borra asfalt

Hur man borra ett hål genom en asfalt drivyta

Hur man borra ett hål genom en asfalt drivyta


Ibland måste man borra igenom asfalt enheter eller parkeringsplatser att installera ny utrustning. Du kan göra det med en enkel borr och rätt typ av bit, men en slagborrmaskin är det mest effektiva verktyget för detta jobb. Det är inte en tuff projekt, men det blir lättare om du gör det på en varm dag, när asfalten är mjukare och mindre motståndskraftig mot borrning.

Instruktioner

1 Mät djupet av asfalt. Om betong ligger under asfalten, måste du borra igenom det material som väl. Markera platsen för borrning med vit krita för att göra det synligt.

2 Passa in bit in i en slagborr för bästa resultat. Sätt på dig skyddsglasögon. Kontrollera att vridriktningen omkopplaren är i det främre läget, och stadigt grepp baken och avtryckaren. Krama avtryckaren och tryck ner på borren så att den borrar i asfalten. Håll borrning tills du når önskat djup.

3 Borra andra hål som du behöver i asfalten. Efter borrning varje hål, rengör bit för att ta bort asfalt blockering.

Hur man fixar en 18-v borr batteri

Hur man fixar en 18-v borr batteri


I stället för att skrota det, fixa 18-volts borrmaskin batteri. Nya batterier är en kostsam investering, särskilt för tunga användare av skruvdragare. Fastställa din 18-v borr batteri liknar Start ett dött batteri på din bil. Denna metod fungerar för nickel kadmium och nickel-hydrid batterier.

Instruktioner

Fäst en 18-V Drill batteri

1 Bestäm positiva och negativa ledningar på batteriet fall med hjälp av voltmeter. För att göra det lättare att sätta ihop ditt batteri borra paketet, markera den positiva ledningen på fall.

2 Öppna batterifacket med hjälp av en liten skruvmejsel.

3 Fånga liten inuti våren när du öppnar fallet. Det tenderar att dyka upp när väskan öppnas.

4 Spara dessa lätt förlorade bitar genom att placera skruvar och våren i en liten behållare.

5 Dra ut det interna batteriet.

6 Notera den punkt där ledningarna från toppen terminalen ledningen gå igenom silver kartong isoleringsstycke. Markera denna punkt så det är lättare att återmontera. För foto, se referens 1.

7 Lyft bort den svarta terminalen stycke med ett par nål tång. Låt inte trådarna korsar eller beröring under avlägsnandet.

8 Notera den exponerade metallfliken på den återstående batteripaketet. Det är viktigt att isolera denna pjäs med tejp som det kommer att vara "heta" under flygande start process.

9 Ta bort silver kartong isoleringsstycket och ställ åt sidan.

10 Exponera toppar och bottnar battericellerna genom att skära bort tillräckligt inplastning att exponera dem.

11 Bestäm vilken battericeller behöver jump-start. Det är troligt att endast ett fåtal av cellerna är dåliga. Att arbeta på varje enskild cell, ställ in voltmeter till 2. Alla batterier med en läsning av negativ måste renoveras.

12 Markera varje batteri som måste renoveras med en svart markering. När alla batterier har testats, påbörja renoveringsprocess.

13 Bestäm polaritet battericellerna. Den platta änden är negativ och den upphöjda änden är positiv.

14 Placera den svarta alligator klämma från 12 volt smeten laddare på den negativa sidan av batteriet.

15 Använd den röda klämman att utnyttja den positiva, eller upphöjda änden av cellen två eller tre gånger. Håll sedan den röda klämman ner under sex sekunder.

16 Ta bort alla klämmor och testa att battericell med voltmeter. Om den läser en volt, har det varit framgångsrik. Om det står mindre än en volt, sedan upprepa processen på den battericell. Denna process kan upprepas upp till 10 gånger.

17 Fortsätt rekonditioneringsprocess på varje battericell som du märkt för rekonditionering.

18 När det är klart, montera batteriet.

19 Placera ihop 18-v batteriet tillbaka till borren och inställd på laddaren till fullo ladda batterierna.

Vad kan jag göra åt en Brutna Borr i min tand från en rotfyllning?

Vad kan jag göra åt en Brutna Borr i min tand från en rotfyllning?


För de flesta människor, är en rotfyllning en obehaglig upplevelse. Det behöver inte vara smärtsamma. Men även en framgångsrik, slät förfarande är inte precis kul. Enligt Dentistry.com, 90 procent av rotfyllningar är framgångsrika och kräver ingen uppföljande behandling. Men inget förfarande är perfekt och ständigt medicinska ingrepp har risker. Med en rotfyllning, det är helt möjligt för en borrkrona eller en fil för att bryta av och fastna i tanden. Den goda sidan av de dåliga nyheterna är att eftersom det händer ofta nog, det finns sätt att hantera detta problem.

Rotkanal

En rotfyllning är ett förfarande där en ruttnande eller infekterad tand kan räddas genom att tanden, städa ur massan, tätning av tandhålan och sedan fylla och kronan tanden. En tandläkare eller endodontist - en tandläkare som specialiserat sig på problem inne i tanden - börjar med bedövande patienten. Vanligtvis, kommer han eller hon bedöva en hel sida av munnen, inklusive tungan. Tandläkaren borra sedan in i tanden, öppna den. Små, speciellt konstruerade fil instrument används för att ange och rensa ut varje tand rötter - så småningom nå botten och ta ut massan. Detta dämpar i huvudsak tanden, medan den intakt. När alla rötter rensas och rengöras med antimikrobiell lösning, till tandläkaren kommer att stänga tanden med en fyllning, och sedan mode en krona återställa tandens storlek och form. I slutändan bör tanden ser ut som nya. En framgångsrik förfarande bör avslutas ytterligare smärta eller infektion.

Risker och varningar

Innan företaget en rotfyllning, bör en tandläkare presentera patienten med en bekräftelse och tillstånd att utföra proceduren. Det är viktigt att läsa detta dokument, eftersom det beskriver de potentiella faror och biverkningar. Vanligtvis dessa former beskriva att det är möjligt för ett dentalinstrument för att bryta av under förfarandet. Detta är mest sannolikt att hända om tanden har många eller smala rötter som kan vara svåra att navigera. Det kan också hända om det finns en betydande förkalkning på insidan av tanden - särskilt rötterna.

brott

Om en bit eller en fil avbryter under rotfyllning, kommer tandläkaren göra ett par saker. Först kommer han eller hon försöka ta bort den på plats. Om detta inte är möjligt, kommer tandläkaren troligen slutföra resten av proceduren på opåverkade rötter så att alla utom den igensatt en har rätt behandlas. Detta är viktigt för att förhindra infektion. Om tandläkaren behandlade roten med antimikrobiella lösningen innan instrumentet fastnade, då chanserna för infektion minimeras. En allmän tandläkare kommer sannolikt närbild, sätta en provisorisk fyllning på tanden och skicka patienten till en endodontist som specialiserat sig på dessa problem. Tandläkaren kommer troligen också sätta patienten på en kurs av antibiotika.

endodontist

En endodontist kommer att bedöva patienten och gå tillbaka in i tanden. Han eller hon kan använda några speciella verktyg för att försöka ta bort lämnats in instrumentet. Endodontists har också några mycket små verktyg som kanske kan komma förbi inkom bit. Om en av dessa små filer kan komma runt lite, då endodontist kan ha möjlighet att avsluta förfarandet, lämnar lite på plats. När kanalen är helt rengjorda och massan avlägsnas, kan det ingen roll att ett främmande föremål finns kvar. Samtidigt med ett främmande föremål i tanden alltid innebär en viss risk för framtida infektion, är det relativt låga och normalt endodontist stängs upp tanden med en tillfällig fyllning och skicka patienten tillbaka till hans eller hennes allmänna tandläkare för en permanent fyllning och krona eller restaurering. Återigen kommer patienten sannolikt att sätta på en kurs av antibiotika.

Apicoectemy

Om även de specialiserade verktyg misslyckas, massan inte bort eller kanalen inte är helt rengjorda, då endodontist kan ha att försöka en apicoectomy. Detta innebär att endodontist skär öppna tandköttet utanför de drabbade tand, ta bort en del av det underliggande benet så att han eller hon kan komma in i kanalen i tanden från utsidan. Endodontist faktiskt kommer att ta bort i slutet av kanalen, avlägsna eventuella massa, rengöra den del av kanalen som tidigare inte var nåbar. Då han eller hon kommer att försegla den ände av kanalen med artificiella material och stäng gummi. Med tiden kommer benet som togs bort vanligtvis växa tillbaka. Gummit kommer att sutureras och kommer att läka. Ungefär som med de andra förfaranden, kommer patienten att behöva ta antibiotika efteråt. Detta förfarande kommer också sannolikt att kräva postoperativ smärta medicinering, eftersom det är mer invasiva.

Hur man reparerar Laddningsbara Borr batterier

Hur man reparerar Laddningsbara Borr batterier


Fastställande uppladdningsbara borr batterier sparar pengar och en resa till din lokala elektronik butik. Den genomsnittliga kostnaden för ett nytt batteri är £ 52, och en ny borr kostar ännu mer. Du kan pocket denna extra pengar om du kan fixa borr batterierna själv. Resultaten kan inte garanteras och det kan kosta dig lite tid, men det är definitivt värt ett försök.

Instruktioner

1 Ladda batteriet under några timmar.

2 Kontrollera spänningen i batteriet med multimeter.

3 Ställ in spänningen i likströmsförsörjningen till 31 volt genom att vrida på spänning upp och använda multimeter för att mäta och nå önskad inställning.

4 Placera dött batteri på arbetsbordet och kontrollera polariteten. Plasten är markerad med en (+) och en (-) tecken.

5 Länk MIG svetsare till batteriet baserat på polariteten. Fästa den negativa änden klipp av svetsaren till (-) polen på batteriet.

6 Zap den (+) polen på batteriet med den positiva ledningen av svetsare. Upprepa fyra till fem gånger.

7 Fäst batteriet borren. Vrid borra på att testa det.

Hur fixar trådlösa borr batterier

Hur fixar trådlösa borr batterier


Det är frustrerande att ha batteriet i din favorit skruvdragare går dåligt. Du tar det från laddaren och i cirka fem minuter är det döda igen. Tyvärr är detta oundvikligt med även de bästa borrar och batterier. Det är knappast värt att köpa ett nytt batteri när en ny borr är inte mycket dyrare. Tack och lov, kan du återskapa det batteriet och har det så gott som ny i ungefär en timme. Den viktigaste färdigheter du behöver är en grundläggande kunskaper i lödning.

Instruktioner

1 Bestäm antalet, typ och storlek av battericeller som behövs genom att kontakta en online-återförsäljare eller en ersättningsbatteri återförsäljare i ditt område. Förse dig skruvdragare modellnummer och ström information om batteriet etiketten. Köpa battericeller.

2 Ta bort skruvarna från batteripaketet. Om det inte finns några skruvar, skär plast öppen nära basen av batteriet med en mattkniv. Skjut battericellerna ur plasthöljet.

3 Ställ in den nya battericeller på arbetsytan i samma konfiguration som de gamla cellerna, var noga med att orientera de negativa och positiva terminaler korrekt. Ta bort en anslutningskabel från de gamla cellerna genom att smälta lodet med din lödkolv. Löd att tråd på de nya batterierna, försiktigt så att inte överhettas ändarna av batterier med lod.

4 Ta kablarna från de gamla cellerna, en efter en, och löda dem på de nya cellerna. Upprepa tills alla kablar har överförts från det gamla till det nya. Placera battericellerna i plasthöljet och sätt tillbaka skruvarna. Om du skär plasthöljet öppen, fast det stängs med epoxi eller tejp. Ladda nytt batteri.

Hur att rekonditionera Trådlösa Borr Batterier

Hur att rekonditionera Trådlösa Borr Batterier


Du kan rekonditionera trådlösa borr batterier som är nickel-kadmium (NiCd) eller nickel-metallhydrid (NiMH). Dessa batterier slits och så småningom dö ut. Du kan rätta till denna process och göra dina trådlösa borr batterier fungerar som ny igen.

Instruktioner

Laddningsbara NiCad eller NiMH batterier

1 Ta bort döda batteriet från skruvdragare.

2 Använd voltmeter, avgöra vilka leder på batterilådan är positiva och negativa. Markera den positiva ledningen, så att det är lättare att sätta ihop din batterilådan efter rekonditionering processen.

3 Skruva av skruvdragare batterifacket för att öppna och avslöja battericellerna att rekonditionera. Ta del av den inre fjädern så att du inte förlorar det. Detta stycke tenderar att snäppa ut eller pop bort när väskan öppnas. Lyft försiktigt upp batterifacket.

4 Placera små skruvar och våren i en liten behållare för att göra dem lättare att hitta under monteringen.

5 Dra ut cellerna från botten hölje. De bör komma ut som ett stycke som är bandad eller krympa förpackade tillsammans.

6 Mark toppen av silver kartong isolatorn vid den punkt där ledningarna går från terminalen i batteripaketet. Återigen kommer detta att göra det lättare att återmontera.

7 Ta bort terminal stycke med nål tång. Låt inte trådarna korsar eller beröring under detta avlägsnande. Det finns en risk för elektriska stötar eller explosion om du låter terminal trådarna korsar varandra. Ställ detta stycke åt sidan med skruvar och våren.

8 Isolera den exponerade metallbandet med eltejp. Detta metallstycket kommer att heta under rekonditionering processen. Linda in den i bandet kommer att skydda dig från skada.

9 Lyft bort silver kartong isolering pjäs som täcker uppladdningsbara battericeller. Placera detta stycke åt sidan.

10 Skär krympplast från toppen av batterierna, precis tillräckligt för att exponera toppen och botten av batterikablarna.

11 Ställ in voltmeter till 2 volt och testa varje enskild uppladdningsbara battericell. Markera alla batterier med en voltmeter läsning av 0 eller negativ. Detta kommer att beteckna som batterier i förpackningen måste renoveras.

12 Förbered externa 12-volts strömkälla för att zappa batterierna du har markerat att rekonditionera. Sätt på växeln för att skydda dina händer, ögon och hud under denna potentiellt farlig process.

13 Leta upp positiva och negativa ändarna av det första batteriet som ska renoveras.

14 Håll den svarta alligator klämma, som drivs från 12-voltskällan, mot den negativa änden av batteriet och den röda klämman mot den positiva änden för högst två sekunder.

15 Ta bort klämmorna och testa batteriet för att se om det tog avgiften. Om det står mer än en volt på voltmeter, gå vidare och rekonditionera nästa cell. Om cellen inte läsa mer än en volt, zappa det igen. Cellen kan zapped upp till 10 gånger.

16 Fortsätt tills alla celler i batteriet har renoverat.

17 Montera batteriet.

18 Placera ihop batteriet på borrbatteriladdaren natten. Nästa dag din borrmaskin bör fungera som ny.

Hur att återuppliva en borr batteri

Hur att återuppliva en borr batteri


Det är möjligt att återuppliva både nickel-kadmium (NiCd) och nickel-metallhydrid (Ni MH) sladdlösa borr batterier. Dessa batterier slits och så småningom dör under sin normala livscykel. Den skruvdragare batteri uppståndelse processen är enkel och snabb, men kan vara farligt om du överladda eller misshandla de uppladdningsbara batterierna.

Instruktioner

1 Markera de positiva och negativa ledningar på batteriet fallet, med hjälp av voltmeter för att avgöra vilket är positivt och som är negativt.

2 Skruva av skruvdragare batterifacket för att avslöja de laddningsbara batterierna inom fallet. Försiktigt bort toppen av skruvdragare batterifacket. Håll skruvar och våren i en behållare så att du kan hitta dem under monteringen.

3 Lyft battericellerna från batterihöljet. Om batterierna krympförpackade tillsammans, skär tillräckligt av plasten bort med en sax för att avslöja toppen och bottnar av battericellerna.

4 Lokalisera den punkt där ledningarna från batteriet terminal kör genom silver kartong isolator. Markera denna öppning innan du tar bort batteriet terminal för enklare montering.

5 Lossa och lyft bort terminalstycket, med hjälp av nål-tång. Metallbandet under terminalen bit måste isoleras med eltejp innan du fortsätter.

6 Ta bort silver kartong isoleringsstycke och placera detta stycke åt sidan. Ta bort krympplast från toppen och botten av battericellerna, så att batterikablarna är utsatta.

7 Testa batterierna i förpackningen för att avgöra vilka celler behöver rekonditionering. Använd batteritestare och markera alla batterier som inte är vid full laddningskapacitet.

8 Hitta den positiva, eller upphöjda ände, den första batteriet renoveras. Placera den svarta alligator klämma från 12-voltskällan på den negativa änden av battericellen, medan du håller den röda alligator klämma till den positiva änden längre än två sekunder.

9 Släpp båda klämmorna. Med hjälp av batteritestare, testa battericellen för att se om det har fulladdat. Om inte, upprepa zappa processen.

10 Upprepa zappa processen med alla batterierna tills de har alla varit renoveras och sedan ihop batteriet.

11

Hur man byter batterier på borr Batterier

Hur man byter batterier på borr Batterier


Med tiden, batteriet i din sladdlösa borr slits. Borrar med förbrukade batterier fungerar långsammare än de med bra batterier, och så småningom de ger ut helt och hållet. Byte av batteriet tar några minuter och blir din utrustning redo för jobbet. Köpa rätt borr batteri för dina behov; inte alla batterier är skapade lika. Observera att Ni-MH eller nickelmetallhydridbatterier är laddningsbara, och Ni-Cd eller nickelkadmiumbatterier är inte. Din borrmaskin kan köra med båda typerna.

Instruktioner

1 Tänk på vad som är viktigast för dig innan du köper ditt batteri: pris eller hållbarhet. Borr batteripaket kommer i en fast intervall av storlekar och ampere (ibland förkortat Ah). Ampere talar om hur länge batteriet räcker. Enligt Inside träarbeten, kommer en 12-voltsbatteri med 2,4 Ah varar längre än en med 1,8 Ah, men det kommer att kosta mer. Om du använder borren ofta, kanske du föredrar en mer långvarig borr batteri.

2 Köp en utbytesbatteri från en järnaffär eller annan återförsäljare. Om du är osäker på vilken spänning du behöver konsultera din manual innan du köper.

3 Vänd din borrmaskin över letar efter batteriet luckan. Detta är vanligtvis på botten av borren. Leta efter en pil som visar var att frigöra batteriet luckan.

4 Skjut upp på pilen för att ta ut batteriet luckan. Placera locket liggande bredvid dig.

5 Vänd borren över så att den gamla batteriet glider ut. Placera den på bordet bredvid dig.

6 Ta ut den nya batteriet ur förpackningen. Skjut den i batterifacket, rada upp de positiva och negativa laddningar så att batteriet kommer att fungera korrekt. Din borrmaskin bör ha ett diagram, eller så kan du komma ihåg positionen för det gamla batteriet när du tog bort den.

7 Rikta in batteriet tillbaka locket över i slutet av din borrmaskin och skjut den på plats. Du ska höra ett klick när den är korrekt inställd.

8 Tryck din borrmaskin för trigger för att se till att batteriet fungerar. Din borrmaskin bör fungera som vanligt.

Borra med Rotary Set Vs. en Dremel

Borra med Rotary Set Vs. en Dremel


Även om Dremel verktyget är i sig ett roterande verktyg, är Dremel mindre och lättare plikt än många andra uppsättningar roterande verktyg. På grund av detta har Dremel gjort nya inbrytningar i hobby och hantverk marknader. Fortfarande, även om en roterande borr uppsättning inte kan vara det bästa valet för att återställa filigran på en bildram, tunga roterande borrar är kapabla att göra en del jobb en Dremel inte gjorda för.

Hushållsarbete

Även Dremel verktyg är mångsidig och praktisk, några jobb runt huset är mer än en Dremel kan hantera. Roterande borrar finns i flera storlekar och effektkonfigurationer och innefattar trigger stil handtag som ger en högre grad av kontroll för användaren. Detta gör det möjligt verktyg som Makita 18V Rotary Drill att trycka in gips eller tryckimpregnerat trä med lätthet.

Light Duty

Dremel är avsedd för lätta och har flera fördelar jämfört med det roterande verktyget på detta område. Huvudsakligen flesta Dremel modellerna har en liten, enkel hand bygga som möjliggör inte bara en hantverkare för att arbeta med en hand, men också att komma in i svåråtkomliga områden som tunga verktyg kan inte.

sladdlös

Både Dremel och tunga roterande verktyg finns i sladdlösa, batteridriven drift. Detta gör att både övningar för att gå utomhus och passar in i fläckar där sladdar skulle få i vägen. Ändå är den maximala spänningen för en sladdlös Dremel 12 volt. Detta är mycket mindre än Dewalt DC233KL, som har 36 volt ström och ett sidohandtag 360-graders för förbättrad vridmoment.

bilagor

Även roterande verktyg kommer med flera bilagor för att fungera som en hammare, borr och kvarn, har Dremel verktyget hundratals verktyg avsedda för lätta till medel plikt. Dessa verktyg är mycket specialiserade och konstruerad för att utföra den typ av grannlaga arbete som mer omfattande roterande verktyg är för stora för. Dremel verktyg kan gravera, buff, sand, skära, slipa, polera, borra eller flyg praktiskt taget alla små och medelstora yta.

HÖG tULL

Kraftig och industriella applikationer kräver verktyg som inte bara kan mer effekt och vridmoment, men också är byggda för att arbeta långa timmar utan rast. En tung roterande verktyg som är mycket mer kvalificerade i denna arena att ta på arbete än Dremel verktyg som är avsedd för hemmabruk eller hantverk användning.

Hur man byter trådlösa borr batterier i batteripaketet

Hur man byter trådlösa borr batterier i batteripaketet


En skruvdragare tjänar många funktioner. Den kan användas för att göra smärre korrigeringar och reparationer runt huset och kan även användas på en byggarbetsplats. Flera tillverkare gör olika märken och modeller av sladdlösa borrmaskiner, alla med olika specifikationer, hastigheter och funktioner. De batterier som används i de olika sladdlösa borrmaskiner alla förblir desamma. Borr batterier innehåller antingen Ni-Cd eller Ni-MH-batterier. Om skruvdragare inte längre laddar eller håller en avgift, kan det vara dags att byta batterier.

Instruktioner

1 Ta bort skruvdragare från laddstationen. Stänga av borren av.

2 Ta bort batteriet. Batteriet ligger på botten av en skruvdragare och kan lossas genom att trycka på två flikar, en på vardera sidan av borren. När lossas, dra batteriet nedåt för att ta bort den.

3 Ta bort batteriluckan. Det brukar bara glider av, men det kan hållas på plats med en liten skruv, beroende på den sladdlösa borr tillverkning. Om det finns en skruv, använd en liten Phillips-skruvmejsel för att skruva skruven och sedan glider av.

4 Ta bort de gamla batterierna. Placera de nya batterierna på plats.

5 Placera batterilocket tillbaka över batterierna. Om det behövs, skruva skruven på plats.

6 Skjut batteriet på plats på undersidan av skruvdragare. Du bör höra ett snäpp eller pop när batteriet sitter stadigt på plats. Låt de nya batterierna laddas i minst 24 timmar före användning.