bias justering rörförstärkare

Hur Bias en rörförstärkare

Hur Bias en rörförstärkare


Tube partiskhet avser hur mycket ström rören dra av effektdelen av en förstärkare. När rören är opartisk, är kraften fördelas ojämnt mellan dem. Detta sätter extra belastning på rören som får den mest aktuella och minskar deras livslängd. Rör ska dra lika stor ström, men om man är skadad eller inte fungerar till en optimal kapacitet kommer bias bli ojämn. Fastställande detta problem förbättrar tonen i gitarr och underhåller livslängden hos alla rören. Byte av rör som grupper snarare än individuellt minskar behovet av att justera rör bias.

Instruktioner

1 Tube partiskhet avser den mängd ström som rören dra av effektdelen av en förstärkare. När rören är opartisk, är kraften fördelas ojämnt mellan dem. Detta sätter extra belastning på rören som får den mest aktuella och minskar deras livslängd. Rör ska dra lika stor ström, men om man är skadad eller inte fungerar till en optimal kapacitet kommer bias bli ojämn. Fastställande detta problem förbättrar tonen i gitarr och underhåller livslängden hos alla rören. Byte av rör som grupper snarare än individuellt minskar behovet av att justera rör bias.

2 Se förstärkarens handbok för att kontrollera metoden för anpassning partiskhet. Beroende på märke och modell av din förstärkare, kommer du att använda en partiskhet trim potten för att justera alla rör eller kommer att bli en trim kruka för varje rör. Ju fler trim krukor du har desto mer noggrant kommer du att kunna ställa in bias. Vissa förstärkare, såsom de som gjorts av Mesa Boogie, har fasta partiskhet, vilket innebär att du behöver ändra alla rör på densamma.

3 Skruva baksidan av förstärkaren så att rören är tillgängliga. Ta det första röret och anslut bias meter i det tomma uttaget. Att förspänna röret, du faktiskt behöver för att öka eller minska den ström som anländer till uttaget. Anslut bias mätarens andra tråd i röret själv och den tredje tråden i multimetern. Vänd förstärkaren.

4 Skruva baksidan av förstärkaren så att rören är tillgängliga. Ta det första röret och anslut bias meter i det tomma uttaget. Att förspänna röret, du faktiskt behöver för att öka eller minska den ström som anländer till uttaget. Anslut bias mätarens andra tråd i röret själv och den tredje tråden i multimetern. Vänd förstärkaren.

5 Justera trim potten. Placeringen av trim potten beror på märke och modell av förstärkare, men det är typiskt placerad under röret huset. Vrid den medurs för att öka strömmen och motsols för att minska strömmen. Använd multimeter som referens. Avläsningen kommer att ändras när du gör justeringar.

6 Stäng av strömmen och ersätta alla rören. Skruva baksidan igen och slå sedan på förstärkare för att testa den.

Bilstereo: Phoenix Gold V754 förstärkare Hook-Up Tips

Bilstereo: Phoenix Gold V754 förstärkare Hook-Up Tips


Den Ryval V754 Phoenix Gold Amp är kraftfull och mångsidig. Den kan användas som en komplett fyra kanaler, fyra högtalare förstärkare, en kombination av hög-pass / subwoofer förstärkare eller en subwoofer endast förstärkare. Den V754 har en inbyggd elektronisk crossover som kan hög-pass huvudtalare vid 100 Hz och köra en subwoofer signal kontinuerligt variabel 40-400 Hz, med en andra ordningens (12 dB / oktav) crossover lutning.

kraft~~POS=TRUNC Tips

Tillverkaren rekommenderar användning av åtminstone en 8 AWG-kabel för ström och jord. Användning av 4-mätare skulle förmodligen vara bättre, särskilt när man kör två av dessa. En lång sikt mellan batteri och bål införs också motstånd, så det är bättre att missta sig på sidan av tjockare tråd snarare än tunnare. Om du kör två av dessa förutom en utjämnare, använd en effektrelä i samband med fjärr på aggregatet krets på huvudenheten, eftersom mer än två komponenter kan snabbt överbelasta och blåsa denna krets. Förstärkaren är känslig för korrekt jordning och spänning. Om det cykler på och av snabbt ( "Motorboating"), kontrollera jord för ledningsförmåga och kontrollera batteriet för en full laddning. Sätt en säkring i strömkabeln inom 18 inches av batteriet.

ingångs Tips

Den V754 har både RCA-typ linjeingångar och högtalarnivåingångar. Även förstärkarens ingång accepterar ett brett spänningsområde, rekommenderas inte användning av högtalaringångar med hög effekt flytande jord huvudenhet. Linjenivå operation är renare, med mindre distorsion. För att hålla nere buller, kör hög kvalitet RCA partvinnad koaxial långt borta från strömkabeln. Om din huvudenhet har bara en uppsättning stereoutgångar, ställa förstärkarens ingångsvalet på "Front" för att skicka signal till alla kanaler. Om din huvudenhet har fader styrd främre och bakre utgångar, ställ in förstärkarens ingångsväljare till "Front + Rear" för separat drift. Använd känslighet för att inte överstyrning eller underdriving förstärkaren med huvudenheten.

utgångs~~POS=TRUNC Tips

Om du använder förstärkare i samband med en extra förstärkare, kommer AUX OUT anslutningen förmedla en full frekvens signal utan dämpning. Använd inte högtalarkabel tunnare än 16 AWG. Om du använder förstärkare i bryggläge (ansluten till en subwoofer), använd 12-gauge tråd. Detta, tillsammans med att montera den där det är väl ventilerat, hjälper amp arbeta inom rätt temperaturområde. När du ansluter förstärkaren med en subwoofer och använder den variabla lo-pass frekvensstyrning med hjälp av 100-Hz högpass slå på din huvudsakliga högtalarutgångar minskar lågfrekventa krav och distorsion för både högtalare och förstärkare. Justering av lågpassfilter till under 100 Hz gör det möjligt för crossover lutning för att förhindra subwoofern och elnätet från bas summering och producera en "bump" i svaret.

Hur att rengöra och underhålla en gitarr ventil förstärkare

Hur att rengöra och underhålla en gitarr ventil förstärkare


Gitarr rörförstärkare, annars känd som rörförstärkare, kräver regelbundet underhåll och rengöring. Rör slits ut och måste bytas ut, men det finns åtgärder du kan vidta för att förlänga livslängden på dina rör. Rengöring är en viktig del av underhåll rörförstärkare, som damm och smuts kan orsaka potentiometrar att spraka och buzz. Ibland kan du behöva byta säkringar, så det är smart att hålla en handfull av reservdelar i din kit box.

Instruktioner

1 Använd standby-funktion. Förstärkare rör fungerar bäst när de är varma. Du kommer att märka att din förstärkare ljud förbättrar längre det har varit på. Genom att sätta förstärkaren i standby för en minut innan du börjar spela, du ger rören en chans att nå den optimala värme innan du sätter kraft krav på dem genom att spela. Du måste också sätta förstärkaren i beredskap innan du slår den, så att rören kan svalna innan strömmen bryts.

2 Ändra rören. Hur ofta du ändrar dina rör beror på hur ofta du använder förstärkare. Om du spelar förstärkaren vid höga volymer mer än två gånger i veckan, bör en årlig rör förändring vara minimum. Slutrör reglera spänning, så fortsätter med gamla eller döende rör kan sätta extra krav på andra komponenter. Håll som jämförbara reservdelar men inte vänta på problem innan du byter rör. Ta bort baksidan av förstärkaren och helt enkelt dra röret ur hållaren. Endast byter rör när förstärkaren är kall och frånkopplad.

3 Använd partiska rör. Förspänningen av ett rör är hur mycket ström den drar från strömförsörjningen. Rör bör dra samma ström som jämlika rör i förstärkaren, men som rör blir gamla, deras effektivitet droppar. Detta orsakar andra rör för att dra mer ström för att kompensera. Manuellt förspänning rören är en svår uppgift. Spara tid och ansträngning genom att ersätta dina rör i matchade par eller fyra. Matchade rör är alltid lika partiskhet, så att du aldrig kommer att behöva ställa in bias själv.

4 Rengör potentiometrar. Potentiometrar är den arbetande delen av din volym och ton rattar, och om de blir smutsiga, kommer de att leda till förstärkare för att skapa alla typer av irriterande ljud. Ta bort förförstärkaren avsnitt av din förstärkare genom att ta bort ryggen och glider ut. Använd sedan en torr bomullstrasa och en plast-säker kontakt renare och smörjmedel för att rengöra potten. När du har rengjort potentiometer vrida ratten ett par gånger för att fördela renare.

5 Täck förstärkaren när den inte används. Du kan göra detta med ett gammalt lakan eller köpa en speciell förstärkare lock. Detta minskar mängden damm som kan sätta sig på och i din förstärkare.

6 Dra upp de externa skruvarna. En lös skruv kan orsaka ett rasslande ljud när förstärkaren är i bruk. När du har fått din skruvmejsel hands, tillbringa en minut dra åt skruvarna.

De bästa Windows ljudförstärkare

De bästa Windows ljudförstärkare


Ljud förstärkare är program eller plugins som är utformade för att förbättra ljudkvaliteten på dina media. Det kan handla om enkla inställningar som balansera mängden bas och diskant som avges från en utgång eller mer avancerade förinställningar som fördjupa lyssnaren i HD-uppspelning. För dem som inte vill ladda ner någon ljudförbättrande programvara, Windows erbjuder redan förinstallerade ljudfunktioner som finns inom systemets "Kontrollpanelen" och inte kräver någon teknisk kunskap för att justera. Fortfarande finns det många sofistikerade medel tillgängliga för nedladdning över internet.

Audio Enhancer Bongiovi DPS Plugin

Den Bongiovi Digital Power Station plugin behandlar hela ljudsystem på datorn den är installerad på. Detta innebär att förstärkaren kan förändra hur du lyssnar på ens strömmande Internetvideor eller kommunikation via Internet. Den ljudteknik har en processor som skannar ljudsignaler i realtid och optimerar den för uppspelning. Detta förbättrar klarhet detaljer och reglerar funktioner som volym och bas svar på den särskilda högtalarutgång det spelar igenom.

DFX Audio Enhancer

Denna ljudförstärkare är en billig plugin för Windows Media Player som har en extremt funktionell grafiskt användargränssnitt och digitala ljudprocessvariabler som 3D surroundljud, Stereo Ambience, High Fidelity Restoration, Spectrum Analyser och en förinställd Song Association verktyg som låter lyssnaren för att ställa in ljudet för varje enskild låt de spelar. En begränsad version av insticksprogrammet kan laddas ner på en fri prov innan de £ 13,30 investering också.

SoundPimp Audio Enhancer

SoundPimp Audio Enhancer är surroundljud teknik som är idealisk för professionella ljuduppspelning. Den innehåller variabler som neutraliserar och naturalisera de ljud som kommer från din Windows-dator, men där det utmärker sig som en ljudlösning är dess införande av ytterligare drivrutinsalternativ som förstärker ljudprestanda genom att kommunicera med datorns ljudkort. Använda Java Audio Engine, ASIO4ALL eller Jack för Windows, kan du kringgå eventuella inbyggda Windows ljudfunktioner för att få bästa möjliga effekt från förstärkaren.

Breakaway Audio Enhancer

Audio blandas ned automatiskt med Breakaway Audio Enhancer beroende på frekvensen av ljudet. Detta sker med hjälp av intelligent justering av volymdynamik och utjämning. De digitala remastering processorer arbetar tusentals gånger per sekund hålla alla variabler spektralt balanserad. Breakaway skryta med att deras program är "samma professionell teknik som används av DJs, radiostationer och webcasters." Den högteknologiska flerbands dynamiken i viss mån att bevisa detta.

Hur man testar en rörförstärkare

Hur man testar en rörförstärkare


Erfarna och börjar gitarrister både föredrar rör gitarrförstärkare för deras övergripande tonen och varmt ljud. Men det finns en viss mängd arbete som krävs för att reparera och underhålla din amp s rör. Högljudda knastrar, feedback och hum är uppenbara indikatorer för döende rör, men det finns andra subtila antydningar om att många oerfarna gitarrister inte plocka upp. Lyckligtvis det några sätt felsöka rör för att peka ut specifika problem med din förstärkare.

Instruktioner

1 Slå på din förstärkare. Använd en 1/4-tums högtalarkabel för att ansluta förstärkaren till den externa högtalarlåda, i förekommande fall. Fatta varje rör, och försiktigt vicka varje rör. Om du hör en sprakande eller poppande ljud som innebär att röret är dålig, eller går dåligt. Stäng av förstärkaren, drar röret ur hållaren och sätt i röret. Koppla till och ett rör kan förbättra sin anslutning till förstärkarens krets.

2 Slå på förstärkaren, och flip på standby-knappen på förstärkaren. Skanna varje rör och undersöka vilken färg det avger. Arbeta rör avger ett rödaktigt, orange glöd. Om röret avger någon annan färg, kan det vara en indikation på att dina rören går dåligt.

3 Stäng av standby-knappen. Knacka försiktigt varje rör med en penna eller liknande föremål. Om röret ändrar färger, gör en sprakande ljud eller din förstärkare börjar mata tillbaka din röret börjar gå dåligt. Ersätta röret, i enlighet med detta.

4 Stäng av din förstärkare. Ta bort alla rör från förstärkaren. Undersök varje rör för svart, bränna märken eller missfärgning. Byt ut rören med brännmärken.

Historia vintage Fender-förstärkare

Historia vintage Fender-förstärkare


Fender, känd för sin Stratocaster gitarr, Telecaster gitarr och Precision Bass, började tillverka gitarrförstärkare på 1940-talet under den hawaiianska och western swing musik boom. Företagets period av innovation varade i flera årtionden.

Ursprunget till förstärkaren

Gitarrförstärkare började dyka upp på 1930-talet. Rickenbacker och Gibson var tidiga pionjärerna. Gibson började tillverka en 1937 att gå med sin första elgitarr, ES-150. De första gitarrförstärkare baserades på radio- och hifi-förstärkare av tiden.

Fender Företagets historia

Leo Fender, född 1909, startar Fender Electrical Instruments Co. i 1946. Företaget tillverkar förstärkare och elektriska varvstål. Fender förgrenar sig på 1950-talet med införandet av sina solid kropp elgitarrer och elbas samt rörförstärkare gjorda för dem. Fender säljer företaget 1965 till CBS och namnet blir Fender Musical Instruments Co.

1940 Amps

Den första Fender förstärkare, från 1946, är den modell 26 och det är inrymt i trä. År 1947 är det Princeton, Professional och Super gjort. År 1948 är det utmärkande utseende tweedklädda ampere introducerades med Champ.

1950 Amps

Den Bassman, som utformats speciellt för P-Bass, introduceras 1952. Twin, en kraftfull combo amp är också det året. Den Tremolux, den första förstärkare med en inbyggd Tremelo effekt, avslöjades i 1958.

1960 Amps

År 1963 ser den estetiska utformningen av Fender ampere förändras med nya "svart ansikte" beläggningar. Den Vibroverb är den första förstärkare med inbyggd reverb. År 1968 bytte utseende igen till "silver ansikte."

Hur att koppla upp flera Stereo förstärkare

Hur att koppla upp flera Stereo förstärkare


Anslutning flera stereoförstärkare är ett gemensamt behov i många hem ljudprogram. Vare sig i en multi-zon ljud eller hemmabio ansökan, stereoförstärkare är den vanligaste typen. De finns i en mängd olika prisklasser och wattal nivåer. De flesta stereoförstärkare har en standardiserad process när det gäller att ledningar, påskynda installationen. Oavsett ansökan, stereoförstärkare utformade för flexibilitet och tillförlitlighet, konsekvent fungerar som avsett i bakgrunden.

Instruktioner

1 Gå till den bakre delen av förförstärkaren och stereoförstärkare. Notera placeringen av förförstärkare på RCA-utgångar och motsvarande RCA-ingångar på förstärkare.

2 Tryck RCA kablarna i förstegsutgångarna. Dra dem till preamp ingångarna på förstärkarna. Anslut en hane till dubbla kvinnliga splitter när du ansluter en preamp utgång till två RCA-ingångar.

3 Rotera högtalarkabel skruvterminaler, utsätta hålet i mitten av stolpen. Gör samma sak för alla högtalare.

4 Skär högtalarkablarna till längd som behövs. Bandet 1/2-tums av isolering från båda ändarna av alla högtalarkablarna.

5 in de blottade trådarna i hålen på bindnings inlägg för förstärkare och högtalare. Dra åt skruvterminaler tillbaka ner för att fästa ledarna.

Hur man gör en Mini Ljudförstärkare

Hur man gör en Mini Ljudförstärkare


Många personliga ljudenheter (t.ex. MP3 och bärbara cd-spelare) innehåller ett hörlursuttag som ljudutgång gränssnitt. Om två eller flera personer vill lyssna på en sådan anordning, kan enheten inte har tillräckligt med kraft för att driva två par hörlurar som är anslutna till en jack splitter. Dock kommer att ansluta en ljudförstärkare med en liten högtalare att båda personer att lyssna på ljudenhet med relativ lätthet.

Instruktioner

1 Skär sex längder av tråd 4 inches lång. Remsor halv an1 / 2 tum av isoleringen av ändarna av varje tråd segment.

2 Twist en ände av den första viran tillsammans med de negativa ledare från båda kondensatorerna, och löda förbindelsen. Löd den andra änden av den första tråden till spetsen terminalen på ljudkontakten.

3 Twist ihop ena änden av det första motståndet, katod ledningen från den första dioden, och den positiva ledningen från den första kondensatorn. Löd denna gemensamma till basen ledningen på PNP transistor.

4 Twist ihop ena änden av den andra motstånd, anoden ledningen från den andra dioden, och den positiva ledningen från den andra kondensatorn. Löd denna gemensamma till basen ledningen på NPN-transistorn.

5 tvinna samman anoden leder från den första dioden tillsammans med katod ledningen från den andra dioden. Löda denna elektriska gemensamma.

6 tvinna samman den fria änden av det första motståndet med en ände av den andra tråden, och löda trådparet till kollektorn ledning på PNP-transistorn.

7 tvinna samman den fria änden av det andra motståndet med en ände av den tredje viran, och löda trådparet till kollektorn ledning på NPN-transistor.

8 Twist tillsammans sändaren leder från båda transistorer med ena änden av den fjärde tråden. Löda denna elektriska gemensamma.

9 Solder ena änden av den femte kabeln till en av högtalarterminalerna. Löd ena änden av den sjätte viran till hylsan terminalen på ljudkontakten.

10 tvinna samman de fria ändarna av de andra, femte och sjätte ledningar med den svarta kabeln från batteriet snäppkontakten. Löda elektriska skarven.

11 Löd den fria änden av den fjärde kabeln till den återstående högtalarterminal.

12 Löd den fria änden av den tredje viran med den röda ledningen från batteriet snäppkontakten. Fäst batteriet snäppterminalen.

13 Om du vill använda förstärkaren, sätt i ljudkontakten i utgången på ljudenheten. Använd ljudenheten volymkontroller för att justera volymen på utsignalen.

Specifikationerna för en Onkyo A-8170 Förstärkare

Specifikationerna för en Onkyo A-8170 Förstärkare


Från dess utgång kapacitet till dess tonala kontroll erbjuder Onkyo A-8170 förstärkare en utrustning för ljud smart konsument som ger en mängd olika lösningar för grundläggande ljud nödvändigheter.

Kraft

Denna modell av Onkyos förstärkare erbjuder en effekt på 80 watt per kanal. Dessutom, vid 8 ohm, båda kanalerna drivna från 20 Hz till 20 kHz, med högst 0,008 procent harmonisk distorsion. Enhetens dynamiska kraft är 224 watt vid 2 ohm och 170 watt vid 4 ohm. Den harmonisk distorsion är 0,008 procent vid märkeffekt och vid en watt utgång, och intermoduleringsdistorsions är 0,005 procent vid märkeffekt.

Känslighet / impedans

Denna förstärkare har en dämpningsfaktor på 50 på 8 ohm. Dess ingång känsligheten varierar från inställningar och inmatningsenhet. För Phono (MM), det är 2,5 mV per 50 kohm. För phono (MC), är det 160 μV per 220 ohm. För CD, Tuner, Tape, video och VDP inställningar, det är 150 mV per 50 kohm. Slutligen, för utgångsimpedans erbjuder Tape Rec inställningen 150 mV per 1,5 kohm i Phono.

Tone / frekvens

När det gäller tonkontroll tillåter A-8170 användaren att ställa kontrabas, bas och diskant. Contra maxar vid 10 dB vid 20 Hz; Bass maxar på ± 10 dB vid 70 Hz; och diskant maxar på ± 8 dB vid 20 kHz. Enhetens frekvensrespons för både CD och Tuner inställningar är mellan två och 50 Hz.

Storlek / Mått

Enheten mäter 435mm bred, 147mm hög och 388mm djup. Tillverkarens vikt är 11.2kg (24.7lbs.).

Lägga till en Inline Coax förstärkare

Lägga till en Inline Coax förstärkare


Oavsett vilken typ av TV och antenn du har, tar en dålig TV-signal det roliga att titta på ett program. Snöiga kanaler och statisk finns tecken på en dålig signal, men det finns sätt att rensa upp och "boost" svag signal. Ett sätt är genom att installera en inline koax förstärkare som tillför en elektrisk ström till televisionssignalen och gör det starkare. Förstärkaren arbetar hand i hand med TV: ns antenn och även ökar signaler som sänds genom långa kabeldragningar. När du är ansluten, fungerar koaxial förstärkaren kontinuerligt.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla TV: n och andra enheter som är anslutna till TV (kabel converter box, satellitmottagare eller digital omvandlare box).

2 Vrid TV och anslutna enheter runt så baksidan av enheterna är vänd mot dig.

3 Koppla antennen eller koaxialkabeln från "Antenna" eller "kabel in" porten på baksidan av tv, kabel converter box, satellitmottagare eller digital omvandlare rutan.

4 Anslut ena änden av en bit av koaxialkabeln i "antenn" eller "Kabel In" på baksidan av tv, kabel converter box, satellitmottagare eller digital omvandlare rutan.

5 Anslut den andra änden av koaxialkabeln till en av de koaxiala portarna på slutet av ströminjektor. Den ströminjektor har en nätadapter fäst vid den. Om inline koaxial förstärkare är en enhet som drar ström från kabel- eller satellitkoaxialkabeln vidare till steg 7.

6 Anslut den ena änden av en bit av koaxialkabel till den andra koaxial porten på slutet av ströminjektor.

7 Anslut den andra änden av koaxialkabeln till ena änden av inline koaxial förstärkaren.

8 Anslut koaxial slutet av din TV-antenn eller koaxialkabel som kommer från vägguttaget i den andra änden av inline koaxial förstärkaren.

9 Koppla in ströminjektor nätadapter. Om inline koaxial förstärkare är en enhet som drar ström från kabel- eller satellitkoaxialkabeln, hoppa över detta steg.

10 Koppla in och slå på TV: n och kabel converter box, satellitmottagare eller digital omvandlare rutan.

11 Testa anslutningen genom att ändra kanaler på tv eller kabel converter box, satellitmottagare / digital omvandlare. Du bör se ett uppsving i televisionssignalen. Kontrollera anslutningarna och din TV-antenn om du inte märker en förändring i signalen.