Benign sömnmyoklonus

Orsaker till benign essentiell tremor

Orsaker till benign essentiell tremor


Benign essentiell tremor, som ofta kallas helt enkelt essentiell tremor (ET), är en nervsjukdom som kännetecknas av okontrollerbara skakningar eller skakningar, i olika delar av kroppen. Området som påverkas mest är händerna, men vissa individer upplever skakningar i deras armar, huvud, haka, tunga och struphuvudet. De nedre delarna av kroppen är sällan påverkas av denna sjukdom. Även benign essentiell tremor är inte ett livshotande tillstånd, kan det påverka ett lidande förmåga att sköta dagliga aktiviteter, såsom påklädning, skriva, borsta tänderna, dricka och äta.

Thalamus Fel

Medicinsk forskning har inte kunnat fastställa den exakta orsaken till godartad essentiell tremor, men många forskare tror att den okontrollerbara skakningar kan orsakas av onormal hjärnaktivitet i thalamus. Thalamus ligger djupt inne i hjärnan under storhjärnan. Dess primära funktion är att bearbeta och relä sensorisk information till utvalda områden av hjärnbarken. En del av den information som hanterar avser muskelaktivitet och samordning. Benign essentiell tremor kan vara resultatet av thalamus sänder fel information till hjärnbarken.

Genetik

Medicinska forskare har konstaterat att ungefär hälften av alla benigna essentiell tremor fall orsakas av någon form av genetisk mutation som kallas en familjär tremor. ET anses vara en autosomalt dominant sjukdom, vilket innebär att bara en förälder måste passera på den defekta genen är ansvarig för denna sjukdom. En individ med en förälder som har den genetiska mutationen har upp till 50 procents chans att ärva den gen som är ansvarig för skakningar, inte alla individer med den genetiska mutationen faktiskt upplever några godartade essentiell tremor symptom, dock.

andra faktorer

Svårighetsgraden av godartade essentiell tremor kan bli värre om en lidande upplever känslomässig stress eller extrem trötthet, konsumerar för mycket koffein eller utsätts för extremt varma eller kalla temperaturer. Förekomsten och svårighetsgraden av ET kan också variera under graviditeten. ET-patienter bör undvika koffein och andra stimulantia, få minst sju timmars sömn varje natt, motionera regelbundet och använda avslappningstekniker. Godartade essentiell tremor tenderar att förvärras med åldern, även om det inte är en del av det naturliga åldrandet.

Diagnos

Det finns inte en specifik medicinsk test för godartade essentiell tremor. Läkare diagnostisera typiskt ET enligt en patients rapport av symptom och en neurologisk undersökning. Testet innefattar att testa muskel reflexer, muskeltonus och styrka, koordination och kroppshållning. Läkare försöker också att utesluta andra möjliga orsaker till okontrollerbara skakningar, såsom överskjutande koffein, en reaktion på läkemedel eller sköldkörtelsjukdom.

Behandling

De flesta patienter som lider av mild benign essentiell tremor inte genomgår någon typ av behandling. Svårare fall kan kräva en föreskriven oralt läkemedel som syftar till att minska svårighetsgraden av skakningar. Några vanliga läkemedel som ordinerats för ET inkluderar betablockerare, anti-beslag medicinering eller lugnande medel. Botulinumtoxin, eller botox, kan injektioner hjälpa individer som upplever okontrollerbara skakningar i huvudet eller struphuvudet. Den vanligaste kirurgiska alternativet är deep brain stimulation (DBS), vilket innebär att implantera elektriska ledningar direkt in i talamus. Vuxna med essentiell tremor har rapporterat att dricka en liten mängd alkohol faktiskt minskar skakningar för en timme eller två.

Varför Är Nettle te bra för dig?

Varför Är Nettle te bra för dig?


Använts sedan urminnes tider för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar, har brännässla (brännässla) behållit sin position även i modern tid som en värdefull ört. Herbalists gynnar ört för dess närande och terapeutiska fördelar och använder den för att behandla många villkor. Nässla har vunnit popularitet på grund av dess dokumenterade fördelar vid behandling av benign prostatahyperplasi (BPH), allergier och artrit.

Historia

Gamla egyptierna använde nässlor infusioner för att behandla smärta i samband med artrit och lumbago (smärta i nedre ryggen). Läkare i medeltida Europa används det allmänt som ett diuretikum och för att behandla ledvärk. Tack vare dess rika vitaminer och mineraler, har traditionella örter använt det för att behandla skörbjugg, anemi och brist på energi.

Betydelse

De ljusa-gröna blad av brännässla avslöjar den höga klorofyll och järnhalt av örten. Rikt på mineraler som kalcium, magnesium, kalium, kisel, svavel, koppar, krom, zink, kobolt och fosfor, samt vitaminer som A, C, D, E och K, brännässla behandlar specifika sjukdomstillstånd och gynnar en användarens allmänna hälsa.

fördelar

Ofta används för att behandla BPH i Europa, lindrar brännässla urinvägsproblem förknippade med tillståndet, enligt University of Maryland Medical Center (UMC). Eftersom det innehåller också naturliga antihistamin egenskaper, hjälper ört lindra klåda och nysningar i hösnuva drabbade. Dessutom, eftersom den har höga halter av kalium, kalcium och magnesium, kan brännässla hjälpa till att lindra gikt symtom, enligt Arthritis Today.

Hur man gör brännässla Tea

För en ny infusion noggrant klippa de ljusgröna tips av nässlor anläggningen med handskar och samla dem i en skål. Tvätta bladen och hacka dem med hjälp av en sax. Föra vatten att koka i en vattenkokare eller en kruka; lägga till nässlor blad till det kokande vattnet. Låt bladen branta i varmt vatten i minst 10 minuter för att ta bort sting. Sila bladen och njuta. Ersätta torkade blad i stället för nya celler gör också en utmärkt te. Dricka tre till fyra koppar om dagen ger optimala fördelar, enligt den UMC.

överväganden

Hantera hornen växt med extrem försiktighet --- det kan orsaka en allergisk utslag. Medan örter som brännässla har en lång, säker historia av medicinsk användning, kan de ibland interagera med andra örter och mediciner och orsaka oönskade biverkningar, enligt UMC. Centret rekommenderar också att använda nässlor infusioner för att behandla BPH endast efter en positiv diagnos (dess symptom härma ibland de prostatacancer).

Diet för att krympa en Meningiom

Diet för att krympa en Meningiom


Ett menningiom är en tumör belägen i membranen nära hjärnan och ryggmärgen. De flesta meningiom är godartade, även om en liten minoritet av meningiom är elakartade. Benigna meningiom får inte kräva någon behandling om de är små och visar inga tecken på tillväxt över tiden. Däremot kan stora meningiom orsaka störande symptom som minnesförlust, huvudvärk, hörselnedsättning, synproblem, och även kramper om de lämnas obehandlade. En icke-invasiv lösning för att krympa meningiom är att anta en hälsosam kost som innehåller mycket frukt i grönsaker, tillräckliga mängder av vitamin E, och mycket lite salt.

Frukt och grönsaker

Diet för att krympa en Meningiom


Det är viktigt att äta en kost med mycket frukt och grönsaker för att krympa en meningiom. Enligt en fallkontrollstudie utförd av Harbin Medical College i Heilongjiang-provinsen i nordöstra Kina, som konsumerar en huvudsakligen växtbaserad kost som innehåller avsevärda mängder av kål och lök är det mest effektiva sättet att krympa godartade meningiom och förebygga mot utvecklingen av maligna meningiom ( se referens 1). Frukt och grönsaker är avgörande för människor med meningiom eftersom dessa livsmedel innehåller fytonäringsämnen som krympa tumörer och stödja ett friskt immunsystem.

vitamin E

Diet för att krympa en Meningiom


Det är viktigt att konsumera tillräckliga mängder av vitamin E i din kost om du diagnostiseras med en meningiom. Vitamin E stöder frisk hjärnvävnad, minskar svullnad och krymper tumörer (se referens 2). Den rekommenderade dosen av vitamin E för patienter med meningiom är typiskt 200 mg dagligen. Nötter och frön är rika på vitamin E och därför bidrar till att minska meningiom storlek.

låg salt

Diet för att krympa en Meningiom


Personer med meningiom måste minska saltintaget. Salt ökar vätskeretention och intrakraniellt tryck, som orsakar tumörer att svälla (Se referens 3). Genom att skära ned på saltkonsumtion, kan du minska trycket på meningiom och låta den att krympa. Minska mängden natrium i din kost kommer också att förbättra din hälsa.

Om icke cancertumörer hos hundar

Om icke cancertumörer hos hundar


Tumörer kan vara en enkel fråga eller livshotande för din hund. Maligna tumörer sprids och godartade tumörer oftast växer på ett ställe, enligt Vetinfo. Emellertid inte en tumör inte vara maligna eller spridas i syfte att orsaka problem eller vara farligt. Lyckligtvis godartade tumörer, ofta inneslutna i fibrös vävnad, i allmänhet är lättare att avlägsna än maligna sådana, enligt Vetinfo. Behandlingen beror på tumörens typ, plats och potentiell fara.

Diagnos

Din veterinär behöver oftast att ta ett prov av tumören, eller onormal vävnadsmassa. Om det är möjligt, kan hon försöker ta bort hela tumören. Laboratoriet undersöker hela tumören för att bestämma om det finns en ren marginal eller andra normala kanter, vilket indikerar avlägsnande av hela tumören. De kommer att analysera vävnaden för att bestämma typ och om den är godartad eller elakartad. Ibland avlägsnas eller prover inte är möjligt, till exempel med hjärntumörer. Blodprov eller bilddiagnostik, inklusive röntgen eller magnetisk resonanstomografi (MRT), kan hjälpa till att diagnostisera tumören.

typer

Det finns många typer av godartade tumörer vanliga hos hundar. En vanlig typ är brösttumörer. Upp till 50 procent av brösttumörer på tikar är godartade, enligt Vetinfo. Många godartade tumörer, såsom osteomas (bentumörer), chondroma (med början i brosket), är sällsynta, enligt veterinärer Michael H. Goldschmidt och Donald E. Thrall, University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine. Godartade mjälte tumörer, hemangiom, kan döda din hund på grund av blodförlust från att brista, konstaterar Wendy C. Brooks, DVM, VeterinaryPartner Utbildningschef. Lipom är feta tumörer under huden, som normalt inte är farliga och kan lämnas eller tas bort. Enligt University of California Davis, en annan vanlig godartad hudtumör, histiocytom, ofta försvinner eller regress utan behandling.

Plats

Godartade tumörer som växer på ställen där de inte orsakar fara för organ kan vara ofarliga. Godartade tumörer som växer i organ, såsom hjärnan eller mjälte, har förmågan att döda din hund. Massan av tumören kan orsaka tryck på orgeln så att den inte kan fungera eller växa så stor att det spricker organet. Broskbild som växer i det frontala sinus region kan skapa neurologiska symtom, enligt Goldschmidt.

Behandling

Din veterinär kommer att diskutera den potentiella skadan och behandlingsalternativ. Kirurgiskt avlägsnande av tumören är den bästa behandlingen när det är möjligt. Dock kan vissa typer, såsom benigna hudtumörer, växa igen. Avlägsnande är viktigt för vissa tumörer att hindra dem från att byta till elakartad cancer. Det är sällsynt, men vissa tumörer, såsom Brosk, kan omvandla till maligna och metastaser, enligt Goldschmidt. Med godartade mjälte tumörer, är avlägsnande av mjälten ett botemedel, enligt Brooks. Din veterinär kan rekommendera kemoterapi eller strålning om operation inte är möjlig.

Förebyggande

Förebyggande av de flesta tumörer är inte möjligt, eftersom orsaken är okänd eller genetisk. Andra tumörer är vanligare på grund av kända risker. Spaying en tik före den första eller andra brunstcykel (värme) kan minska risken för juvertumörer till mindre än 1 procent, enligt Indiana djursjukdomar Diagnostic Laboratory. Fetma är också en risk för utveckling av brösttumörer. Kontrollera din hund varje vecka för tecken på klumpar eller knölar även i munnen, lymfkörtlar och bröstkörtlar.

Efterverkningarna av TURP

Efterverkningarna av TURP


Godartade prostataförstoring eller godartad prostataförstoring, är ett medicinskt tillstånd hos män där prostata blockerar urinflödet. En typ av operation för att lindra tillståndet är transuretral resektion av prostata, eller TURP. Operationen sker normalt på ett sjukhus och kräver en övernattning på en eller två dagar. Efter operationen patienten kommer att uppleva många After Effects.

Kateter

En efter effekt av TURP kirurgi för BPH, eller benign prostatahyperplasi, är användningen av en kateter. Denna medicintekniska enhet hjälper till vid urinering och är nödvändigt för att avlägsna blod och blodproppar i urinblåsan efter operationen. Urin strömmar genom katetern och in i en uppsamlingspåse. Enligt WebMD, måste katetern kvar på plats tills urinen är fri från signifikant blödning och blodproppar. När detta inträffar katetern kan tas bort.

arbets Begränsningar

Enligt Mayo Clinic, kan en patient normalt återgå till kontorstyp verk om två veckor efter operationen. För manuella arbets yrken, arbets begränsningar tenderar att hålla fyra till sex veckor. Varje person är unik så tidsramen kommer att bestämmas av din läkare baserat på den tid katetern behövs din allmänna kondition före operationen, din ålder och din visst yrke.

Urinering

Efter operationen, smärtsam urinering, eller en känsla av brådska, kan förekomma som urin påverkar operationsområdet. Detta försvinner normalt inom några veckor efter operationen. Inkontinens, eller bristen på förmåga att kontrollera urinflöde, kan vara en efter effekt. Enligt WebMD, cirka 1 procent av män efter operation säger att de är helt oförmögna att kontrollera urinflödet. Många fler män rapporterar varierande grad av inkontinens, såsom läckage. Den normala resultat efter operation ökar urinflödet. När kirurgiska läker området tillåter mindre prostata för en märkbar förändring.

Resultat

Sexuell funktion påverkas följande operation för upp till sex veckor medan kroppen läker. Patienten bör då kunna ha sexuellt umgänge. Sexuella problem redovisas i 3-35 procent av fallen, som rapporterade om WebMD, medan National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer uppger att full sexuell funktion kan ta upp till ett år. Utlösning i urinblåsan, eller retrograd ejakulation, är vanligt, förekommer i 25-99 procent av fallen, som rapporterats av WebMD. Det har ingen effekt på den sexuella funktionen.

Definition av en kognitiv bedömning

Definition av en kognitiv bedömning


Kognitiv bedömning förstärker det faktum att våra känslor är baserade på hur vi uppfattar en viss situation. Olika situationer framkalla olika typer av känslor som ilska, rädsla, skuld, glädje, empati eller sorg. Ibland kan en viss situation uppfattas olika av olika människor och utlösa ganska olika reaktioner. Till exempel, när någon blir befordrad, kan denna händelse framkalla ilska hos dem som känner att de har behandlats orättvist, medan de nära den person som främjas kan känna glad för honom. Grunden för kognitiv bedömning lades av kända psykologen Richard Lazarus, med början på 1960-talet, och var i huvudsak förklaras genom begreppet primär och sekundär bedömning. Han föreslog dessa begrepp genom att beskriva hur stress upplevs av människor.

Lazarus "Theory

Richard Lazarus först definierat den kognitiva bedömning teorin om känslor. Han påstods att en situation anses hotfull eller stress beroende på personliga uppfattning av händelsen eller villkor av den person som är i den situationen. Han förklarade att kognitiva bedömningsprocesser spelar en viktig roll i hur en person reagerar i olika situationer. En person skulle reagera med vrede, skuld eller glädje beroende på hur han ser en given situation. Med tanke på detta kan kognitiv bedömning definieras som den process genom vilken en person kategoriserar en situation och dess aspekter i förhållande till huruvida det är ett potentiellt hot eller inte. Den kognitiva bedömningsprocessen kan delas in i tre kategorier: primär, sekundär och omprövning.

primära Bedömning

Primär bedömning kan kategoriseras som irrelevant, benign-positiv eller stressande. Vid en situation inte uppfattas som skadligt på något sätt, är den primära bedömningen ses som irrelevant, eftersom resultatet av situationen inte påverkar oss på något sätt. En situation uppfattas som godartad-positiv när det möjliga resultatet är positivt och kommer sannolikt att hjälpa oss på något sätt. De känslor i samband med denna bedömning innefattar glädje, upprymdhet, kärlek och lugn. En situation sägs vara stressande om resultatet kommer sannolikt att vara negativ och i form av utmaning, hot eller skada / förlust. De känslor som är förknippade med denna bedömning inkluderar rädsla, ilska och sorg.

sekundär Bedömning

När vi står inför en negativ situation, måste något göras för att kontrollera den och undvika eventuella konsekvenser. Sekundär bedömning följer primär bedömning av en situation. Detta inkluderar nödvändigtvis utvärdering av situationen och en lämplig reaktion. Detta tar i huvudsak vad som kan göras för att hantera en viss situation. Reaktionen på situationen bestäms genom att noggrant analysera vad som står på spel och vad som kan göras för att minska negativa konsekvenser.

omvärdering

Omprövning är nytänkande strategi för att hantera en situation med tanke på nya uppgifter som omständigheterna. Detta kan lägga till eller lindra stress beroende på vad den nya informationen är. Till exempel, om du inte är redo för en intervju, en förskjutningar i tiden kommer att lindra stress, men om intervjun tidigare än bestämt vidtas kommer den att lägga till stress.

Känslor och Cognitive Bedömning

Kognitiv bedömning teori föreslår att din reaktion på en situation grundar sig på hur den tolkas av dig och inte på själva situationen. Sålunda kan en situation som är stressande för någon inte vara så för andra. Till exempel, kan skolundersökningar vara stressande för en del elever, medan vissa kan uppfatta det som en utmaning. Lazarus säger att känslor är resultatet av kognitiv bedömning av situationen, följt av fysiologiska svar och lämpliga åtgärder för att hantera situationen. Till exempel, kommer att se en orm naturligtvis betraktas som ett hot, följt av snabb andning och hjärtfrekvens, och slutligen resulterar i den person som kör bort från den. För dem som inte är rädd för ormar, men ser man kan följas av stort intresse och den person som mete för en bättre överblick.

Essiac för hundar

Essiac för hundar


Essiac te har använts under många år på såväl människor som hundar för att lindra biverkningar av cancerbehandlingar. Detta naturläkemedel har också använts för behandling av artritsymtom och mag-tarmsjukdomar. Det finns praktiskt taget inga biverkningar, är det 100 procent säker för din hund och kan ge en bättre livskvalitet.

Betydelse

Enligt Essiac Tea naturläkemedel webbplats, var Essiac te utvecklades 1922 av en sjuksköterska vid namn Rene Caisse som vårdas cancerpatienter och upptäckt fördelarna med denna te för hennes patienter. Namnet kom från sjuksköterska, Caisse, stavat baklänges. Tillverkaren av denna blandning av åtta örter hävdar att te har anti-cancer effekter, men inga vetenskapliga studier stöder detta påstående. Te kan hjälpa till med andra sjukdomar för både människor och husdjur lika. Tala med din veterinär om fördelarna med Essiac te för din hund.

ingredienser

Den ursprungliga essiac formel ingår kardborre rot, hala alm inre bark, får harsyra och rabarber rot. För att förbättra dess effektivitet, vattenkrasse, välsignade tistel, rödklöver och kelp sattes till receptet.

Fördelar med Ingredienser

Enligt Canine Cancer hemsida, de ursprungliga ingredienserna hade speciella hälsofördelar, såsom kardborre rot att rengöra blod och lymfsystemet, stärka vitala organ såsom lever, bukspottkörtel och mjälte, och minska slem för att förhindra bildningen av gall och njursten. Kardborre rötter "vitamin A, selen och krom bidrar till att eliminera fria radikaler och reglera blodsockernivån. Slippery alm hjälper till att eliminera gifter ur kroppen, näring och återställa plasma i blodet och lymfatiska systemet och förbättra astma, matsmältningsbesvär och eksem. Får ängssyra hjälper till att klara hudproblem, näring körtelsystemet och förbättra lever, tarm och tarmsystemet. Indisk rabarber rot fungerar som en mild laxerande och tar bort giftiga bygga upp och avfall.

Hälsofördelar

Blandningen av Essiac te kan hjälpa din hund att stärka sitt immunförsvar, hjälper kroppen att förstöra benigna utväxter och tumörer, och stärka muskler, organ och vävnader. Formeln kan också ta bort giftiga ackumulering i din hund 'kropp, underlätta avgiftning och eliminering, och rena blodet medan det ger styrka och flexibilitet till ben, leder och lungor.

Dosering

Dosering är beroende på storleken på din hund. Hundar som väger 6,8 till 18.1kg. ta 14.8ml te, två gånger per dag, hundar som väger 18,1 till 36.3kg. ta 29.6ml av te, två gånger per dag, och hundar över 36.3kg. ta 59,1 till 88.7ml te, två gånger per dag.

administrera

Din hund kanske inte gillar smaken av te så du kan behöva experimentera för att den bästa metoden för din hund. Du kan blanda te i buljong, direkt i maten eller blanda den i dricksvattnet. Vissa människor har haft framgång med bara blanda te och administrera det direkt i munnen med en spruta. Gör vad som fungerar bäst för dig att gynna din hund.

Godartad Vs. Cancersjukdomar hos hund

Godartad Vs. Cancersjukdomar hos hund


En tumör är helt enkelt en onormal svullnad, men när celltillväxt i detta område är okontrollerat, är det sägs vara cancer. Om tumör ulcerates och går igenom huden, kallas det en skada. Både tumörer och lesioner kan vara antingen godartad eller elakartad, och korrekt behandling beror på grundlig undersökning och klassificering av cellerna på platsen. Även benigna och maligna lesioner kan se likadana ut, de tenderar att bete sig på mycket olika sätt.

Definition av Godartad

Först och främst, är en godartad tumör tillverkad av samma celler som vävnads den är ansluten till. Godartade tumörer kan växa mycket snabbt, men att de inte sprider sig till andra vävnader. Faran ligger i möjligheten att tumören växer tillräckligt stor för att komprimera ett vitalt organ eller hindra rörelse på något sätt. De flesta godartade tumörer inte kräver behandling.

Definition av Malign

En malign tumör är gjord av olika typer av celler än den vävnad det fäster vid, beroende på vilken typ av malignitet den är. Faran från maligna tumörer kommer från deras tendens att metastasera eller sprida sig till andra vävnader. Även om den primära tumören opereras bort, kommer det sannolikt att bli mindre tumörer på andra platser i hela kroppen som inte kommer att vara så lätt att behandla. Dessa tumörer kommer också metastasera i sin tur, tills hunden dukar slutligen till sjukdomen.

Behandling för godartade tumörer

De flesta godartade tumörer inte kräver behandling, men de kan opereras bort om de trängs organ eller förhindra förflyttningar. De lätt ut, på grund av den fibrösa vävnaden som växer för att omge den ursprungliga tillväxten, och i allmänhet inte kräver uppföljningsbehandling. Om tumören blir såriga, blir ordinarie sårvård behövs tills det kan tas bort.

Behandling för maligna tumörer

Maligna tumörer är svårare att behandla. Första veterinären måste bedöma omfattningen av den primära tumören liksom varje metastas, vanligtvis genom diagnostisk bildåtergivning. Kirurgiskt avlägsnande av primärtumören är nästa steg, med breda kirurgiska marginaler är av yttersta vikt för att undvika att lämna några cancerceller. Cellgifter och strålning kan följa för att bromsa utvecklingen av inoperabla sekundära tumörer, eller för att försöka döda alla celler som kan ha lämnats kvar från den primära tumören.

Prognos

Hundar med godartade tumörer kan leva hela sina liv med dem, men även om de måste tas bort, är återhämtningen i allmänhet händelselös. Vissa mindre hand om operationsområdet är allt som krävs vanligtvis. Maligna tumörer är en annan historia, och prognosen beror helt på vilken typ av malignitet, tillväxttakten, och hur tidigt det behandlas. Hundar med maligna tumörer kan överleva allt från två månader till fem år, beroende på varje enskilt fall.

Hur man läka öga floaters

Hur man läka öga floaters


Ett öga floater är formellt känd som en "glasartad floater." Floaters är visuella skuggor av olika former som rör sig och har sitt ursprung i ögat. Vissa floaters orsakas av allvarliga hälsoproblem. Emellertid benigna grumlingar är oftast på grund av kondensering av glasvätskan, som är den gel som ligger i den bakre delen av ögat. Det är normalt klar, så någon förändring kan ge sken av synfältet. Ögonkirurg Dr James H. Johnson glasaktigt Rörlig Solutions rapporterar att synfältet kan "avsevärt påverka kvaliteten på vision och livskvaliteten för dem som lider dem." Lyckligtvis finns det behandlingsalternativ som kan hjälpa en person att bli av med, eller åtminstone minska, öga floaters.

Instruktioner

1 Schema en examen med en ögonläkare för att utesluta patologiska ögon floaters. Plötsliga nya synfältet kan orsakas av näthinneavlossning, inflammation eller blödning. Om dessa mer allvarliga frågor är orsaken, kommer din läkare att arbeta med dig på ett ingripande som är specifik för det underliggande problemet. Men om floaters befinns vara godartad, avgöra om du kan leva med dem. Ett alternativ är att lämna dem ifred och vänja sig vid dem.

2 Utforska alternativa behandlingar. Hypnos med en licensierad hypnotherapist kan användas vid behandling av synfältet och / eller hjälpa till med att lära sig att leva med dem. En mikroström stimulator är en annan möjlig intervention. Det är en maskin som stimulerar akupunkturpunkter. Traditionell akupunktur och akupressur kan också vara till viss nytta.

3 Diskutera naturläkemedel och kosttillskott med din ögonläkare. Eyecarebasics.com rapporterar att methylsulfonylmethane droppar kan bidra till att undanröja öga floaters. Serrapeptase enzym har använts för att rensa ut ögat och kan också hjälpa till att förstöra ögon grumlingar. Andra möjliga tillägg som kan bidra till att behandla, eller minimera, öga grumlingar är taurin, magnesium, vitamin A, selen, ginkgo, lysin och ingefära.

4 Ändra din näringsintag. Begränsa mängden salt du tar dagligen. Ät mycket grönsaker, nötter, frön och fullkornsprodukter. Ät fisk ofta. Undvika tomater, auberginer, paprika och potatis eftersom de kan orsaka toxiner som påverkar ögat. Undvik stekt mat, rött kött och mejeriprodukter. Det är särskilt viktigt att stanna hydrerade. Enligt Eyecarebasics.com, kommer dessa steg hjälpa din allmänna hälsa, men kan också vara till nytta särskilt vid behandling av ögon floaters.

5 Schema kirurgi för att behandla synfältet om de inte svarar på behandlingen och är alltför invasiva att lämna ensam. Det finns ett par olika operationer som kan vara effektiva. En kirurgisk vitrektomi kräver narkos eller djup övervakade sedering i ett kirurgiskt centrum eller sjukhus. En kirurg gör snitt i de vita i ögat, sedan tar bort ögat vätska via en sugande instrument, och ersätter den med en elektrolyt saltvatten lösning. En annan operation som kan användas för att behandla synfältet är en laser photodisruptive vitreolysis förfarande. Denna typ av förfarande är nyare och har inte använts i stor utsträckning ännu, men enligt Vitreous Rörlig Solutions, är denna procedur mindre invasiv än en kirurgisk vitrektomi och har en lättare återhämtning. I en laser photodisruptive vitreolysis förfarande, fokuserar en kirurg en laser på ytan av en flottör; lasern levererar sedan energinivåer som bryter flottören ner.

Saker som påverkar PSA Testresultat

Saker som påverkar PSA Testresultat


PSA-testet är viktigt i övervaknings män hälsa och är det första steget i diagnos av prostatacancer. Prostataspecifikt antigen, eller PSA är närvarande i varje människas blod i små mängder. Detta normal, låg nivå av PSA är känd som baslinjen och hänvisas till när PSA stiger eller faller. En ökning av PSA kan innebära oregelbunden funktion av prostatakörteln på grund av benign prostatahyperplasi, eller BPH; inflammation; infektion; eller prostatacancer. PSA-testning är långt ifrån slutgiltig vid detektion av en liggande problem; eftersom många faktorer kan påverka testresultaten.

Godartad prostataförstoring

Godartad prostataförstoring är godartad förstoring av prostatakörteln. BPH är ofta orsaken till frekvent nattetid urinering, urinretention, svårigheter tömning och urinvägsinfektioner. BPH orsakar en ökning av PSA-nivåer.

prostatit

Den inflammation eller infektion i prostatan orsakar också förhöjda PSA-nivåer. PSA-testning bör göras efter varje infektionen har läkt och efter inflammation har avtagit, om möjligt.

Ålder

Ålder orsakar också en förändring i PSA-nivåer. I allmänhet, ju äldre patienten, desto högre nivå. Detta försvårar upptäckten av prostatacancer, eftersom de normala värden för PSA inte kan justeras för att återspegla åldersrelaterade förändringar utan risk för eventuellt inte upptäcka cancer.

Ejakulation

Utlösning genom samlag eller onani orsakar PSA-nivåer att stiga under 24 till 48 timmar. Om du har ett PSA-test, är det rekommenderat att du avstår från att utlösning under minst två dagar innan testet.

Mediciner och naturmedel

Olika läkemedel och örtmediciner kan påverka PSA resultat. i synnerhet kan sänka resultat och maskera verkliga ökningar i PSA. Läkemedel såsom finasterid (Proscar / Propecia) och dutasterid (Avodart), som vanligen föreskrivs för BPH och skallighet, kan sänka PSA resultat med upp till 50 procent. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (inklusive acetylsalicylsyra och ibuprofen), och växtbaserade kosttillskott för prostata hälsa, också kan falskeligen lägre PSA-nivåer.

Fetma

Fetma är en utmaning för att mäta PSA resultat, eftersom patienter som är överviktiga har lägre PSA-nivåer. Dessa felaktiga resultat och gör prostatabesvär svår diagnos. Många överviktiga patienter kan noggrant diagnostiseras endast efter prostatacancer har spridit sig till en annan del av kroppen.

Skada och kraftig motion

Skador på prostataområdet kan påverka PSA-nivåer. Informera din läkare om du har skadats före PSA-testning. Kraftig motion, som cykling, kan också öka PSA-nivåer. Avstå från sådan övning eller risken för skador under 48 timmar före din PSA-test.

Digital rectal tenta

En digital rektal undersökning är en viktig metod för att påvisa prostataproblem. Under testet, placerar din läkare en smord, handskar finger i ändtarmen för att känna prostatan för avvikelser. Denna undersökning av prostata kan höja PSA-nivåer, så att blodet för PSA-testning bör göras innan digital rektal undersökning.

Urinvägsinfektion, Kateterisering och urinretention

Urinvägs eller urinvägsinfektioner, urin kateterisering och urinretention orsaka en ökning av PSA-nivåer. PSA-testning bör skjutas upp till fyra till sex veckor efter infektion eller kvarhållandet är löst, och sex veckor efter avlägsnandet av en kateter.

Biopsi och utredningar på prostata eller urinblåsan

En biopsi, operation eller undersökning på prostata eller blåsan orsakar PSA-nivåer att stiga. PSA-nivåer kan ta allt mellan 1-6 månader att återgå till baslinjen efter dessa förfaranden.