blåklint planta

Do Blåklint Behöver Sun?

Do Blåklint Behöver Sun?


Blåklint, även känd som kandidat knappar eller gammaldags blå flaska, gör en färgglad tillägg till soliga eller delvis skuggiga områden i trädgården. De annu fungerar bra som utplanteringsväxter, lägga inslag av färg från mars till maj.

Preferens

Medan blåklint föredrar soliga områden i din trädgård, de växer i partiell skugga också. Partiell skugga innebär att växterna får några timmars solljus varje dag, tillräckligt för att hjälpa dem att växa och producera blommor.

Beskrivning

När odlas i full sol, blåklint nå upp till 3 fot i höjd. Växterna producerar blommor i olika nyanser av rosa, lila och vitt. Torkan toleranta växt föredrar väldränerad jord. Fröna gror inom 7 till 25 dagar med kortare grobarhet gånger inträffar när jorden värms upp till 15,6-21,1 grader Celsius.

Lämpliga användningsområden

Blåklint fungerar bra i utsädesblandningar som planteras årligen i trädgårdar och landskap. Du kan också odla färgglada blommor längs vägen eller i lediga tomter tack vare deras tolerans torka och flexibilitet för att växa i full sol eller halvskugga. Vissa trädgårdsmästare använder blommor för att skapa färgglada gränser.

Blåklint Växande Tips

Blåklint Växande Tips


Det vetenskapliga namnet för blåklint är blåklint, men det är också känt som kandidat knapp eller korg blomma. Blasten har en gråaktigt utseende på grund av de små vita hårstrån som täcker bladen. De små blommor visas i rosa, lila och vitt, liksom flera nyanser av blått. De lockar fjärilar, bin och fåglar. Flesta blåklint är ettåriga, men några perenner är tillgängliga.

odlingsförhållanden

Blåklint kommer att växa i en mängd olika jordtyper, men de gör bäst när pH är neutralt eller svagt alkaliskt. Förbereda såbädden genom att gräva i en 1- till 2-tums lager av organiskt material. Välj en plats där växterna kommer att få fullständig eller partiell solen. I klimat med mycket varma somrar, ger skugga under den hetaste delen av dagen.

Så frön i trädgården

Blåklint frön måste vara i mörkret för att gro, så plantera dem halv tum djup. Håll såbädden fuktig tills fröna gror i sju till 25 dagar. När plantorna utveckla riktiga blad, tunna dem till 6 till 12 inches. Blåklint inte har något emot att vara lite trångt, men de behöver också god luftcirkulation Blåklint själv sugga till en viss grad, men effekten kan vara prickig, så det är bäst att plantera dem årligen för en bra skärm. Överväga successions planteringar varannan vecka fram till midsommar då blomningen perioden är kort.

Starta Frön Inomhus

Börja blåklint frön inomhus en månad före sista vårfrost. Så frön halv tum djupt i fuktat utsäde börjar blanda. Ställ behållarna på en plats som återstår mellan 15,6 och 21,1 grader och täcka dem med plast. Vatten lätt som behövs för att hålla fröna fuktiga. Ta bort plast så snart som fröna gror och placera behållarna i ett soligt läge eller under en ljusna. När plantorna utveckla sin första uppsättning av äkta blad, ta bort alla utom en planta per kruka. Transplantera blåklint innan de växa längre än 4 inches, att ställa in dem 12 inches isär i trädgården.

Väx som krukväxter

Blåklint gör bra i behållare. Som bladverket kan se ojämn i varmt väder, plantera dem med andra annueller som täcker botten av blåklint växter. Använd lätt ingjutning mix och säkerställa tillräcklig dränering. Lägg långsam frisättning gödselmedel pellets innan man planterar plantorna.

Plant Care

För att uppmuntra blåklint att utveckla fler grenar, nypa tillbaka tips. För fler blommor, ta bort blommor när de börjar vissna. Gödsla blåklint månad med en komplett gödselmedel för blommande växter. Inte Overwater blåklint, eftersom stjälkarna kan försvagas.

Skadedjur och sjukdomar

Om bladlöss attackera dina blåklint, spränga bladverket med vatten från en trädgårdsslang för att få bort dem. Blåklint är mottagliga för svampsjukdomar såsom mjöldagg och rost under regniga vädret. Ger god luftcirkulation är en effektiv förebyggande åtgärd, som är vattna marken snarare än lövverket. Styr rost med svampdödande tvål eller svavel och avlägsna drabbade blad.

Vad att plantera i en Cottage Garden

Vad att plantera i en Cottage Garden

Vad att plantera i en Cottage Garden

En lantlig stil trädgård påminner om en engelsk trädgård - full av blommiga, mjuka, lätt hued blommor och växter. Blommor och mjuka ormbunkar är häftklamrar av denna mycket romantisk trädgård, men alternativen är oändliga och kan anpassas till alla smakriktningar. Det kan vara invecklad eller enkla och låga underhållskostnader. Skissa på en konstruktion före plantering din trädgård. Även om du vill att din trädgård ska visas vild, kommer det att vara mer slående om den ritas ut i förväg.

strukturer

Stuga trädgårdar hänvisar ofta till trädgårdar runt små bostäder, så överväga omfattningen av ditt hem innan val denna typ av trädgård. Eftersom många av de växter som används kommer att vara liten, vill du se trädgården och hemmet samverka väl. Valv, spaljéer och hållare ofta ses i stugan trädgårdar eftersom de växter som odlas är känsliga och behöver stöd. En staketet är en fin touch och fungerar som en bakgrund för dina växter. Skede ditt trädgård före plantering något.

stora växter

Stuga trädgårdar är ofta tät, så du vill många storlekar och former av växter. För din träd, buskar och vinrankor, väljer känsliga och lätt färgade variationer. Gammaldags rosor är definitivt en stuga trädgård. De är perfekta för vita spaljéer på sidan av ditt hem eller till och med framför en veranda. Andra lämpliga träd är sorgflor myrten, Redbuds, mimosa, persikoträd och äppelträd. Buskar och vinstockar som kaprifol passa bekvämt i en stuga trädgård, tillsammans med hortensior, koreanska syrener, Knock Out rosor och Blue Moon blåregn. Överväga struktur som du väljer dina växter, som variation i strukturen är visuellt tilltalande och skapar en känsla av rytm.

sängar

Din trädgård sängar kan fyllas till bredden eller strategiskt placerade. Tänk "saga" som du söker efter rätt växter och du kommer att vara på rätt spår. Blommor som pioner, pelargoner, riddarsporrar, fingerborgsblomma, blåklint, svartögda Susans, vallmo, tusenskönor, kosmos, butterflyweeds, hollyhocks och liljor är perfekt. Annueller som asters, zinnias och lejongap passar väl in, liksom örter som rosmarin, gräslök, timjan och salvia. Du kan även lägga till några grönsaker som squash och rabarber mangold. Grupp dina växter i treor eller femmor för curbvädjan.

Ground Covers

Lamb öra är en mjuk, fernlike växt som sprider sig mycket snabbt och tar lite underhåll för att få under kontroll, men det är väl värt ansträngningen. Du vill inte använda för mycket marktäckande för en stuga trädgård eftersom denna typ av trädgård bör ha en känsla av "spiller över". Marktäckare som blommar som såg döda nässlor, även känd som Lamium, och vintergröna, en lågväxande vintergröna, är lämpliga alternativ. Andra växter som skulle fungera bra som marktäckare är ormbunkar, Brunnera, Corydalis, murgröna och mossa.

Vilka är de bästa Blommor att plantera i solen?

Vilka är de bästa Blommor att plantera i solen?

Vilka är de bästa Blommor att plantera i solen?

Det finns många fina sorter av full sol blommor. Genom att välja en full sol blomma bör du överväga sitt syfte. Kommer det att användas för en säkring, en gräns eller en buske? Ta hänsyn till vilken höjd blomman kommer sannolikt att växa till, var noga med att plantera de högsta blommor bakom de kortaste blommor när vänd mot solen. Genom att känna till följande enkla grundregler kan göra ditt växande blomsterträdgård en glädje. Full sol blommor behöver 6-8 timmar sol per dag.

Välja full sol Perrennials

Full sol Perenner inte dö i slutet av växtsäsongen, förblir växt ovan jord kanske i ett vilande tillstånd, med bara det är blad men inga blommor, mycket som ett träd skulle förlora sina blad på vintern ännu leva på. De producerar också frön. Nya växter kan växa också, men den ursprungliga anläggningen med tillbörlig omsorg kommer att blomma år efter år. Perenner göra bra häckar och gränser.

Ta hand om full sol Perrennials

Det finns många sorter av full sol perenna blommor och de gör inte alla har samma skötselråd. Det är viktigt att rådgöra med din plantskola när du gör ditt köp. Det är också viktigt att läsa instruktionerna som följer med anläggningen, i allmänhet dessa är grundläggande riktningar men det är en början. Du kan också överväga att köpa en bok, på trädgårdsarbete som "Complete Guide till Flower Gardening (Better Homes & Gardens" av Better Homes and Gardens Böcker och Michael McKinley. Grunderna förbereder jorden säng, gödsling och trimning eller beskärning. Du bör se till att din trädgård säng är fri från ogräs och applicera några inches av god organisk kompost. Detta kommer att hålla ogräs till ett minimum. Plantering växter nära varandra kommer att tvinga ogräs ut. Gödning är i allmänhet inte rekommenderas och vissa perenner gillar inte allt. av denna anledning är det bäst att tillämpa naturlig kompost på våren och hösten. Beskärning uppnås genom att ta bort döda blommorna, gallring genom att ta bort ut skott, eller trimning.

Välja full sol Ettåriga

Välja Annuals- Ettåriga dö i en växtsäsong innebär att fröna gror och spira, bli växter med blad, producerar blommor och frön och sedan dö. Deras frön kan växa nya blommor på följande växtsäsongen, men de är avkomma av anläggningen och inte den ursprungliga anläggningen. Full sol annu fungerar ofta bra i krukor eller som gränsar till trädgården, medan andra, såsom solros fungerar bra för att fylla ett soligt hörn av trädgården.

Ta hand om full sol Ettåriga

De flesta Ettåriga föredrar full sol och en mjuk, lerig jord som är lös. För att uppnå detta kan du använda marken bark eller torv blandas i marken om din jord råkar vara sandig och tät. Var försiktig när du tar bort annueller köps i lägenheter eller en behållare för att dra blomman med rötter intakt. Om anläggningen är roten bunden man kan lossa det lite genom att försiktigt massera roten basen 2 eller 3 gånger. Det är bäst att plantera annueller på en molnig dag eller när solen är inte i sin helhet. De flesta annueller föredrar fuktig ofta vattnas jord. Till skillnad från perenner, annueller har en kort växt tid och kräver därför i allmänhet en bit av gödselmedel kanske en gång i månaden. Årliga blommor i allmänhet inte kräver beskärning, men måste ha de döda blommor bort och eventuellt några putsade.

Typer av full sol Ettåriga och perenner

Dessa är bara några av de annueller som klarar sig bra i full sol: ungkarl knapp ibland kallas blåklint, söt alyssum, och Perilla. Och här är några perenner som klarar sig bra i full sol: Kattmynta växt lavendel blomma, shastadaisy och Black Eyed Susans.

När ska plantera tulpanlökar

När ska plantera tulpanlökar


När man tänker på blomsterträdgårdar, tulpaner är ofta en av de första växterna att komma att tänka på. Tulpaner har levande färger och blommar tidigt på våren. Tulpaner har sitt ursprung i Holland och de föredrar kallt väder. Men varmare klimat gynnas fortfarande av tulpaner i trädgården - det är bara en fråga om när man ska plantera dem.

temperaturer

Se härdighet zonen (se USDA länk i Resurser nedan) för specifika områden, eftersom det är viktigt att tulpaner vara i marken i enlighet med lämpliga temperaturer. Växt tulpaner på hösten efter jord temperaturen sjunker under 15,6 grader C. I varmare klimat, skulle detta vara i slutet av hösten eller tidig vinter. Alternativt kan tulpanlökar förvaras i kylskåp i upp till sex veckor som ett substitut till plantering på hösten. Den kalla luften i kylskåpet knep de glödlampor i producera.

plantering

Plantera lökarna från kylskåpet i januari eller början av februari. En solig plats med väldränerad jord är den idealiska platsen. Plantera tulpanlökar minst 6 inches djup. Tillsätt en liten mängd sand och Nestlé lampan i sanden. Den spetsiga änden av lampan måste pekar uppåt. Återfyllning hålet med smuts och packa det ordentligt runt lampan. Använda ett gödningsmedel rik på kväve och kalium vid plantering tid. Inte gödsla tulpaner medan blommande. Vattna tulpanlökar en gång i månaden på vintern och en gång i veckan tidigt på våren för att stimulera tillväxten. Planterade i separata behållare, tulpaner är en färgstark tillägg till uteplats eller däck. Placera behållaren i ett soligt läge på uteplatsen eller däck.

tips

Tulpaner kommer att växa upp till 28 inches tall. Tulpaner blommar tidigt på våren fram till mitten till slutet av våren. En trädgårdsmästare guide för tulpan blommande är "av påsk." Detta innebär att tulpaner är klar blommande av påsk. När väl den blommande tid är över, tillåter bladverket att dö bort naturligt. Lampan kommer att återvända till dvala scenen och har en större chans att återvända följande år. Inte gräva tulpanlökar upp och lagra för vintern. På grund av sin förkärlek för kallt väder, kommer de att göra bra i marken under vintern. Lägg ett lager av kompost över marken där lamporna är för extra skydd på vintern, om så önskas. Få inte panik om tillväxten inte är märkbart det första året. Tulpaner ibland vänta tills det andra året efter plantering att växa. En gång började, kommer dock att de förökar sig.

Hur att plantera Fall blommor i Seattle

Hur att plantera Fall blommor i Seattle


Medeltemperaturen i Seattle under hösten månader är mellan 15,6 och 21,1 grader Celsius med ett genomsnitt på 13 regniga dagar i månaden. Detta kyler, milda klimatet gör höstmånaderna en utmärkt tid på året att plantera blommor i Seattle-området. Bra faller blommor för Seattle inkluderar kosmos, tulpaner, oleander, penséer och krysantemum. Besök din lokala plantskola eller trädgårdsarbete butik för en mängd olika faller blommor och förnödenheter.

Instruktioner

1 Blanda kompost i marken före plantering genom att tillsätta 2 inches av kompost i en begagnad rabatt eller 1/3 längden av en spade i en ny rabatt. Kompost hjälper den rätta fuktbalans i marken, som kan över återfuktad i Seattles fuktiga klimat.

2 Ta blommorna från sina behållare och förbereda dem genom att ta bort alla vissna eller gulnande blad före plantering. Ställ växterna i jorden och packa jorden runt rötterna med en liten spade.

3 Strö långsam frisättning gödningsmedel runt plantorna och vatten tills fuktig. Tillsätt ungefär en tum av kompost runt blommorna.

4 Övervaka marken runt blommor och vatten bara när det är torrt, oftast med några dagars mellanrum. Om det har regnat ofta i Seattle, måste du vattna mindre ofta. Vattna inte toppen av blommorna, eftersom detta bidrar till mögel. Endast vatten jorden runt växterna.

5 Trimma alla döda eller gula blad eller blommor i hela hösten och skydda växter från den första Seattle frost med en lätt beläggning när vädret blir kallt.

Hur att plantera alfalfa i ett befintligt fält

Hur att plantera alfalfa i ett befintligt fält


Alfalfa finns i de flesta delar av världen. Det är populärt på grund av dess höga fodervärde och produktivitet. Av alla perenna foder baljväxter, har den högsta andelen framgångsrika och ger den högsta avkastningen. Den stora proteinhalt gör det ett bra komplement till spannmål och majs vid fastställandet djurransoner. Alfalfa kan planteras för hö, betesmark, jordförbättring, ensilage och markvård. Växt alfalfa i ett befintligt område genom att först bereda marken och ta bort ogräs.

Instruktioner

1 Samla jord för att bilda ett prov för testning. Dig 6-tums djupa hål på olika ställen i området att sådde med alfalfa. Kombinera några av jorden från botten av varje hål i en plasthink. Undersök jorden för fukthalten. Alfalfa behöver djup, väldränerad jord. Det växer inte bra i våt jord. Den kraftiga rotsystem kommer att växa tillräckligt djup för att få vatten och näringsämnen den behöver. Det är därför alfalfa kan överleva genom torra perioder.

2 Testa marken. Skicka en liten mängd av det kombinerade provet i plasthink till ett kooperativ förlängning eller universitet laboratorium. Resultaten kommer att berätta vilka näringsämnen som behövs. Om pH är under 6,2, tillsätt släckt kalk för att få in det i det önskade intervallet 6,5 till 7,0. Om pH är högre än det önskade intervallet, tillsätt svavel att sänka den. Gör detta sex månader i förväg så det har tid att träda i kraft. Lägg fosfat och pottaska, också, eftersom de är nödvändiga för att odla alfalfa. Jordtestet kommer att berätta hur mycket som behövs.

3 luckra upp jorden med en traktor. Utföra en primär driven omedelbart efter avlägsnandet av de tidigare planteringar, då skivan den mark. De disk eller harvar är redskap som använder stålblad för att skära igenom växtrester och packad jord. Detta kommer att ta bort stora klumpar, lufta jorden och göra den till en jämn yta för de alfalfa frön.

4 Spread bor i området. Använd 1,5 till 2 pounds av elementär bor per tunnland mark. Lös det i vatten och spraya det över fältet eller tillämpa den direkt i form av borax.

5 Sugga 9,07 till 11,3 kilogram alfalfa utsäde per tunnland tidigt på våren eller sensommaren. Ta hänsyn till den förväntade frysa i din region. Spring planteringar behöver göras när faran sena fryser är över. Sensommaren planteringar behöver sex till åtta veckor att gro innan den första tunga frost.

6 Använd en korn borr, en specialiserad borr, en kombi borr, en minimi jordbearbetning borr, en dubbel-korrugerad rull såmaskin eller en såmaskin monterad på en flotation fyrhjuligt fordon för att fördela utsädet. En specialiserad borr placerar utsädet på rätt djup 1/4 tum till 3/4 tum. Packarhjul fastare sedan jorden. Dubbel korrugerade rull såmaskiner släppa fröet och fast marken. En såmaskin på en flotation fyrhjuligt fordon fungerar bra på flufflier eller torr jord genom att blåsa utsädet på marken och lätt packa det.

7 Använd en kombisåmaskin att sprida alfalfa utsäde på en sluttning eller i grunt jord. En kombi såmaskin har en smal slits som sjunker utsädet på ett djup av 1/4 till 1/2 tum. Använd 1/2 bushel till en skäppa säd per tunnland om du interseeding den alfalfa med en liten spannmålsskörden.

8 Ge alfalfa 70 till 90 dagar att växa innan den första skörden.

Hur att plantera inomhus Calla Lilly lökar

Hur att plantera inomhus Calla Lilly lökar


Calla liljor producera stora, attraktiva blad och färgstarka, trumpetformade blommor. De växer från en bulblike rot lagringssystem som kallas en rhizom, som lagrar näring. Nya växter växer från bitar av rotstocken. Som en tropisk växt, liljor föredrar varma klimat och tål inte frost, så de är inte lämpliga för året-runt växer utom i varma, milda klimat. I stället för att plantera dem utomhus där de kan falla offer för kallt, överväga plantering och växande kallor inomhus.

Instruktioner

1 Fyll en 5- till 6-tums kruka diameter en tredjedel full med en väldränerad krukväxtjord. Använda en pott som har åtminstone ett dräneringshål i botten så att vatten inte samlas i den nedre delen av jorden.

2 Ställ en calla rhizom ovanpå potting mix. Lägg till eller ta bort jord från under rhizom tills dess topp ligger ungefär två inches under kanten av potten.

3 Täck rhizom med jord tills toppen av rotstocken sitter en tum under jordytan.

4 Vatten i marken tills överskottet börjar rinna ut ur botten av krukan. Ställ krukan i ett söderfönster som tar emot fullt solljus under hela dagen.

5 Vatten i marken när ytan börjar kännas torr vid beröring. Gödsla en gång varannan vecka med en löslig, balanserad krukväxt gödselmedel under våren och sommaren. Applicera gödselmedel i den takt som rekommenderas på förpackningen.

Hur att plantera Allium Atropurpureum Lampor

Hur att plantera Allium Atropurpureum Lampor


Med djupa lila blommor som växer till 3 inches i diameter, är allium Atropurpureum en trädgård bedövande. En medlem löken familj, är det en av en stor grupp av prydnads lök. Denna allium är lätt att odla och kan användas i container plantering, gränser och är utmärkta som snittblommor. Blomningen period är slutet av våren till början av sommaren och varar cirka tre veckor. Allium är inte mottagliga för skadedjur och sjukdomar och är rådjur, kanin och ekorre resistenta. Även om sommaren blommar är kort, fortsätter allium seedhead att gör en vacker uttalande i trädgården.

Instruktioner

1 Hitta en plats som tar emot full del solen. Allium Atropurpureum bör planteras på hösten i genomsnitt rik, väldränerad jord. Om jorden är lera eller alltför sandiga, är det bäst att ändra jorden före plantering. Gräva i jord ändring av minst 6 inches. Samma metoder gäller för container planteringar.

2 Tänk på trädgårdsdesign vid distans lampor. Allium Atropurpureum växer till 30 inches i höjd och kommer själv sugga. Placera lökarna 4 till 5 inches isär. Med hjälp av en hand spade, gräva ett hål tre gånger lökens längd och tre gånger lökens bredd. Växt glödlampa och lock. Fortsätt plantera lökar på detta sätt - alliums göra en dramatisk uttalande när den placeras i stora grupper.

3 Vatten glödlampor noggrant efter plantering. Håll glödlampor fuktig, men se till att inte Overwater. Allium lökar kommer att ruttna i fuktig jord.

4 Gödsla lampor efter plantering med en glödlampa gödselmedel som innehåller tillräckliga mängder kväve. Kväve, kommer fosfor och kalium procentuella antalet 9-6-6 eller 12-12-12 gödnings räcka.

DIY: vilken väg att plantera en glödlampa?

DIY: vilken väg att plantera en glödlampa?


Packad i en glödlampa är en miniatyr växt med förråd av mat reserv. Det finns cirka 3000 arter av glödlampor. De kommer i en mängd olika former, där vissa är runda och andra som har en spetsig ände och en bredare, runda änden. Den rundade eller bredare änden är där rötterna utvecklas, medan den spetsiga änden är vanligtvis den övre delen av lampan. Lyckligtvis, om du får förvirrad och plantera lampan upp och ned, det normalt att växa, men kan ta några dagar längre tid att räkna ut saker.

Instruktioner

En gräva ett hål som är ungefär tre gånger djupare än den maximala diametern hos glödlampan. Om jorden är extra sandig, växt lite djupare, och om jorden är extra tung, växt lite grundare. Grundare planterade lökar tenderar att föröka sig snabbare än djupare planterade lökar.

2 Placera den bredare änden av lampan i hålet först. Detta är den nedersta av löken, där rötterna växa. Om lampan är rund, utan en bredare botten och spetsig topp, växt desto jämnare hamnar och grövre slut ner. Om det inte finns någon skillnad, växt endera sidan först.

3 Täck den spetsiga änden eller toppen av lampan med jord för att fylla hålet.