bernette 65 spol

Hur man använder en Bernina bernette 65

Hur man använder en Bernina bernette 65


Bernina bernette 65 är en symaskin konstruerad för enkel hantering och laddad med funktioner som är till hjälp för nybörjare, såsom en automatisk nål-trädning, ett steg buttonholer och en drop-in spolen systemet. En referenshandbok finns på maskinen, vilket gör det snabbt och enkelt att hitta ratten för den perfekta sömmen.

Instruktioner

1 Anslut din symaskin. Se till att det är på en stabil arbetsyta med gott om utrymme för att arbeta med tyget. Slå på maskinen.

2 Skjut spolen i spolen enheten. Enheten ligger nära symaskinens fot, som håller nålen. Spolen enheten på Bernina bernette 65 är en toppmatad spole och är markerad med pilar som visar hur det ska glida in. Skjut tillbaka locket över spolen när den är laddad.

3 Trä maskinen. Säkra ditt val av tråden till trådhållaren längst upp till höger Trä det genom maskinen efter pilarna. Tryck på spaken ligger nära nålen använda den automatiska nål-threader.

4 Se den inbyggda snabbguide ligger som ett bildspel ut längs basen av maskinen. Välj en söm typ och ställer in ratten för att sömmen.

5 Placera tyget längs de styrande och under nålen. flytta manuellt nålen i tyget där du planerar att börja sy. Flytta pressarfoten i det nedre läget, där det är i kontakt med tyget.

6 Tryck på fotpedalen för att börja sy.

Hur gör jag Spola min MerCruiser?

Hur gör jag Spola min MerCruiser?


Efter att ha kört en MerCruiser inombords / utombordsmotor i saltvatten, extremt grumligt vatten eller kraftigt förorenat vatten, bör du spola med rent sötvatten så fort som möjligt. Dessa villkor kommer att påskynda bildandet av rost och korrosion och minska livslängden på både motorn och outdrive.

intern Flush

En motor muff är ansluten till en trädgårdsslang och placeras över vattenintag portarna på outdrive. Vattnet är påslagen och motorn igång. Motorn värms upp till sin normala driftstemperatur för att säkerställa motorns termostaten öppnar, vilket gör att sötvatten att strömma genom hela kylsystemet. Motorn ska köras i fem minuter eller mer efter det blir upp till temperatur.

Extern Lower Unit

En slang används för att skölja bort det yttre av den undre enheten. Närmaste uppmärksamhet ägnas åt muttrar och skruvar som Skruva fast nedre enheten till båten, till trim och tiltcylindrar och anslutningar, samt bälgar, gimbles och gångjärn, som tillåter den nedre enheten att luta och vända.

Motor och Bilge

Under de flesta omständigheter det yttre av motorn inuti båten inte kommer att komma i direkt kontakt med vattnet. Däremot kan vattenstänk i båten samt läckage från många källor låta salt eller förorenat vatten samlas i slaget och stänka upp på motorn. Alla länsvatten ska dräneras genom båtens avtappningspluggen, följt av spolning kölsvinet. Det skadar inte att snabbt slang ner motorn; bör dock högtryckssprut inte användas runt elektriska komponenter, som kan tvinga vatten inne i dem.

Hur gör jag Wire en spole Tap Pickup Switch?

Hur gör jag Wire en spole Tap Pickup Switch?


Lägga till en spole kran byta till en gitarr pickup utrustad för det tillåter en spelare att öka och minska pickup produktion och ändra sin ton på att knycka med ett finger. Denna typ av koppling används oftast på högre utgångs pickups när spelaren vill kunna byta till en lägre effekt, kräver mer traditionella sound.This förfarande en pickup med åtminstone två signalledningar och en jord, eller jord, tråd.

Instruktioner

Förberedelse

1 Välj en plats på gitarr kropp för att installera en switch.

2 Fäst växeln, klacken uppåt i ett skruvstäd eller lödning stativ.

3 Bestäm start, peka på och avsluta kablar för upphämtning. Eftersom olika tillverkare använder olika färgkoder för att identifiera dessa trådar, se instruktionerna som medföljer pickup, eller konsultera tillverkarens webbplats.

4 Rita ett diagram eller göra någon del av placeringen av kabelanslutningar inom kretsen. Detta kan användas senare när det fastställs var ansluta spolen kranen omkopplaren i förhållande till de andra kontroller.

Löda Switch

1 Se diagrammet nedan för alla lödförbindningar. Varje tal motsvarar ett av de klack anslutningar på strömställaren. 1 2 3

2 Löd pickup avslut tråd att släpa en.

3 Löd pickup tappkran tråd att släpa tre.

4 Löd en längd av isolerad elektrisk tråd att släpa 2. Den andra änden av denna utgångsanslutning bör lödas till rätt punkt på banan som anges i diagrammet eller notera, såsom utgång eller switch pickup väljare.

5 Löd pickup jordledningen till baksidan av en potentiometer, eller till en punkt som redan används som en grund som anges i diagrammet eller notera.

6 Fäst brytaren i ansiktet eller plocka vakt av gitarren.

Hur Töm och spola en Rover Car Radiator

Hur Töm och spola en Rover Car Radiator


Den bästa tiden att rinna och spola en Land Rover bil kylare är i början av sommarvärmen. Fordon kräver mer kylning förmåga när temperaturen stiger och orsakar gatorna för att reflektera värme under bilar. Tillsatsen av att använda luftkonditioneringen i en Rover bidrar till fordonet tomgång högre för att stänga av kompressorn och gör Rover varmare. Byte av frostskyddsvätska i ett fordon och spolning kylaren bibehåller kylsystemet inklusive kylaren och motorn. Färska frostskyddsmedel ger smörjning för alla delar i kylsystemet för att undvika rost in i slutet system.

Instruktioner

1 Låt motorn i Rover coolt att undvika brännskador från varm frostskyddsmedel.

2 Placera ett uppsamlingskärl eller hink under botten kylarslangen på vänster sida av radiatorn.

3 Sätt gummihandskar på båda händerna för att skydda dem från frostskyddsmedel.

4 Ligg på en mekaniker dolly och glida under Rover.

5 Placera en skruvmejsel i skruven på metallkylarslangen band som håller den nedre kylarslangen på kylaren. Vrid skruven moturs för att lossa bandet och dra slangen av. Den gamla kylarvätska kommer att rusa ut i avloppet pan eller hink.

6 Skjut ut från under rover på mekaniker dolly och stå framför Rover. Ta bort kylarlocket genom att trycka den inåt och vrida ett kvarts varv motsols. Dra locket rakt uppåt. Vänta tills alla kylvätskan rinna ut ur kylaren.

7 Sätt tillbaka kylaravloppsslangen och dra åt metallslangen band med en skruvmejsel vrida skruven medurs.

8 Fyll kylaren med färskvatten från trädgårdsslangen. Byt kylarlocket genom att trycka in och vrida ett kvarts varv medurs.

9 Starta motorn och låt den gå tills den uppnår normal arbetstemperatur.

10 Låt motorn svalna i cirka 15 minuter och dränera vattnet ut ur kylaren och motorns kylsystem på samma sätt som dränering av frostskyddsmedel. Låt allt vatten rinna ut ur systemet.

11 Sätt tillbaka bottenkylarslangen. Ta bort kylarlocket och häll i kylaren flush. Tillsätt vatten för att fylla radiatorn.

12 Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur igen.

13 Töm kylaren med samma metod som dränering frostskyddet och klart vatten. Låt allt vatten och radiator spola avloppet ur kylarslangen.

14 Byt ut kylarslangen och säkra klämman med en skruvmejsel ordentligt.

15 Se Land Rover bruksanvisningen för att hitta kylarkapacitet. Blanda frostskyddsmedel och vatten från trädgårdsslangen i lika delar för att uppnå en 50-50 förhållande. Till exempel om radiatorkapaciteten är två liter, häll en gallon frostskyddsvätska i en ren hink och tillsätt en liter vatten från trädgårdsslangen till frostskyddsmedel behållaren. Häll vattnet i frostskyddsmedel och snurra för att blanda de två ingredienserna.

16 Häll frostskyddsmedel i radiatorn genom locket och in i kylaren overflow behållaren till markeringen med en märkning av förkylning.

17 Starta Rover och låt den gå på tomgång. När termostaten öppnas, kommer vattnet att röra sig i kylaren och nivån minskar när den kommer in i motorblocket. Lägg mer av blandningen för att täcka radiator tallrikar och fylla halsen på kylaren. När radiatorn nivån förblir konstant när du kör motorn, är kylaren full.

Hur man drar en spole med hjälp av AutoCAD

Hur man drar en spole med hjälp av AutoCAD


AutoCAD är världens mest sålda Computer Aided Drafting program. Den finns i två versioner, AutoCAD LT som drar endast i 2D och AutoCAD som är 2D och 3D-kapabel. För detta projekt behöver AutoCAD. En spole är känd i AutoCAD som en Helix och som sådan finns det ett särskilt verktyg i programmet att dra sådana föremål. Detta kommando kan användas för att rita fjädrar och gängor samt spolar.

Instruktioner

1 Öppna AutoCAD. Klicka på Draw-menyn och välj Helix verktyget

2 Placera mittpunkten på basen som efterfrågas av kommandoraden. Gör detta genom att antingen vänster klicka med musen eller ange en koordinat.

3 Ange radien av spolen bas, kan detta göras genom att vänsterklicka med musen eller skriva ett avstånd och trycka på Retur.

4 Specificera spolens radie på toppen. Om det är samma som bas radie kan bara trycka Enter igen. Annars vänster klicka eller skriva avståndet.

5 Mata in höjden av spolen. Detta kan endast göras genom att använda ett avstånd. Tryck Enter, sedan gå till Visa-menyn, välj 3D-vyer och välja en isometrisk vy. Du kommer nu att se din spole

Hur man testar en spole eller tändstift på gräsklippare Engine

Hur man testar en spole eller tändstift på gräsklippare Engine


Det finns tre huvudingredienserna till att starta och driva en gräsklippare: luft, bränsle och gnista. Medan kontroll av en igensatt luftfilter eller fylla bränsletanken kräver lite eftertanke, bestämma om tändspolen skapar den elektriska gnista som behövs för att bränna luft och bränsle kan vara förbryllande. Lyckligtvis är uppgiften underlättas av den relativa enkelheten i de flesta gräsklippare "små motorer. Med några grundläggande objekt kan du snabbt avgöra hälsan hos din gräsklippare tändsystem.

Instruktioner

1 Öppna gräsklipparen på motorhuven eller locket för att komma tändspolen. Leta reda på tändspolen på motorn genom att följa tändstiftskabeln till spolen.

2 Dra tändstiftskabeln från tändstiftet och ta bort tändstiftet. Ställ den åt sidan för nu. Koppla bort tändspolen Kill switch tråd genom att dra tråden direkt från spolen.

3 Sätt i en gnista testare verktyg eller en ersättning som arbetar tändstift i tändkabeln. Jorda tänd testare eller tändstift genom att placera den direkt mot motorns metallhöljet.

4 Linda en kort längd av repet runt motorns svänghjul, den runda skivformade bit ovanför motorn. Repet kan du rotera svänghjulet vid en högre hastighet än spinning det för hand.

5 Vrid gräsklipparen tändning på och dra i repet för att snurra svänghjulet. Titta på gnista testare eller tändstift, letar efter en gnista mellan elektroderna testaren eller tändstift. Om en gnista är närvarande, är tändspolen fungerar korrekt. En avsaknad av gnista kommer att kräva ersättning av tändspolen.

6 Stäng av tändningslåset och ta bort tändstiftet eller gnista testare från tändkabeln. Placera den ursprungliga tändstiftet igen och ställ in tändstiftskabeln mot motorn.

7 Spola tillbaka repet runt svänghjulet och vrid gräsklipparen tändning på. Dra repet för att snurra svänghjulet och titta på en gnista på den ursprungliga tändstiftet. Om en gnista är närvarande, är tändstiftet fungerar korrekt. En avsaknad av gnista kommer att kräva utbyte av tändstiftet.

Hur man beräknar Henrys i en spole

Hur man beräknar Henrys i en spole


En induktor är i princip bara en spole av tråd. Induktansen hos en induktor är ett mått på dess förmåga att lagra energi i form av ett magnetiskt fält; när strömmen i spolen ändras, följer det av Lenz lag att magnetfältet kommer att inducera rörelse av avgifter på ett sådant sätt att den kommer att stå emot förändringar i den aktuella. Induktansen är lika med den elektromotoriska kraften eller EMF per enhet av graden av förändring av ström. Induktans mäts med en enhet som kallas Henry eller H.

Instruktioner

1 Mät längden på spolen av tråd i meter eller centimeter. Det är viktigt att använda metriska enheter, eftersom Henry är baserad på det metriska systemet.

2 Bestäm hur många varv som finns i spolen - det vill säga hur många gånger tråd är lindad.

3 Beräkna tvärsnittsarean av trådspiralen genom mätning av dess radie och plugg detta i formeln π * r kvadrat.

4 Beräkna induktansen med hjälp av följande formel: Induktans = μ (N i kvadrat) A / längd, där N är antalet varv i spolen, A är tvärsnittsarean av spolen, och längden är längden av spolen . μ (eller "mu") är en konstant som kallas vakuum permeabilitet konstant och har värdet 4π x 10 till -7 H / m.

Hur man kan anpassa en bernette Symaskin

Hur man kan anpassa en bernette Symaskin


Bernette varumärke symaskiner fattas av schweiziska symaskinen företag Bernina International AG. Namnet är en kombination av företagets namn, Bernina, och den stora-grandaughter av bolagets grundare, Odette Gegauf-Ueltschi, som drev företaget fram till 1988. bernette serien är prissatta lägre än Bernina övre end modeller, samtidigt ger stora symaskins egenskaper och funktioner som kunderna förväntar sig med Bernina produkter. Justera olika funktioner, t.ex. spänning och nålposition, är två områden till att börja med när du felsöker bernette symaskiner.

Instruktioner

1 Ställ maskinen spänning till fabriksinställningar, som är mellan 3 och 4, beroende på symaskinen modell.

2 Test sy en stor ruta eller tygbit, samma typ av tyg som plagget du kommer att sy. Detta kontrollerar hur symaskinen utför på tygets vikt.

3 Öka spänningen om sömmen blir för lös och minska om tyget börjar rynka som den matas in i maskinen.

1 Justera nålläget förändras när nålen faktiskt slår igenom tyget. Detta är användbart om dekorativa sömmar används eller om du syr runt olika föremål, såsom fickor och applikationer.

2 Hitta nålen positioneringsverktyg på symaskinen. Det är antingen en ratt för att vända eller en knapp att trycka på. Detta verktyg ändrar nålens position till vänster eller höger eller tillbaka till mittläget.

3 Klicka på eller vrid på ratten för att fysiskt ändra placeringen av symaskinsnål. Standardvärdet är centrum. Vrid ratten eller klicka på knappen till vänster för att göra symaskinen syr med nålen i den bortre vänstra hörnet, och vända eller klicka till höger för att göra symaskinen syr med nålen i högerläge.

Singer 2502C spole Instruktioner

Singer 2502C spole Instruktioner


Singer 2502C Symaskin använder en inbyggd spolkapseln. Spolen sätts in detta fall, som ligger under glidplattan under pressarfoten. Till skillnad från vissa maskiner, inte spolkapseln inte komma ut, vilket gör utbyte av spolen mycket lätt som endast spolen själv måste hanteras och positioneras.

Instruktioner

1 Leta efter indrag på den inre delen av ratten. Detta är den stora hjulet på höger sida av maskinen som snurrar när symaskinen är igång. I centrum av detta hjul är en mindre cirkel. Tryck inåt på den indragna delen av denna mindre krets. Detta frigör mekanismen från sömnad åtgärder på nålen.

2 Placera en trådrulle på trådstiftet upptill bak på maskinen. Placera spolkåpan ordentligt på spolen för att hålla tråden från trassel när den hämtar sin näring ur spolen.

3 Ta tag i lösa änden av tråden från spolen och mata den till trådledaren stolpen, sedan linda den en gång runt spolmekanismens spännaren överst framkant maskinen. Var noga med tråden flöden från höger framsidan av spännaren, runt till vänster, och ut tillbaka åt höger. Vid denna punkt, måste tråden passera över toppen av tråden där den matas in i spännaren.

4 Fortsätt att dra tråden åt höger tills den når spolningen spindeln. Mata trådänden genom något av de små hålen i den övre delen av spolen, från insidan.

5 Sätt spolen ner på den slingrande spindeln och tryck den åt höger. Håll i trådänden som skjuter ut från bobinen, och tryck ned maskinens varvtalsregulatorn. Winding börjar och avslutas automatiskt när spolen är full. Om mindre än en full spole behövs, helt enkelt stoppa maskinen när den önskade mängden tråd har lindats.

6 Klipp av tråden, skjut spolen tillbaka åt vänster och ta bort från lindningsspindeln. Trimma någon överflödig tråd fortfarande utskjutande från toppen av spolen.

7 Sätt tillbaka maskinen till arbetsläge genom att trycka på den inre ratten på handhjulet på motsatt sida från fördjupningen.

1 Höj pressarfoten och vrid handhjulet framåt (mot dig) tills nålen är så högt som det går. Öppna skjutplattan och dra ut den tomma spolen, om man är närvarande.

2 Dra ca 4 inches (cirka 10 cm) av tråden ut från lindningarna på den nya spolen och sätt in den i spolkapseln med tråden utfodring av från den vänstra sidan av spolen. Håll spolen stadigt ned i fallet så att den inte slår, och styra tråden du drog ut framåt och nedåt i spåret i fallet, som ligger på vänster sida, och fortsätta att dra det framåt tills det går ner i skåran längst fram, vid fronten.

3 Dra flera inches av tråden diagonalt över spolen mot den bakre delen av maskinen. Var noga med att hålla fast vid denna tråd, hålla den ovanför och utanför spolkapseln när du stänger glidplattan. Vara säker på att tråden går in i slitsen mellan de mötande kanterna av glidplattan och stygnplåten.

4 Trä maskinen för sömnad. Håll försiktigt på övertråden när du vrider handhjulet mot dig långsamt. Använd inte varvtalsregulatorn för denna operation. Vrid handhjulet tills den går ner i nålplattan. Fortsätt att vrida handhjulet tills nålen bara återkommer över stygnplåten. Sluta vrida ratten. Dra försiktigt uppåt på övertråden tills tråden visas i en slinga.

5 Öppna slingan i tråden med fingrarna och dra fram den lösa änden av tråden kommer upp ovanför stygnplåten. Dra övertråden genom skåran på vänster sida av pressarfoten och dra båda trådändarna mot baksidan av maskinen.

Högt Klonk efter toaletten spolas

Högt Klonk efter toaletten spolas


Du använder din toaletten flera gånger om dagen och allt verkar bra. Plötsligt går något fel även om du inte har ändrat något. Från en dag till nästa saker bara gå sönder eller slits ut och resultaten av denna förslitning manifestera sig i oförklarliga beteende eller ljud. Ett högt Klonk efter toaletten spolar är ett fenomen som kallas "vattenslag." Det är en följd av en plötslig avskuren i vatten, eller kan vara avskurna själva mekanismen.

Undersökning

Det finns flera orsaker till ett högt clunking buller som orsakas av toaletten flush. Undersökningen kan förväxlas genom förmågan hos ljudet att förflytta sig längs rören. Placeringen av buller är den främsta indikation på dess orsak, men man måste vara mycket exakt och räkna ut om bullret kommer från en plats eller om ljudet reste det från någon annanstans.

Cistern

Det enklaste problemet att lösa är när proppen inuti cisternen är orsaken till den clunk. När du trycker på nivån på toaletten för att spola det, en plastledning ansluten till den interna delen av spaken stramar upp och drar ut en propp i andra änden. Proppen blockerar utträde ur cisternen till röret som leder ner till toalettskålen. När proppen är stängd kan cisternen fylla upp och kvarhålla tillräckligt med vatten för att spola till nästa gång. När proppen är öppen, rusar vatten ur cisternen, dra ner flottörventil, orsakar dess hävarm för att få en ventil att släppa in vatten i. Proppen flyter slutligen tillbaka ner till det stängda läget. Om proppen snabbt dras genom sugning, eller passar dåligt, kan det göra en clunk ljud när den stängs.

dräneringsrör

Om clunk verkar ske på ett golv under toaletten eller i källaren, är orsaken till clunk en plötslig belastning på avloppsröret. En ström av vatten som innehåller fasta ämnen kan trängs en dåligt säkrad rör orsakar det att slå mot en närliggande regel, stud, spik eller rör. Detta kommer att skapa en Klonk ljud. Fastställande fler konsoler utefter längden på avloppsröret kommer att hålla den stadigt på plats och stoppa det knackar.

vattenventil

Den tredje möjlig orsak till en clunk buller efter flush är en ventil på inkommande vattenledning. Det kan vara ventilen inne i cisternen --- den styrs av flottörventil. Om så är fallet, kommer att ersätta flottörventil enheten lösa problemet. Om ventilen är inbyggd i rörsystemet, måste du ringa en rörmokare. Ventilen får inte vara direkt relaterad till toaletten, men kan vara någon annanstans i ledningsnätet, såsom på vattentanken, eller skydda en varmvattenberedare eller dusch. Spåra ventilen kan vara en svår uppgift, men det är förmodligen slitna och därför överreagerar på en plötslig förändring i vattentrycket.