arabiskt tält

Bidrag för muslimska studenter

Bidrag för muslimska studenter


Muslimer stöter på svårigheter när ordna högre utbildning på grund islamisk lag förbjuder personer som tar lån som kommandot intresse avgifter. Muslimer därför inte tillåtet att finansiera sina studier med typiska studielån, som giver intresse avgifter. Medan vissa kommer att betrakta sina studier viktigare än att följa denna specifika islamisk lag, andra inte. Det finns alternativ, men eftersom flera islamiska och icke-muslimska organisationer och stiftelser erbjuder bidrag särskilt för muslimska studenter.

Iana Financial Grant

Iana är ett räntefritt lån organisation som grundades speciellt för muslimska studenter. Iana är ett arabiskt ord som översätter till engelska som "hjälp". Studenter ansöker om Iana ekonomiskt bidrag redogöra för sina behov och avsikter och Iana sedan kontakter specifika organisationer och individer för ekonomiskt stöd. Iana accepterar bidrag och vidarebefordrar dem till de sökande. Alternativt, vissa individer och grupper lån pengar till Iana Financial organisation, som i sin tur lån pengar, räntefritt, till studenten som kräver det. Organisationen är inte en välgörenhetsorganisation. Iana Financial 9334 176 Ave. Edmonton AB T5Z 2C3 Kanada ianafinancial.org

Islamic Development Bank stipendieprogram

Den islamiska utvecklingsbanken har detta bidrag i form av ett räntefritt lån som eleverna betala efter examen. Endast sökande som kvalificerar som i behov är berättigade. De sökande måste också uppfylla specifika akademiska kriterier, varav minst 60% betyg i fysik, kemi, biologi, matematik och engelska. Studenter ansöker om bidraget genom den muslimska Education Trust. Den islamiska utvecklingsbanken bidraget är endast tillgänglig för de som studerar vissa ämnen, inklusive mikrobiologi, bioteknik, fiske och skogsbruk, homeopati och medicin. Students Islamic Förtroende E-3, Abul Fazl Enclave Jamia Nagar, New Delhi Indien, 110025 011-269-410-28 sit-india.org

Amideast Fulbright Grant

Amideast, i samband med Fulbright-programmet, erbjuder bidrag för studenter som ansöker att studera i utbytesprogram i USA. Fulbright programmet sponsras av amerikanska utrikesdepartementets Bureau of Educational och kulturella frågor (ECA). Den Amideast Fulbright Bidraget är avsett för studenter från Mellanöstern och Nordafrika som redan har en kandidatexamen. Majoriteten av de sökande för Amideast Fulbright bidraget är muslimer. Amideast inte bara hjälper till med bidragsfinansiering men även hjälper till med placering och visum och andra statliga förfaranden. Amideast Office 1730 M Street, NW Suite 1100 Washington, DC 20036 202-776-9600 amideast.org

Vad är Couscous?

Vad är Couscous?


I 2008 års komedi "Pineapple Express" starring Seth Rogen och James Franco, var couscous beskrivs som "mat så trevligt de heter det två gånger." I själva verket är couscous en korn mat jämförbar med ris eller pasta. Den är gjord av mannagryn vete som fuktas och formas till mycket små kornformer som är ännu mindre än riskorn. De små kornen sedan dammas med mjöl för att behålla strukturen. Det är en stapelvara i regional mat runt om i världen. Ungefär som ris och pasta, är det en mångsidig mat som kan kompletteras med många olika smaker för att tillfredsställa olika smaker. Det kan fungera som huvudstapelvara i många rätter, i sallader eller som en sida maträtt.

Historia

Ordet couscous kommer från Nordafrika. Det är ett derivat av orden kuskusu eller ksaksu vilka är Maghribi arabiskt ursprung. Denna form av arabiska kommer från Tamazight seksu. Själva ordet betyder "väl rullade" eller "avrundade." Detta är troligen en beskrivning av de små, runda korn av maten. Det görs i första hand med mannagryn vete, men i andra regioner olika typer av vete kan användas. Till exempel, kan couscous vara gjord av korn, pärla hirs, eller till och med cornflakes. Det material som används är till stor del beroende på den region där det görs.

Storlek

Couscous är mycket liten. Vanligtvis är couscous ännu mindre än risgryn. Den lilla beadlike konsekvens är vad som skiljer överklagandet till maten. Vissa har känsla separation av små pärlor av couscous medan de äter det, andra tycker konsistensen att känna grynig när konsumeras. När kokt, expanderar couscous i storlek avsevärt. I västerländska marknader, är den typiska tillagningen av couscous att koka en lika stor mängd vatten, ibland med salt eller olja. När den når en böld, kocken tar bort vattnet från värmen och lägger till couscous, fluffa ibland med en gaffel. Couscousen täcks sedan under flera minuter; couscousen utvidgar sig när det sitter och är därefter klar att äta.

typer

Couscous kan tillverkas och säljs på många sätt. Vissa couscous säljs utan några extra ingredienser eller kryddor. Andra sorter av couscous säljs också, inklusive rostad vitlök, lök och olivolja. Den kan också göras med olika vete, vilket ger maten en mycket annorlunda smak.

Geografi

Det sätt couscous framställs är i allmänhet beroende på region. I afrikanska länder som Tunisien, är couscous ofta serveras med kokta grönsaker i en tunn buljong. I Marocko är couscous vanligtvis serveras med en rejäl mängd grönsaker, bönor och söta såser. Det har blivit allt populärare i väst områden som ett alternativ till traditionella korn som ris och pasta. I västerländska marknader är det fortfarande anses vara något främmande, eftersom det säljs oftast i avsnittet "etniska livsmedel" stormarknader.

fördelar

Couscous är uppskattad som en mager källa till komplexa kolhydrater. Det erbjuder ett alternativ till konsumenter som är trötta på matlagning med spannmåls häftklamrar som ris och pasta. En 28.4gr servering av couscous är hunger-uppfyller, trots sin storlek. Den innehåller inget kolesterol per portion, bara 0,1 gram fett och 3,2 gram protein.

Hur man spelar arabiska skalor på gitarr

Hur man spelar arabiska skalor på gitarr


Även om det finns många skalor som väcker ljudet i Mellanöstern, finns det ett särskilt att västerländska musiker tänker på som "arabiska skala." Denna skala är tekniskt en relativ läge för harmoniska mindre omfattning, eftersom det börjar den femte tonen i den harmoniska mindre omfattning och löper fram till denna anmärkning når sin oktav. Allt detta kan låta ganska komplicerat, komponera arabiskt klingande musik med denna skala är egentligen bara en fråga om att spela rätt toner över rätt ackord.

Instruktioner

1 Lär harmonisk mollskala. Den harmoniska mollskala är en liten skala med den sjunde graden höjde ett halvt steg. Noterna i en A harmonisk moll skala, till exempel, skulle vara A, B, C, D, E, F och G #. Denna exotiska klingande skala kan öppna många nya musikaliska vägar.

2 Spela den harmoniska moll skala, med början från den femte anmärkning och slutar på sin oktav. Detta är den arabiska skalan. Den arabiska skalan härrör från A harmonisk moll skala skulle läsa EFG # ABC D. För att spela denna skala på en gitarr, du skulle drabba öppna låga E-strängen, det första bandet av E-strängen, den fjärde bandet av den öppna E-strängen , öppna en sträng, det andra bandet av den En sträng, den tredje bandet av den En sträng, den öppna D strängen och avslutas den andra bandet av D strängen (oktav av grundtonen).

3 Införliva skalan till varje tangent. Att lära sig att spela arabiska skala i varje tangent kommer att göra det mycket mer användbar. Det är också bra att lära sig att spela det på så många olika ställen som möjligt.

4 Practice spelar skalan över olika ackord och ackordföljder. Det bästa sättet att bemästra någon skala är att använda den i musikaliska inställningar.

Islamisk Arabic Art

Islamisk Arabic Art


Från sin ankomst bland arabiska halvön stammarna i sjunde århundradet genom hösten spanska mark till Christian regel i slutet av 15-talet bidrog islamisk kultur mäktigt till arabisk arkitektur, konst, kalligrafi och musik, lämnar ett avtryck som fortfarande känns idag .

Figurativa konst och Aniconism

Islamisk Arabic Art


I Islam, aniconism - undvika grafiska representationer av gudomliga varelser - förbjuder muslimer från att försöka ta bilder av det gudomliga Gud eller av Mohammed själv, även i syfte att dyrka. Mohammed varnade artister genom att säga, "På Domedagen, artister kommer att uppmanas att återskapa sina konstnärliga verk." Eftersom man inte kan blåsa liv i konsten, Mohammed stryker Guds central, helig livgivande roll. Skildring av liv i konsten, men fortsatte med islams tillväxt. Ordet "arab" betyder "öknar och karga marken nästan vattenfria och trädlösa", och som araber sökt vatten och resurser, kärlek till naturen betydde kärlek till livet. Sekulär islamisk konst fortsatte att förmedla figur bilder av människor och djur. Keramik och textilier ofta använder djur, fåglar och naturliga bilder som en del av designen. En sådan bärbar konst föregår islam och återspeglar fortsatt kärlek till naturen delas av nomadiska araber.

Arabiskt Calligraphic Art

Islamisk Arabic Art


Arab kalligrafi underlättat utvecklingen av islamisk kalli konst. Arabisk kultur differentierade processen att skriva för att sprida information från att skriva till emote och förmedla information utöver orden "betydelser. Den nära relationen muslimer har med Koranen hjälpte till att sprida arabiska perspektiv över hela den islamiska världen. Processen med fem dagliga böner och andra rituella recitationer återspeglas i arabisk islamisk konst, och upprepning av själva boken, liksom konsten att kalligrafi, speglar konstnärliga harmoni med den heliga boken. Tidiga islamiska araber uttryckte vikten av Koranen i det dagliga livet genom att ständigt kopiera och att återge sin visdom.

Betydelsen av de öst-väst handelsvägar

Islamisk Arabic Art


Redan före ankomsten av Islam, handel med partners längs öst-västlig handelsvägar var viktigt för arabisk kultur. Den arabiska halvön läge nödvändig interaktion andra kulturer, så araberna visste konst och varor i Asien, Afrika, Grekland, Rom och Bysans. Konst som samlats från rörelse längs handelsvägen melded med inneboende Arab perspektiv teknik. Särskilt under Abbasid regel som varade från det åttonde århundradet i 1200-talet, var klassiska matematiska avhandlingar kopieras och distribueras i hela riket. Arabesque konst fångar kärlek harmoni, logik och ordning genom upprepning och mångfald av formen.

arkitektoniska evolution

Islamisk Arabic Art


Koranens löften om skönheten i paradiset inspirerade tidiga islamiska byggare att införliva jordisk skönhet i sin strävan efter det gudomliga. De platta tak och hypostyle komplex av tidiga islamiska byggare innebär mindre ära av paradiset, men än deras senare, mer utsmyckade moskéer.

Poesi och musik

Islamisk Arabic Art


Recitera lovsånger till Gud är nyckeln till islamisk tillbedjan. Den muwashsha, en arabisk poetisk form i fem strofer tillsammans med luta eller cittra, först dök upp i det nionde århundradet, som gjorde zajal del sång och en del dikt.

Information om Friesians

Information om Friesians


Om du någonsin sett en film som i medeltiden, har du antagligen sett en frisiska. Deras skönhet, temperament, trainability och flashiga rörelser ofta gör dem hästen val i medeltida rekonstruktioner. I själva verket, frisiska Goliat var häst stjärnan i filmen "Ladyhawke."

Historia

Friesians är kanske en av Europas äldsta warmblood raser, som går tillbaka till omkring 1000 f.Kr. i området som nu är Nederländerna. Dessa tidiga hästar var stora i storlek och mer utkast-liknande utseende. Arabiskt blod infördes i denna ras på 1500-talet genom att korsa dem med andalusier. Detta gav dem en mer detaljerad bild, finare ben och högre knä åtgärder. Enligt frisiska Breed Information webbplats, har de lagt grunden blod för många europeiska raser inklusive Shire, holländskt varmblod, Gelderlander och Holsteiners.

Ras Egenskaper

Dagens Friesians är alltid svart med endast en liten stjärna i pannan tillåten. Vanligtvis varierar i storlek från 15,2 till 16 händer, innehåller deras konforma en fin huvud, korta öron och upprätt halsen med en markerad båge. Deras långa sluttande axlar, rundade manke och sluttande korset ge dem en kraftfull steg med hög steg som är nästan "fjädrande." De är också kända för sin långa tjocka manen, svans och luggen liksom de långa "fjädrar" på benen.

användningar

Information om Friesians


Friesians är extremt mångsidiga och utmärka sig i ett antal discipliner. Deras rörelse och vagn gör dem utmärkta köregenskaper hästar och deras smidighet och trainability tillåta dem att utmärka sig i dressyr och andra ridning händelser; men på grund av deras tunga build de inte ses ofta i hastighet eller hoppar händelser.

rasföreningar

Eftersom de tidigaste Friesians har sitt ursprung i Nederländerna, är alla nederländska Friesians registrerade till drottningen av Holland. I detta land två rasföreningar - frisiska Heritage Häst och Sporthorse internationella registret och frisiska Horse Society - registrera denna ras. En tredje organisation, International frisiska Show Horse Association, som ligger i Kalifornien, främjar konkurrensen för dessa hästar.

Dagens Friesians

Med bara uppskattningsvis 2.000 Friesians i USA, priserna har fortsatt hög även i ekonomiskt utmanade tider. Avvanda och ettåringar kan kosta från £ 4550 till £ 7800 medan ston kan variera från £ 9100 till £ 65.000 beroende på ålder och kvalitet, och med 2010. Kostnaden för en välutbildad valack är i intervallet £ 11.050 till £ 19.500. Det är inte ovanligt att beprövade hingstar att vara i £ 130.000 till £ 390.000 sortiment.

Stilar av en häst Flätad Mane

Stilar av en häst Flätad Mane


Häst ägare kan behöva fläta deras hästars manar för en mängd olika skäl. Flätning, eller flätning, används oftast som en del av att förbereda en häst för en tävling som den visar upp halsen till sin bästa fördel. Flätning kan också användas för att hålla långa manar ur vägen när klippning, eller behandla ett sår på halsen. I mycket varma förhållanden, kommer en svettig häst uppskattar en flätad mane för svalka. Ett sortiment av stilar av fläta finns.

standard Flätor

Den vanligaste formen av flätor, är standard flätor används på show hästar för att ge en smart utseende, och även göra det möjligt för domaren att se hästens konforma klart. Manen är uppdelad i flera sektioner, flätade och sedan vikas till små trånga bollar som sys på plats eller innehas med gummiband. Det bör alltid finnas ett udda antal flätor löper längs manen, som att använda ett jämnt antal kommer att ge en optisk illusion av att dela halsen i sektioner. Det är också möjligt att använda standard flätor för att dölja en mindre-än-perfekt hals. En tunn hals kommer att se tjockare om flätorna står upp ovanför toppen av halsen; en tjock hals kan döljas genom att hålla flätor lågt.

dressage Flätor

Dressyr flätad används för hästar som utför i dressyrtävlingar, och är en variant på standard. Manen är flätat på samma sätt, men de flätor sitta på toppen av halsen och är lindade med vita band som pricken. Detta hjälper domaren att se förflyttningen av hästens hals tydligt.

rosett flätar

Rosette flätor är en annan variant av standard flätor, och är populära i Australien. Manen är flätat på samma sätt som för standard flätor, men de flätor är rullade runt den centrala punkten i stället för att vikas in i form. Dessa flätor är mer krångliga att producera, men mycket attraktivt om det görs bra.

kör Flätor

Kör flätor är användbara för att binda upp en ostyrig manen för svalka eller för att tillåta åtkomst till halsen. De används också ibland på särskilda tävlingshästar som formulerar hästar. Manen är flätat från strax bakom öronen, som arbetar ner linjen av halsen i en kontinuerlig fransk fläta. Band och andra prydnadsföremål kan arbetas in i raden av flätan samt före utgången binds av med ett gummiband.

Arab Flätor

När Arab hästar tävlar i utställningsringen, har de stil fläta specifika för deras ras. Mest av manen lämnas lösa, med en fläta strax bakom öronen. Detta knyter manen tillbaka och gör det möjligt för domaren att se huvudet klart. Flätan är normalt brukas igenom med bandet, eller avslutade med en pilbåge. Denna stil är också ibland ses på walesiska ponnyer, som har en hel del arabiskt blod i deras anor.

Vad är skillnaden mellan arabiska och Columbian kaffe?

Vad är skillnaden mellan arabiska och Columbian kaffe?


Över hela världen, finns det två huvudtyper av kaffeplantan, nämligen Arabica och Robusta, men var och en har många subvarieties. Ursprungligen kom arabicakaffe från Arabien, därav namnet, men det har odlats i många delar av världen, i synnerhet Sydamerika. Columbia har blivit en stor kaffe odlare på grund av landets perfekt läge och klimat. Sättet kaffet är beredd är mycket olika mellan arabiska och Columbian kaffe.

Arabica kaffebönor

Arabica kaffebönor beräknas ge ca 70 procent av världens efterfrågan på kaffe och används för både arabiska och Columbian kaffe. Arabica kaffeplantan tar fyra till fem år av noggrann odling innan den producerar kaffebönor. Den växer bäst på högre höjder - över 3000 fot är typisk - och har ett tropiskt eller subtropiskt klimat. Kaffebönor inte mognar samtidigt, vilket gör att plocka dem en arbetsintensiv jobb; emellertid dessa anläggningar är självpollinerande, vilket gör det lättare att bibehålla en konstant cykel. En typisk Arabica-kaffe växt växer till ca 9 fot högt i Arabien, medan i Columbia, växer anläggningen till cirka 3 till 4 fot lång.

arabiskt kaffe

Traditionell arabisk kaffe är tjock, mycket mörk och exceptionellt stark. Det serveras i en liten kopp som är mindre än hälften fylls. Kaffet kan vara smaksatt med kardemumma eller kanel och saffran blandas ofta in för att ge det en djup gulaktig färg. Arabisk stil kaffe är allmänt serveras i Turkiet, men kan infunderas med olika kryddor. Socker tillsätts vanligen till kaffet på grund av sin bittra smak; ibland lite kondenserad mjölk kan tillsättas.

Columbian Coffee

Columbia befanns ha den perfekta växtförhållanden för kaffe. Allt kaffe som produceras i Columbia kommer från Arabica-kaffe anläggningen, som ursprungligen importerades från Arabien. Columbian kaffe anses vara en överlägsen kaffe på grund av klimatförhållanden, men personliga preferenser spelar en viktig roll i din slutliga valet. Columbian kaffebönor gå igenom en process som kallas "tvätta". Detta renar och tar bort syror från bönorna och resulterar i en jämn, rik smak och starkare arom.

Slutsats

Både arabiska och Columbian kaffe kommer från samma Arabica-kaffe anläggning. Det är den process som följer plockning av bönorna som bestämmer signifikant skillnad mellan de två. Columbian kaffe säljs som hela bönor, så att du kan slipa bönorna själv. Massor av Columbian kaffe frystorkas, vilket innebär att du kan få en kopp kaffe omedelbart. Arabiskt kaffe är inte en snabbkaffe och tenderar att brygga som te. Kaffet hålls varm i en stor kruka som sitter på en spis redo att tjäna vid alla tider på dagen. Styrkan hos kaffet ökar ju längre krukan sitter på spisen.

Formulerar hästen Information

Formulerar hästen Information


Ett utkast till häst representerar inte en viss häst ras, utan definierar alla djur som används för att dra och dragande tunga laster. Tunga raser ger bäst tungt jordbruksarbete, men varje ras kan lära sig att dra en last. Majoriteten av tunga hästar i USA är Percherons eller belgarna.

Historia

Formulerar hästar har sitt ursprung i Europa, ättlingar av skogen häst, hundratals år sedan. Korsningsresulterade i en mängd olika raser, alla med olika egenskaper och konformation. Bönder domesticerade hästar som behövs för att utföra arbetsuppgifter såsom dragande och plogning. Denna typ av arbete som krävs en tung, lugn, tålamod, muskel djur och bönder hittat alla dessa egenskaper bland förslagen raser. Den 19: e och tidig 20th centuries såg ökad efterfrågan på snabba, tunga hästar som behövs för att gården, drag frakt och transportera passagerare. USA importerade tusentals formulerar hästar från Västeuropa, Frankrike, Belgien, England och Skottland. Denna tillströmning av formulerar hästar uppmanas bildandet av amerikanska formulera hästen register. År 1915, den Percheron var Förenta statens mest talrika utkast hästavel. Efter mer än 500.000 formulerar hästar som serveras i första världskriget och införandet av förbränningsmotorn, minskade kraftigt behovet av formulerar hästar.

Gestaltning

Utkastet till häst fysik sätter det bortsett från alla andra hästar. De är stora med korta kroppar, muskulösa bakbenen, starka axlar och kraftiga framben. Formulerar hästar har normalt en konvex profil, vanligen kallad "Roman näsa" med plana ytor. Flera förslag raser har knippen av hår över sina hovar som kallas fjädrar. Den naturliga hög kliva gång utstrålar sann grace och skönhet över utkastet raser, vilket bidrar till antalet utkast raser utställda runt om i världen.

Nordamerikanska Heavy Horses

Den amerikanska grädde ursprung i Nebraska 1937, uppfödd av en serie albino föl. Belgaren formulerar hästar fler än alla andra förslag raser kombineras i USA. Native till Belgien, rasen var populär bland tidiga amerikanska bönder som krävs tunga hästkrafter inom sina områden. Clydesdale har sitt ursprung i Skottland i mitten av 18-talet, som ersätter användningen av shire. Men infusioner av shire blod läggs till Clydesdale bulk. Fogliga, tysta Shires utvecklats i England i mitten av 17-talet efter stor korsning av den stora hästen, Fresian och Flandern häst. Percheron rasen Hales från La Perche distriktet i norra Frankrike och har en historia spåra tillbaka till istiden. Arabiskt blod införs upprepade gånger i Percheron över tiden bidrar till elegansen av denna tunga häst.

Europeiska tungt Hästar

Även om utkastet till raser som finns i Amerika har sitt ursprung i Europa, Ardennerna, Comtois och Rhinelander förbli enbart i Europa. Ardenner är hemma i Frankrike och Belgien, även om de finns rikligt i hela Sverige. Den Comtois Frankrike finner ofta sig föds upp för köttproduktion. Rhinelanders Tyskland visas i olika former under olika namn, såsom tyska Coldblood, Rheinish-belgiska, Niedersachsen Heavy Utkast eller Rheinish-westfaliska.

lovande framtid

Amerikanska utkast hästavel register bekräftar raser gång blomstrande. Formulerar hästar har bevittnat enorma förändringar i världen under sin historia, men visa sig vara tidlösa varelser. Deras skönhet, elegans, styrka och uthållighet tjänar dem en värdefull plats i våra hjärtan och vår framtid.

Irakiska Food & Drink

Irakiska Food & Drink


Iraks köket går tillbaka till dagar av forntida Persien, Sumeria och Babylon. Enligt Saudi Aramco World, tabletter som finns i irakiska ruiner har recept för religiösa högtider skrivna på dem, och de är några av de första kokböcker som någonsin gjorts. Höjden på irakiska mat och dryck nådde en kulinarisk topp före invasionen av mongolerna i 1258 AD Saker asiatiska stater olika kommersiella och kulturella interaktioner och strävanden hjälpte återuppliva irakiska mat under det senaste århundradet.

influenser

Iraks köket har influenser från kulturer som Syrien, Iran, Grekland och Turkiet. Som ett resultat, irakisk livsmedlet består av ett stort antal olika doftande kött, örter, kryddor, spannmål och grönsaker.

populära ingredienser

Saker Asian rapporterar irakisk mat är rik på protein och järn, och de mest populära kött att konsumera är grillat lamm och kyckling marinerad i kryddor, citron och vitlök. Irakier använder ofta russin och andra frukter för att stoppa fjäderfä, vilket inte är sant av arabiska grannländerna. Dessutom kryddat basmatiris och bulgar är några av de mest populära sidorätter och är häftklamrar i irakiska köket. Yoghurt är en av de mest populära mjölkprodukter i irakiska mat och serveras som en dryck, tilltugg eller en sås. Andra populära ingredienser i irakiska mat inkluderar smör, lök, tamarind, tahini, vässar, datum, rosenvatten, potatis, paprika, linser, aprikoser, fetaost och saffran.

mezze

Mezze liknar spanska tapas eller aptitretare och serveras med en dryck före en måltid. Tabbouleh eller tabbouleh, är en sallad maträtt gjord av bulgar och består av hackad persilja, mynta, tomater, citronsaft, olivolja och andra kryddor. Det är sooo bra, en webbplats om Mellanöstern köket, säger tabbouleh kan smaka kryddig. En maträtt som består av inlagda grönsaker, är turshi också populärt i Irak, enligt mat i varje land.

dips

Individer har irakiska dips med pitabröd eller flatbread, och de används ofta som en sås. Hummus är en enkel dip gjort med mosade kikärter, tahini, citronsaft, olivolja och vitlök. Baba Ganouj är ett dopp gjord med bakade äggplantor och en blandning av kryddor. Tzatziki, ursprungligen från Grekland, är också en populär dopp gjord med yoghurt, gurka, vitlök, salt, dill, olivolja och persilja.

Huvudrätter

Irakiska köket består av soppor, kebab, dumplings, köttbullar, ris, smörgåsar och varptrådar som förrätter. Masgouf är en traditionell irakisk rätt gjord av grillad fisk, kryddat med salt, peppar och tamarind, enligt mat i varje län. Lök, tomater och flatbread åtfölja typiskt fisken. En populär snabbmat punkt är shawarma, som består av tunna skivor av lamm, kyckling, kalkon, nötkött eller get insvept i en tunnbröd.

Drycker

Traditionella irakiska drycker inkluderar kaffe, Akar och mynta te. Arabiskt kaffe är stark och bitter, serveras före eller efter en måltid och ofta åtföljs av grädde och socker. Arrak är en nationell alkoholhaltig dryck gjord av anis.