baljväxter lista

Lista över baljväxter träd

Lista över baljväxter träd


Baljväxter träd är uppkallade efter frukterna de producerar och är medlemmar i baljväxter, eller Fabaceae, familj. Fabaceae familjen är den tredje största blommande växt familj, med mer än 18.000 medlemmar. Baljväxter träd producerar skida som innehåller deras frön. Dessa frökapslar kommer i en mängd olika storlekar och former, allt från gigantiska 1,5 m (5 fot) lång skida som växer i tropiska skogar till den gemensamma soja, jordnöt och gröna bönor.

western redbud

Den västra redbud (Cercis occidentalis) ger flera stammar. Den växer i en tät, vas form till 7,5 m (25 fot) med en liknande spridning. Denna lövfällande träd producerar prålig rosa och lila blommor på våren, följt av brunt, fågel-locka baljväxter. Dess parbladiga, blir grön lövverk gul hösten.

Mimosa

Mimosa (albizia julibrissin) växer till 10,5 m (35 fot) hög med en (30 fot) spridning 9 m. Denna lövträd har delikat, Lacy lövverk och en bred, sprida canopy. Den blommar från vår till sommar med prålig, fluffigt, rosa blommor följt av hård, torr frökapslar. Mimosa har stora, tjocka ytan rötter och anses vara ett ogräs av vissa.

Tamarind

Tamarind träd (Tamarindus indica) växer upp till 19,5 m (65 fot) lång med en (50 fot) sprids 15 m. Detta tropiska vintergröna växer i en upprätt, rundade formen och ger rött till gula blommor på våren, följt av hårda, sammetslen, bruna baljväxter som växer upp till 15 cm (6 tum) lång och är fyllda med en ätbar pasta. Tamarinds endast växa i frostfria områden.

blå Paloverde

Den blå Paloverde (cercidium floridum) växer från 9 till 12 m (30 till 40 fot) lång och har slät, blå-grön bark. Detta thorned träd blommar med ljusa gula blommor på våren och producerar platta baljväxter som gulnar när de mognar. Blå Paloverde blommor lockar bin.

catclaw akacia

Den catclaw akacia (Acacia greggii) växer till 6 m (20 fot) lång som ett litet träd eller stor buske. Denna taggiga träd har böjda brun och grå ryggar längs dess grenar och binately förening lövverk. Den blommar med kluster av gula blommor på våren, följt av långa, platta frökapslar.

Velvet mesquite

Sammet Mesquite träd (Prosopis velutina) producerar långa, gröna baljor som blir bruna när de blir äldre. Detta 9 m (30 fot) högt träd har raka, vita grå törnen och brun till grå bark. Sammets mesquite har extremt långa taproots som når så djupt som 48 meter (160 fot) under jorden.

Desert ironwood

Öknen Ironwood (Olneya tesota) växer till 10,5 m (35 fot) lång och producerar brunt, håriga baljväxter. Den blommar med ärter formade vita till mörklila blommor och har splittrad, grå bark och böjda ryggar. Öknen Ironwood växer nästan uteslutande i Sonoraöknen och är en skyddad art i Arizona. Till skillnad från de flesta träd, inte öken ironwood trä inte flyter.

Whitethorn akacia

Den whitethorn akacia (Acacia constricta) växer också som ett litet träd eller stor buske. Den når höjder 3 m (10 fot) och har rött, burgundy till grå bark. Äldre woody tillväxt förlorar sina ryggar, men ny tillväxt har raka, vita taggar. Den producerar rödbruna baljväxter och blommar med luddiga gula blommor på våren och midsommar.

En lista med baljväxter

En lista med baljväxter


Baljväxter är ett mångsidigt kategori av växter med skida som innehåller frön som bildas i prydliga rader. Mycket näringsrika, de är en låg fetthalt källa till protein, kalium, järn magnesium, folat och fiber. En mångsidig mat, kan de tillsättas till dieten i grytor, soppor och grytor. De finns i mat från Asien, Mexiko och Mellanöstern.

bönor

Bönor är fulla av näringsämnen såsom protein och fiber. Men de innehåller också många flatulens producerande socker. Många av dessa kan elimineras om det vatten som används för blötläggning och matlagnings torkade bönor byts ofta. De bör också genomkokt tills de kan mosade med en gaffel. Konserverade bönor kan även vara substituerade men de kan vara mindre aromrik än torkade bönor. Sura ingredienser såsom tomater eller vinäger bromsa tillagningen och bör läggas i slutet av tillagningen. Bönor kan användas i soppor, stuvningar och grytor. De används ofta i mexikanska och sydvästra USA rätter såsom refried bönor.

ärtor

Ärter kan hittas i färska och torkade former. Färska ärter anses sötare än den torkade formen. Som majs, färska ärter börja konvertera sitt socker så snart de plockas och bör ätas så snart som möjligt. De färskaste ärtor har ljusgröna baljor. De behöver inte läggas i blöt före matlagning och laga mat snabbt. Som bönor, torkade ärtor innehåller flatulens producerande enzymer och bör sköljas efter blötläggning och tillagas i rent vatten.

jordnötter

Nötfärs är hemma i Sydamerika och har odlats där i tusentals år. Det infördes i Afrika av tidiga upptäckts och afrikanska slavar förde den till södra USA. Idag är det odlas i sydöstra USA, Kina, Indien och Västafrika. En mångsidig växt det används i matlagning, jordbruk och industri. Det används för en mängd olika produkter, inklusive jordnötssmör, matolja, tvål, stock foder och bete för svin.

linser

Förmodligen hemma i sydvästra Asien, har linser odlats sedan bronsåldern. De var kända för de gamla grekerna och egyptierna och nämns i bibeln. Linser har samma hälsosamma näringsämnen som de andra baljväxter men tillagas snabbare. De kan malas till mjöl eller används hela i soppor, grytor och risrätter. Split linser, som kallas dal, är stapelvara i indisk matlagning.

soja~~POS=TRUNC

Native till Asien, har sojabönor har odlats i tusentals år. De görs till olika livsmedelsprodukter inklusive soja, tofu, miso bönor pasta, sojamjölk och även en kaffesurrogat. Gröna sojabönor, som kallas edamame på japanska, kan ätas som mellanmål eller som ingrediens i soppor, sallader, grytor, risrätter och stek. De odlas i Kina, Brasilien, Argentina, Paraguay och USA.

Lista över baljväxter

Lista över baljväxter


Alla baljväxter tillhör pea (Fabaceae) familj. Denna enorma grupp omfattar mer än 16.000 olika arter. Baljväxter annueller, perenner, buskar, vinstockar och träd har anpassat sig till en rad odlingsförhållanden runt om i världen. Många av dem har blivit kritiskt viktiga livsmedelsgrödor, önskvärda för sin förmåga att överleva utan kvävebaserade gödningsmedel genom att dra kväve från atmosfären och fixera den till marken. Andra är prydnadsväxter odlas i stor omfattning för att de fjärilsformade blommor och attraktiva baljor.

ätliga växter

Sojabönor (Glycine max) nu släpa endast majs som största jordbruksgrödor USA: s, enligt Missouri Botanical Garden. Odlas i Kina sedan 3000 f.Kr., sojabönor nå två till sex fot lång. Deras blygsamma, vita eller lavendel visas från midsommar till början av hösten. Deras frökapslar innehåller två till fyra protein och-oljerika frön. Odlas för mer än 9000 år, den svala väder årliga ärta (Pisum sativum) lider vid temperaturer över 18,3 grader C. 12- till 18-tum lång växtens obetydliga blommor ger baljor av ätliga frön. Snap, socker och mangetout "frökapslar är också ätliga. Dessa sol-älskande baljväxter trivs i bördiga, fuktiga, väldränerad jord.

perenner

Den blå falsk indigo (Baptisia australis), en Missouri Botanical Garden Plant Merit, överlever till minus 4,44 grader C i US Department of Agriculture anläggningen Hardiness zon 3. 3- till 4-fot hög, skogsmark perenn har upp till en fot spikar av indigoblått blommar. Den blommar krona stjälkar stiger över högar av delikat, cloverlike, blå-gröna blad från slutet av våren till början av sommaren. Prydnads svarta frökapslar följer. Canary Island vinstockar papegoja näbb (Lotus Berthelotii) är perenn där vintrarna är över noll. Upp till 8 inches hög och 3 fot bred, denna växt stjälkar har nål-tunn silver lövverk. Dess nyöppnade röda blommor, med distinkt näbb kronblad, mogna från röd till orange-röd. Båda anläggningarna frodas i full sol och väldränerad jord.

buskar

Rose gräshoppor (Robinia hispidia) smyckar trädgårdar med överlappande, gul-centrerad, lavendel eller ros blommor i slutet av våren och försommaren. Dess fina, medel gröna sammansatta blad har så många som 19 flygblad. Kall hardy till zon 5, upp till 10 fot anläggningen producerar ibland lila frökapslar. Bly växt (Amorpha canescens), på två till tre fot lång, har fjäderlätt, gröngrå blad och fjäril-locka, blå eller lila blomma spikar. Denna sommar-blommande skog och prärie buske naturalises enkelt och tål temperaturer i zon 2: s minus 10C. Både lövfällande buskar njuta sol och torra eller genomsnittligt fuktiga, väldränerad jord.

träd

Snabbväxande mimosa parfymer midsommar luften med doftande, buskiga rosa blommor. Öppning mot 25- till 40-fots trädets fernlike gröna blad, blommorna ge vika för platta seedpods som finns kvar hela vintern. Hardy till zon -14,4 och -12,2 grader under noll, mimosa träd som en solig, bördig, väldränerad plats. En graciöst övergripande skugga träd, 30- till 50-fot lång och bred Kentucky Yellow (cladrastis kentukea) har ljust gröna blad med varm gul höstfärg. Detta Missouri Botanical Garden Plant Merit hanterar temperaturer till minus -1.11C. I midspring, hängande kluster av doftande vita blommor nästan dölja sina grenar. Vid 10 till 15 inches lång, grenarna producera platta, bruna frökapslar under hösten. Kentucky Yellow fungerar bäst i full sol och genomsnittligt fertila, väldränerad platser.

En lista över växter som är baljväxter

En lista över växter som är baljväxter


Baljväxter finns i många olika varianter, såsom ärtor, bönor och linser. Växterna ger inte bara mat för tabellen, men mat för marken. I stället för att förbruka jorden näringsämnen, baljväxter berika jorden via rotknölar. Baljväxter är några av de mest näringsrika livsmedel du kan äta; de har inget kolesterol och har låg fetthalt, hög i folat, kalium och andra nödvändiga näringsämnen. Den typ av baljväxter tillgängliga kan variera kraftigt, beroende på var du bor.

ärtor

Ärter anläggningen är en buskig växt som växer sina baljväxter i baljor. Ärtor tros ha sitt ursprung i Mellanöstern Asien och den centrala platån i Etiopien. Ärtor föredrar kallt väder och kommer att gro tidigt på våren. De är rika på vitamin A, C-vitamin, folat, tiamin, järn och fosfor. De är också en bra källa till protein, kolhydrater och fiber. Ärter är låg fetthalt, och halv kopp har bara fem procent av det rekommenderade dagliga värdet för natrium.

linser

Linser, liksom andra baljväxter, växa i baljor. De är höga i fiber och låg fetthalt och cholesteral. De är en frisk substitut för kött beroende på deras höga proteinhalt. Linser är enklare och snabbare att laga mat än vissa andra baljväxter, och inte kräver pre-blötläggning före tillagning. Lins anläggningen är yvig och plantera det nära andra grödor, såsom majs eller potatis, är till ömsesidig nytta för dem. Växt mer än en lins anläggning för bästa resultat, eftersom varje lins anläggning har bara en stam. Linser finns i tre varianter - brunt, grönt och rött - och varje sort är tydlig.

bönor

Bönor finns i en mängd olika sorter: pinto, njure, garbanzo och black-eyed peas är bara några av de vanligaste bönor som finns idag. Sojabönor är några av de äldsta kulturväxter, med uppgifter om deras odling härrör tillbaka 5000 år i Kina. Alla bönor innehåller lösliga och olösliga fibrer, inget kolesterol och nyttiga fetter är nödvändiga för en sund kropp. De innehåller också höga halter av protein, vilket gör dem en hälsosam komplement för dem som inte äter kött. Vissa bönor växa buskar eller klättra druvsorter. De är också anpassas till nästan alla klimat, vilket gör dem till ett bra komplement för många trädgårdar.

jordnötter

Jordnötter, till skillnad från andra nötter, är i baljväxter familjen. De växer vanligen i varmare klimat och är en viktig gröda i södra USA, Asien, Australien, Afrika och Sydamerika. Enligt US Department of Agriculture National Peanut Research Lab, anläggningen troligen sitt ursprung i Sydamerika. De växer under jord och är en kolesterolfri källa till protein och folsyra, ett näringsämne viktigt för gravida kvinnor. Jordnötter är en mångsidig och hälsosam tillägg till de flesta dieter. Alla jordnötter avsedda för konsumtion testas för cancerframkallande aflatoxin. Aflatoxin förekommer i vissa jordnötter som utsätts för skadliga svampar. USDA har etablerat en gräns på högst 15 delar per miljard i jordnötter för konsumtion. Bearbetning jordnötter till jordnötssmör eller olja eliminerar eventuella aflatoxiner närvarande.

Olika typer av pulser och baljväxter

Olika typer av pulser och baljväxter


Baljväxter och puls är vanliga namn för växter som är medlemmar av den botaniska familjen Fabaceae, tidigare kallad Leguminosae. Dessa botaniska familjemedlemmar innefattar olika ärtor, bönor och örter. Med mer än 17.000 arter, dessa växter består vanligen av tre huvudkomponenter: sammansatta blad, frukt (poden anses som den "legume") med ätliga frön (kallad "puls") och blommor.

allmänt bruk

Även tekniskt, baljväxter (frön) och baljväxter (skida) är två olika komponenter, för allmänt bruk, termerna baljväxter och puls används omväxlande. Till exempel, sojabönor är frön eller pulser som är inneslutna i en kapsel eller baljväxter. Men för allmänt bruk, är sojabönor i allmänhet kallas antingen pulser eller baljväxter som helhet. Puls har också använts för att beskriva korniga meal produkter tillverkade av pulser och ärtväxter.

tillämpningar

Pulser används för livsmedel, ibland är primära dietary häftklamrar för olika livsstilar, eller i länder där kött är dyrt eller skrämma. Några av de vanligaste baljväxter som används för näringsändamål inkluderar bönor, ärtor, linser, johannesbröd, jordnötter och sojabönor. Baljväxter såsom alfalfa, sojabönor, lupin och Lespedeza används också för djurfoder. Baljväxter används i en mängd olika kommersiella och industriella tillämpningar. Till exempel är akacia, kopal och johannesbröd som används i hartser och gummin. Färgämnen är gjorda av indigo växt, brazil, och akacia. Vissa läkemedel innehåller senna, lakrits och tamarind. Dessutom är vanliga matolja gjorda av jordnötter och sojabönor.

sojaböna

Sojabönor eller Glycine max är den mest använda baljväxt inom jordbruksindustrin. Det är en årlig gröda som odlas i hela världen, men är infödd till Asien, där det har odlats i mer än 5000 år. Även om det finns bara en art av soja, det finns mer än 2500 sorter som kommer i en mängd olika former, storlekar och färger.

Akacia

Acacia är en baljväxt som består av 1200 arter, som i första hand kommer i form av träd och buskar. Akacior distribueras över hela världen, men är huvudsakligen återfinns i de subtropiska och tropikerna. Dessa mångsidiga pulser, som används för olika ändamål, växer på träd som ofta används för ved och timmer.

jicama

Jicama eller pachyrhizus erosus är en av de få växter som klassificerats som en baljväxt som inte passar in i "pod-till-frö" mögel. Det är en tuberös puls - utseendet liknar en rova ​​- vanligen odlas i Mexiko, Thailand, Malaysia och Hawaii. Det används i en tillagad mat, men populärt eras rå i sallader. Mer än 85 procent av en jicama s ätliga delen består av vatten.

Jordnöt

Jordnötter eller Arachis hypogaea är ett av de tyngst odlade grödor i den södra regionen av Förenta staterna. Trots ordet "muttern" är en del av deras gemensamma namn, jordnötter är inte sant nötter men är baljväxter. I andra delar av världen, är dessa puls växter kallas jordnötter. De tjänar också som viktiga grödor i Kina, Indien, Senegal, Nigeria och Brasilien.

Tropiska baljväxter

Tropiska baljväxter


Baljväxter avser varje anläggning i bönor eller ärter familj, Fabaceae, en gång känd som Leguminosae. Detta är en stor familj av växter, och många taxonomer dela upp den i underfamiljer baserade på strukturen av växternas blommor. Dessa underfamiljer är Caesalpinioideae, med lipped kronblad blomma kompositioner; Mimosioideae, med kupolliknande pom-pom blommor; och slutligen Papilionoideae, med en blomma med köl, vingar och banner --- precis som en ärta blomma.

träd

Tropiska baljväxter


Tropiska växter i ärt familjen inkluderar några av de mest spektakulära blommande träd i hela växtriket. Bland dem är kunglig poinciana (flamboyant), dusch träd (Cassia fistel), orkidé träd (Bauhinia variegata), Jerusalem tagg (Parkinsonia aculeata), copperpod (peltophorum pterocarpum), oordning ägg träd (Senna surratensis), mimosa / golden wattle ( guldakacia), flamma-of-the-skogen (butea mono) och cockspur korall träd (Erythrina crista-galli).

buskar

Tropiska baljväxter


Buskiga växter som tillhör baljväxter familjen inkluderar kaveldun ärta (Utaria crinita), brasiliansk ära ärta (Sesbania punicea), caribwood (Poitea carinalis), halsband pod (Sophora tomentosa), Madagaskar chadsia (chadsia gravei), Kongo ärta (Cajanus cajan) powder (calliandra haematocephala) och candelillo (Senna alata). Dessa tropiska buskar kan vara säsongs lövfällande baserat på vintertorrperioder eller helt vintergröna.

vinstockar

Tropiska baljväxter


Stora och snabbväxande vinstockar i ärt familjen finns också. Falsk tagg (Mouvallia spicata), blå fjäril ärta (Clitoria ternatea), Nya Guinea creeper (Mucuna bennetti), svarta koraller ärta (kennedia nigricans), röd fjäril ärta (periandra coccinea) och jade vinstockar (strongylodon macrobotrys) display ornately färgad eller formad blommor värda någon frostfritt tropisk trädgård display.

Lista över livsmedel som innehåller stärkelse

Lista över livsmedel som innehåller stärkelse

Lista över livsmedel som innehåller stärkelse

Även om många känner att de bör hålla sig borta från stärkelserika livsmedel, de är en viktig del av vår kost och bör göra upp en tredjedel av de livsmedel som vi äter. Dessa livsmedel är en källa för inte bara kolhydrater, men även fibrer, järn och kalcium. Precis som alla livsmedel, men man måste vara försiktig i att göra rätt val när det gäller vad man ska äta.

bröd

Den stapelvara i dieter runt om i världen, är bröd en stärkelse med varierande näringsvärde. Bröd gjorda av fullkorn och hela måltiden är värdefulla källor till vitamin E och B. Vitt bröd, gjord av bearbetade mjöl, ger mindre näringsvärde. Livsmedel som faller under bröd rubrik kex, pannkakor, bagels och tortillas. För att garantera den mest näring när man köper bröd, bör fullkorn vara den första punkten anges på etiketten.

Ris och andra sädesslag

Worldwide, många typer av ris är tillgängliga, men alla är stärkelserik mat. Enligt Self Magazine, kokta långkornigt, parboiled och icke inredda vitt ris rankad nr 1 för det högsta beloppet av stärkelse (47 g) i en 200-kalori servering. Brunt ris ger mer näringsmässiga fördelar än vitt ris. Exempel på andra typer av spannmål inkluderar havre, korn och majs.

Grönsaker

Gröna ärtor, potatis och majs är några av de grönsaker som besitter stärkelse. Dessa grönsaker, inbegripet mjöl, vinter squash och palsternacka anses friska stärkelse och listas som de bästa valen av American Diabetes Association. Denna organisation anser att en stärkelse frisk om det inte kommer med extra fett, socker och salt.

baljväxter

Bönor också anses vara en hälsosam stärkelse som bör ingå i en diet flera gånger i veckan på grund av de hälsofördelar som kommer från deras protein, vitaminer, fibrer och mineraler. Enligt Brown University, hälsofördelar börjar med så få som en portion per dag. Medlemmar av baljväxter familjen inkluderar svarta bönor, kidneybönor, kikärtor (garbanzo bönor) och linser.

En lista över tabell livsmedel för att mata en hund

En lista över tabell livsmedel för att mata en hund

En lista över tabell livsmedel för att mata en hund

Du behöver inte smyga mat till din hund vid middagsbordet. Tabell livsmedel kan ligga till grund för en balanserad och näringsrik kost plan som är överlägsen och mer kostnadseffektiv än, mest förädlade hundfoder. Att ha kontroll över vilka typer och kvaliteten på livsmedel ditt husdjur äter kommer att ge det de bästa chanserna för ett långt och hälsosamt liv.

proteinkällor

Hundar är rovdjur vars matsmältningssystem fungerar bäst på en diet som innehåller kött. Richard Pitcairn, DVM, i sin bok, "Dr Pitcairn s Complete Guide till Natural Health för hundar och katter," rekommenderar att du "feed kött rå när det är möjligt, om djuret kommer att acceptera det." Rå nötkött och lamm är de bästa proteinkällor. Rått kött innehåller matsmältningsenzymer som behövs för att bryta ner proteiner. Råa köttiga revbenen ger också timmars tugga aktivitet som håller tänder och tandkött friska. Alternativa källor för köttprotein inkluderar kokt kalkon, kyckling och fisk. Ägg, ost, yoghurt, vassle och andra livsmedel mejeri är också acceptabla för komplettering.

Fullkorn

Fylla på bulk organiska fullkorn på lokal hälsokostaffär. Brunt ris, hirs, havregryn, fullkorn eller rullat råg, bovete, Amaranth och quinoa, en peruansk korn, är alla lätta att förbereda och är friska källor av komplexa kolhydrater. När dessa korn kokas, hundar kan smälta dem. Hundar klara sig bäst på en kost med en mängd av korn snarare än en enda källa. Vissa hundar kan vara känsliga för ris.

Bönor och baljväxter

Linser, rutinmässigt beskrivs som en super mat, är en annan rekommenderas hund tabell mat. Cook torkade organiska linser med morötter och potatis, lägga tillräckligt med vatten för att göra en gryta. Linser har en rik, nästan köttig smak som hundar njuta, och de är lätta på matsmältningssystemet. Lima och bönor kan också vara en del av hundens kost. Ärtsoppa med fläsk kockar upp snabbt, och är en god näringsrik måltid. Organiska jordnötssmör är en annan favorit som är hälsosamma bord mat.

Frukt och grönsaker

Råa morötter är en favorit mellanmål - dessa sötsaker är bra substitut för hundkex. Hundar älskar också butternut squash och jams. Dessa grönsaker är lätt att baka och ge viktiga näringsämnen. Spara bakade yam skinn för godsaker. Andra rekommenderade grönsaker innehåller broccoli, pumpa, blomkål, brysselkål och ärtor. Många hundar njuta av bär, äpplen, mango och meloner. Blanda dem i hundens mat kan hjälpa införa okända frukter.

Lista över kärn Foods

Lista över kärn Foods


Kärn livsmedel är livsmedel rika på vitaminer och mineraler. De innehåller större mängder av näringsämnen än de flesta kolhydrater, fetter och proteiner. Kärn livsmedel är ofta hög i fiber och låg i kalorier, vilket innebär att de gör människor att känna full snabbare, vilket är idealiskt för dem som försöker gå ner i vikt. Dessutom, genom att eliminera livsmedel med tomma kalorier och inriktning kärn mat istället, kan man spara mycket pengar i affären.

Spannmål och sädeskorn

De värdefulla spannmål att rikta är de som är glutenfria, såsom de som görs med bovete och hirs. Glutenfri är ett bra alternativ till vete, eftersom det inte gödning men är fortfarande extremt fyllning. Båda dessa korn är hög halt av protein. Quinoa och havre är också bra val. Köp fullkornsbröd om mjölet är oblekt, annars är det i hög grad fråntagen sin näring och helande potential.

Frukt och grönsaker

Fokus på mörkgröna grönsaker som spenat, broccoli och kål. Dessa grönsaker är immunstimulerande, vilket bör öka energiförlusten genom att äta färre kalorier. Soppor bör göras med vatten eller grönsaksbuljong, i stället för att tillsätta mjölk. Undvik alla frukt- och grönsaksprodukter som ger sockerarter, såsom grönsaksjuicer och cocktails.

Nötter och baljväxter

Nötter och baljväxter är bra mellanmål för energi, fiber och protein. Hasselnötter, mandel och valnötter hjälpa till att sänka kolesterol och bekämpa matsmältningsproblem som irriterad skål syndrom. De bästa baljväxter att fokusera på är bönor, såsom njur- eller marinblå bönor. Bönor är lättsmält, men måste kokas ordentligt i 15 minuter. Soja är också en central mat, men det är ofta genetiskt modifierade och tomrum hälsofördelar.

Kött och mejeri

Rött kött är fördelaktigt för sina halter av zink och järn, men bör ätas med måtta på grund av fettintag. Lean kalkon och fet fisk är det bästa alternativet för matsmältningssystemet och bör konsumeras på regelbunden basis. Mjölkprodukter är en bra källa till protein, men begränsar dem eftersom de är svåra att smälta, och de ger samma slem framkallande problem som gluten-berikade livsmedel.

Förteckning över kemikalier som används för att döda träd och växter

Förteckning över kemikalier som används för att döda träd och växter


Medan de gröna fingrar, trädgårdsmästare och landskapstillbringar större delen av sin tid att hålla växter vid liv, ibland invasiva eller oönskade växter och träd sätta önskvärda växter i riskzonen. När detta händer, kan det vara nödvändigt att tillämpa kemikalier. Eftersom kemikalier kan skada djur, vattendrag och ekosystem, väljer växtdödande kemikalier endast som en sista utväg. Vänd dig till grävning, marktäckning, styckning och organiska lösningar när det är möjligt. Konsultera alltid en kemisk varning etikett och använda dem med försiktighet.

glyfosat

Enligt Texas A & M University AgriLife förlängningen är glyfosat den minst giftiga av alla växtdödande herbicider. Glyfosat dödar vid kontakt genom att ange en anläggning biologiska system och döda från rötterna upp. Genom att applicera den kemiska till endast specifika växter, kan trädgårdsmästare undvika att skada närliggande vegetation som glyfosat avaktiveras när den berör marken. Glyfosat är effektivt mot många typer av växter, inklusive blad, träd, ogräs och invasiva arter.

dikamba

Dikamba, en bensoesyra-baserad herbicid, styr ettåriga och fleråriga bredbladiga ogräs. Tillämpat på blad eller jord, dikamba dödar ogräs före och efter det att de gror. Dikamba dödar även baljväxter, så vissa trädgårdsmästare bör se upp. Det är främst användas på grödor, gräsmarker och betesmarker. Används i kombination med andra herbicider eller phenoxyalkanoic syror, dödar ogräs i icke-grödor områden såsom staket rader och vägar. Dikamba dödar även träd, särskilt barrträd när de appliceras på en snittyta i bagageutrymmet eller stubbe.

bromacil

Bromacil dödar och kontroller vedartade växter, ogräs, buskar och andra typer av anläggningar. Trädgårdsmästare gäller bromacil i vårsäsongen via en vatten utspätt besprutningsmedel. Medan den kemiska tjänar som ett effektivt träd och växter killer, förblir det i jorden under många år. Som sådan, undvika att använda bromacil i områden som ligger nära bevattnings diken eller mottagliga för stillastående vatten. Bromacil kan skada närliggande önskvärd vegetation, så använd med försiktighet.

2,4-D

En av de mest populära växter och träd döda kemikalier, trädgårdsmästare och yrkesmän använder 2,4-D för att eliminera allt från bredbladiga ogräs till vattenväxter till träd. 2,4-D är diklorfenoxiättiksyra, som verkar som en selektiv herbicid. Den kemiska skyddar grödor på gården och kontrollerar ogräs och invasiva växter hemma och i skogen. Vissa husägare använder 2,4-D att bekämpa ogräs i grästorv som det riktar grästorv ogräs och invasiva arter utan att skada önskvärda infödda gräs.