bevara en solros

Hur Bevara och återställa gamla papper

Hur Bevara och återställa gamla papper


Gamla dokument, såsom dödsattester, fastighets gärningar och även personliga brev, länkar till det förflutna som kan vara både sentimental och rättslig betydelse. Tidens tand kan allvarligt skada papper, påskynda dess förfall. Det är dock möjligt att reparera och lagra papper på ett sätt som kommer att säkerställa de finns kvar i många år framöver.

Instruktioner

1 Spara papper från vatten och vidta de åtgärder som behövs för att återställa dem. Lyft försiktigt papper från vatten eller annan vätska, var noga med att borsta bort eventuellt skräp och placera dem i en balja med rent vatten för att skölja. Papper som endast fuktig kan lufttorkas och dammas med talk för att absorbera fukt. När delvis torr, tynger dem med något platt och tung för att förhindra skrynkling. Böcker kan placeras stående upprätt, deras sidor spridas, och fick torka.

2 Ta bort mögel från gammalt papper som ett första steg i restaurering. Borsta bort alla lösa bitar av mögel försiktigt för hand, med en mjuk trasa. Torka papperet om det är fuktigt, så att den sitter i ett väl ventilerat rum. Om papperet kan tvättas, torka den med en tvål trasa och skölj rent med vatten, ta bort eventuella rester eller lödder. Ta bort fläckar med hjälp av en liter vatten blandat med en halv kopp till en kopp blekmedel, rengöring av papper med en våt svamp för att skölja bort det.

3 Förvara papperet i rätt miljö för att bevara det. Cool, mörka och torra platser är idealiska för papperslagring, som exponering för solljus kan blekna bläck och missfärga papper, medan värme och fuktighet kan främja tillväxten av mögel. Om papperet är inramade och hängde på väggen, placera den i ett område med lite solljus och stänga Gardiner för att skydda den ytterligare. Undvik att förvara papper i källare och vindar, som är benägna att skadliga temperaturer och hög luftfuktighet.

4 Placera papper i filer, mappar och lådor som inte kommer att skada dem. Även några gamla kuvert eller plastficka kan tyckas bra, kan sådana poster innehåller syror som kommer att urholka papperet över tiden, påskynda dess nedbrytning. Endast lagra papper i plastmappar av polypropylen, polyester eller polyeten, som andra typer så småningom kommer att släppa syror. Placera ark av syrafritt papper mellan varje pappersark som skall bevaras, om lagring av flera objekt i en mapp eller låda, och använda syrafria kuvert samt.

Idéer för solros gynnar

Idéer för solros gynnar


Oavsett om du är värd en middag i ditt hem eller om du behöver party för ett barns händelse, kan solros gynnar vara ett lämpligt val för att ge dina gäster. Dessa typer av gynnar kan väljas för att tilltala vuxna eller barn. Du kan välja att konsthantverk de gynnar själv, eller så kan du köpa dem färdiga.

Solrosfrön

Beställ smaksatt solrosfrön i bulk, och placera dem i små cellofanpåsar. Knyt påsarna med bast eller band. Gör små fyrkantiga pappersetiketter genom att skära ut dem ur brunt papper. Stämpla varje tagg med en solros stämpel och slå ett hål i toppen. Knyt taggen till påsen med slutet av bandet eller fiber.

Solros Handdukar

Leta solros handdukar som säljs i multiplar för att spara pengar. Samla varje handduk i mitten med handen, och knyt en bit gult eller grönt band i en båge runt mitten av handduken.

Solros Ramar

Köp små trä, omålade tavelramar, trä solros former och svart, vitt och gult hantverk färg på en konsthantverk butik. Måla varje bildram och forma svart, gul och / eller vitt vad som är lämpligt. Låt varje bit torka, och spraya med klar polyuretan spray för att täta. Smältlim en målad solros form till ett hörn av ramen.

solros~~POS=TRUNC Magneter

Köp trä solros former (sedan måla som du tycker passar) och magnetremsor. Skär magnetremsor i bitar små nog att passa på baksidan av varje solros form. Varmt lim varje magnet på baksidan av formen för att göra en solros magnet.

Hur man bevara speciella baby Keepsakes

Hur man bevara speciella baby Keepsakes


Bevara en bebis minnessaker är viktigt att föräldrar, särskilt förstagångsföräldrar. De vill hålla saker i gott skick som minnen för senare i verklighetstrogna när barnet blir en svår tonåring eller får en flickvän och du vill visa upp hur söt din "lilla människan" såg i badkaret. Beroende på minnessak objekt som du bevara, kan detta vara ganska lätt eller svårt - allt beror på de värdefulla objekt som du bevara och material som du använder för att göra det.

Instruktioner

1 Välj de objekt som du vill bevara. Det finns många saker som du kan tänka på speciella minnessaker som du vill behålla för evigt. Några av de vanligaste av dessa objekt är vanligen mjölktänder, hår från ditt barns första frisyr, hand och fot tryck, och baby skor.

2 Bevara ditt barns mjölktänder genom att tvätta bort dem i en tvållösning för att rensa bort eventuellt blod som kan finnas på tanden. När det är klart, blöta barnet tanden i tvättsprit över natten. Detta kommer att bevara tanden så att du kan hålla det för många år framöver. Om du placerar den i en baby bok, lägga den i en plastpåse så att du inte skadar tanden genom att tejpa eller limma ner.

3 Tryck ditt barns händer eller fötter i mjuk gjutning lera att få intryck av sina små siffror. Fingrar och tår inte stanna här lilla evigt och en speciell kit för att skapa intryck av dessa små bihang hjälper till att bevara minnen. De flesta båtar butiker säljer dessa kit för ca £ 13.

4 Skicka ditt barns första par skor i en sko bronse företag. De kommer att doppa sitt första par skor i en kopparbeläggning för att bevara sina små skor så att du kan hålla dem för alltid. De flesta företag kommer även göra andra baby objekt såsom nappar, eller flaskor. De kommer att genomgå en process av metall gjutning så att ditt barn objekt, vare sig det är skor, nappar eller flaskor, kommer att bevaras i många år framöver.

Hur man bevara färska bananer Peppers

Hur man bevara färska bananer Peppers


Du kan bevara den belöning av din färskt från trädgården banana peppers genom konservering paprikorna i glas konservburkar. Konservburkar och leveranser kan hittas på rabatt, livsmedelsbutiker och på nätet konservbutiker. Hem bevarade banana peppers lagrar säkert för ungefär ett år. Du ska aldrig återanvända en konservering lock. Konservindustrin burkar är OK att återanvända så länge som det inte finns några sprickor eller chips. Ringar kan återanvändas tills de visar tecken på rost. Använd aldrig ett icke-konservindustrin burk, såsom en affären pickle burk, för konservering. Glaset är inte så tjock och kommer att splittras.

Instruktioner

1 Dice en lök i bitar som inte är större än en tum med en kniv på en skärbräda. Använd kniven för att ta bort den övre stammen av paprikorna. Enligt Emerils hemsida, skär en sida av varje peppar, genom huden från spetsen till skaftet. Avsätta.

2 Placera tomma konservburkar på stället i ett kokande vattenbad canner. Använda varmt vatten (ej kokande), för att täcka glasen en tum ovanför burk trådarna. Koka i 10 minuter. Stänga av värmen.

3 Fyll en rostfritt stål / non-stick potten (eller andra icke-reaktiva potten) med 2 liter ättika. Tillsätt pepparkorn, cayenne, salt, lagerblad och socker. Koka tills kokning. Enligt Michigan State University Food Domain är ett icke-reaktivt potten påverkas inte av syra. Rostfritt stål, icke klibbiga beläggningar, anodiserat aluminium och lackerad aluminium är icke-reaktiva. bör inte användas i aluminium och järn.

4 Lägg paprika, vitlök kryddnejlika / pulver och lök till de andra ingredienserna. Koka under fyra minuter. Ta bort blandningen från värmen.

5 Ta steriliserade burkar med konservering tång från canner. Häll vattnet från burkarna in i canner. Spara vatten.

6 Fyll burkarna med paprika och lök. Häll vätskan blandningen över paprika en tum från burken trådar.

7 Torka torka utsidan av burkar och burk trådar med en dishtowel. Det är viktigt att inget skräp kvar i burken gängor för en tät förslutning. Placera ett lock på toppen av varje burk, och tätt skruva en ring över den.

8 Placera de fyllda burkarna i det kokande vattnet canner. Koka på 82,2 grader Cor 15 minuter. Stäng av vattnet. Enligt The University of Georgia National Center for Home bevaringsprocesser, bör du vänta fem minuter, och sedan ta burkarna från vattnet.

9 Sätt varma burkar på en dishtowel. Låt burkarna stå under 24 timmar ostörda.

Solros hantverk för barn

Solros hantverk för barn


Den magnifika storlek, tilltalande blandning av färger och riklig antal randiga frön gör solros, ett populärt val för barns hantverk. De omedelbart igenkännbara växter prick på landsbygden staket rader och fylla bondefält. Gör solros hantverk med barn för att främja uppskattning för den gemensamma sommartid blomma.

handprint solros

Måla en pappershandduk rör grönt och låt den torka. Spåra och skär sex barns handavtryck från gul konstruktion papper. Rita och skär fyra 10 cm (4 tum) långa grönt byggande papper blad för varje solros. Fästa bladen, två på varje sida - med lim, till röret, eller "stam". Limma gula handavtryck till en tallrik-storlek papper plattan. Placera handavtryck, så att fingrarna utåt likna kronblad solros. Klippa och lägga till fler handavtryck, om de är för små för att täcka plattan. Köp solrosfrön där trädgårdsredskap säljs, eller be en solros växande vän för ett par nävar att använda i projektet. Limma fröna till mitten av handavtryck solros och låt dem torka. Nyp toppen av den gröna "stem", så att det är platt. Staple solros till stammen.

Pappers platta solros

Köp gul, öken-storlek papperstallrikar på en fest leverans eller dollar store. Skär tolv 7,5 cm (3 tum) långa sektioner av gult kräppapper och limma dem runt plåtkanten som kronbladen. Låt barnen doppa sina tummar i brunt tempera färg och stämpla dem på mitten av den gula plattan för att skapa solrosfrön.

Mjukpappers solrosor

Mjukpappers solrosor tar mer tid än andra solros hantverk, men resultatet är värt ansträngningen. Skriv en solros att använda som bas. Den KinderArt webbplats erbjuder en gratis, utskrivbara solros mall. Köpa påsar med 2,5 cm (1 tum) kvadraterna av gult, brunt och grönt silkespapper från ett hantverk butik. Häll flytande hantverk lim på en skylt som papper och ta en penna med en oanvänd suddgummi. Välj en gul fyrkant av mjukpapper och vira den runt rader slutet av pennan. Doppa vävnaden - fortfarande virad runt radergummit - i limmet, sedan placera den på en av kronbladen på din solros print. Det ska likna en liten muffin kopp liner. Håll omslag, doppning och placera vävnaden på kronbladen tills alla är fulla. Slutföra solros centrum med brunt mjukpapper och blad och stjälk med grön silkespapper.

Solros Wedding Themes

Solros Wedding Themes


Ofta betraktas som en symbol för välstånd, lycka och frid, solrosor är en ljus och glad tillägg till något bröllop. För en brud och brudgum intresserade av en solros brölloptema, det finns flera olika alternativ för bröllop färger, favörer och dekorationer för att skapa den perfekta bröllopsdag.

Säsong

Solrosor är typiskt i säsong mellan månaderna juli och september. Att planera en solros-tema bröllop komplett med färska, riktiga solrosor, är den perfekta tiden att ha bröllopet under dessa månader. Om du är intresserad av att ha ett bröllop när solrosor är av säsongen, anser torkade eller silke solros arrangemang för att hålla med temat som helst på året.

Färger

Överväga flera färgscheman som fungerar vackert med en solros-tema bröllop. För en nedgång bröllop, använder en färgpalett av röda, guld och djupa greener. För en annorlunda syn på solrosor, använder solrosor med vita eller röda kronbladen, eller solrosor med röda strimmor. Kombinera dessa ovanliga blommor med rustika apelsiner eller rustika gula för en iögonfallande färgsättning. Andra djupa färger som fungerar bra med en solros-tema bröllop, är kungliga lila, choklad och mörkblå.

dekorationer

Det finns flera sätt att dekorera ett bröllop med en solros tema. Använda vita dukar med en iögonfallande mitt består av solrosor lägger till en lätt beröring av sommaren glädje till ett rum. Andra mer subtila solrostema inslag inkluderar ljus i form av solrosor, galvaniserad hinkar med solros utskärningar eller fylld med solros arrangemang, solros kransar, flera små solrosformade lampor anordnade listig på ett bord eller runt i rummet, och servetter och dukar med en solros tema.

språkar

Det finns flera alternativ för solrostema bröllop gynnar. Ge gästerna en låda med choklad solrosor eller en liten solros tema påse, fylld med godis-belagd solrosfrön. Gästerna kan också njuta av miniatyr objekt i form av solrosor, såsom tvålar, tavelramar eller myntverk i en plåtburk med en solros bild stämplat på toppen. Andra förmåner som är perfekt för en solros-tema bröllop är personliga magneter tryckta med bruden och brudgummen namn och bröllop datum, solros formade kakor, eller en kruka planterad med en solros penna.

Solros tema Kitchen Idéer

Solros tema Kitchen Idéer


Ljusna ditt kök med en ny solros tema. Förutom gul, färger som jordnära brunt, gräs greener, vattniga blues och färsk vit flöde naturligtvis väl med temat. En neutral skåp bakgrund, som vita eller trä korn, kommer att öka den vackra solros objekt och göra varje indriva en show pjäs. För ett sofistikerat utseende, hålla de viktigaste delarna som skåp och golv neutrala, och införliva solrostema med välplacerade accenter.

solros Keramik

Välj en eller två solrosmålade kök objekt att piffa upp mot rymden. Det finns en mängd solrostema föremål till salu på nätet, som handmålade kapsel apparater, kakburkar, sked vilar och grädde och socker uppsättningar. Välj bara en eller två för att hålla solrosor ifrån överväldigande och för att säkerställa varje objekt har effekt.

borddukar

Ge pentry ställa utseendet på en äng som en bas för att visa upp solrostema. Lägga ner en ljusgrön bord topper och visa solros plats mats ovanpå. Tabell sängkläder kommer att lägga till den friska, rent utseende - perfekt för solrostema.

väggar

Låt solrosor inspirera väggfärg. Ljusgula väggar är en subtil påminnelse om temat men konkurrerar inte med accent objekt i rummet. De som älskar ljusa färger kan använda en mer levande gul på en accent väggen. Ett annat alternativ är att ha jordnära bruna väggar för att komplettera de ljusa solrosor.

Blommor

Glöm inte att visa en bukett av solrosor på disken, fönsterbrädan eller köksbordet. Färska är bäst, men när de inte är tillgängliga, hitta realistiska solrosor på en farkost butik och ordna en bukett. Sätta blommor i en klar vas fylld till hälften med vatten för att ge en ny realistiskt utseende.

Backsplash

Ett kök kakel är ofta en brännpunkt i köket. En solros väggmålning från keramiska plattor kan installeras över området som bakgrund. Eller mindre accent solros plattor är lätt införlivas i en enkel design. Valde en eller den andra för en mindre rörigt presentation.

Hur man målar en solros på en Barn

Hur man målar en solros på en Barn


Om din gamla ladugården har en tråkig utseende, kan du överväga att lägga en målad bild till en av dess väggar för att omvandla vardagliga till motiverande. Målade solrosor kan vara ett bra komplement till en lada på vanligt exteriör. Om ni tar upp blommor på din gård, kan en målad solros fungera som en annons för att locka nya kunder. Oavsett, kommer ljusa solrosor göra din ladugård sticker ut från resten.

Instruktioner

1 Skissa en illustration på ett papper av vad du vill att slutsolros bilden för att se ut. Detta gör att du kan experimentera med solrosdesign innan din målning.

2 Damma av den del av ladan där du planerar att måla solros. Ta bort skräp från ladugården yta kommer att hindra färgen från att lyfta.

3 Rita ditt solros mönster på en större skala på ladan yta, med hjälp av en permanent markör.

4 Måla solros stäv i en grön utomhusfärg med hjälp av en stor borste. Om så önskas, till bladen till stammen och gräs bakom solros.

5 Måla solros kronblad med en stor borste, med hjälp av gula utomhusfärg.

6 Måla solros bruna interiör, med hjälp av en stor borste.

7 Låt färgerna till helt torr.

8 Lägg höjdpunkter att solros bilden med en liten detalj borste. Använd vitt för att markera delar av solros som kronbladen, förslappad insida av blomman, och spetsarna av stjälken. Använd strimmor av mörkare färger för att skugga solros och skapa definition mellan solros otaliga kronblad.

Hur man bäst Bevara en affisch

Hur man bäst Bevara en affisch


Du kan bäst bevara kvaliteten och tillståndet för en affisch genom att begränsa dess exponering för ljus, fukt, syror, oljor och insekter. Sällsynta och samlar affischer bevarade i rätt miljö kommer att hålla deras tillstånd och öka i värde medan andra exemplar av affischen försämras. Att välja fel typ av plast förvaringshylsor eller stödskivan kan negativt påverka tillståndet för en affisch. Skydda den ursprungliga investeringen i en affisch genom att isolera den från alla faktorer som kan orsaka skada.

Instruktioner

1 Placera affischutskriftssidan nedåt på en syrafri kartong uppbackning. Etiketter på kartongbaksida som säger "syrafritt vid tidpunkten för tillverkningen" är inte riktigt syrafritt och har bara ett skyddande skikt som kan lossna med tiden. Leta efter kartong som helt enkelt säger "syrafritt" och visar en minimal pH 8,5.

2 Skjut affischen på kartong stöd i en Mylar affisch hylsan tills det är helt i botten.

3 Vik över toppen av plastfickan och försegla den avslutades med små bitar av genomskinlig tejp.

4 Placera bordade och täckt affisch på en plan horisontell yta i ett svalt, mörkt och torrt område. Stapla inte mer än fem affischer ovanpå varandra.

Hur man frysa eller bevara Överskott Limes

Hur man frysa eller bevara Överskott Limes


Att köpa färska och i säsongen limefrukter kommer att erbjuda den mest smak för dina margaritas, salsa eller andra rätter spetsade med denna citrusjuice. Limefrukter topp från maj till oktober, men du kan få den underbara smak under hela året genom att bevara och frysa saften. De flesta citrusfrukter kan bytas ut mot varandra i dessa anvisningar, så försök att bevara och frysning lime och sedan experimentera med citroner, apelsiner och grapefrukt. När du väl fått kläm på det, kan du bevara smaken av färska citrusfrukter under de kalla vintermånaderna.

Instruktioner

1 Samla mognaste frukterna för att bevara. Om frukten är nästan mogen, hålla den i handen, rulla den längs en hård yta en gång. Detta frigör saften.

2 Håll limefrukter längden på en plan yta. Skära genom mitten av kalk horisontellt. Detta kommer att lämna dig med två halvor.

3 Håll ena halvan av lime ovanpå juicer. Pressa ut saften tills alla halvorna pressas.

4 Häll saften från toppen av juicer i iskuber. Fyll varje kub cirka 75 procent för att möjliggöra expansion. Använd så många brickor som du behöver.

5 Linda brickorna med två lager av plastfolie. Placera i frysen över natten. Ta bort på morgonen. Sätta kuber i fryspåsar. Märka och datum varje påse.

6 Slice limes till ringar med en vass kniv. Placera skivor in i fryspåsar för infrysning. De förblir redo att användas i flera månader.