bränd kalk på gräsmatta

Vad är pelleterat kalk?

Vad är pelleterat kalk?


Korrekt gräsmatta och trädgård förvaltning kräver ibland kalkning din jord. I den fuktiga östra USA, där den årliga nederbörden överstiger 30 inches, jordar tenderar att förlora viktiga alkaliska bildande joner, såsom magnesium och kalcium, vilket resulterar i låga pH saldon och hög surhetsgrad. Detta förhindrar nya gräset växer och kan vara förödande för trädgårdar, gräsmattor och grödor. Pellets kalk - bland andra kalkningsprodukter - har funnits på marknaden sedan början av 1980-talet och är utformad för att bekämpa höga syranivåer i jord.

Komponenter

Pellets kalk tillverkas genom granulering finmalen jordbrukskalk. Det kan innehålla olika mineral ägodelar - som antingen kalcitisk eller dolomitisk - beroende på den ursprungliga kalksten natur. En cemente agent, kallad lignosulfonat, införs i granulerad kalk så att det sker i form av pellets. Andra bindemedel, såsom sockerrörsmelass, brewex och molex kan användas i stället för lignosulfonat, eftersom de är mer kostnadseffektiva. Lignosulfonat, emellertid är det mest effektiva cemente agent.

Syfte

Om din jord har testats och har en pH-balansen i 6,0 eller lägre, kan du behöva överväga kalkning det. Om marken är för sur, kommer gräs och vissa blommor och grödor påverkas negativt. Pelleterad kalk arbetar för att minska surheten genom tillsats av kalcium- och magnesiumkarbonater till jorden. Den pellet kalk reagerar med vatten och koldioxid i marken, börjar en liten kedja av kemiska reaktioner som i slutändan leder till koldioxidproduktion, vilket ökar markens pH till sundare nivåer.

användningar

Villaägare är de mest frekventa användarna av pelleterad kalk. Farmer inte använder den för grödor, men eftersom det tenderar att vara dyrare än andra kalkningsprodukter, är det i allmänhet inte används för storskalig användning i jordbruket. Även om det finns billigare kalkningsprodukter, som bränd kalk, släckt kalk eller märgel, husägare tenderar att föredra pellets kalk för sin enkel applicering. För att inte nämna, med pelleterad kalk du inte behöver oroa sig för rörigt dammproblemet som vanligen förknippas med pulveriserade kalkningsprodukter.

Köp av

Du kan köpa pellet kalk på nästan vilken butik eller försäljningsställe som specialiserat sig på hem och trädgårdsskötsel, som Lowes eller Home Depot. Walmart och K-Mart bär pelleterad kalk, liksom. Vid tidpunkten för offentliggörandet, kan du köpa en 18.1kg. påse med pellet kalk för lite mer än £ 3.

Hur man kontrollerar lök gräs med kalk

Hur man kontrollerar lök gräs med kalk


Ogräs växa upp i ohälsosamma gräsmattor och betesmarker, där gräset inte är tillräckligt robust för att kväva ut oönskade tillväxt. Vilda lök är särskilt problematiska: de förorena smaken av grödor och, när de intas av kor och getter, mejeriprodukter. De släpper också en lök lukt i klippt gräs. Även lök gräs är notoriskt svåra att ta bort, kan en kemisk herbicid i kombination med kalkning och ordentlig gräsmatta underhåll eliminera ogräs.

Instruktioner

1 Applicera en herbicid innehållande 2, 4-D till drabbade områden. 2, är fyra-D en efter uppkomst-herbicid för bredbladiga ogräs. Behandla lök gräs i november, sedan igen i slutet av vintern eller tidigt på våren för att förhindra nya lampor. Behandla igen i slutet av våren och följande november om de ogräs kvarstår.

2 Kontakta en lokal Extension service för en markundersökning kit och har din jord testas. En idealisk gräsmatta bör ha jord med ett pH-värde mellan 6 och 7. Om din jord har ett pH över 7, lägga kalk för att göra jorden surare. En sur gräsmatta kommer att uppmuntra god tillväxt samtidigt som den avskräcker ogräs.

3 Till gräsmattan med en rototiller eller kratta och spridning gräsfrö och gödning på hösten. Detta kommer att uppmuntra nya friska gräs, som ska tränga ut vilda lök. Vattna gräsmattan ofta utan övervattning.

Hur man använder släckt kalk

Hur man använder släckt kalk


I hemmet trädgården eller gräsmatta, släckt kalk höjer pH i sur jord. Enligt Ohio State University Extension Office, det enda sättet att tala om hur mycket släckt kalk för att lägga till din jord är med ett jordtest. Den grad till vilken en given mängd släckt kalk kommer att höja pH-värdet i jorden beror på sammansättningen av jorden den tillämpas på. Ett jordtest, tillgänglig från din lokala länet förlängning kontor, kommer att avslöja den exakta pH-värdet i jorden och listar den rekommenderade mängden kalk per 1000 kvadratfot som krävs för att bringa pH till acceptabla nivåer.

Instruktioner

1 Hitta kalk kravet noterat på den rapport som efter jordtest. Kravet kommer sannolikt att listas som pounds av ren kalciumkarbonat som behövs per 1000 kvadratfot. Om du inte kan hitta kalk krav, ring förlängning kontor som utfärdade rapporten för att få hjälp.

2. Dela de listade pounds av kalciumkarbonat per 1000 kvadratfot med 1,4. Enligt Ohio State University Extension Office, ger släckt kalk 140 procent av pH höjning kraften i ren kalciumkarbonat. Till exempel, om jorden testrapporten visar 3,18 kilogram ren kalciumkarbonat som behövs per 1000 kvadratfot, behöver du bara 2,27 kilogram släckt kalk.

3 Häll släckt kalk i en stor hink iklädd din andningsmask. Lägg ungefär dubbelt så mycket volym rumstemperatur vatten. Rör om lösningen kraftigt för att blanda kalk och vatten.

4 Vatten plantering område jämnt med blandningen med hjälp av en vattenkanna eller slangänden spruta.

Hur man kan bli av hund urin lukt med kalk

Hur man kan bli av hund urin lukt med kalk


Hund urin lukt som strålar ut från din gräsmatta är obehagliga och pinsamt. Det är svårt att kontrollera sådana lukter om din hund inte har mycket utrymme att ströva omkring, vilket gör att urinera i samma områden flera gånger. Lyckligtvis kan du använda kalkpulver och limejuice för att neutralisera lukter genom att förändra pH-nivåer i jorden. Stänka drabbade områdena hjälper till att avlägsna den obehagliga doften. För att förhindra urin lukt, försök att träna din hund att urinera på andra områden (om möjligt) och omedelbart tillsätt vatten till fläckarna när du märker att hunden lindra själv.

Instruktioner

1 Köp en ansiktsmask och pulveriserad kalk från ett hem och trädgård leverans butik, snabbköp eller sällskapsdjur leverans butik. Om du vill kan du använda limesaft i stället. Köp limejuice på din närliggande stormarknad.

2 Lokalisera alla områden på din gräsmatta som har en urinlukt. Du kan behöva knäböja nära att identifiera platser.

3 Sätt på din ansiktsmask och generöst strö kalkpulver på varje område som producerar lukt. Enligt Daily Puppy hemsida, strö "ungefär en halv kopp per kvadratfot på källan till lukten." Om du vill kan du strö limejuice i stället för pulvret.

4 Strö kalkpulver runt området i en stor cirkel. The Daily Puppy webbplatsen antyder stänk "ungefär en kopp per 10-kvadratmeter runt källan av lukten i en stor cirkel."

5 slutföra denna process för alla belägna områden som utstrålar en urindoft.

6 Upprepa processen när doften avkastning.

Kan du frö gödsla och lime en gräsmatta samtidigt?

Kan du frö gödsla och lime en gräsmatta samtidigt?


Trädgårdsmästare måste förbereda sina gräsmattor innan sådd. Behövs kalk om din jord pH-test anger att marken är för sur. De flesta gräsgrässorter behöver ett pH-område mellan 6,0 till 7,0, enligt University of Rhode Island. Gödnings kan appliceras direkt efter kalkning. Sådd ska ske efter det att båda jordförbättringsmedel har arbetat in i jorden och plantering platsen är klar för gräsfrö.

timing

Den bästa tiden att kalk, gödsla och utsäde din gräsmatta är i början av din grästyp växande säsong. Till exempel är svala årstiden gräsfrö typiskt sådde under hösten eftersom denna torv typ inte kan tolerera varma sommarvädret. Varma årstiden gräs typer sått på våren när marken temperaturer har värmts upp från vintern. Sommaren är inte en optimal tid att så gräsfrö. Trädgårdsmästare måste hålla jorden fuktig hela frögroning perioden att förhindra att unga plantor torkar upp.

kalkning

För att kalk, måste trädgårdsmästare reda på befintliga markens pH. Du kan skicka ett jordprov till din lokala kooperativa förlängning kontor tre veckor före förväntad sådd datum; kommer du att få en rapport med rekommendationer om hur man justerar pH till optimala nivåer. Applicera den korrekta mängden av kalk till din jord för att korrigera pH-värdet. Till exempel bör de med en befintlig markens pH av 5,6-6,0 tillämpa 22,7 kilogram kalksten per 1000 kvadratfot, enligt Cornell University. Arbeta kalkstenen i de första 6 inches av matjord.

gödsling

Sprid ett gödselmedel hög fosfor över jorden. Gödselmedel med hög fosfor eller start gödselmedel hjälpa plantor utveckla starka rotsystem. Med användning av en gödselmedel hög i kväve vid tidpunkten för sådd kan resultera i bränn frön. Du kan använda en start gödselmedel med en NPK mängd 5-10-5 med en hastighet av 9,07 pund per 1000 kvadratfot, enligt University of California. Arbetet start gödselmedel till de bästa två till fyra inches av jord.

ympning

Seed i den takt lämplig för grästorv. Överdriven sådd leder till gräs plantor konkurrerar med varandra för markens näringsämnen, vilket saktar ner din anläggning tid, enligt University of Minnesota. Till exempel bör Kentucky bluegrass ympas med en hastighet av från 0,907 till 1,36 pund per 1000 kvadratfot. Täck gräsfrö med 1/8 av en tum av kompost eller jord. Håll plantering området fuktigt.

Hur man gör en klöver gräsmatta

Hur man gör en klöver gräsmatta


Frön av vitklöver, även kallad holländsk klöver (Trifolium repens), som används för att rutinmässigt läggas till gräsfrö mixar. På 1950-talet började fabriken att förlora popularitet. Numera vissa husägare anser klöver ett ogräs. Även anläggningen invaderar dåligt hålls gräsmattor, erbjuder även fördelar - vitklöver absorberar kväve från luften och lägger till marken, vilket minskar behovet av gräsmattan gödning. Som torka toleranta arter, låter vitklöver också du håller en gräsmatta samtidigt spara vatten. Klöver, dock inte dåligt under tung trafik. Plantera den i kombination med gräs, precis som det brukade göra.

Instruktioner

1 Rensa plantering området från skräp och ogräs. Om standard gräs växer redan på plats, klippa det kort så klöverfrön kan nå marken när du sänder dem. Om sängen är nakna, samla totalt 450 g (2 koppar) jord från olika platser i planteringsområdet från ett djup av 15 cm (6 tum). Blanda alla jorden i en plastpåse. Ta den till en skogs Commision kontor eller ett lokalt universitet för pH och näringsanalyser. Klöver kräver inte kväve sättes till marken, men den kan behöva fosfor och kalium, samt kalk om marken pH är under 6,4.

2 Till marken till ett djup av 10 till 15 cm (4 till 6 tum). Om gräset är på plats, skrapa på ytan hårt med en metall rake för att luckra upp jorden.

3 Broadcast gödningsmedel och allra helst kalk rekommenderas som ett resultat av den jordtest. Vattna ändringar i om en gräsmatta växer. Införliva kalk och gödning i marken med en spade om inget gräs är närvarande. Rake en naken yta för att jämna ut och driva en gräsmatta rulle över den för att avlägsna luftfickor.

4 Sugga 56,7-227 g (2-8 oz) av vita klöver frön per 93 kvadrat m (1000 kvadratfot) i början av våren. Broadcast dem på de högsta nivåerna för att göra klöver den dominerande arten i din gräsmatta. Blanda gräsfrö med klöverfrön om en gräsmatta ännu inte existerar. Rake lätt att ytligt täcka fröna om marken är bar. Inte begrava dem helt under jord. Om gräset är närvarande, borsta gräsmattan lätt med krattan att skjuta klöverfrön ned till markytan.

5 Skölj frön och behålla området fuktig tills växterna etablerats. Från denna punkt, vattna klöver gräsmatta med 2,5 cm (1 tum) fukt när växterna vissnar. Applicera inte kväve om ett jordtest bestämmer det är nödvändigt. Klipp en klöver gräsmatta som du klipper en vanlig gräsmatta, observera höjd kravet på gräsarter.

Hur tar man bort urinen lukt från smuts eller jord kalk

Hur tar man bort urinen lukt från smuts eller jord kalk


Oavsett om din hund, en herrelös eller ett vilt djur urinerar på din gräsmatta, som distinkt doft är svårt att utrota, även om det bara sker en gång eller två gånger. Medan din första instinkt kan vara att agera snabbt, med hjälp av starka rengöringskemikalier, kan det göra mer skada än nytta i det långa loppet. Den säker metod använder bakpulver, ett gemensamt hushåll kemiska eller kalk, som du kan köpa från trädgården leverans butiker. Beroende på graden av urin mättnad, kan du behöva deodorise flera gånger.

Instruktioner

1 Strö kalk eller bakpulver över urinindränkta jord och dess omgivningar. Var inte rädd att vara hårdhänta med dessa ämnen, eftersom urinen har sannolikt dränkts djupt i jorden; därför måste du mätta det att helt och hållet rensa någon lukt.

2 Spraya vatten på det drabbade området för att suga bakpulver eller kalk i marken. Blötlägg hela området att få pulvret djupt ner för att helt neutralisera lukten. Detta kommer också att hjälpa till att sprida ut kvävet i urin och hålla den från att brinna upp ditt gräs.

3 Låt området torka helt. Du kommer att märka urinen lukt har minskat, om inte helt försvunnit. Om lukten kvarstår efter den första ansökan, upprepa processen tills lukten är borta.

Återställa Grass i en gräsmatta

Återställa Grass i en gräsmatta


Om en ovanligt torr sommar har lämnat din gräsmatta ser nakna, eller du just köpt ett hem med en gräsmatta som har varit uncared för, kan du återställa gräset på gräsmattan för att skapa en frodig, grön matta. Med tid och tålamod, liksom några enkla verktyg, kommer du att se projektet genom.

Instruktioner

En Weed din gräsmatta, dra ut stora ogräs för hand för att säkerställa att du får rötterna ut. Ogräs kan döda gräs, så att få ogräs ut kommer att se din gräs kan blomstra.

2 Lufta din gräsmatta. Använd en luftningsverktyg eller köpa tillbehör som går på botten av dina skor, liknande knapar för att gå över gräsmattan. Luftning lossar jorden så att vatten och syre kan tränga in bättre, når rötterna av gräs. Det kommer också att göra det lättare för de frön du planterar i nästa steg för att bosätta sig i marken.

3 Strö gräsfrö över gräsmattan. Detta kommer att säkerställa att nya gräset växer i kala fläckar. Gör detta genom att helt enkelt gå runt din gård, släppa även mängder av frön på marken när du går. Alternativt kan du använda ett frö dropper att säkerställa en jämnare spridning när distribuera dina frön.

4 Vatten din gräsmatta omedelbart efter sprinkling fröna för att hjälpa dem sjunka ner i marken.

5 Gödsla din jord. Välja en som gjorts speciellt för den typ av gräs du växer, om möjligt. I allmänhet vill du leta efter en produkt med kväve och kalk, eftersom dessa är viktiga näringsämnen som behövs av ditt gräs att växa. Använd de belopp som rekommenderas i förpackningen av den specifika produkt du väljer.

6 Vattna din gräsmatta på en regelbunden basis. Otillräckliga mängder av vatten är bland de viktigaste orsakerna gräsmattor börjar se trött och gult.

7 Klipp din gräs till en lämplig längd. Detta kan garantera din gräsmatta har en lång och hälsosamt liv, enligt Washington State University Extension webbplats. De flesta gräs gör bäst med en längd som inte överstiger 1 1/2 inches, men vengräs bör inte överstiga 3/4 tum i längd från marken.

Betong gräsmatta kantning produkter

Betong gräsmatta kantning produkter


Kant håller formen på gräsmattan intakt, har löst material, såsom barkflis och kompost, på plats, leder trafik från rabatter och markerar separata utrymmen i en gård och trädgård. Betong är ett slitstarkt material. Betong kanter kommer inte ruttnar eller dela som trä, splittras som tegel eller mjuka och bryts ned som lera. Det är lätt att installera och relativt billig, och det kommer i många stilar för olika landskapsdesigner.

Precast sten

Prefabricerade sten är konkret göras för att likna granit, kalksten, Bluestone, kvarts eller annan sten. Det gjuts att se realistiskt men formad i identiska block för att underlätta installation och design. Använda den som tegel eller asfaltläggare. Det är ett bra val för en naturlig gräns titt en vatten-funktionen eller längs kanten av en gångväg. Prefabricerade sten bård som sitter ovanför marknivån förhindrar grus eller bark väg rinner ut ur sitt spår. Det kräver en gräsmatta ogräs på den höjden, eftersom en gräsklippare inte kan rida över den. Delvis begrava faux sten kant gör det verkar mer som ett naturligt inslag och är en fysisk barriär för att förhindra att gräsmattan från att växa in i trädgården.

Betong Curb och Mowers Edge

Betong stävjande är 4-inches hög och 6-inches bred och finns i många färger. Den definierar blomster, separerar en gräsmatta från en utfart eller markerar kanten av en väg. Om gräsklippning är ett problem, använder klipparens kanttrottoarkanter. De kurva nedåt så ena halvan av kant är i jämnhöjd med den nivå av klippt gräs och klipparen glider över utan att träffa dem. Denna stävja är slät och jämn, alla en färg, och definieras som trim på huset. Den beskriver, och så inte smälta in och verkar vara en del av det naturliga landskapet. Konkreta trottoarkanter och klipparens kanttrottoarkanter ger en uteplats, trädgård eller gräsmatta en professionell finish.

Stämplat Betong Curbing

Stämplad betong stävjande har mönster avgivna in i den. Det kan se ut som tegel eller stämplas i mönstret för korta, åtskilda block, även när det gäller i långa sektioner. Stämplad kant kan har ett dekorativt geometrisk konstruktion eller något mjukare, såsom en fleur-de-lis. Designen kan markeras med färg eller helt enkelt imponerad i en enfärgad block. Det är inte kasta sten utan kan stämplas för att likna sten och vara mångfärgad, så effekten verkar äkta. Stämplat stävja kommer i vinklade kanter och krökta kanter, så det är lätt att forma till rundade, fyrkantiga eller rektangulära gränser. Denna stävja används ibland för kanterna av upphöjda blomrabatter.

Tände Betongkant

Konkreta gränser används för att separera gräsmattor från vägar kommer med inbyggd belysning, så att natt promenader är säkrare och trädgårdar kan lyftas fram för kvällen visning.

Hur man håller från att bränna min gräsmatta enligt en bärbar eldstaden

Hur man håller från att bränna min gräsmatta enligt en bärbar eldstaden


En bärbar eldstaden är en vanlig utomhus accent pjäs som kan liva upp ett utrymme med en kontrollerad och attraktiv ved eller kol brand. Men vanligtvis används på uteplatser, kan brand gropar även användas på en gräsmatta om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas. Genom att sätta upp en plats som lämpar sig för gropen på din gräsmatta, kan du förhindra skador på gräset och minska risken för en brand olycka.

Instruktioner

1 Placera en träpall på en plan och jämn utrymme på din gräsmatta. Om du inte har en lastpall, kan du även använda en fyrkantig bit plywood.

2 Spraya en dimma av vatten på pallen eller plywood tills den är fuktig vid beröring. Detta kommer att skydda träet från lågorna.

3 Täck ytan på pallen eller plywood med rött tegel. Rada upp tegelstenar i jämna rader och kolumner så att ingen av virket nedan visar. Om det görs på rätt sätt, kommer du att ha en tät tegel yta redo för eldstaden.

4 Placera eldstaden ovanpå tegel yta. Se till att firepit är stabil och säker innan du tänder elden. Din gräsmatta kommer att skyddas från värmen från lågorna som tegel absorberar värme i stället.