bärs med tutu

Vad är Tutu klänningar Används för i dans?

Vad är Tutu klänningar Används för i dans?


Den korta, gauzy, ruggig kjol känd som tutu är synonymt med ballet, och har associerats med denna unika form av dans under mer än ett århundrade. Från barns balett skälen till internationellt hyllade danskompanier, ballerinor bära Tutus som ett estetiskt tilltalande sätt att öka sin nåd, skönhet och kvinnlighet.

Före Tutu

I början av balett, dans var en social tidsfördriv där dansare bar sina egna kläder. Efter franska linjal Ludvig XIV etablerade Academie Nationale de Musique et de Danse i 1661, balett tekniker växte i komplexitet, vilket kräver speciella kläder. För att inte avslöja för mycket under rörelser som orsakade en dansarens kjolar att virvla, trikåer så kallade "förebyggande lådor" användes. I slutet av 17-talet, den fortsatta popularitet balett som en dansform lett till förändringar i kläder som används. Kortare kjolar och uppfinningen av strumpbyxor tillåts dansare större rörelsefrihet.

Presentation av Tutu

Franska ballerina Marie Taglioni tillskrivs med utforma tutu, och först hade den scenen vid Opéra National de Paris i en 1832 prestanda "La Sylphide." Taglioni utformade tutu som ett sätt att visa sin intrikata fotarbete när man dansar, som doldes av en lång kjol. Enligt apokryfiska legenden fick tutu sitt namn från ofrälse som tittade upp på baletten sittande på en lägre nivå av teatern, och använde ordet "Tutu" som en härledning av slang för en kvinnas botten.

En Tutu funktion

Med tiden var tutu förkortas som ett sätt att avslöja dansare ben och fotarbete till publiken. På 1880-talet, var italienska ballerina Virginia Zucci den första att bära en kortare, mjukare tutu som slutade precis runt knäna. Då, som nu, syftet med tutu var estetiska, att presentera en illusion av att dansaren flöt på en eterisk moln, samtidigt som publiken en oinskränkt utsikt över dansare ben och fot rörelser.

Typer av Tutus

Det finns olika typer av tutus. Den romantiska tutu är liknande den som infördes genom Taglioni, en trekvarts-längd kjol gjord av tyll och formad som en klocka, med en Hemline någonstans mellan knäet och ankeln. Det finns två typer av klassisk tutu, känd som bell tutu och pannkaka tutu. Klockan tutu har en klockform, sträcker sig utåt från höften, och är kortare och styvare än den romantiska tutu. Pannkaka tutu är liknande, men med en platt, pannkaksform i motsats till en klockform och typiskt använder en trådring för att hålla skikten stel. Pulvret-puff tutu designades av American koreograf George Balanchine, en mjuk, kort tutu som har färre skikt av nät och ingen tråd.

Hur du gör din egen Pointe Dans

Hur du gör din egen Pointe Dans


Balettdansörer som utför på pointe är oftast väldigt noga form och teknik. Även om du kan göra dansen som traditionella eller okonventionella som du vill, är danser vanligen på klassisk musik och med tutu stil kjolar och trikåer som kostymer. En pointe dans kan också kombinera traditionell koreografi och bildar med okonventionella kostymer och musikaliska val för en modern dans. Balettdansare berätta en historia med koreografi och kan återspegla en bokstavlig historia, såsom den av en kärlekshistoria, eller en abstrakt berättelse, såsom en representation av fåglar på himlen.

Instruktioner

1 Bestäm en berättelse för din pointe pjäs samt musik till den. I koreografera, kan musiken påverka historien eller berättelsen kan påverka musiken, beroende på vad du inspireras av.

2 urskilja hur många dansare kommer att vara i prestanda eller besluta att behålla det som en solo eller duett. Craft en formation av positioner för dansarna om du använder mer än en. En stor grupp, till exempel, kommer ofta att monteras i horisontella linjer. Dansarna står mellan luckorna i dansarna framför dem så alla kan ses.

3 Kasta en princip dansare, eller två om att hantera en stor grupp av dansare, samt en kör, som kommer att omfatta resten av dansarna.

4 Utveckla koreografin för pointe dans. Detta kommer att bero på kunskapsnivån för dansarna. För balettdansörer som är starka på full pointe, kan de flesta av dansen vara på pointe. För dansare som är mellanliggande eller nybörjare på pointe, koreograf lättare rör sig på fullt pointe, såsom enkla bourees och chaine svängar och svårare rörelser på halv pointe, vilket innebär dansar på bollar av dina fötter. Dessa drag kan omfatta piruetter och slingor.

5 Använd koreografin att utveckla historien. Samspelet mellan dansarna med varandra genom dansen, kan ansiktsuttryck, skärpa eller mjukhet rörlighet och själva musiken hjälpa berätta historien till publiken.

6 Konstruera en slut pose för dansen eller koreografera steg att flytta dansarna utanför scenen, såsom varv eller bourees.

7 Utveckla en kostym för dansarna. För en traditionell balett pointe dans, kommer detta att diktera trikåer, strumpbyxor och tutu kjolar. En modern stil pointe dans kan ha ett brett utbud av kostymer så länge de inte täcker fötterna eller begränsa kroppsrörelser. Pointe skor bör alltid vara i fri sikt och inte hindras av tyg både av säkerhetsskäl och för att inte skydda tekniken och rörelser av dansarna.

8 niga för publiken efter den avslutande pose. Har dansarna återvända till scenen för att niga om koreografin hade dem lämna scenen i slutet av dansen.

Hur man gör en Tutu Med Pouf

Hur man gör en Tutu Med Pouf


Flickors Tutus är populära för födelsedagar, partier, semester fotograferingar, dräkter och klä upp spel. Tutu stilar varierar från tillverkare och tema, men en favorit bland små flickor i alla åldrar är de med en sittpuff. Dessa fluffigare Tutus har korta tyll trådar och en rundad struktur i motsats till längre och mer romantiskt tutu stilar. Skapa en tutu med en sittpuff är lika enkelt som att knyta tyll trådar på band.

Instruktioner

1 Wrap måttband runt midjan på den tutu bäraren att bestämma den nödvändiga bandlängden. Lämnar 20 inches av bandet på slutet, knyt en knut sedan mäta upp den mängd som behövs midja längd på bandet.

2 Bind en andra knut i änden av midjemått. Lägg till ytterligare 20 inches till den andra änden av bandet och använda sax för att klippa.

3 Rulla ut tyll och med hjälp av måttband och sax, klippa tyll i flera 22-tums band.

4 Vik en tyll band på mitten och loop tyll i en ögla över bandet linningen. Dra tyll spänd och skjut den i jämnhöjd med den ena änden av den knutna band. Upprepa knyta processen tills tutu är så fullständig och fluffigt som önskas.

Hur man gör en Tutu med ingen sömnad

Hur man gör en Tutu med ingen sömnad


Ballerinas, akrobater, punk-rock prinsessor och deras sagolika motsvarigheter alla delar en kostym inslag: en tutu. Det är en relativt enkel och enkel process för att göra en tutu och om du gör en för barn, kan du även hitta sätt att inkludera henne i processen. Så om du letar efter den ljusa gröna neon pricken för 1980 kostym eller förändrar din dotter i saga prinsessa av hennes drömmar, kan du göra det själv, hemma och utan att sy.

Instruktioner

1 Mät midjan med måttbandet och antecknar detta nummer.

2 Mät upp en längd av elastisk och skär den exakt två inches kortare än midjemåttet.

3 Staple de två ändarna av din elastiska tillsammans med häftapparaten. Du kan behöva använda flera häftklamrar för att säkerställa att det är säkert.

4 Skär din tyll i strimlor 6 "bred och dubbelt så lång som du vill att din färdiga tutu att vara.

5 Vik några remsor av tyll i hälften. Bringa mitt slinga över den elastiska och sätta ändarna genom öglan. Dra ändarna för att göra en lös knut.

6 Upprepa med resten av tyll remsorna tills tutu har fluffighet som du önskar. Justera genom att dra åt knutarna om det behövs.

Hur man gör en tutu med en virkad pannband

Hur man gör en tutu med en virkad pannband


Tutus är korta, flouncy kjolar som är förknippade med ballerinor och dans. Du kan göra din egen tyllkjol utan att behöva sy något tyg. Enkelt klippa, vik och knut remsor av tyll för att skapa en vacker kjol. En virkade pannband är ett bra val för en linning av en tutu avsedd för en stor docka, en uppstoppad djur, ett spädbarn eller ett litet barn. Att använda en virkad pannband kan du återanvända en gammal tillbehör för att göra nya kläder.

Instruktioner

1 Mät och skär tyget tyll i strimlor med hjälp av en linjal och en sax. Varje remsa ska vara 6 inches bred och två gånger den önskade längden av det färdiga tutu.

2 Vik en av de tyll remsor på mitten runt en sektion av det virkade pannband. Knyt en knut i bandet med hjälp av sina två ändar. Knuten bör vara tätt säkras på plats mot pannbandet.

3 Fortsätt vikning och knyta tyll lister runt pannband tills pannbandet är täckt. Se till att alla remsorna hänger ner och utåt. Använd sax för att trimma alla ojämna ändar.

Hur man gör Ballet Tutu Plates

Hur man gör Ballet Tutu Plates


En tutu-inspirerade platta kan vara en charmig Förutom en liten flicka rum. Den kan användas för att hålla bågar, band eller smycken. Med kraftpapper och en balett motiv kan du använda en decoupage teknik för att en vanlig glasplatta. Tillsatsen av en rosa tyll kant ger en tutu utseende, och är lätt att skapa med en limpistol. Små ballerinor kan engagera sig i det här projektet, för en unik hantverk.

Instruktioner

1 Coat en glasplatta med ett skikt av hantverk lim, med hjälp av en skum pensel att gälla.

2 Riv en bit kraftpapper med en balett sko motiv i bitar. Press bitar på plattan medan limmet fortfarande är våt. Lappar pappers bitar så att ingen av plattan visar igenom, fortsätter tidningen till kanten av plattan. Balett motiv papper kan hittas på hantverk eller konst leverans butiker.

3 Trimma någon papper hängande över kanten på plattan, med hjälp av en sax.

4 Applicera ett lager av hantverk lim över papperet, med hjälp av en skum pensel att applicera ett tunt, jämnt lager. Låt limmet torka i ungefär en timme, tills den är klar.

5 Klipp en remsa av rosa tyll ungefär två inches bred och lika länge som omkretsen av plattan, plus sex inches. Varmt lim tyll runt undersidan av plattan så tyll sticker ut nedanför kanten. Som du limmar, knippa tyll, så det rufsar upp, och ser ut som en balett tutu.

Hantverk med nylonnät

Hantverk med nylonnät


Nylonnät säljs i tyg butiker i bultform, precis som alla andra tyg. Dess ljusa färger och grov textur gör den till ett idealiskt material för en mängd olika hantverk, inklusive presentartiklar och hushållsartiklar. Använd nylonnät i egna hantverk projekt eller låta dina barn komma in på det roliga. Det är ett billigt och enkelt sätt att piffa upp en eftermiddag.

Doftpåsar

Skär fyra, sex-tums rutor av nylonnät och sy ihop dem på tre sidor. Öppna den fjärde sidan i mitten, mellan de två skikten, och fylla den med potpurri eller örter. Sy den fjärde sidan stängs och du har en påse att placera i dina lådor. För en annan twist på denna idé, fylla påsen med riven tvål, havregryn flingor och pepparmynta. Nu kan det vara en lugnande bad skrubber.

Dish Skrubbrar

Om du kan virka, kan du göra nylonnät i en praktisk maträtt skrubber eller rengöring scrub för ditt kök. Skär nylonnät i en-tums remsor och knyta ihop dem ände mot ände. Gör två luftmaskor och enda virka fem stygn i den andra kedjan. Gå med med en smygmaska, kedja en och göra två enkla virkade maskor i varje stygn runt på nästa omgång. Gå med i en annan smygmaska ​​och fäst upp, vävning i de lösa ändarna.

tutus

Köp en längd av elastisk som passar tätt runt din dotter midja och sy kortändarna tillsammans för att göra en linning. Skär nylonnät i fyra-tums remsor och knyta banden runt den elastiska, hålla olika banden nära varandra. När hela midjebandet är täckt, för att fluff ut ändarna av den bundna netto göra en tutu.

Halloween Ghosts

Skär en sex-tums fyrkant av vit nylonnät, och linda den runt en bomullstuss. Knyt en knut runt den med ett band för att säkra bomullstuss och låt ändarna flöda nedåt. Nu har du kroppen av en spöke, lägga till ögon och en mun med märkpenna, och sy en slinga av snöre genom huvudet för att hänga. Gör flera av dessa för din nästa Halloween-fest, eller sträng dem tillsammans för att göra en dekorativ krans.

Krans

Lägg ut en lång remsa av tyll, åtminstone åtta inches bred. String en längd av semester ljus ner i mitten, och lägga till andra prydnadsföremål som pärlstav krans eller en längd av silke blomma krans. Linda tyll upp runt insatserna och sy kanten för att innesluta allt i en lång tub form. Knyt rosetter i tyll i vardera änden av röret, och hänga upp över ett fönster eller öppen spis.

Tiara

Skär nät i små remsor. ungefär en tum bred och fyra inches lång. Knut tre remsor kring en trådlängd, då strängen på två pärlor. Fortsätt att alternera mellan knutna nät och pärlor tills du har täckt tillräckligt tråd för att bilda en cirkel som kommer att vila på toppen av huvudet. Twist ändarna av tråden tillsammans och knyta ett band i en båge runt denna överlappning, dölja det och täcker de vassa kanterna. Bär nya tiara med stolthet.

hår scrunchies

Skär ett-tums band av nätet, ungefär tre inches lång varje. Bind dem i knop runt ett hår elastisk tills den är täckt. För ungefär hälften av de bundna ändarna, trä en ponny pärla på nätet och knyt en knut för att säkra den.

Hur man gör tutu klänningar för småbarn

Hur man gör tutu klänningar för småbarn


Även ett litet barn vid två års ålder är för ung för att lära sig komplexa koreografi av balett, kommer hon ha roligt att låtsas vara en balettdansös, och snart hon kommer att vara i en pre-balett klass. De former och färger av ballerinor och deras kostymer kommer att fånga hennes öga. Barn lär sig genom att härma, hon kommer att bygga sitt intresse för balett genom att härma rörelser dansare, och du kan hjälpa henne att göra detta genom att göra en outfit för henne. Fina tyll tyget är perfekt göra en tutu, eftersom det kan dras ut och sträckas till poofy former. Det kommer också i många färger, som kan användas för att skapa alternerande mönster i kjolen.

Instruktioner

1 Mät runt ditt barns midja, precis ovanför höfterna. Ta en tum av denna mätning och skär den elastiska till denna längd. Dra resår runt barnets midja för att säkerställa att den är bekväm för henne.

2 Skär tyll i 4-tums breda remsor, dubbelt så lång som längden av tutu kjol. Vik remsor av tyll i hälften.

3 Lägg den vikta änden av tyll på insidan av det elastiska. Linda längd tyll gång runt den elastiska och pressa ändarna genom öglan vid den vikta änden av tyll. Dra ändarna så att tyll drar tight, nypa det elastiska. Använd nål och tråd för att sy knuten av tyll till den elastiska.

4 Upprepa steg tre med nästa bit av tyll. Du kanske vill växla olikfärgade tyll band, eller skapa ett mönster med dem. När dras åt, skjuter nya tyll remsa längs den elastiska så att knuten det röra föregående knut med några luckor. Sedan sy fast.

5 Fortsätt att fästa och sy tyll tills du har gått hela vägen längs den elastiska. Sätt trikåer på barnet och linda tutu runt sin midja, märkning med blyerts där tutu måste gå att vara rak. Avlägsna trikåer och sy elastiska på trikåer där blyertsmarkeringarna är. Ansluta sig till elastiska tillsammans på framsidan av trikåer. Oroa dig inte om det finns en liten lucka i tyll.

6 Sy stor rosett på framsidan av trikåer, över gapet i tyll. Detta döljer spalten, vilket gör tutu utseende enhetligt hela vägen runt. Ordna tyllkjol i ett pösigt form och ditt barns tutu klänning är klar.

Hur man gör en Tutu Stick ut

Hur man gör en Tutu Stick ut


Tutus är kjolar bärs av ballerinor i klassisk balett. Det tillåter hela längden av en dancer ben för att vara synlig med bibehållen elegans och skimmer av en fullständig kjol. Professionellt byggd Tutus bör utformas för att behålla sin styvhet under rörelse, men vissa former av behöver lite hjälp. Hårdnande den mjuka, nettas material som kallas tyll kommer vara det perfekta sättet att skapa vinkel effekten av tutu.

Instruktioner

1 Fukta tutu material med lite vatten i en sprayflaska. Spraya tutu kjol med bara tillräckligt med vatten för att tillåta materialet att vara något fuktiga.

2 Spraya tutu material med spraystärkelse, vilket gör ett jämnt lager över hela tyget. Var noga med att inte översvämma materialet i stärkelsematerialet. Helst bör stärkelsen skapa en fuktig slöja över tutu tyll.

3 Häng tutu upp och ned på en galge. Använd material i grenen av tutu och placera en nypa tyg i två klädnypor. Fäst klädnypor till hangaren. Låt tutu torka helt innan du tar bort det från hangaren. Stärkelsen bör stelna tyget, förhänget kommer att se tyget förblir rak.

Historien om Ballet Tutu

Historien om Ballet Tutu


Den tutu har tagit många former, vikter och tyger över sin historia och är allmänt erkänd som en ikon i världen av balett. Full cirkel siluett är en tekniskt underverk, och dagens tutu har hemliga stöd och dolda sömmar. Den tutu primära design är att exponera en ballerina teknik samtidigt förbättra sin stil.

klassisk Tutu

Den tutu går tillbaka till de franska domstolarna i 16-talet. Dans kostymer var stora, tunga och begränsad rörlighet. När Ludvig XIV grundade Academic Royale de Danse 1661 flyttade balett från domstol för att arrangera och dräkterna ändras därefter. Marie Camargo populariserade ovan-the-fotled kjol ansåg skandalös vid den tiden, att visa upp komplicerad teknik. När damerna började lägga piruetter till sina danser, tillade de försiktighetsåtgärder trosor till kostymer för att förhindra exponering.

tutu Italienne

Krediteras med stora förändringar i kostym i den 19: e århundradet, italienarna "framkant dans krävs frihet en mjukare, 16 lager, precis under-the-knee kjol. Denna speciella design som kallas tutu Italienne, dök upp i Svansjön och Törnrosa.

romantisk Tutu

Kallas den romantiska tutu, dök den första tutu stil under den romantiska perioden balett historia. Det finns två typer av romantisk tutu: den första har ett skört som börjar vid midjan och den andra har en tappad midja, med kjolen börjar vid höften, som kallas en romantisk tutu med baskiska. Den första romantiska tutu dök upp på Marie Taglioni på 1800-talet. Hon var också den första dansaren att dansa "en pointe" eller på hennes tå i balett tofflor.

klassiker

Den moderna klassiska balettkjol kommer i två huvud mönster. Den ena är den korta styva pannkaka konstruktion som skjuter ut från dansare höfter, exponera benen helt. Den andra är lösare pudervippa stil som inte har en ring, har en kortare kjol och mjukare utseende än pannkaka stil. De klassiska tutu stilar svarade på tittarnas begäran om att se mer av dansarnas ben att uppskatta intrikata koreografi.

Bell Tutu

Klockan tutu kombinerar den romantiska och klassiska Tutus till en helt ny stil. Dess kjol är kortare och har flera skikt än den romantiska Tutu, men är längre och har färre skikt än den klassiska balettkjol. Den har ingen bågen i kjolen, och den kan vara gjord av mjukt tyll som den romantiska stil eller nätliknande den klassiska tutu.

Strukturera

En pannkaka stil tutu använder ca 11 varv av tyg. En Tutus livstycket har från sex till 15 paneler, pusslas ihop och urbenat (styva insatser). Livstycket fäster på kjolen vid antingen den såsom midjestycke eller höften, beroende på vilken stil. Den baskiska är den bit som sitter från midjan till högt på höften: antingen är en del av livstycket, eller en separat åtsittande band. Kjolen bestämmer formen av en tutu, och definierar sin stil: romantiskt, klassiskt eller klocka.

moderna Variationer

Tutus fortsätter att utvecklas. En innovativ tutu för australierna balett produktion "Avvikelse" var skulpterad ur luftkonditionering filter mesh. Den använder en livstycke tillverkat av vakuumformad polyuretanskum --- som en dykarens våtdräkt. En fordonssprutmålare svärtade de 16 varven av genomskinligt nät för att uppnå en tillräckligt mörk färg.