borrstyrning

Dymling borrstyrning

Dymling borrstyrning


En tapp borrstyrning är ett viktigt verktyg i alla möbelsnickare butik. Den möjliggör för woodworker att göra styr lederna exakt. Samordnas, enhetlig tapphål stöd i korrekt montering av träbearbetning projekt. Pluggen borrstyrning har förinställda ersättningar guide markörer som möjliggör gemensamma styr och trä storlekar.

Hur det fungerar

Styrborrlinjer är handhållna enheter med små klämmor som håller fast guide till trä. Används på rätt sätt, de garanterar korrekt träpinne inriktning genom att tvinga verktygets operatör att hålla borren på en perfekt 90-graders vinkel mot träets yta.

utbytbara Sleeve

"Guide" är faktiskt en utbytbar hylsa omkring en tum lång. Det hålls på plats av en liten klämma vanligen drivs av en vingmutter. Guiden kommer att rymma olika storlekar av ärmarna för att passa alla storlekar av borrkronan. Operatören först väljer sin dymling storlek, den kompatibla borrkronan, då hylsan som passar borrkronan. Hylsan kan också flyttas uppåt och nedåt på sidan av enheten för att passa olika tjocklekar av trä, med förinställda center märken i 3/4-tums, en tum och 1 1/4-tums tjocklek, den mest populära inställningar.

Drift

Operatören första klämmer rätt storlek hylsan i enheten och sedan, efter att ha markerat pluggen plats på båda träbitar, klämmor enheten på trä, sittplatser hylsan mot träets yta. Operatören inför därefter den handhållna borr, med rätt bit installerad i hylsan och borrar hålet, bottna borrchucken på hylsan för att uppnå enhetligt djup.

Fördel

Borrning tapphål för hand utan hjälp av en borrguide är nästan omöjligt. Även den bästa woodworkeren kan inte hålla ett borr rakt. Även när det verkar rakt, kommer borren alltid vinkel av i en något annan riktning utan hjälp av en borrguide.

typer

Det finns flera olika konfigurationer av träpinne borrguider. Några av dem är fristående, med en stor, rund bas som är tung nog att hålla en borr på plats. Den här typen används för plan yta träpinne placering, men rekommenderas inte för ändarna eller sidorna av trä. En annan guide konfiguration fäster borren själv. Två balkar omkring 12 inches lång som är förenade vid toppen karaktärisera dessa typer av styrningar. Borr glider upp och ner mellan de två guider. Andra borr guider likna en revolver, med olika kammar ärmar som vänder i en cirkel. Kammaren roteras för att ta emot rätt storlek borrkronan, då styrningen är fastklämd till träet.

Kosta

Den mest grundläggande borrstyrning kan köpas för ca £ 9. Det kommer att innehålla en enda styrhylsa som du köper efter dina behov. Det kommer att ha några plastdelar och vara något bräcklig. De dyrare borrmonterade styr guider kommer att köra ca £ 71 (i juni 2010), med fast metallkonstruktion, många olika ärmar och tillbehör, och kommer att pågå i flera år.

Hur att centrera en borrstyrning

Hur att centrera en borrstyrning


Borrning rak och centrerade hål kan göra skillnaden mellan en lyckad gör-det-själv sträva och en misslyckad en. Lyckligtvis, borr guider bort mänskliga fel från borrning ekvationen. Borra Ledarna ser till att hålet du borrar är helt rak och på exakt vinkel som krävs, vilket leder till perfekt borrade hål varje gång. När du ställer in att borra ett hål, men du måste ändå centrera borrstyrningen över hålet som borras.

Instruktioner

1 Markera platsen för hålet du kommer att borra med en penna.

2 Placera borrstyrningen över materialet borras eller placera det material som borras under borrstyrningen.

3 Sänk borren utan att vrida borren tills borrkronan rör materialet som borras.

4 Line borr med märket du gjorde i steg 1.

5 Höj borrkronan till sitt ursprungliga läge. Borrkronan guide är nu centrerad över hålet som du vill borra.

Bärbara borrstyrning

Bärbara borrstyrning


En bärbar borrmaskin är varje borr som är transportabla och som inte kräver användning av en strömkabel. De aktiveras av laddningsbara batterier som kan lagras i ett utrymme i borr själv. Viktiga skillnader mellan borrar är storleken, makt, batterityp och vissa specialfunktioner.

Chuck

En stor skillnad med bärbara borrar är chucken, den del av borr som håller lite. Vissa chuckar är fastkilade, kräver en nyckel för att lossa eller dra åt chucken för att byta bitar; vissa är nyckellös.

Kraft

Bärbara borrar skiljer sig genom sin makt kapacitet, som mäts i volt. De flesta konsument borrmaskiner har en rating på 10 volt eller mindre.

Batteri

Borrar köpare har också ett val av batterityp, mellan nickelmetallhybridbatterier och nickel kadmium. De kadmium batterier är billigare vid första köp, men inte lika länge, medan det motsatta gäller i allmänhet av hybriderna.

Storlek

Storlek är också en faktor. Vanligtvis gäller att ju högre spänning, kommer den tyngre borren vara.

Fart

Ett kännetecken för vissa borrar är variabel hastighet. Detta beskriver förmågan att öka eller minska borrhastigheten beroende på hur långt du trycker ner på avtryckaren.

Ägg borrstyrning

Ägg borrstyrning


Borrning ett ägg är en månghundraårig praxis som är associerad med dekorera ägg. Punktering av skalet kan göras med en nål eller genom att borra ett mycket litet hål. När borrade, kan äggen tömmas på sitt innehåll.

borrning

Borra två hål är det bästa sättet att blåsa ut innehållet. Ett hål bör vara ungefär 1/4-tum i diameter och placerad vid den stora botten av ägget. Det andra hålet bör vara mindre och placerad vid den motsatta, övre änden av ägget. Oavsett om du använder en nål eller borr, punktera skalet bör göras genom att tillämpa en mild men fast tryck tills hålet former.

tömning

Borttagning av innehåll görs bäst genom att blåsa ut dem. Omrörning runt insidan av skalet med ett utvikt gem eller nålen kommer att bryta upp äggulan. Produkter finns för att tvinga luft genom höljet för att helt blåsa ut ägget eller det kan göras genom att helt enkelt blåser genom det översta hålet i ägget.

Rengöring

När innehållet har blåst ut, kommer insidan behöver rengöras. Vatten kan användas för att rensa ut på utsidan, medan en vatten och blekmedel lösning kan användas för att fullständigt sterilisera insidan av ägget.

Hur man borra Melamin

Hur man borra Melamin


Melaminen i sin mest grundläggande form är ett vitt kristallint formel som vanligen är gjord i en plast-liknande substans som är lämplig för användning i vattentäta bänkskivor eller som ett substitut för trä i sådana saker som bokhyllor och skåp. Även om det är en plast-liknande substans, är melamin också mycket slipande. Regelbunden Borr tråkig snabbt under borrningen, och även om de kan användas med viss framgång, ett mycket bättre sätt att borra melamin är med en gemensam router och en specialiserad fräs.

Instruktioner

1 Gör en borrstyrning. Borra ett hål i en bit av 1/2-tums trä med en borr och träborr. Hålet måste kunna rymma en router styrbussning tillräckligt stora så att en spiralborrskär för att passera genom centrum.

2 Kläm fast borrstyrningen, med hjälp av C-klämmor, över den exakta platsen i melamin där ett hål måste borras. Placera styrbussningen in i borrstyrningen. Linje detta steg upp exakt.

3 Sätt i en hårdmetall spiral bit in i routern och dra åt ordentligt. Placera fräs genom styrbussningen och med hjälp av handöverfräs precis som du skulle en borr, störta routern ner och borra ett hål. Upprepa detta steg för så många hål som du behöver borras i melamin.

Hur man borra ett rakt hål

Hur man borra ett rakt hål


Borrning är en användbar färdighet för de flesta individer, oavsett om det behövs för att borra ett hål för att montera en platt-TV eller för ett träbearbetning projekt. De flesta projekt kräver inte bara ett hål, men också en rak hål för om hålet är krokig, inte skruven inte skruva in ordentligt när du försöker att åtgärda det. Lyckligtvis, metoder för att hålla borren rakt samtidigt som ett hål finns.

Instruktioner

1 Sätt på skyddsglasögon och handskar. Ta alltid säkerhetsåtgärder innan du börjar borra för att förhindra skador.

2 Markera den plats du vill att borra. Du kan markera den med en cirkel, en X eller någon annan föredragen märke för att avgöra var att sätta hålet för just ditt projekt.

3 Tryck på borrstyrningen mot objektet du borrar in så att du kommer att möta borren vinkelrätt mot marken, eller mot marken. En borrstyrning är en bit stål som har borrhål i olika storlekar i den. Den är utformad för att hålla borren rakt samtidigt som ett hål när i 90 graders vinkel. Justera borrguiden så den markerade platsen visar genom hålet i guiden. Borrstyrningen kommer att stanna på plats så att du kan borra ett rakt hål genom att borren genom lämplig storlek hål.

4 Borra ett litet testhål om du inte kan borra i en nedåtgående riktning, såsom borrning på en vägg i stället för en del av en träprodukt eller en bit metall. Använd en mindre borrfäste för att göra ett pilothål först och sedan lägga borren med lämplig storlek infästning direkt mot väggen. Jämna ut den till en 90 graders vinkel enligt vattenpass, eller den lilla gröna eller gul vätska med en liten bubbla inuti, på borren. Bubblan kommer att kretsa mellan de två linjerna när borren är på 90 grader. Tryck på borren så att den börjar borra långsamt in i väggen. Tryck långsamt och borra i väggen med hjälp av lämplig borr.