blåsinstrument lista

Lista över mässing blåsinstrument

Lista över mässing blåsinstrument


Mässings familj av instrument är också ofta kallade "horn". Inklusive trumpet, valthorn, trombon, tuba, och euphonium, alla instrument har en bred cirkulär öppning genom vilken ett rikt, högt ljud släpps. Horn har använts i århundraden, och är allmänt känd som "förebådar" instrument, som härrör från användningen av hornet på bar gärning av jakt på 1700-talet.

Trumpet och valthorn

Lista över mässing blåsinstrument


Trumpet och valthorn är två av de mest allmänt kända instrument i mässing familjen. Båda instrumenten spelas genom att producera en "surr" av läppar mot hornet munstycket. Trumpet, kort i naturen med en direkt rör genom vilket ljudet hörs, bär en ljus, högt ljud. Den franska horn är oförblommerat formad och har cirka 17 fötter rör som cirkulärt är konstruerade för att underlätta innehav. Den franska horn har en mycket mjukare ton än trumpet, men båda kan mjukas upp med hjälp av en stum. Båda instrumenten har ventiler på dem som gör det möjligt för byte av sedlar, och båda är ofta presenteras med solo delar i olika orkester arrangemang.

Trombon

Lista över mässing blåsinstrument


Trombonen är en mässingsinstrument som kännetecknas av en glidmekanism som ger trombon en viss mångsidighet tillgänglig för andra brassinstrument. Liksom valthorn och trumpet har trombone använts i århundraden, men i en mängd olika kapaciteter. I början av 18-talet var trombon används i kammarensembler och kyrkor, gynnade för sin fyllig ton. Instrumentet modifierades i den 19: e århundradet som ska användas i det militära, och då upplevde en ökning i popularitet, så småningom gör det en etablerad del av orkestern.

Tuba och Euphonium

Lista över mässing blåsinstrument


Den euphonium tillhör samma familj som det tuba, och är nästan identisk i utseende. Skillnaden mellan standardtuba och euphonium är enbart en skillnad i register: den euphonium är en baryton tuba, spelar en löptid del. Denna tuba är den mest populära i sin familj och spelas främst i musikkårer. De större tuba, vet också som upprätt tuba, används oftare i orkestermusik. Båda instrumenten är kända för en djup, guttural ljud. Uppfanns 1835, har tuba sedan dess blivit en standard del av orkester och band musik.

En lista över ätbara Löv

En lista över ätbara Löv


Ätliga blad av växter lägga smaker från kryddig till bitter, plus att de är rika på vitaminer och mineraler. Många av dessa ätliga bladväxter är vanliga, medan andra klassificeras som sällsynta eller alternativ. De flesta växter har särskilda odlingsförhållanden och är inte alltid lätta att odla, men nästan alla växter kan köpas genom trädgårds webbplatser och plantskolor.

Anatomin av en ätbar Leaf

En ätbar blad har tre morfologiska regioner: lamina, bladskaft och bas. Den tunna skivan är en bred, platt område som används för att samla in ljus för fotosyntesen. Bladskaft är en stalklike region som håller lamellen bort från stammen. Basen finns vid den nedre änden av den bladskaft.

Vanliga växter med ätliga Leaves

Folk äter bladen av många växter på en regelbunden basis. De vanligaste växterna är spenat, selleri och kronärtskockor. När man äter spenat, de flesta människor konsumerar aromrik lamellerna, och med selleri, är bladskaft typiskt ätit. Kronärtskockor finns vid ändarna av stjälkarna nära blommorna. Dessa ovala blad inte har en distinkt lamina, bladskaft, eller basområdena. Istället varje kronärtskocka blad består av en förstorad blad bas.

Sällsynta växter med ätliga Leaves

Fuki är sällsynt ört hemma i Japan med ätbara lameller och bladskaft. Det är också kallas mosse rabarber och jätte Tussilago. Den växer upp till 4 fot hög i täta kolonier och föredrar fuktig till våt jord med full skugga. Bra kung Henrik är en annan ätbar lövrik växt. Den innehåller mer näringsämnen än spenat, och producerar lamina-talet som kan konsumeras råa eller kokta. Anläggningen växer upp till 2 fot lång och föredrar rik jord. Yacon är en ört med ätliga blad och rötter. Det är naturligt i södra Europa och föredrar väldränerad jord med halvskugga. Anläggningen har gula blomhuvuden och ger långa, morot-liknande rötter.

Online-databaser av ätbara Löv

Växter för en framtida är en online-databas med forskning och information om ätbara och nyttoväxter som lämpar sig för odling utomhus i ett tempererat klimat. Den har en särskild förteckning över alternativa ätbara blad (se Resurser). Samtidigt Leaf för Live är en online-databas med olika grönsaker och växter. Den har en omfattande lista över varje växtarter, med blad, som har säkert ätit av människor (se Resurser).

Deck Lister Andra än Lattice Styles

Deck Lister Andra än Lattice Styles


Däck ger husägare med en plats att sitta och koppla av eller roa grannar och gäster. Däremot kan utrymmet under ett däck minska ett hem curbvädjan. Lägga lister för att täcka understrukturen är en enkel lösning. Det finns många sätt att kjol ett däck och många material att välja mellan. Husägare kan köpa lister på de flesta byggvaruhus.

Vinyl

Vinyl är en av de vanligaste typerna av lister material. Det är särskilt vanligt att använda som golvlister enligt husbilar, men det kan användas som däck lister samt. Vinyl lister kan komma med präglad träådringseffekter att ge dina däck en mer naturlig look. Det är oftast ventilerad för att låta skadlig värme och fukt fly. Vinyl socklar installeras på ett spår och kan lätt avlägsnas för åtkomst till undersidan av däcket. Det är lågt underhåll och rensar upp lätt med tvål och vatten, vilket gör det särskilt lämpligt för personer med begränsad rörlighet. Använda vinyl lister är även den idealiska lösningen för att hålla oönskade skadedjur och djur från att komma under däck eftersom sömmarna inte lämna några luckor genom vilka inkräktare kan komma åt undersidan av däcket.

Trä

Trä kan användas som däck socklar och målade eller färgade för att matcha däck eller hemmet. T-111 plywood spåranslutning är en av de vanligaste typerna av trä som används för golvlister. Denna plywood har utseendet av vertikala sidospår och husägare med höga däck kan rama in dörrar i som har en dold utseende. Ett annat trä lister alternativ är att skära en tum med 6-tums skivor och installera dem vertikalt, tätning mellan skivorna med silikon och sedan måla eller färgning dem. De kan också monteras horisontellt eller skäras och installeras i olika riktningar.

Metall

Det finns flera typer av metall som kan användas som golvlister. Wellpapp tenn tål kraftiga vindar och korrosion och är också ganska djur bevis. Det är flexibelt, reflekterar värme och kan målas för att matcha hem. Metall stängsel är ett annat sätt att kjol ett däck, särskilt om målet är att hålla djur ut eller lägga till en industriell överklagande till hem utsida. Metall staket inkluderar kedjelänk, trådnät och staket med vertikal aluminium eller smidesjärn. De flesta av dessa är relativt billiga alternativ och kan hittas på någon hårdvara eller hem förbättring butik.

Bambu

Bambu är ett annat alternativ för däck lister. Det är mycket slitstarkt och tål starka vindar och hårt väder. Bambu kan fungera som en naturlig bakgrund för blomrabatter och ger en neutral estetiska till ett hem utsida. Det är ekologiskt ett av de bästa golv val eftersom det är en förnybar resurs. Bambu kostar i allmänhet mindre än hårda socklar och installeras på mycket samma sätt. Bambu stängsel kan köpas i lättinstallerade rullar som kan kapas för att passa runt däcket. Välj bland staket gjorda av hela, runda bambu stjälkar, platt bambubitar eller buntar av bambu grenar.

Hur passar Lister

Hur passar Lister


Golvlister är en annan term för socklar som appliceras på väggarna för att täcka gapet mellan golv och vägg, och att förbättra utseendet på ett rum. Dessa lister kan vara enkel eller detaljerad med snidade element. Montering socklar till ett rum kan vara utmanande eftersom rummet väggarna är sällan raka, och det är svårt att fastställa den exakta vinkeln att skära för att producera minst gap eller söm vid hörn.

Instruktioner

1 Köp lister eller Baseboard virke som är längre än längden av väggen när det är möjligt. Vilket gör mellanväggs lederna kan vara svårt och bör undvikas. Mät den längsta väggen i rummet från en inre hörnet till det andra med hjälp av ett måttband. Markera med en penna och klippa din lister med en 90-graders snitt.

2 Lägg konstruktion lim på baksidan av din golvlist och placera lister ovanför toppen av det färdiga golvet. Tryck på lister i väggen så att den överensstämmer med väggen. Spika en finish spik var 12 inches, inuti en kontur i socklar för att dölja spikhuvudet när det är möjligt. Använd en spik in urtaget dina naglar.

3 Mät en vägg angränsande installerade lister inifrån hörnet till innerhörn. Skär hörnet som berör din installerade lister i 45-graders vinkel med den skarpa spetsen sidan mot väggen.

4 Använda framkant gerade lister som en guide, skär längs gerade framkanten på en 45-graders vinkel med en coping såg. Den gerade första snittet fungerar som en skrivare linje. Om det är svårt för dig att visualisera och sedan använda din penna och rita längs mitra, och du kommer att se att pennan formen exakt matchar formen på din befintliga lister. Du är helt enkelt att ta bort överskottet av trä. Montera lister över och mot den befintliga lister. Vidta de smärre justeringar i passformen med en fil eller sandpapper.

5 Applicera en sträng lim på baksidan av din skära lister. Passa brädan så att det är ovanför golvet och i nivå med golvet. Nagel yta naglar var 12 inches. Ställ dina naglar. Fortsätt med detta runt i rummet. Avsluta med att använda trä fylla i dina spikhål och täta dina sömmar på dina hörn och överkant med golvlisterna.

6 Fit från ett innerhörn till en yttre hörnet genom att skära din insida hörn som beskrivits tidigare och hantera hörnet för att passa. Med kortet hålls på väggen, markera utanför hörnet. Använd en kombination kvadrat att dra 45-graders linje för yttre hörnet snittet. Skär hörnet med en geringssåg. Klipp din nästa två ytterhörn om du linda en vägg innan du installerar någon av dem.

7 Placera din insida avskurna hörnet till yttre hörnet först. Applicera lim på baksidan av kortet. Placera brädan på plats på väggen. Applicera lim på baksidan av din utanför / utanför hörnet bräda (ofta endast ett fåtal inches lång). Justera utanför hörnet. Montera nästa utanför hörn med lim endast samt tills du är nöjd med passningen av alla tre brädor. Sedan spika och avsluta din styrelser som beskrivits ovan.

Lista över birthstones för alla tolv månader

Lista över birthstones för alla tolv månader


Enligt Kalmbach Publishing Company, (Se referens 1) forntida folk trodde att vissa ädelstenar hade mer makt i synnerhet månader. Detta ledde till den anpassade, uppskattas av så många människor i dag, för att köpa birthstones. Andra kan håna på hela begreppet birthstones och påpekar att ädelsten återförsäljare kan ha haft mer än lite att göra med marknadsföring av konceptet.

moderna Birthstones

Enligt Bernardine Fine Art Jewelry, är den moderna månadssten för januari granat. Februaris är ametist. Aquamarine är den moderna månadssten av mars. April månad har diamant. De som är födda maj har smaragd som deras moderna månadssten. Juni har två stenar, pärlor och månsten. De som är födda i juli har ruby ​​som deras moderna månadssten. Augusts sten är peridot. Sapphire är Birthstone av dem som är födda i september. Oktober har två stenar, opal och turmalin. November har också två, både gul färg, gul topas och citrin. Det finns tre moderna birthstones för december. Dessa är blå topas, turkos och tanzanit.

sekundära Birthstones

Kalmbach Publishing lista sekundära birthstones också ,. Januaris säga rosenkvarts. Februaris är onyx. För mars födelsedagar, är det heliotrop. April har kristall kvarts eller bergkristall. Den sekundära birthstone för maj är krysopras. Junis är månsten. Carnelian är Julis. Sardonyx är stenen i augusti. Septembers är lapis lazuli. Rosa turmalin är stenen för dem som är födda i oktober. November är citron kvarts. Blå topas är December sten.

mystiska Birthstones

Januari mystiska birthstone är smaragd. Februaris är heliotrop. Jade är mars mystiska månadssten. Opal är Aprils. Sapphire är stenen för maj. För juni är det månsten. Liksom sin moderna birthstone, är Julis mystisk birthstone rubin. Augusti birthstone är diamant. Stenen för september är agat. Jasper är Oktobers mystisk birthstone. Pearl är November. För december, är den mystiska månadssten onyx.

ayurvediska Birthstones

Ayurvediska birthstones avser ett system av traditionell indisk medicin kallas ayurveda. Stenen för januari är granat. Februari sten är ametist. Blood är sten mars. Diamond är stenen april. Maj månad sten är agat. Pearl är juni-talet. Precis som sina moderna och mystiska birthstones, är Julis ayurvedisk birthstone rubin. Sapphire är augusti sten. Septembers är månsten. Opal är Oktobers. Stenen för november är topas och sten för december är rubin.

Hur man lista steg föräldrar i ett bröllopsprogram

Hur man lista steg föräldrar i ett bröllopsprogram


Bröllopsprogram tjänar ett par syften. De låter dina gäster veta vad som väntar under ceremonin och göra det möjligt för dem att följa med, även under kulturella traditioner eller religiösa böner vi kanske inte är bekant med. Program gör underbara minnessaker från ditt bröllop. De tjänar också att låta gäster veta vem som är vem, som är särskilt användbart för ett stort bröllop eller när det finns okonventionella människor som du vill inkludera och införa, såsom steg föräldrar.

Om du är nära

Lista steg föräldrar på ett meningsfullt sätt, särskilt om de är nära dig eller din fästman. Till exempel, om brudens mor gifte när hon var ung och hon är nära till hennes styvfar, bör han nämnas. På samma sätt bör hennes fars nuvarande fru listas också. Om du är nära en, men inte den andra, bör du ändå räkna upp dem på samma sätt för att undvika att bli respektlös eller orsakar sårade känslor. När allt kommer omkring, bör dagen vara om du gifter sig, inte snörvlande föräldrar eller steg föräldrar. I avsnittet "föräldrar" av ditt program, lista dem så här: "Föräldrar av bruden Judy och John Smith (mamma och steg pappa namn) och Billy och Brenda Brown (pappa och steg mammas namn)" Undvik att använda termen "steg "om det är möjligt, eftersom det kan skada någons känslor. Det kan också övervägas oförskämd, om du inte namnge en specifik tull tillsammans med titeln. Formuleringen bör slutligen omfatta alla parter utan att någon av dem att känna slighted. Ett annat alternativ är att inkludera steget föräldrar på något sätt. Kanske din styvfar kan vara en vaktmästare eller groomsman, och din styvmor kan läsa en passage eller dikt. När du lista sina namn tillsammans med sina roller, kan du inkludera "bride styvfar" eller vad den rätta titeln kan vara.

Om du inte är nära

När det gäller steg föräldrar att du inte är nära, eller kanske brudgummens pappa är på fru nummer sex, behöver du inte att inkludera dem om du inte vill. Men om det skulle göra dina föräldrar upprörd eller om du är inklusive ett steg förälder eftersom du är nära, eller barn, är det bara artigt att inkludera dem alla. För generisk formulering om du inte är särskilt nära någon, kan du använda: "Brudgummens föräldrar: Jenna Baker eskorteras av hennes make Leo Baker och Adam Cobb eskorteras av hans fru Leah Cobb"

andra idéer

För att undvika snubbing föräldrarna har särskilt om en förälder omgift medan den andra har inte prova alternativa sätt att ta med steg föräldrar. Kanske bara de biologiska föräldrarna kan listas under avsnittet "föräldrar". Men skilja mellan föräldrar som inte längre gift, även om de fortfarande har samma efternamn. Till exempel: "Föräldrar av bruden Margaret Williams och Peter Williams Föräldrar av brudgummen: Sally Mason och Gene Smith" Skapa sedan en annan del för att lägga steg föräldrar, såsom ett avsnitt "steg föräldrar" eller "andra nämner" avsnittet. De skulle kunna anges enligt följande: "Brud styvmor Trisha Williams brudgum Steg föräldrar Michael Mason och Rita Smith" Det är bäst om du kan lista steg föräldrar namn bredvid sin makes namn för att undvika ytterligare förvirring. I fallet med en irriterad förälder inte vill steget föräldern under "föräldrar" avsnittet använder termer som "brudens familj" i stället för "föräldrar".

Lista över Salt Tolerant buskar

Lista över Salt Tolerant buskar

Lista över Salt Tolerant buskar

Mark tung i salthalt dödar ofta grönska. I själva verket, "saltning jorden" för att vara en hämndlysten handling, eftersom det garanterar att jorden inte kommer att födde mycket grönska i många år framöver. Och om du bor i en nordlig klimat du vet hur mycket salt du kan gå igenom när sandning vinter trottoarer. Detta salt kan vara mycket skadligt för vissa växttyper, inklusive buskar. Det bygger upp och orsakar långsiktiga nöd. Det finns dock ett antal buskar som är mycket mer tolerant mot saltavlagringar.

aronia

Det finns flera varianter av aronia. Dessa sorter kan ge svart, vit eller röda bär. Den aronia tolererar zonerna 3-8 och kan ta full sol till full skugga. Den växer tre till sex fot lång och producerar kluster av vita blommor som senare blir frukt. Bären är inte giftig, men de smakar mycket bitter. Deras hösten färg är ganska ljus. De gör bra i en mängd olika jordar, särskilt sura sådana, så länge marken hålls fuktig och avlopp väl.

TROLLHASSEL

Trollhassel är en extremt tålig buske som kan växa 15 till 20 fot lång. Det kan ta en mängd olika exponeringar, från full sol till full skugga, så känn dig fri att plantera det om du har en hel del träd. Den växer i zonerna 4 till 8. Denna buske blommar mycket sent, från oktober till december och ger gula blommor. Det kan ta en rad markförhållanden, men trivs i sur jord.

Hortensia

Hydrangea bär stora kluster av blått, vitt och rosa blommor. Färgen på blomman beror på vilken typ av hortensia och surheten i jorden. Den surare jorden, blåare blomman. The Oakleaf hortensia producerar grönvitt blommor och breda, tropiska utseende blad. Hydrangea växer bra i zoner 5 till 9 och kan växa till 5 fot hög. Det behöver partiell eller full sol. Hydrangea gör bra i svagt sur till sur jord.

Kaprifol

Zubel s kaprifol och europeiska flyga kaprifol är salt tolerant. Kaprifol kallas så för de små vita blommor med gula eller rosa höjdpunkter som den bares. Blommorna har en söt smak och ger en attraktion för sångfåglar. Honeysuckles kan växa till vara ganska stora och bör beskäras. De är mycket härdig och värme tolerant. Växt kaprifol i fullständig eller partiell solen. De gör väl i klimat upp till zon 3. Honeysuckle gillar fuktig, sur jord.

Sumak

Sumak är infödd till Nordamerika och ser nästan tropisk, även om det blir lysande rött i höst. Den bär också kluster av röda ludd som kan göras till en te. Den sprider sig ganska snabbt och kan ta över en gård, om det inte hålls i schack. Sumak är ganska härdig och växer i zoner 3 till 9 i sin helhet eller delvis solen. Sumac gillar ett brett utbud av jordarter, från grundforskning till surt.

Rose of Sharon

Rose of Sharon är inte en sann ros, men det växer till en produktiv buske med stora, breda pettled blommor. Det är relaterat till hibiskus. Det bares blommor under ganska lång tid, även till höst, och gör ett utmärkt val om du har en svaghet för blommor. Toleransen för ros Sharon klimatet beror på sort, men det kan i allmänhet tolerera zoner 5 till 10. Det älskar full sol, men kommer också att växa i halvskugga. Rosen Sharon gillar fuktig, sur jord.

Rosenbuskar

Rosor som kommer i form av buskar är salt tolerant, även om de kan vara känsliga för kyla om de inte omfattas för vintern. Wild rosenbuskar tenderar att vara härdigare. Rosor är också en favorit mellanmål av invasiva japanska skalbaggen som sprider sig över hela USA. Blommar kan försvinna i en enda dag på grund av denna skadegörare. Rosor växer från zonerna 4 till 9, även om enskilda sorter kan ha en mer snävt intervall. De kräver full sol. Rosor som jord som är svagt surt.

Arrowwood

Arrowwood kallas så eftersom det växer i kluster av extremt raka axlar. Dessa kluster producera lacelike klumpar av blommor på våren. De föredrar full sol till full skugga, även om vissa sorter endast kräver full sol. Dessa buskar växa till 10 till 12 fot lång. Arrowwood blommor senare förvandlas till en svart frukt som lockar fåglar. Arrowwood är mycket anpassningsbar och kan planteras i neutral till sur jord. Det gör väl i zonerna 3 till 8.

Lista över Lila Wedding Flowers

Lista över Lila Wedding Flowers

Lista över Lila Wedding Flowers

Lila är färgen på kungligheter. I gångna tider, kungar och drottningar bar Deep Purple att visa sin kungliga resning. Idag, lila fortfarande symboliserar kungligheter, men det innebär också andlighet och överflöd. Vid användning i ett bröllop - antingen som den viktigaste färgen i en brudens bukett, som en accent till den bukett eller som ett tillägg till hela vigseln - lila ger djup och rikedom. Favorit lila bröllop blommor varierar i färg från lila till aubergine och från välkända blommor till exotiska orkidéer.

Vår

Syrener och tulpaner är favorit blommor för våren bröllop eftersom de är i full blom. Många brudar väljer syrener på grund av sin doft och på grund av vad de representerar: ungdom och kvinnlighet. Syrenerna gör ett utmärkt val för en bukett. Tulpaner är mer mångsidig och göra ett trevligt komplement till buketten, och de förstärker center. Ljusgrön blad och gröna blommor, när de läggs till en bukett, öka känslan av vårens fräschör.

Traditionell

Lager och sockerärtor är två populära blommor för vintage-typ bröllop. Både blommor finns i olika nyanser av lila och lila. Sockerärtor är kända för sina söta doft, vilket är särskilt märkbara på natten. Detta gör dem till en fin blomma för kvällen bröllop. Lagren är sammansatta av små blommor placerade på toppen av skaftet. De ger en unik nåd till center. Som aktier, sockerärtor göra stora accent blommor i både buketter och center.

Mötesplats

Gladiolus och hortensia, två populära blommor, kan skapa en imponerande atmosfär i bröllop. Gladiolus, på egen hand, har en mycket slående utseende, men du kan göra en mer formell förklaring genom att placera dem tillsammans med rödbruna rosor. Hortensia, å andra sidan, har en elegant, men ändå romantisk, utseende. Du kan använda dem ensamma som en brudbukett eller som en fantastisk accent ligger bredvid andra blommor i lokalen.

Capitvating Blommor

Vanda orkidéer och lisianthus (Eustoma) är två fängslande lila blommor som lägger en spektakulär artisteri till bröllop plats. Vanda orkidé är en exotisk tillägg till ceremonin. Den har en ovanlig, lila-och-vit rutig utseende, lägga till sin lockelse. Du kan använda Vanda som en central eller som en del av en bakre typ bukett. Varje blomning av lisianthus har flerskiktade kronblad, skapa en klockformad blomma. Som knoppar, de lisianthus göra bra boutonnieres.

Lista över milda härdat hundar

Lista över milda härdat hundar

Lista över milda härdat hundar

Att välja rätt hund för en familj husdjur är viktigt. En hund måste vara vänlig, mild och mild till sinnes, om det är att lita på att leka med barn. Undvik hundar med en känd rykte om att vara aggressiv, såsom vakthundar. Forskning hundras innan du köper känna hundens allmänna temperament, men kom ihåg att en hund i stort sett kommer att växa upp att bete sig beroende på hur det har höjts.

beagle

Den Beagle är en busig och entusiastisk hund hund. Den älskar människor och det är en bra följeslagare för alla barn eftersom det är en mild beskedlig rasen. Energisk och lekfull, längtar Beagle uppmärksamhet. Detta gör det ganska krävande ras som kan bli destruktiva om de lämnas ensamma.

Border Terrier

En liten och robust jakthund, gör Border Terrier en trevlig familjehund. En kärleksfull djur med en mild temperament, har det överflödande energi och älskar att leka med barn. Det kan vara en bra vakthund på grund av dess högt bark, men barken är bara för syns skull eftersom det inte är en aggressiv hund. Det kan vara socialiserade med andra hundar och även katter men det går inte att lita på med små djur som gnagare, fåglar eller kaniner. En fast hand behövs när man tränar Border Terrier att hävda som är flockledare.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är söt, tillgiven och känslig ras, känd som "Aren Spaniel." Den älskar människa och hund sällskap och gör en lycklig familj husdjur som inte gillar att vara ifred. Den har en vänlig och mild natur och älskar barn, men på grund av sin ringa storlek, är det inte tillrådligt att lämna den ensam med små barn som kan spela för grovt med det. Denna ras är ganska lätt att träna, men bör hållas på ledningen när det är sannolikt att jaga små djur.

Golden Retriever

The Golden Retriever är en vänlig och populär husdjur. Det är en glad, lugn och säker hund, tillförlitlig och trovärdig, gillar barn och är känd för att vara mild och patient. Det är även sällskaplig med andra hundar och främlingar. En kärleksfull, lekfull och energisk hund av naturen, är Golden Retriever intelligent och lätt för en familj att träna.

Lista över Illyriska Stammar

Lista över Illyriska Stammar

Lista över Illyriska Stammar

Illyriska tribes-- eller Illyrians - var en ras av människor som bebodde den östra kusten av Adriatiska havet och västra Balkan genom järnåldern. Illyrians sågs som en tatuerad, barbarisk och sexuellt tillåtande samhälle med antika grekiska och romerska författare. De bedriver högsjö piratkopiering och gjorde Adriatiska en fruktad destination för handelsfartyg. Det finns inga förstahandsuppgifter om illyriska liv, som lämnade dem höljd i myt. Många historiker tror att illyriska stammarna gjöts i dålig dager av grekerna och romarna, som de kämpat med ofta. Arkeologi har avslöjat ett samhälle ganska lik grekerna. Utgrävningarna av deras land avslöjade bevis upptagna stadskärnor, komplexa arkeologi, moderna verktyg och konst. Detta ser på fyra av de största illyriska stammarna och deras livsstil kan sprida lite ljus över sina mysterier.

Den Adriaei stammen

Den ardiaei betraktas som en av de mest kraftfulla illyriska stammar. De bildade inlandet längs stranden av Naro floden. I början av fjärde århundradet före Kristus, kelterna växte i makt och folkrika, men har komplette söder, tvingar ardiaei att migrera till kusten. De bosatte sig längs Adriatiska havet, där de blev ett sjöfarande folk som kom till makten och framträdande i drottning Teuta och kung Agron i det tredje århundradet före Kristus Av alla illyriska stammarna, är ardiaei mest kända för sin piratkopiering.

Den Liburni stammen

Den Liburni var kända som mästare skeppsbyggare i den antika världen. De känt för sitt ljus, snabba örlogsfartyg kallas Lembi. Roman mariner Skylax och grekiska författare Varro beskrev Liburni kvinnor som promiskuösa och sexuellt aggressiva. Sex före äktenskapet ansågs inte vara tabu, som kan ha underblåst den romerska uppfattning om ociviliserade människor. De frigjorda kvinnor Liburni och kraften i siffror som drottning Teuta antyda en matriarchal samhälle.

Den Dalmatia stammen

Söder om Liburnia, bortom floden Krka, Dalmatien kom till makten. De var en trotsig stam. I 168 BC, när kung Gentius hade enat och härskade över stora delar av Illyrien, Dalmatien utträtt ur riket. Efter romarna invaderade under det andra århundradet f.Kr., tog det dem nästan 200 år för att slutligen erövra Dalmatien. Den romerska nederlag södra dalmatiner ledde till bildandet av Illyricum under Augustus. Romarna marginaliserade sin kultur och sitt språk så småningom dog ut. John Wilkes säger en gång välmående Illyrians "knappt göra fotnoterna historia", eftersom romarna erövrade dem.

Den Japode stammen

Den Japode stam bodde på berget Albion. Deras land var infertila och de var ett fattigt folk som levde på stavas och hirs. Strabo beskriver Japodes som en "krigsgalen" stam som var "tatuerade som resten av Illyrians." Deras teologi liknade europeisk hedendom med sin naturdyrkan och firandet av en skog gud eller gudinna. Deras kultur var starkt påverkad av kelterna. Konst och pansar påträffades med Celtic-stil inskriptioner. Japode begravningar hölls med processioner, begravnings dansare och libations drack i minne av de stupade. Under det första århundradet f.Kr., romarna grep Japode fästning och satte eld på deras största bosättningen. Detta ledde till en Japode överlämnande och slutet av deras historien.