berberis sorter

berberis Sorter

berberis Sorter


Native till Asien, delar av nordamerikanska, och delar av Europa, berberis växer vilt och planteras i prydnadsträdgårdar. Berberis har ovala blad i en rad olika färger. Berberis lysa landskapet med doftande blommor på våren och röda bär på hösten. Blotta förekomsten av berberis art gör det opraktiskt att lista alla sorter av denna Woody buske, men några är vanligare än andra.

Gemensam Berberis (Berberis vulgaris L)

Den gemensamma berberis, infödd i stora delar av USA, anses vara en invasiva växt och enligt USDA Plants Database, vissa stater förbjuda plantering gemensam berberis. Vanlig berberis är benägna att en destruktiv svampsjukdom känd som svart svartrost. Gemensam berberis sänder svart stam rost vete och kan decimera hela fält, så det bör inte odlas i närheten av vetefält.

Japanska Berberis (häckberberis DC)

Japanska berberis trivs med lite omsorg. Anses invasiv i vissa områden i USA, är denna anläggning inte alltid en välkommen hemvist i trädgården. Liksom många andra berberis, har den japanska berberis röda blad och bär röda bär på hösten.

Crimson Pygmy Berberis (häckberberis "Crimson Pygmy)

Crimson bladverk och en rundad växtsätt markera detta berberis. Under hösten, färgerna fördjupas till Bourgogne. En japansk berberis, växer crimson pygmé berberis måttligt snabbt och når 2 fot lång och 3 fot bred. Det fungerar bra för sten och som gränsar till rabatter och gångvägar. Crimson Pygmy berberis frodas i full sol till halvskugga. Plantering crimson pygmé berberis med boxwoods, vintergröna barrträd, eller berberis av kontrasterande bladverk ger trädgårdsintresse.

Golden Nugget Berberis (häckberberis 'Monlers)

En dvärg sort, har Golden Nugget berberis slående gula blad och når endast en fot hög. Golden Nugget berberis sprider 2 fot bred. Använd denna ljusa berberis som en kontrast växt, i gränser, och växt bland evergreens och andra berberis sorter av kostnadsfria färger. Golden Nugget föredrar fuktig, men väldränerad jord, full sol, och vecko vattning.

Helmond pelare Berberis (häckberberis 'Helmond pelare)

Med en kolonnväxtsätt, ramar denna japanska berberis entréer, gateways och hållare väl. Använd Helmond pelare som en vertikal brännpunkt i landskapet. pelare berberis Helmond har lila bladverk. Den når fyra till sex fot lång och 1 till 2 fot bred. Gula blommor kontrasterar fint med lila blad på våren. Under hösten den bär röda bär. Denna mångfald har vassa taggar.

Redleaf Berberis (häckberberis 'Atropurpurea')

Redleaf berberis har kunglig lila lövverk med inslag av rött hela växtsäsongen. Full sol tar fram den bästa färgen i Redleaf berberis. Tillväxttakten är måttlig med Redleaf berberis nå 4 fötter hög och bred. När planterade i skugga, bladen av Redleaf berberis ändra till grönt. Om du använder det för häckar, ställa växter 2 fot isär. Gula blommor pryder Redleaf berberis under våren. Under hösten, färgen ljusare röd och orange. För att skydda mot knivskarpa törnen detta berberis, bära långa ärmar och tjocka trädgårdshandskar när du arbetar bland Redleaf berberis.

Rose Glow Berberis (häckberberis 'Rose Glow')

En favorit bland trädgårdsmästare, steg glöd berberis livar landskapet med lila till lysande röd lövverk. Det skapar en levande accent när grupperade tillsammans i ojämna tal såsom 3 eller 5. På våren löv steg glöd berberis flammor till liv med inslag av rosenröda, fläckig vit och inslag av grönt. De små gula blommor i rosa glöd berberis visas under våren. Under hösten klarröda bär dingla från armar och ben. Plantera den i full sol garanterar de ljusaste nyanser. För mindre röd lövverk, växa rosen lyser i skuggade områden. Denna växt växer långsamt och föredrar väldränerad jord.

Thornless Berberis (häckberberis 'thornless')

För spektakulära falla färg, växt thornless berberis. Inte helt thornless, är denna sort en rund mängd japanska berberis. Den växer tre till fyra fot hög och bred. Våren kommer gula blommor och ljusgröna blad. Under hösten, den gröna blad av thornless berberis ändringar slående nyanser av rött, gult och orange. Thornless berberis anpassar sig till de flesta marktyper och ljusförhållanden.

Winter Berberis (Långbladig berberis)

Denna vintergröna berberis, hemma i Kina, föredrar sur jord och full sol. Winter berberis når sex till åtta fot lång och sprider så mycket som 6 fot. Winter berberis växer tillräckligt tjock för att skapa en effektiv säkring. Föryngra äldre anläggningar genom beskärning. Farligt skarpa troner gör detta berberis olämpligt för hushåll med barn och små husdjur. Inte kallt hardy längre norrut än zon 6, trivs den i varmare områden och är ett salt-tolerant buske.

Typer av Berberis buskar

Typer av Berberis buskar


Berberis buskar är utmärkta härdiga liggande växter som trivs med minimal skötsel och underhåll. De kommer i många former, storlekar och färger och kan vara vintergröna (lövverk året) eller deciduous (blad droppe på vintern). De tre huvudsakliga typer av berberis buske är röda blad, guld-blad och grönt blad (vintergröna). Ett antal berberis släktingar gör också vackra landskaps exemplar.

Röd-Leaved Barberry Buskar

Typer av Berberis buskar


De vanligaste odlade berberis buskar är de röda blad lövfällande sorter. Röda blad berberis buskar är varianter av den japanska berberis (häckberberis). Det finns stora buskar ( "Atropurpurea), små buskar (" Crimson pygmé ") och många typer däremellan. "Rose Glow" är en brokig form med röda blad accentueras av grädde och rosa virvlar. Kolonn former såsom "Helmond pelaren" har också nyligen blivit tillgängliga. Medan den röda Ädel japanska berberis buskar gör utmärkta landskapsväxter, de också vara invasiva i vissa delar av landet, så kontrollera med din lokala plantskola för att ta reda på om de bör planteras i ditt område.

Guld-leaved berberis Buskar

Guld-leaved berberis buskar är också varianter av lövträd japanska berberis, men har limegrön till ljust-guld bladverk. Det finns en hel del variation i denna grupp, och färger kan ändras under hela säsongen som plantan växer. Även om alla av de japanska berberis buskar har små rödaktiga vårblommor, står de ut särskilt fint mot guld lövverk i denna grupp. Några populära guld blad sorter inkluderar "Aurea" och "Gold Nugget". Medan fortfarande mycket härdig, kan guld blad sorter brinna i den heta solen och dra nytta av lätt skugga.

Grön blad berberis Buskar

Typer av Berberis buskar


Grön-leaved berberis buskar oftast vintergröna arter, även om det finns några sällan odlade lövträd. Evergreen (och semievergreen) berberis buskar tenderar att ha mycket större och fler taggar än sina löv släktingar, och göra effektiva buskar för privatlivet och naturliga hinder. Några av de mer vanliga grön-leaved berberis buskar omfattar vårtliknande berberis, William Penn berberis och vintergröna berberis. Vintergröna berberis buskar anses inte vara invasiva som några av de japanska berberis sorter.

Mahonias: The Other Berberis buskar

Typer av Berberis buskar


Berberis familjen är mycket stor, och inkluderar många utmärkta landskaps buskar. Den mest närbesläktade grupp (som en del nu gruppering med berberis buskar) är Mahonias, vilket inkluderar Oregon druva. Många typer av Oregon druva existerar, men totalt sett är de små till medelvintergröna buskar med vackra gula blommor och ätbara blå frukt. Några större (15 fot plus) typer av Mahonias existerar, men dessa är i första hand odlas i mer tempererade klimat grund av deras lägre köldtolerans.

Hur man odlar Berberis

Hur man odlar Berberis


Berberis, en del av Berberidaceae eller berberis familjen, omfattar 14 arter och används ofta som en barriär fabriken, eftersom berberis buskar producera taggar på grenarna. Berberis finns i både vintergröna och lövfällande sorter och skiljer sig i mogna storlekar från mindre än två fot hög till över sex fot hög med varierande bredder också. Berberis växter producerar färgglada löv som ändrar hela året och små blommor samt många arter genererar färgstarka bär. Välj berberis sorter som är anpassade för specifika platsen för bästa resultat.

Instruktioner

1 Plantera dina berberis växter på platser med full sol till halvskugga och väldränerad jord. De flesta sorter av berberis kommer att frodas i någon typ av jord.

2 Space de berberis buskar enligt den förväntade full storlek av anläggningen. Dela upp berberis förväntas mogna bredd på mitten och sedan utrymme växterna i enlighet med om att plantera flera i rad.

3 Supply en tum vatten per vecka hela växtsäsongen, om nederbörden är mindre. Vatten din växande berberis växter varannan vecka under vintermånaderna.

4 Täck området runt basen av berberis anläggning med tre till fyra inches av kompost för att förhindra ogräs, behålla fukthalten i marken och ge vinterskydd till rotsystem.

5 beskära berberis växter efter blommorna har bleknat eller i slutet av vintersäsongen. Berberis som odlas som säkringar kräver beskärning regelbundet för att bibehålla sin form, men andra kanske inte behöver den så ofta.

6 Applicera en grundläggande gödningsmedel, såsom 10-10-10, varje år i början av våren. Följ paketet riktlinjer och vatten noggrant efter gödsling.

Sorter av Berberis

Sorter av Berberis


Berberis är ett släkte av blommande buskar med över 450 arter. Det finns i tempererade och tropiska regioner i både vintergröna och lövfällande sorter. Även kallad berberis, det är en vanlig infödd växt i USA, ofta till landskap och trädgårdar för sin skönhet, användbarhet och lättskött vårdbehov.

Kalifornien Berberis

Hittade främst i bergen längs Kaliforniens kust, är Kalifornien berberis (Berberis pinnata) en härdig infödd buske som starkt påminner Holly. Den växer till 4 fot i höjd med blanka, tandade blad och nickar, gula blommor som uppstår i slutet av våren och försommaren. Kalifornien berberis är en attraktiv, lättskött buske som är lämplig för xeriscape eller lågvatten, trädgårdar, ger intresse för vilande områden under vintern. Den föredrar sur jord och halvskugga, men kommer att tolerera ett brett spektrum av förhållanden. Attraktiv för fåglar, men resistenta mot rådjur, är Kalifornien berberis ett idealiskt val för landsbygden trädgårdar.

japansk Berberis

Japanska berberis (häckberberis) är den vanligaste odlade olika berberis. Det är en lövfällande buske med en övergripande gren mönster och ovala, strukturerad blad. Även långsamt växande, så småningom når den 6 fot i höjd och sprider sig till dubbelt så bredd. Små gula blommor som är attraktiva och underskattade dyka upp i början av våren. Som säsongen fortskrider, kluster av ljusa röda bär och orange eller lila lövverk ger visuellt intresse som varar fram till vintern. Ett stort antal sorter finns med färg och storleksvarianter, såsom "Bagatelle", som har levande rödlila blad hela året, och "Sparkle", en sort med en kompakt växtsätt och röd-orange hösten bladverk.

gemensam Berberis

Native till södra Europa, vanlig berberis (Berberis vulgaris) finns nu i stora delar av världen, i odling och växer vilt. Det är en lövfällande sort med en 12-fot-tall, något stökigt, växtsätt som kräver ljus beskärning. Ökat mer för sina bär än dess estetik, producerar gemensamma berberis stora mängder avlånga, lila-röd bär som är syrlig och hög i vitamin C. Dess lövverk är underskattade med en rundad, oval form och glänsande, medel grön färg. De långa kluster av små gula blommor är attraktiva men inte särskilt prålig. Det kräver en måttlig mängd vatten, solskydd i alltför varma platser och lätt beskärning men är en lättskött växt.

Darwins Berberis

Darwins berberis (darwinberberis) är en av de minsta sorter av berberis, infödda till Argentina och Chile. Den odlas främst för sina skrytsamma, gulorange blommor som dyker upp under våren. Små, mörklila bären mognar i slutet av sommaren och är ätbara, men något syrlig. Buske kräver konsekvent fukt året runt, även om det inte noga jordart. Hardy till temperaturer under fryspunkten, är Darwins berberis ett populärt val för norra trädgårdar.

Korn sorter

Korn sorter


Korn är en av de bästa grödor i USA, med över 150 sorter odlas årligen --- och odlas till djurfoder, malt och mat. Korn klassificeras som antingen "sex-rad" eller "två-rad", beroende på arrangemanget av sina kärnor. Den beskrivs som "skalad" eller "skrovet-mindre" baserat på om kärnorna har skägg, eller "borst". Färgen på sin "aleurone" eller frö varierar. Även om det finns sorter av vintern knappt, mest korn planteras under våren.

AC Harper

AC Harper är en sex-rad korn väl lämpad för ensilage. Det har släta borst, gul aleuron och skalad. Utvecklad på Lethbridge Research Center, innehåller det skälla motstånd, hög avkastning och stark halm. En bra foder kvalitet korn, växer AC Harper till en höjd av 33 inches med 99 dagar till mognad.

Conlon

Conlon korn är tvåradigt korn som utvecklats av North Dakota State University 1996. Det har halv släta borst och en färglös aleurone. Väl lämpad för ensilage, spannmål och grönt foder, har Conlon korn stora, feta kärnor och högre än genomsnittet avkastning. Den har utmärkt Fusarium head-mjöldagg motstånd. Detta korn växer till en höjd av 31 inches, med en tidig mognad.

CDC Copeland

CDC Copeland är en två-radigt korn med en stark halm, fylligt kärnor och utmärkt maltkvalitet. Det har måttlig motståndskraft mot netto blot, och bättre svartrost motstånd än andra knappt frösorter. CDC Copeland har ett måttligt utbyte. Den växer till en höjd av 34 inches och mognar i 89 dagar.

Lacey

Lacey är en sex-rad mältning och foderkorn med halv släta borst, medelstora kärnor och en färglös aleurone. Lacey släpptes av Minnesota Agricultural Experiment Station 2000. Den har en mellan mognad och växer till en höjd av 33 inches. Lacey har en hög avkastning och är resistent mot bladrost och plats fläck.

Drummond

Drummond är en sex-rad mältning och foderkorn släpptes 2000 av North Dakota Agricultural Experiment Station. Den har en halv slät awn och en vit aleurone. Drummond är resistent mot fläck fläcken och korn svartrost. Den har en måttligt hög avkastning i jämförelse med andra korn sorter. Drummond växer till en höjd av 30 inches.

De sorter av Campanula Blue

De sorter av Campanula Blue


Campanula är en låg växande släkte av perenna, örtartade växter med klockformade blommor. Inom släktet finns 300 eller flera sorter med blommor färg varierar från vitt, rött, lila och blått vanligast. Campanula arter har sitt ursprung i den svala norra delarna av världen. De klockformade blommor har tjänat denna anläggning det gemensamma namnet Bellflower. Campanula blå sorter njuta av en sval, fuktigt klimat. I trädgården, Campanula blåa blommor lägga levande färger i landskapet.

Campanula "Kent Belle"

Kent Belle är en Campanula sort med stora, två tum lång, violett-blå, klockformade blommor som hänger ner mot marken. Anläggningen växer 18 till 28 inches tall och sprider sig från en rhizom liknande rotsystem. Kent Belle har en sval miljö där kväll temperaturen sjunker regelbundet under 21,1 grader C. I kalla klimat, är en position i full sol bäst. I varma klimat, är ett område som får eftermiddagen skugga föredra. Kent Belle kräver konsekvent fuktig jord att blomstra. Denna mångfald är en hybrid som har sterila frön. Förökning av root division utförs på våren.

Campanula 'Blaue Clips'

Sorten Blaue Clips har violett-blå klockformade blommor som möter upp, vilket ger intrycket av ett hav av blå när planteras i massa. Denna mångfald växer 10 inches tall och enskilda anläggningar har en spridning på 15 till 17 inches. Blommorna blommar i början, mitten och slutet av sommaren. I kalla klimat, är en position i full sol och stenig, väldränerad jord att föredra. Denna mångfald används i stenpartier för att lägga till ett stänk av livfulla färger.

Campanula "Chewton Joy"

Kina och blå blommor av Chewton Joy olika bleknar till vitt i mitten av klockform. De små blommor uppåt, visar den känsliga kontrasten mellan ljusblå blommor och vit inredning. Denna mångfald växer 10 inches tall med enskilda växter sprider 20 inches bred. En härdig olika Campanula är Chewton Joy används längs den yttre kanten av vägar och blommor trädgårdar. En position i full sol med ljus, är alkalisk jord föredra.

Campanula 'Willow Bell'

Willow Bell är en lång rad olika Campanula stå 18 till 36 inches. Den djupa blå blommor kluster längs 24- till 36-tums stjälkar. Denna värmekänslig sort kräver eftermiddag skugga i varma klimat. Willow Bell är självbefruktande och kommer självpropagerar från frö. Fuktig jord och sol till halvskugga är perfekt. Ta bort blommor som de blekna uppmuntrar kontinuerlig blommar och förhindra självsådd.

Campanula "Summertime Blues"

Summertime Blues har silver blå blommor som sloka mot marken från spetsarna av 18- till 24-tums stjälkar. Den vinröda stjälkar stiga över mörkgröna blad. Summertime Blues är en hopklumpning, hybridform av Campanula blått som inte sprids från rotstocken. Fröna är sterila, vilket gör denna sort lätt att styra i trädgården eller liggande. Denna anläggning har full sol eller halvskugga och väldränerad, lerig jord.

Winter Care för Honeysuckle Sorter

Winter Care för Honeysuckle Sorter


Kaprifol växter (Lonicera) växa som tvinna vinstockar som lätt klättra upp staket, spaljéer och andra stödstrukturer. Sina blommor, som vanligtvis blommar i slutet av våren eller sommaren, locka fjärilar, bin och kolibrier. De flesta kaprifol sorter är extremt kallt härdiga och kräver väldigt lite vinter vård. Med minimalt underhåll, vinrankorna återupptas god tillväxt på våren när dagarna börjar att förlänga och efter att temperaturen värmer.

Instruktioner

1 Sprid en 3- till 4-tums lager av löv mögel kompost runt basen av vinstockar i slutet av hösten, efter den första frosten. Blad kompost isolerar marken, vilket skyddar rötterna från frys-och-upptinings-cykler under hela vintern.

2 Vatten kaprifol en gång per vecka. Håll jorden fuktig men inte fuktig. Sluta vattna när marken börjar frysa och återuppta på våren när jorden tinar.

3 Rensa tillbaka kaprifol i slutet av vintern innan ny tillväxt börjar, med hjälp av sekatör. Skär tillbaka vinstockar inom 6 inches av marken. Avyttra de avlägsnade vinstockar.

4 Sprid en 1-tums lager av kompost över jorden i slutet av vintern eller tidigt på våren efter ny tillväxt börjar. Topp komposten med en 2-tums lager av kompost, som hjälper till att behålla fukt och förhindrar början av säsongen ogräs från att gro nära växterna.

De sorter av Pentas

De sorter av Pentas


Penta lanceolata, allmänt känd som starflower, har lans-formade blad med en uppsjö av levande, fem-petaled blommor. Blommorna kan vara röd, vit, rosa, lavendel och lila. En tropisk växt, Pentas är toleranta för hög värme och njuta dagligen eller två gånger daglig vattning. Pentas växer bra i en trädgård eller i behållare, och de lockar fjärilar och kolibrier. Det stora utbudet av Pentas tillåter en trädgårdsmästare att utforska ett brett spektrum av färger och arrangemang.

Fjäril Cherry Red Penta

Denna mångfald av penta kan odlas på praktiskt taget alla ljusnivå. Det är ibland känd under sitt smeknamn, "Egyptian starflower". Den växer bra i behållare inuti eller utanför, och det växer också bra i marken. Denna mångfald ger stora blommor i en djup, körsbär röd färg med vita ögon. En fördel med denna variation av penta är att den kan motstå påfrestande förhållanden och är ganska torka toleranta.

Butterfly Lavender Penta

Liksom andra fjärils Pentas är Butterfly Lavender Penta cirka 20 procent större än andra sorter av penta. Butterfly Lavender Penta har blommor av en djup lavendel eller lila färg. Kronbladen på blommorna växer till ca 3 inches i längd. Om planterade från frö i slutet av våren, kommer det att ta ungefär tre månader för fjäril lavendel penta att blomma.

Butterfly Rosa Penta

Butterfly Pink Penta tillverkar stora stjärnformade Pentas av en livlig rosa färg. Det är som de andra penta sorter att det är ganska torktåliga och tål full sol. Dessutom kommer det typiskt att växa till mellan 3 och 4 fot hög. Fjärilar älskar dessa blommor, och ta bort döda eller döende blommor kommer att bidra till att främja framtida sommaren.

potatis Penta

Solanum tuberosum, allmänt känd som potatis penta, har sitt ursprung i 1971 och skiljer sig från andra Pentas genom att den producerar potatis. Blommorna av potatisen penta är betydligt mindre färgstarka än andra sorter av penta. Potatisen venta är mycket motståndskraftig mot virus.

Små Indian Hawthorn Sorter

Små Indian Hawthorn Sorter


Indisk hagtorn (rhaphiolepis spp.) Är en torka tolerant vintergrön buske som producerar ett överflöd av rosa eller vita blommor i början av sommaren, följt av blåsvarta bär på hösten. Bären är en viktig vinter födokälla för fåglar som Robins, Orioles, sidensvansarna, hackspettar, grosbeaks och praktfinkar och buske är en värdefull landskap växt. Hardy till United States Department of Agriculture anläggningen hardiness zon 7, är det tål torka, med mörkgröna, glänsande bladverk som nyanser rött på vintern. Medan de flesta sorter av indiska hagtorn växa till stora buskar eller små träd, några mindre sorter, med en högläggning, sprider form, har tagits fram av växtförädlare. Indisk hagtorn växer i full sol till lätt skugga.

Georgia Petite

Georgia Petite växer bara 24 till 36 inches tall, sprider 36 inches bred och har ljusrosa blommor. Den har en stark motståndskraft mot sjukdomar till bladfläcksjuka, ett vanligt problem med indiska hagtorn. Den har en tät, kompakt form, vilket gör den användbar som en låg häck, marktäcke eller kantanläggningen.

Gulf Grön

Gulf Green är en rhaphiolepis umbellata variation även kallad dvärg Yeddo hagtorn. Den växer 3 av 3 fot och blommar i vitt. Den nya bladverk har en brons kasta innan du slår en djup grön.

indisk Princess

Indisk Princess producerar ljusrosa blommor som bleknar till vitt. Den växer 3 av 3 fot. Det är mindre kallt tolerant, så det gör bäst i ett skyddat område, vilket gör det ett bra val för stiftelsen planteringar.

Pink Dancer

Rosa dansare växer tre av fyra fot, med en tät, rundad form. Det har mindre blad som tonade rött när de är unga och även rött vända på vintern. Den blommar i klart rosa.

Förstoringsglas sorter för att läsa tidningspapper

Förstoringsglas sorter för att läsa tidningspapper


Läsglädje behöver inte bli en börda när man blir äldre och det blir svårare att läsa det finstilta. Du kommer att bli förvånad över alla förstoringsglas sorter för att läsa tidningspapper som finns idag. Du kan välja ett förstoringsglas som är bäst lämpad för det sätt du är van att läsa tidningen, om att hålla den i handen eller läsa den när den är platt på ett bord.

Helsidor Förstoringsglas

En helsida förstoringsglas som sitter direkt över hela sidan av boken kan användas för att läsa tidningar också. Denna typ av förstoringsglas kan du läsa ett stort område i taget utan att behöva flytta enheten från meningen att döma, som du gör med en mindre förstoringsglas. Helsidor förstoringsglas kan också köpas med tillbehöret av en inbyggd ljus, vilket ger perfekt belysning för läsning. Dessa läser medhjälpare finns i olika storlekar och olika grader av förstoring för att passa individuella behov.

kupol Förstoring

En annan typ av läsning förstoringsglas är kupolen. Finns i alla olika storlekar och olika förstoringar, kupol förstoringsglas likna en brevpress och kan användas som ett ovanpå skrivbordet. Förstoringsglaset ligger direkt på tidningspapper och du skjuter den längs papper som är platt på ett bord när du läser. Även kupol förstoringsglas kan användas för alla typer av tidningspapper läsning, de fungerar bra för de mindre jobb telefonboksuppslag eller läsa din e-post.

Fickformat Förstoringsglas

Läsa förstoringsglas erbjuds också i fickformat så att du kan ta den med dig vart du kan gå. De kommer med eller utan LED-ljus och en del vika upp till storleken av ett kreditkort. En annan typ liknar en linjal som du kan lägga över sidan av en tidning att läsa tre till fyra förstorade rader i taget. Dessa finns i alla storlekar så att de kan glida in i din handväska eller plånbok.

handhållen Förstoringsglas

En handhållen förstorings måste hållas med ena handen och fokuserade på rätt höjd över tidningspapper. Dessa finns i olika storlekar och olika förstoringar, och vissa erbjuder den inbyggda ljus. En handhållen förstoringsglas binder upp en hand som du läser och kan vara problematiskt när det används under en längre tid, eftersom du ständigt måste försöka hålla utsikten i rätt höjd.

Handsfree-förstorings

Den elektriska förstorings ljus, vilket är ungefär samma storlek som en skrivbordslampa, har förstorings betraktaren på änden av en lång ledad arm som är på en svivel. Det gör att du kan placera den förstorade betraktaren över tidningspapper i rätt höjd och plats för läsning. En fjäder lås håller den på plats. Den handfria förstoringsglas har en ljus på den, som fungerar bra för läsning. De säljs även för att göra hantverk, såsom needle och stickning, där man inte har en extra hand fri att hålla ett förstoringsglas. Det fungerar för både läsa tidningen på bordet eller håller pappers i dina händer.

förstorande glasögon

Förstorande glasögon finns i de flesta apotek och varuhus. De finns i många olika förstoringar och kan vara den enklaste av alla att använda när man läser tidningspapper. De kan gå någonstans med dig och de håller händerna fria när du läser.