gasledningen slangen till munstycket på sidan av förgasaren med tången. Skjut klämman ner slangen flera inches. Dra slangen från munstycket och rikta den in i skopan för att fånga gasen.

2 Spraya carb renare i detta munstycke under 10 sekunder. Åter gasledningen slangen.

3 Skruva bulten på basen av förgasaren med rätt storlek nyckel (vanligen 3/8 tum). Dra av bränsle skålen från basen av förgasaren.

4 Dump någon gummy gas i flottörhuset i hinken. Spray carb rengöringsmedel i skålen och på flottören över skålen.

5 Sätt tillbaka flottörhuset till basen på förgasaren.

6 Fyll gastank med gas.

Briggs & Stratton 4,5 HP Oljebytesinstruktioner

Briggs & Stratton 4,5 HP Oljebytesinstruktioner


Briggs & Stratton har varit i branschen sedan 1908 och är idag världens största tillverkare av små, luftkylda bensinmotorer. Företaget har fått ett rykte för att producera tillförlitliga småmotorer i olika storlekar. Flera modeller på 4,5 hästkrafter motorer har tagits fram under årens lopp, och dessa är vanligt förekommande på olika märken av roterande gräsklippare. Regelbundet underhåll är avgörande för problemfri drift av alla små motorer, i synnerhet när de används under svåra förhållanden. Regelbundna oljebyten är en viktig del av alla förebyggande underhållsprogram. Novisen mekaniker kan spara tid och pengar genom att lära sig att byta motorolja.

Instruktioner

1 Utför oljebyte med varm motor. Låt motorn värmas upp till arbetstemperatur, och låt svalna i 5 minuter eller så innan du fortsätter. Varm olja rinner mycket bättre än kall olja så detta steg kommer att tillåta den gamla oljan rinna mer fullständigt. Var noga med att inte vidröra varma motordelar.

2 Vänd klipparen på sidan med luftfiltret sida eller tändstift uppåt.

3 Leta reda på oljeavtappningspluggen på undersidan av motorn. Placera en oljedropplådan direkt under avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen genom att rotera motsols. Beroende på motormodell, kan avtappningspluggen kräva en skiftnyckel, en insexnyckel, eller en 3/8 tums enhet hylsnyckel och förlängning för att vända den.

4 Låt den gamla oljan rinna, var noga med att fånga all olja i dropplådan. Sätt och skärpt avtappningspluggen genom att vrida medurs och dra med samma nyckel / insexnyckel / uttag enheten som du använde för att ta bort pluggen. Vänd klipparen tillbaka till upprätt läge. Förfoga över den gamla oljan i enlighet med lokala föreskrifter.

5 Häll i rätt mängd för den godkända typen av olja för motorn, som anges i bruksanvisningen. Om du är osäker, använd 10W-30 olja i kalla klimat och SAE 30 vikt olja i varmare klimat. Tillsätt oljan lite i taget tills en check med mätstickan visar en nivå strax under hela märket.

16 HP V Twin Briggs & Stratton specifikation

16 HP V Twin Briggs & Stratton specifikation


Briggs & Stratton är en välkänd tillverkare av mindre storlek bensinmotorer ofta installerade i gräsklippare och trädgårdstraktorer. Den 16-hästkrafter modellen 402.707 är ett bra exempel. Denna motor var standardutrustning på flera modeller av 6500-serien trädgårdstraktorer byggda av Simplicity Manufacturing Inc. Specifikationerna för denna motor har tagits med i bruksanvisningen för varje ny 6500-serien traktor, och täcker poster såsom förskjutning, bränsle och vevhuset kapacitet .

motor~~POS=TRUNC data~~POS=HEADCOMP

Modellen 402707 är en 16-hästkrafter, luftkyld, 4-takts, tvåcylindrig motor med ett deplacement på 40 cubic inches. Cylinderloppet (diameter) är 3,44 inches, och kolvslaget är 2,16 inches. Körs vid maximal nominell hastighet genererar motorn 3,600rpm, med ett tomgångsvarvtal av 1,350rpm. Motorn är också försedd med en mekanisk regulator för att förhindra den från övervarvning. Gnistbildning styrs av ett elektroniskt tändsystem och motorn är också utrustad med en 12-volts startmotorn.

fluid Kapacitet

Vevhuset kapacitet av modellen 402707 är 3 pt. (1,419ml.). Motorn är inte utrustad med ett oljefilter; alltså, Briggs & Stratton rekommenderar oljebyte efter den första 5-timmars inkörningsperiod och var 25: e driftstimme därefter liksom under våren och innan den förvaras bort i höst. Företaget rekommenderar också byta motorolja oftare om enheten används under en längre period när temperaturen överstiger 29,4 grader Celsius. Bränsletanken har en kapacitet på 2,2 liter.

fluider

Briggs & Stratton rekommenderar att du använder SAE-rate motorolja - 5W-30 om du använder enheten vid temperaturer under 00 grader Celsius, och 15W-40 när motorn arbetar i temperaturer över fryspunkten. Dessutom råder företag som använder bensin med minst oktantal 87. Eftersom motorn är luftkyld, inte har en kylare eller kylsystemet, så ingen motorns kylvätska krävs.

8 HP Briggs & Stratton specifikation

8 HP Briggs & Stratton specifikation


Briggs & Stratton är en tillverkare av små motorer för kommersiell och bostäder i utomhuskraftutrustning såsom gräsklippare, traktorer, käckt fragmentering och vedklyvar. Briggs & Stratton Corporation har producerat ett antal olika serier av motorer i en mängd av hästkrafter storlekar och axelkonfigurationer. En av deras senaste modeller, som av 2010, är Intek serie av motorer, som finns i en mängd olika hästkrafter. Den Intek serien finns i horisontella och vertikala axelmotorer - vertikala schakt används vanligtvis för trädgårdstraktorer, medan horisontella axel motorer används ofta för snöslungor eller flis fragmentering och andra typer av utrustning.

Hästkraft

Den maximala märkeffekt av Briggs och Stratton 8 hästkrafter är åtta hästkrafter; dock rekommenderade maximala hästkrafter av denna motor är bara ca 6,5 ​​hästkrafter. Detta utgör en skillnad mellan hur liten motoreffekt har fått betyget utan last kontra rating under driftsförhållanden och under belastning. Briggs & Stratton Intek 8 hästkrafter har en högsta reglerade topp varv per minut rating 3600, så att motorn inte kan vara över revved eller överskridande av operatören eftersom det är mekaniskt styrd.

Bore Strokes och mekaniska specifikationer

Briggs och Stratton 8 hästkrafter är en encylindrig, L-head stil motor med en gjutjärns Ärmfoder aluminiumcylinderlopp för maximal motorlivslängd. Motorn har en borrning av 3,12 inches och en stroke, eller maximal rörelse hos kolven, av 2,43 inches. Förskjutningen av denna motor är 18,6 cubic inches, eller 305 kubikcentimeter. Den har ett internt oljesump som håller 828ml av motorolja. Utöver dessa specifikationer den Intek 8 hästkrafter har en overhead ventilsystem för kallare drift och minskade utsläpp, liksom en två års kommersiell garanti på alla mekaniska delar i motorn.

Horisontell eller vertikal axel

Briggs och Stratton 8 hk motor finns med antingen en horisontell eller vertikal axel, och med standardmonteringsbult platser kastas i botten av motorn så att den kan monteras på en mängd olika kraftutrustning som utnyttjar vanliga monteringshål. Kroppen hos motorn är gjuten aluminium, vilket gör det lätt, men eftersom cylindern är fodrad med gjutjärn, den har en lång livslängd.

Hur byter jag en Briggs & Stratton 15 HP OHV Oil Seal?

Hur byter jag en Briggs & Stratton 15 HP OHV Oil Seal?


När din Briggs & Stratton OHV 15 hästkrafter börjar använda överflödig olja och det finns en fet oljerester som bildar runt basen av motorblocket, det finns en god chans att oljetätning mellan oljetråget på basen av motorn och motorblocket är skadad och läcker. Byte av oljetätning är en sammanfattning av jobb som kommer att spara pengar på olja och förhindra motorn från att gripa in om det tar slut på olja.

Instruktioner

1 Vänd på 15 HP Briggs & Stratton motor upp och ned så att vevaxeln pekar direkt uppåt.

2 Montera rätt storlek uttaget på oljetråget bultar på basen av motorn, vanligtvis en 9/16 i. Uttag. Skruva de åtta olje pan bultar.

3 Dra oljetråget från vevaxeln. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att initialt bända oljetråget av.

4 Skala gammal, sliten oljetätning packning bort från oljetråget.

5 Sätt i den nya oljetätningen packningen på oljetråget. Skjut oljetråget tillbaka på vevaxeln.

6 Montera sockeln på tum-pund momentnyckel. Dra åt alla oljetråget bultar på plats med nyckeln på 75 tum-pounds.