blommande buskar zon 5

Hardy Blommor & blommande buskar för zon 7

Hardy Blommor & blommande buskar för zon 7


Många olika blommor och buskar är lämpliga för Förenta staternas Department of Agriculture anläggningen Hardiness zon 7. Med en årlig genomsnittlig låg temperatur mellan noll och -12.2 grader C, är växtsäsongen för blommor längre än andra regioner. Våren börjar i zon 7 i mitten av februari och hösten varar fram till mitten av november. Ett överflöd av annueller, perenner och blommande buskar komplettera trädgård och lägga till färg till landskap under varje månad. Favoriter, som ringblomma, klocka blomma och dvärg crepe myrten, är några av alternativen för blomma trädgårds i zon 7.

annu

Årliga blommor är i allmänhet billigare än andra eftersom de bara varar i en växtsäsong och måste återplanteras varje år. Årliga blommor är vanliga i många blomsterrabatter. Ringblommor, en ljus, fluffig blomma ofta ses i olika nyanser av orange, utströdda i landskapet under våren och hösten. Petunias göra sitt utseende i slutet av våren genom sommaren, kännetecknas av sina nätta kronblad och val av blomma färger. Zinnia är ett annat alternativ för hardy USDA zon 7 årliga blommor.

perenner

Till skillnad från ettåriga växter, perenner är bra landskaps investeringar, eftersom de kommer tillbaka år efter år. De är dyrare i förskott, men investeringen bär genom åren med en ny skärm varje säsong utan att transplantera eller ta upp nya plantor. Favoriter inkluderar columbine, kardinal, aster och klocka blomma.

biennaler

En tvåårig skiljer sig från annueller och perenner i att det tar 2 år för dessa blommor att slutföra sin växtcykeln. Blommande för biennaler sker oftast under det andra året av anläggningens livslängd. Det första året åt att utveckla rot strukturer, stjälkar och blad. Sorter av Dianthus samt fingerborgsblomma, stockros och Dame raket är alla tvååriga blommor som är lämpliga för USDA zon 7.

blommande buskar

Blommande buskar utför olika arbetsuppgifter i hemmet landskapet. De fungerar som en vind-block, definierar en regions kant eller funktion som en brännpunkt. Blommorna lägga till färg till trädgården. Lämpliga USDA zon 7 val för blommande buskar inkluderar kinesiska abelia samt kust azalea. Den kinesiska abelia har små kluster av vita blommor som lockar fjärilar. Kust azalea blommar med starkt doftande, vit-rosa blommor. Överväga dvärg sorgflor myrten sorter också.

Blommande buskar som växer i skuggiga områden i zon 4

Blommande buskar som växer i skuggiga områden i zon 4


Vintertemperaturer i USA Department of Agriculture Härdighet Zon 4 kan falla så lågt som -30 grader Fahrenheit under vintern. Hardiness zon 4 innefattar stater i öst som Maine och New York och västra stater som Montana, North Dakota och Minnesota. Trots den kalla vintern, kan rötterna av en mängd olika blommande buskar överleva minusgrader för att blomma igen nästa år, ljusnande upp delvis skumma för mycket skuggiga områden i landskapet.

vit Fringetree

Trots namnet är vit fringetree (Chionanthus virginicus) en stor buske nå höjder på 10 till 20 fot lång och bred. Fringetree trivs i djupa, sura, väldränerad, fuktig jord i delvis skuggiga områden, växer mindre än 12 inches per år. Den har en mer öppen, lös tillväxt i halvskugga. Manliga blommande buskar har fler blommor än kvinnliga buskar. 4- till 8-tums långa kluster av vita, doftande, tofs liknande blommor gör trädet ser ut som om den är täckt av fluffig snö från slutet av maj till början av juni.

koreanska Berberis

De stora kluster av små, gula blommor som kantar filialer i början av maj, gör detta blommande buske ett attraktivt landskap växt. Koreanska berberis (koreansk berberis) når en höjd och bredd upp till 8 fot. Den föredrar en väldränerad, torr till fuktig, alkaliska jord i halvskugga. Koreanska berberis är snabbväxande med mörkt gröna blad under sommaren och lila-röd i höst.

BlomningQuince

För majoriteten av året rosenkvitten (Chaenomeles speciosa) inte ser mycket attraktiv. Det är en 5- till 10-fot-tall, 12 fot bred, tät, trassliga massa av taggiga grenar. Blommande kvitten blommar i slutet av februari till början av mars i zon 4 med kluster av stora, crimson, scarlet, ros, klarröda eller vita och rosa tonade blommor. Detta snabbt växande blommande buske föredrar lerjord, men kommer också att växa i sand eller lerjord jordar som är våt, fuktig eller torr i halvskugga. Det är torka-tolerant, men kan inte tolerera mycket basisk jord.

Catawba Rhododendron

Catawba rhododendron (parkrododendron), även kallad catawba rosebay står 6 till 10 fot lång och bred. Den trivs lika lätt i delvis till full skugga som det gör i full sol. Catawba Rhododendron är mer öppna, särskilt i tät skugga. Ge denna blommande buske en väldränerad, sval, fuktig, bördig, sur jord i ett område som skyddas från vind. Den mörkgröna blad belyser den täta kluster av stora, bell- att trattformad, lila-lila till rosen lila blommor blommar från april till juni.

Lista över Yellow blommande buskar

Lista över Yellow blommande buskar


Blommande buskar skapar en bakgrund för låg växande perenner och annueller i hemmet landskapet. De lägger skönhet, färg och konsistens. Gul blommande buskar ger en naturlig privatliv skärm, dölja fula funktioner på gården och ljusare mörka fläckar i landskapet. Blasten lägger intresse och ger färg hela hösten.

Afrikansk Bush-Daisy

Afrikanska bushen-Daisy (Gamolepsis chrysanthemoides), även kallad daisy-buske eller Paris daisy, är härdig i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 8 till 11. I zonerna 10 och 11, denna gula blommande buske är vintergröna. Det dör tillbaka till marken när temperaturen faller till -6.67 grader Celsius i norra zoner men studsar varje vår. Detta örtartade perenn växer till en höjd av 3 fot och en bredd av 4 fot. De blanka, mörkgröna blad nå 2 inches i längd och ger en rik bakgrund för 2-tums-breda gula blommor. Afrikanska bushen-daisy föredrar något basisk jord. Bush blommar bäst i en plats som tar emot full sol; det är torka toleranta men ger färre blommor under torra förhållanden.

Wintergreen Berberis

Winter berberis (Långbladig berberis), hardy i USDA zoner 6 till 8, är en långsamt växande vintergröna. Den gula blommande buske kan växa till en höjd av fyra till sex fot och en bredd på 6 till 8 fot. De små gula blommor är omgivna av mörkgröna, 2- till 3-tums-långa blad som vänder vinröd under hösten. Blå-svart, 3/4-tums frukter pryder busken under hösten månader. Winter berberis buskar tolererar ett brett spektrum av markförhållanden och torka, rapporterar North Carolina State University. De fungerar bra i full sol eller halvskugga.

potent

Potent (fingerört), härdiga till USDA zon 2, kallas också buskiga fingerört. De gula, smörformade blommor varierar i storlek beroende på sort. Denna gemensamma gula buske kan växa till höjder som sträcker sig från 2 till 4 fot och bredder av två till fem fot. 3/4 till 1 tum långa blad kommer i olika nyanser som sträcker sig från mörkgrönt till grått beroende på sort. Potent presterar bra i sandig lerjord och lera. Denna torka-toleranta buske kräver full sol till halvskugga. Hård sviskon var fem till sex år för att hålla buske i gott skick, föreslår University of North Dakota.

Forsythia

Forsythia (Forsythia intermedia), hardy i USDA zoner 4 till 8, kan växa upp till en höjd av 8 fot med en bredd av 10 fot. Denna gula blommande buske ibland beskäras och utbildade för att se ut som ett litet träd. Den snabbt växande buske har städat övergripande grenar som producerar gula blommor innan bladen fram under våren. Forsythia börjar blomma i slutet av mars eller början av april. Blomningarna pågå i bara ett par veckor. Forsythia föredrar full sol till halvskugga, men State University Iowa varnar för att busken blir långbent och ger färre gula blommor om den får för mycket skugga. Forsythia anpassar sig till ett brett spektrum av markförhållanden och tål svåra beskärning och torka.

Låga underhålls blommande buskar

Låga underhålls blommande buskar

Låga underhålls blommande buskar

Användningen av låga underhålls blommande buskar i hemmet landskapet ger färg tillsammans med fördelen av lättskötta för buskar som är härdiga och nästan misslyckas bevis. Blommorna blommar allt från våren till tidig höst, beroende på sort av busken, medan många ger också året runt intresse med bladverk som förvandlar levande färger på hösten och ibland färg bark som sticker ut i skarp vintrar.

Hortensia

Hortensior är en sommar blommande buske som växer upp till 10 fot hög i vissa sorter, med blommor i olika nyanser av blått, rosa eller vitt. Intressant nog är det pH för jord som bestämmer färgen på blommorna, med undantag för den vita, som aldrig förändras. Om markens pH är surare kommer busken att producera blåare blommor, och om pH-värdet är mer basisk, kommer blommorna vara rosa. Hortensior behöver full sol hela dagen och väldränerad jord som inte blir fuktig. De är härdiga i zonerna 5-9.

Spirea

Växer upp till 5 fot lång och ca 6 fot bred, är spirea en härdig buske i zoner 5 till 8, producerar små, vita, doftande blommor på våren mot en bakgrund av gula / gröna blad, vars färg ändras under hösten till en ljust gul / orange. Denna färgstarka buske föredrar full sol dagligen med fuktig, rik jord som är väl dränerad. SPIREA kan planteras som en säkring med flera andra buskar, eller vuxit med sig antingen trimmas för att hålla det formade eller oputsad för en mer vild look.

Lila

Lila är en gammal favorit buske i hemmet trädgården, producerar sött doftande blå / lila, rosa, vita eller gula blommor från slutet av våren till sommaren. Den växer bäst i zoner 3-7, når höjder mellan 8 till 30 fot i vissa sorter och älskar full sol hela dagen för den bästa tillväxten. Väldränerad jord är viktigt så att rötterna inte sitta i fuktig jord och det behöver endast lätt beskäras i slutet av sommaren efter det görs blommar. Syrener locka fjärilar och bin, vilket gör det värderas högt i trädgårdar där pollinering av andra växter är viktigt.

Forsythia

Forsythia är en lövfällande blommande buske hardy i zonerna 4-8 och en av de tidigaste fjäder mamelucker, med lysande gula blommor på upprätt gripande grenar. Detta snabbt växande buske växer från 8 till 12 fot lång och föredrar fullständig solen under minst 6 timmar om dagen, tolerera några eftermiddagen partiell skugga i varmt klimat. Forsythia behöver lös, väldränerad jord och kan beskäras lätt bara för att forma efter det görs blommar i slutet av våren.

dogwood

Dogwood anses ofta vara ett träd, men sorten "Elegantissima" redtwig hundkäx är en buske som blommar på våren, med lätt doftande vita blommor mot brokiga blad och röda kvistar som förekommer på hösten när löven falla. En lövfällande buske som växer upp till 10 fot lång och bred och är härdig i zon 2 till 8, gör redtwig hundkäx bäst i full sol under minst hälften av dagen med några sena eftermiddagen skugga och konsekvent fuktig jord.

Blommande buskar för Containers

Blommande buskar för Containers


Container trädgårdsarbete erbjuder hem trädgårdsmästare många fördelar. Containrar är bärbara, vilket innebär att de kan placeras i den typ av ljus växt behov och även fört inomhus om anläggningen inte är frost-hardy. Många hem trädgårdsmästare växtannu eller glödlampa växter i behållare, men behållare fungerar också bra för större, showier växter såsom blommande buskar. De som växer långsamt eller dvärg sorter fungerar bäst, enligt Ohio State University.

Star Magnolia

Stjärnan magnolia (japansk magnolia var. Stellata) är ett bra val för container plantering, enligt University of Florida. Denna flera skaft, rundad buske är mycket härdig och växer bra i US Department of Agriculture zoner 5a genom 8b. På våren blommar anläggningen med ett överflöd av gräddvita blommor, som visas innan bladen börjar uncurl. Stjärnan magnolia växer långsamt och föredrar fullt solljus, även om det kan växa i halvskugga. Vissa sorter har ljusrosa blommor.

Hortensia

Hortensia (Hydrangea spp.) Växer bra i containrar och säljs ofta krukväxter som present växter. Dessa attraktiva, blommande buskar har stora kluster av blommor (vissa är rund och vissa är vippor) som kommer i olika nyanser av krämig vit, rosa och blått. Blommorna blommar hela sommaren, vilket gör dessa buskar ett populärt val för hem trädgårdsmästare som vill ha en prålig prydnads. Det breda utbudet av arter och sorter innebär att det finns en hortensia för alla klimat - även områden med långa, kalla vintrar, enligt Bella Online. Hortensior växer bäst i svalt, fuktig jord med vissa eftermiddagen nyans för att skydda dem från den heta solen, som kan bränna bladen. Eftersom de är snabbväxande, de behöver regelbunden beskärning för att hålla dem i rätt storlek för en behållare. Lyckligtvis, de tål även svåra beskärning mycket bra.

Kamelia

Kamelior (Camellia spp.) Trivs som krukväxter, enligt BBC Gardening. Dessa varma klimat buskar har attraktiva breda, glänsande gröna blad men är mest önskvärda för sina fantastiska, doftande blommor, som blommar från senhösten genom tidigt på våren. Kamelior har en väldigt långsam tillväxt, och även mogna kamelior som odlas i behållare kommer endast når en högsta höjd på cirka 10 fot. Dessa blommande buskar frodas i fuktig, rik jord och kommer att gynnas av kompost. De behöver också full sol för att blomma bra.

Rhododendron

Rhododendron (Rhododendron spp.) Växer bäst i sur jord, så många hem trädgårdsmästare föredrar att odla dem i krukor med hjälp av en sur kompost (BBC Gardening rekommenderar en ericaceous kompost). Dessa vintergröna buskar är önskvärda för sin förmåga att motstå kyla, deras vintergröna blad och de stora kluster av blommor, som kommer i nästan varje nyans spara blå. Många är tvåfärgade. Vissa arter gör bäst i halvskugga, medan andra kan tolerera full sol.

Blommande buskar för soliga platser

Blommande buskar för soliga platser


Buskar tjänar en mängd funktioner i landskapet. Tall evergreens skapar året vindskydd och insynsskydd, medan lövträd producera sommar skugga på soliga varv. Lågväxande buskar gräns plantering sängar och gångvägar, och vissa kan även odlas som erosionsminskande marken täcker. Blommande buskar lägga ett lager av färg och doft till trädgården. Många locka pollinerande arter med sina blommor "nektar. Välj blommande buskar som matchar din region amerikanska Department of Agriculture anläggningen hardiness zon betyg.

USDA zon 4

Genomsnittliga årliga låga temperaturer i zon 4 räckvidd minus 30 grader Fahrenheit. Den rosenkvitten (Chaenomelea speciosa) växer till 10 fot hög med en liknande spridning. Detta lövfällande buske producerar rött, vitt och rosa dubbel- eller enkel blommar från slutet av vintern till början av våren. Det är härdig i zonerna 4 till 8 och växer bäst i sol till halvskugga och ett spektrum av jordar, med undantag för alkaliska sajter. Södra buske kaprifol (kantgetris) är härdig i zonerna 4 till 8 och växer till 5 fot hög med en lika stor spridning. Detta lövfällande buske blommar med ett överflöd av aromatisk, ljusgula blommor på sommaren och har tandad, mörkgröna blad. Den föredrar full sol och tål en rad jordar.

USDA zon 5

Zon 5 anläggningar måste vara kall-hardy till minus -6.67 grader C. Den japanska rosenkvitten (Chaenomelea japonica) blommar på våren med rött, orange-röd eller scarlet blommor, följt av gul-grön falla frukt. Detta lövfällande buske växer till 3 feet tall med en 4-fot spridning och är härdig i zon 5 till 8. Det ger den bästa färgen i full sol och föredrar väldränerad jord. Ramapo rhododendron (Rhododendron "Ramapo") trivs i full sol och fuktig, väldränerad och sur jord. Den producerar stora rosa, lila till blå blommor på våren och har doftande grågröna blad. Denna vintergrön buske är härdig i zon 5 till 9 och växer till 3 feet tall med en 4-fot spridning.

USDA zon 6

Zon 6 årliga genomsnittliga dalar nå minus -12.2 grader C. Den blanka adina (Adina röda hund) producerar doftande kluster av vita blommor från sommaren till hösten. Detta lövfällande buske är härdig i zon 6 till 9 och växer från 8 till 10 fot hög med en liknande spridning. Glansiga adinas har glänsande, mörka blad och växer bra i full sol och surt, väldränerad jord. Den blå dimma buske (Caryopteris x clandonensis) är härdig i zon 6 till 9 och växer till 3 feet tall med en lika stor spridning. Detta lövfällande buske blommar i slutet av sommaren med klarblå blommor och har aromatisk, blå-gröna blad. Den föredrar full sol och väldränerad, lös jord.

USDA Zone 9

Temperaturer i zon 9 når genomsnittliga årliga dalar av -6.67 grader C. fjärilsbuske (Cassia bicapsularis) är härdig i zon 9 till 11 och blommar med ljusa gula, fjäril-locka faller blommor. Denna semi-vintergrön buske växer snabbt till 12 fot hög med en 10-fots spridning. Fjäril buskar växer bäst i full sol och sand, väldränerad jord. Den röda bottle (lampborste) trivs i full sol och är härdig i zon 9 till 11. Denna vintergrön buske blommar med spikar av klarröda blommor som lockar kolibrier. Röd Bottlebrush buskar växa till 15 fot lång med en lika stor spridning. De föredrar full sol, tolererar en rad jordar och tål torka väl.

Olika typer av blommande buskar i mellanvästern

Olika typer av blommande buskar i mellanvästern


Den amerikanska Mellanvästern kan uppleva varma somrar, men de kalla temperaturerna i vinter är det typiskt avgör vilka typer av blommande buskar landscapers kan utnyttja i regionen. Den norra Mellanvästern faller inom USDA växt härdighet zon 2 och 3, där minimivinter dalar kan vara 50 minusgrader Fahrenheit. Även i de södra delarna av Mellanvästern, inklusive delar av Missouri, Indiana och Illinois, kan se kvicksilver sjunker under noll. Härdighet av dessa inhemska blommande buskar i Mellanvästern, liksom deras förmåga att hantera olika odlingsförhållanden, skiljer dem från många sydliga arter och gör dem livskraftiga alternativ för din fastighet.

Arrowwood Viburnum

Native till östra delarna av Mellanvästern, inklusive Ohio, Indiana och södra Wisconsin, Arrowwood vibernum (tandolvon) växer till 10 fot. Räkna med denna buske blomma från maj till juni, med blommor locka fjärilar och den resulterande frukt lockar fåglar i sikte. Arrowwood Viburnum, uppkallad efter den vanan av indian använder sin raka stammar som pil axlar, är mycket vinterhärdiga, enligt Missouri Botanical Garden. Gräddig vita blommor kluster ger denna buske prydnadsvärde på våren.

Älggräs

Använda blommande bush älgört (Spirea alba) på våta delar av din areal, eftersom denna buske kan hantera fuktig jord, så länge som det rinner tillräckligt. Älggräs är inbyggt i en stor del av Mellanvästern, växer i både sol och skugga. Älggräs blommor blommar hela sommaren, med vita blommor som förekommer i kluster formade som koner i slutet av dess grenar. Älggräs är en fjäril magnet och du kan använda dess blommor i snitt blomsterarrangemang.

sälg

En av de tidigaste blommande buskar i Nordamerika, sälg (Salix missfärgas) är vanligt i den övre mellanvästern. Sälg knoppar på de manliga buskar öppna redan i slutet av februari, avslöjar en vit och silkeslen blomman. Inga Bladen är på busken när blommorna dyker upp, vilket gör detta till ett attraktivt buske för våtutrymmen. Den Sälg kan växa till 15 fot, men Missouri Botanical Garden rekommenderar att du kan trimma busken hela vägen till marken med några års mellanrum för att hålla det små och hanterbara.

Coralberry

Coralberry (Symphoricarpos orbiculatus) hör hemma i Mellanvästern, är vanligare i södra delarna av denna region. Växer till 4 fot, coralberry blommar i början av sommaren, producerar vita blommor med en klockform. Bussningen har blågröna blad, men kanske den bästa funktionen är bären att blommorna ger, som är rött och stanna kvar på busken i vintern. Coralberry kommer fortplanta sig genom sitt suckering rotsystem om du tillåter det att. Rådjur är ganska förtjust i denna buske, som smeknamnet "buckbush" skulle indikera, konstaterar Illinois Vild.

Dvärg blommande buskar

Dvärg blommande buskar


Container trädgårdsskötsel och mindre plantskola sängar kräver mer diminutiva växter. Den tidiga våren nöjet att vissa blommande buskar bör finnas tillgängliga i mindre former. Dvärg sommar blommande sorter kan ge bär för vilda djur utfodring. Ökningen av urban gardening har uppmuntrat utvecklingen av mindre växt exemplar av alla typer för litet utrymme trädgårdsmästare. Det finns många dvärg och buskar för att hjälpa landskap petite trädgården eller uteplats.

Fall blommande

Blåblomssläktet plumbaginoides är en liten buske med lila blå blommor som kommer att blomma till oktober. Dess blad vänder en ljus orange och röd efter blommorna har gått. Spiraea "Shirobana" är en klassisk buske med röda, rosa och vita blommor från juni till oktober. Caryopteris är en dvärg buske med otroligt klarblå blommor för en kort period i augusti till september. Många av våren och sommaren blommande växter kommer att ge vika till fantastiska färgdisplayer på hösten och frukter eller bär för djur.

sommar Blomma

Hypericum "Orange Flare" blommar hela sommaren med ljusa gula blommor följt av orangeröda frukter på hösten. Hydrangea "Rosy Sommar" kommer att producera enorma rosa huvuden hela sommaren. Spiraea japonica "Gold Flame" har briljant orange lövverk hela sommaren och slående crimson blommor. Abelia grandiflora blommar i september och varar in på hösten med svagt rosa och vita vippor. Det finns flera sorter av Cotoneaster som blommar på sommaren med små små vita blommor.

Spring Blomma

Blommande mandel (Prunus glandulosa "Rosplena") blommar i april innan det leafs även ut. Det anses vara en dvärg, men det växa till 5 fot hög. Chaenomeles japonioca är en dvärg rosenkvitten som kommer att lysa upp landskapet i början av maj. Bronx Forsythia är en dvärg buske med klargula vårblommor. Fothergilla Gardenii blommar i maj och har långa vita spikar och intressant höstfärg. Vinter jasmin (J. nudiflorum) är den tidigaste och hardiest jasmin, blommar i februari till mars. Spike, Provence och lila Broom alla blommande perioder i maj. Bunchberry är en miniatyr hundkäx som visar stora vita blommor i maj-juni.

Doftande vit-blommande buskar

Doftande vit-blommande buskar


Många trädgårdsmästare har minnen av mycket specifika trädgårds dofter från sin barndom eller unga vuxna år, såsom lila parfym från busken vid hållplatsen, rosor i mormor bakgård eller kryddig liljor varje påsken i kyrkan. Dessa doftminnen vägleda trädgårdsdesign, meddelar tillägg av doftande blommande buskar för att slutföra trädgårds skapelser och lägga till ytterligare en dimension till trädgården erfarenhet. Trädgårdsmästare som vill doft med vita blommor kan välja från en mängd olika buskar.

Rosa Soulieana

Rosa soulieana är en stor, kraftig ros sort som växer upp till 12 fot hög och 12 fot bred. Dess blommor börjar som gula rosenknoppar och öppna i stora enda vita ros blommar hela sommaren. Rosa souliena rika, fruktig doft är minnesvärd och varaktig under sommaren och hösten trädgård. De gör utmärkta häckar eller spektakulär uppvisning växter i varma klimat och full sol platser.

Clematis Recta

Styvklematis, vanligen kallad buske clematis, är en intressant variation av klematis med en yvig växtsätt snarare än den vanliga klättring vana att de flesta klematis. Växterna växer upp till 4 fot hög och måste satsas eller utbildas till en spaljé i ett soligt läge om det inte finns utrymme för att låta dem utbredning. Det har små ovala blad och mängder av små starlike blommor som skickar ut moln av söt doft upp till 30 meters avstånd.

mock apelsiner

Mock apelsiner är lövfällande perenna buskar, med några vintergröna sorter. De växer upp till 8 fot lång, med medelstora spetsiga, ovala blad och fyra kronblad vita blommor med gula centra. Mock apelsiner blommar i slutet av våren och är mycket doftande, doftande som orange blommor och jasmin.

japansk kaprifol

Japansk kaprifol är en attraktiv perenn vining buske som växer till 30 fot hög. Det är vintergröna i södra klimat. Det kan vara en aggressiv och invasiv odlare om det inte hanteras väl. Japanska kaprifol har små, vita rörformiga blommor med en tjock, söt doft sommar fram till slutet av hösten.

Jasmin

Jasmine är en klättrande buske som växer upp till 15 fot, med ljusgröna blad och kluster av vita, natt blommande blommor. Jasminblommor är lätt parfymerade med en söt och lite kryddig doft. Jasmine är vintergröna i södra klimat och är inte kallt härdig i nordliga områden, och växer bäst i full sol med regelbunden vattning. Jasmin blad och blommor används i te, parfymer, rökelse och eteriska oljor.

Låg-underhåll blommande buskar

Låg-underhåll blommande buskar


Att utveckla en lättskött trädgård börjar med att välja "högt värde" växter - de som är kraftig och sjukdomsfria, lättskött och tolerant av sannolika markförhållanden och miljöpåfrestningar. För buskar och andra permanenta anläggningar, leta efter överklagande som spänner över årstiderna - attraktiva våren eller sommaren blommar, ljusa falla lövverk färg och vintern bär, till exempel. Också anstränga sig för att lokalisera varje växt på rätt plats, med tanke på individuella behov för sol, utrymme och markkvalitet eller fukt.

gemensam Smokebush

En klassiker i amerikanska trädgårdar men alltför sällan sett i dag, den stora, multistemmed gemensam smokebush eller Smoketree, Perukbuske, har rök-liknande blommor plymer som varar från maj till hösten. Smokebush blommor är för små för att väcka uppmärksamhet; den rökiga effekt kommer från de stora kluster av fibrösa hårstrån som omger dem. Vissa sorter har mörkt lila bladverk. Smokebush växer till 10 fot lång, gör bäst i full sol eller delvis skugga och föredrar rika, fuktig jord, men kommer att tolerera varma, torra platser.

Forsythia

En annan gammaldags buske och en glad förebud om våren, gräns forsythia eller bjällra, Forsythia intermedia, är oftast den första buske blomma - en flammande gul på nakna grenar i slutet av vintern eller tidigt på våren. Snabbväxande och långlivat, växer forsythia till 10 fot långa; vissa former har en graciös övergripande formulär. Det behöver full sol, utrymme att vandra och föredrar rik, fuktig jord, men kommer att tolerera magra jordar.

viburnum

Många utmärkta blommande buskar kommer från denna växtfamilj, inklusive doublefile Viburnum, viburnum plicatum var. tomentosum, som producerar blomma kluster i "dubbel filen" längs båda sidor av horisontella grenar. Vegetation vänder lila i höst, när sommarens röda bär blir svart. Viburnum föredrar full sol och fuktig, väldränerad jord.

Oakleaf Hydrangea

En liten till medelstor buske, oakleaf hortensia eller flikhortensia gör bäst i full sol till lätt skugga och fuktiga, väldränerad jord. Denna nordamerikanska infödda producerar stora, långlivade vippor av vita blommor i juni och juli. Stora ek liknande bladen russet-röd i höst.

Summer

Även känd som söt pepperbush, Summer eller Clethra alnifolia är en infödd nordamerikanska buske som växer till 8 fot lång och producerar upprätt spiror doftande blommor i slutet av sommaren, när några andra buskar blommar. Summer växer i solen eller ljus nyans och tål mycket våta jordar, trodde att det kan anpassa sig till torka. Bladen ljust gul i höst.

lila Beauty

En annan buske anpassad till fuktig jord, lila Beauty eller Callicarpa Dichotoma växer tre till fyra fot hög i full sol till lätt skugga. Beauty har graciösa gripande grenar som producerar stora kluster av ljusa lila bär som varar även efter alla bladen har fallit.