apelsinsorter valencia

Information om Benidorm, Spanien

Information om Benidorm, Spanien


Benidorm är avgjort Spaniens mest un-spanska destination, catering främst till brittiska turister som söker sol på Medelhavskusten. Benidorm stavar underhållning, något som du vill ha det. Det är ett populärt resmål för familjer, möhippor och svensexor och par på en gång. Om du lätt förolämpad, hålla sig borta från denna något-går semesterorten.

När Gå

Juli och augusti är högsäsong, när Benidorm är som hetast och vimlar av människor. Överväga maj, juni och september, när vädret är ganska varmt men avgifterna är lägre och linjerna är färre.

Innan du går

Amerikanska och kanadensiska medborgare kan tillbringa upp till tre månader i Spanien utan visum. Men icke-européer behöver ett giltigt pass för att ange alla europeiska länder. En internationell körtillstånd krävs för att köra i Spanien. Packa lätt för att undvika intereuropeiska flyg "extra avgifter. Rådgör med din flygbolagets hemsida för bagage restriktioner.

Kommer dit

Icke-europeiska resenärer på en budget bör flyga till antingen Paris eller London och därifrån ta en av Europas billiga flyg till Alicante (ALC). Rabatt flygbolag inkluderar Ryanair, easyJet och Spanair. En gång i Alicante, flera charterbussar tar dig direkt till Benidorm. Eftersom staden är fotgängarvänliga och bussar går regelbundet till attraktioner utanför Benidorm, hyra en bil är inte nödvändigt.

Var de ska bo

Information om Benidorm, Spanien


hotell i Benidorm är kända för all-inclusive planer snarare än lyx. Ändå finns det flott att finna. Hotel Villa Venecia är ett femstjärnigt precis vid kusten, med havsutsikt rum. Kundrecensioner beröm restaurang och inredning Venecias. Det trestjärniga Sandos Monaco Hotel & Spa är känd för sin generösa drink och måltider, utmärkt läge mellan stranden och Gamla stan, och dess spa. Det fyrstjärniga Hotel Deloix Aqua Center har en modern Medelhavet utseende och en stor pool. Hotell- och restaurang staber alla talar engelska.

Var ska vi äta

restauranger Benidorm är hit-or-miss, särskilt de som kantar stranden. Det bästa man kan göra är att gå runt tills du hittar något intressant. Den spanska buffé på Belroy Hotel besöks av spanska kunder, vilket alltid är ett gott tecken. Prova tapas på La Cava Aragonesa, en annan lokal favorit. Och prisvärd fina franska matsal är vad The Vagabond handlar om.

Vad ska man göra

Information om Benidorm, Spanien


Benidorm berömda skyskrapor linje stadens huvudattraktion: 3,1 mil långa Playa Levante beach. Bara inte förvänta sig att vara tyst. Med mer än 800 bar, är klubbar Benidorm stora drag. Täcka avgifter är sällsynta, och drycker är inte dyra (ungefär £ 3 en pint 2010). Det finns också kabaréer med tribute band eller karaoke. Den rättsliga dricka ålder i Spanien är 18 år gammal. Du hittar massor av familjevänliga utflykter, såsom Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar och Terra Natura. De pittoreska Algar Vattenfall är i närheten. Shopping frodas runt Passeig de la Carre, med sina basarer och klädbutiker spricker med billig lager. Bry dig inte om att föra stranden leveranser eftersom alla närbutiker säljer dem. Att se spansk arkitektur, ta en buss eller tåg till Alicante (ca 36 miles away) eller Valencia (ca 65 miles away).

Nakenhet och sexualitet

Prostitution är lagligt i Spanien. Om du propositioned och inte intresserade, en enkel "nej tack" kommer att göra. Även om du inte kan vara helt naken vid den stora stranden, topless kvinnor är inte en ovanlig syn. De närmaste nudist stränder är Playa de Poniente och Raco Conil. Benidorm är hem till den ökända Sticky Vicky show, där en strippa drar olika poster från hennes kropp. Det finns också lekfulla stripteases och "levande kön" visar. Dessa spelar från 11:00 och framåt. Om det inte är din kopp te, gå till en annan bar. Den visar varar bara 15 minuter och hoppa runt de flesta av de viktigaste barer. Det finns remsor barer också, men dessa är inte "prålig" som de prestanda som nämns ovan.

Spektakulära teatrar runt om i världen

Spektakulära teatrar runt om i världen

Introduktion

Teater är en disciplin som involverar aktörer, författare, scenografer, ljudtekniker och naturligtvis scenen och bygga själv. Medan scenkonsten kan ske i alla typer av byggnader, det finns teatrar i olika länder som har fått en viss mystisk och många kan betraktas som riktiga mästerverk av arkitektur. Detta bildspel presenterar några av de mest intressanta och spektakulära teatrar över hela världen.

Royal Albert Hall, Storbritannien

Royal Albert Hall i London har varit värd för alla typer av scenkonst sedan starten den 29 mars, 1871. Några av de storheter som har prytt sin scen inkluderar Verdi, Rachmaninov, Sir Elton John, Jimi Hendrix och The Beatles. Det är också känt för att hålla BBC konserter känner som "The Proms". Byggnadens vackra exteriören matchas av dess eleganta interiören.

Teatro Colon, Argentina

Byggdes 1908 och är Teatro Colón i Buenos Aires känt för kvaliteten på sin akustik. Dess konstruktion bygger på klassiska franska och italienska teatrar och det är en av stadens vackraste byggnader. Här finns en spektakulär inredning och har blivit en av katedraler opera och balett i Sydamerika. Alla älskare av konst och arkitektur som besöker den argentinska huvudstaden bör inte missa chansen att bevittna en show på denna imponerande teater.

Palais Garnier, Frankrike

Napoleon III beordrade byggandet av Palais Garnier i Paris. Det öppnade 1875 som en mötesplats ägnas främst till opera. Den braskande byggnaden anses vara världens största teaterbyggnad. Romanen "The Phantom of the Opera" av Gaston Leroux ligger i tunnlarna och backstage områden av teatern. Painter Marc Chagall skapade en väggmålning på taket av scenen i 1964, som i motsats till förväntningarna har haft fler belackare än beundrare.

Wiener Staatsoper, Österrike

Wiener Staatsoper, även känd som Staatsoper, invigdes den 25 maj, 1869 med en kapacitet av operan Don Giovanni av Mozart. Sedan dess har det varit värd för otaliga musiker och kompositörer av historisk betydelse. En del av byggnaden förstördes av en allierad flygräd under de sista månaderna av andra världskriget i 1945. Det tog 10 år för att återställa operahuset till sin forna glans.

Palacio de Bellas Artes, Mexiko

Byggandet av Palacio de Bellas Artes (Palace of Fine Arts) i Mexico City var en lång utdragen process med många avbrott som försenade sin öppning för nästan 30 år. På uppdrag av president Porfirio Diaz 1904, var dess konstruktion tillbaka av utbrottet av den mexikanska revolutionen. Det var till slut tävlade i 1934. Detta magnifika och eklektisk byggnad har neoklassisk, art deco och art nouveau funktioner. Alla dessa stilar smälter in perfekt vilket resulterar i en struktur anmärkningsvärd balans och skönhet.

Nationella centret för scenkonst, Kina

Kina har en av världens äldsta teater traditioner. Detta är dock snabbt utvecklingsland inte rädd för att omfamna modern arkitektur. Denna väldiga operahus, som lokalt kallas "Giant Egg", byggdes i Peking 2007. Det har tre viktigaste resultatområden, som totalt rymmer upp till 6500 åskådare. Dess yttre konstruerades med hjälp av titan och glas.

Palau de les Arts Reina Sofia, Spanien

Palau de les Arts Reina Sofia (drottning Sofia konstpalats) byggdes av arkitekten Santiago Calatrava i Valencia. Skönheten och unika med denna byggnad, som öppnades 2006, gör det en symbol för 21-talets arkitektur. Dess hemvist orkester är Valencia Orchestra.

Palau de la Música Catalana, Spanien

Det unika och skönheten i Palau de la Música Catalana (Palace of Catalan Music) i Barcelona är sådana att det förklarades en Unescos världsarvslista 1994. Arkitekt Lluis Domenech i Montaner fick uppdraget att utforma och bygga denna konsertsal, som avslutades 1908. Den byggdes med hjälp av pengar som donerats av lokalbefolkningen. Den har en modernistisk stil och har ett målat glastak som gör det till ett riktigt konstverk.

Teatro Amazonas, Brasilien

Teatro Amazonas (Amazon teatern) är känd för sina vackra interiörer och för det faktum att det ligger i staden Manaus i hjärtat av Amazonas regnskog. Den byggdes 1896 under gummi boom i staden. Medan renässansstil av exteriören inte imponera många arkitektoniska experter, interiören har en härlig stora hallen. Ett exempel på uppmärksamhet på detaljer är 332 ljuskronor tillverkade av Murano glas och franska möbler. Efter år av försummelse har Teatro Amazonas åter blivit en av de musikaliska huvudstäder i Sydamerika.

Winter Garden Theatre, Kanada

Denna plats i Toronto utgör ena halvan av ett av de mest unika och vackra teater centra i världen. Elgin och Winter Garden Theatres byggdes 1907. The Elgin är på gatunivå, medan Winter Garden, som har inredning i stil med en trädgård, ligger sju våningar ovanför. Lokalerna lockar turister från hela världen.

High Density Fruktträd

High Density Fruktträd


Att förlänga frukt odlingssäsongen, kan trädgårdsmästare välja att plantera ett sortiment av fruktträd med varierande mognad gånger i en fruktträdgård. Inte alla fruktträd kan blomstra i en hög densitet trädgårdsmiljö, där en trädgårdsmästare planterar träd tätt tillsammans för att maximera utrymmet. Plantera över fyra träd i ett hål, utbildning och säkrings beskärning är några sätt trädgårdsmästare växt hög densitet trädgårdar och fruktträdgårdar. Resultatet av den massiva plantering ökar normal skörd belastningen avsevärt. Hög densitet plantering begränsar ett träd storlek, vilket innebär att det inte kommer att växa så högt som regelbundna medelstora träd. Denna storleksminskning visar en fördel under skördetid då en trädgårdsmästare inte behöver använda en stege eller annan utrustning för att nå trädets topp frukter.

äppelträd

High Density Fruktträd


Äppelträd trivs i hög densitet fruktträdgårdar. När äppelträd är storlek kontrolleras på grund av avstånd, träd når en högsta höjd på 8 till 10 fot och fruktproduktion börjar två till tre år efter plantering. Träden kräver regelbunden utbildning och beskärning under sommarmånaderna för att se till att trädet inte växa till hög, blockerar en angränsande träd från att växa. Grödan ger ett mycket stort antal äpplen för en dvärgväxta äppelodling.

Citronträd

High Density Fruktträd


Enligt en Journal of Applied trädgårdsnäring rapport, citronträd prestera bra i hög densitet trädgårdar och fruktträdgårdar när utbildade i den centrala ledaren systemet. Eftersom citronträd har omfattande rotsystem, men är extremt mångsidig, träden fungerar bra under den initiala stressen växer i en tätt kompakt område.

apelsin~~POS=TRUNC

High Density Fruktträd


Valencia apelsinträd och andra apelsin sorter som mandarinträd, prestera bra i hög densitet fruktträd fruktträdgårdar. Apelsinträd, och andra citrus sorter kräver dock omfattande utbildningssystemen, som beskärning, för att kontrollera höjd och säkerställa en hög mängd av apelsiner för skörd.

Vilka färger samordna med en marmor bänkskiva?

Vilka färger samordna med en marmor bänkskiva?


Färg planering är din grundläggande design oro när man väljer en marmor för ditt kök bänkskiva. Att arbeta med ett tomt rum är det enklaste, men om skåp, golv eller båda redan är installerade, blir färgen på marmor bänkskiva mer begränsad. En grundläggande hyresgäst färgval är att välja tre färger och bygga därifrån. Att arbeta med marmor för dina bänkskivor öppnas och expanderar ditt val som stenen är inte en solid färg, men flera. En marmor bänkskiva är en utmärkt bas för att starta.

svart Marmor

Nero Marquina marmor som importerats från Kina eller svart Marquina från Spanien har en bakgrund av svart med vita ådror strömmande genom stenen. Den ådring kan vara dominerande eller mindre iögonfallande. Champion svart marmor från Vermont har grå avlagringar i ytan. Korsika Grey från Grekland är en sysslat grå marmor över små vita områden. Portoro Äkta från Italien är en livlig svart marmor med bruna eller rosa vener. Samordnande förslag är: vita skåp och golv och en mycket ljus grå vägg färg. Med skåp och golv en färg, behöver du inte en färg paus mellan de lägre skåp och golv. Apparater kan vara antingen vitt eller rostfritt stål, beroende på intensiteten i ådring. Använd en levande färger som rött, korall eller turkos till accent.

brunt Marble

En rödbrun marmor, den Breccia Pernice från Italien har en dominerande mönster. Crema Valencia från Spanien är en gyllene färgade marmor med brun ådring och Grigio Armani från Italien är en grön-brun marmor med guld ådring. Allt fungerar bra med honungsfärgade skåp och golv, en avgjutning av rosa i den vita väggen färg och röda accenter. Ju mörkare Dynasty Brown har vitt och grädde ådring och kontrasterar fint med vita eller grädde skåp och golv, en mycket lätt solbränna på väggarna, och röda eller gröna accentfärger. Alla är fint inramat av grädde apparater. Om rostfria vitvaror önskas, använd den indiska Rainforest Brown marmor med grå ränder och vita ådring.

dynamiska Reds

Kulor med röd som en bakgrundsfärg eller med röd ådring dominerar ett kök och måste användas som primär färg. Rosa Zarci från Spanien har stänk och venerna i vitt, och vinrött varvas hela rosa sten. Rojo Alicante från Italien är en rosafärgad marmor med tunga vita ådror och röda accenter. Båda gynnas av vita skåp och apparater. En kontrasterande färg golv lägger en färg twist till rummet. Håll väggarna vita, men lägga till ett stänk av rosa till färgen. Accent med svart eller karamell.

Blå eller lila kulor

Några av de mest spännande marmor färger är blått och lila, med bländande ådring och fläckar av färg blandas med stenen. Om du använder dessa färger som en köksbänk måste du räkna med färgen att vara din huvudfokus. Rosa Levanto från Italien är en djup lila marmor med vita ådring. Gå med vita skåp, golv och väggar och använda en stark röd eller citron som en accentfärg. Blå marmor från Brasilien är en nästan solid ljusblå med inslag av grått. Det blandar väl med rostfria vitvaror och vita skåp och golv. En bra accentfärg är solros gul. Blue Venato från Brasilien blandar en blå bas med ådring av lila, grönt och orange. Denna sten öppnar färgpaletten till en ljusgrön accentfärg, grädde väggar och grädde apparater och golv.

vit marmor

Den rena utseendet på en vit marmor bänkskiva lämnar köksdesign öppen för nästan alla färgkombinationer. Bianco Ibiza från Turkiet har en nästan helt vit bakgrund med några grå ådring, medan Calacatta Extra från Italien visar upp djupa grå ådring. Montclair Danby från USA är en nästan helt vit, och franska vanilj från Grekland är en ljus beige marmor med accenter av en djupare beige. Allt fungerar bra med en mörkt trä skåp, vita golv och en antydan av grått eller latte i väggen färg. rostfria vitvaror arbetar med någon av dessa kulor, liksom vita apparater. Röd, blå eller svart är bra accentfärger.

Förslag

Om det är möjligt, väljer marmor innan andra köks val görs. Bygg från marmor. Importörer av marmor skräddarsy namn. Gå till en marmor återförsäljare och se färgerna själv för färgval. Om du ser en marmor färg som du vill, köpa plattan omedelbart. Marmor är en bruten element och varje platta kommer att vara annorlunda. Det finns inga garantier i fråga om konsistens av färg eller ådring. Om du inte hittar marmor du vill, försöka titta på granit. Färgvalet är mer varierade.

Sorter klementiner och apelsiner

Sorter klementiner och apelsiner


Apelsiner och klementiner är från samma citrusfrukt familj. Klementiner är mindre än apelsiner i storlek och sötare i smaken. De klementiner är också oftast frö och är lättare att skala. Både apelsiner och klementiner har sina egna varianter som skiljer sig åt i smak och ursprung. Läs om de olika sorterna av apelsiner och klementiner, och se till att inkludera en del av dem i din inköpslista.

navel apelsiner

Naveln apelsiner finns framställs vanligtvis i november till slutet av våren. Naveln apelsiner har navels vid stäven ändar. Dessa apelsiner är frö och de skal lätt. När du handlar för Navel apelsiner, köpa de som är fast och tung. Undvik att köpa Navel apelsiner under sommaren eftersom det kan bli dyrt. Det finns en annan typ av naveln orange kallas Cara Cara apelsiner, som finns i butiker under vintermånaderna. Dessa apelsiner liknar naveln apelsiner på utsidan; de ser rosa på insidan och har en söt smak till den.

Valencia apelsiner

Valencia apelsiner även kallade sommar apelsiner finns i butik från februari till oktober. Dessa apelsiner har tunnare skinn och har frön inuti. Använd Valencia apelsiner att göra läckra färsk apelsinjuice hemma.

Moro (blodapelsiner)

Moro apelsiner är ljust rött på insidan och har få eller inga frön inuti. Dessa apelsiner är allmänt tillgängliga från januari till april. Moro apelsiner gör en stor färg och smak i sallader.

De Nules Clementiner

De Nules klementiner är mindre än apelsiner och är kärnfria. De kommer i små till medelstora former. När klementiner är redo att äta, puffar huden för att göra det lättare att skala. De Nules är mycket saftiga och söta. De Nules mogna i november, så att du kan hitta dem i butikerna under vintersäsongen.

Orovales Clementines

Orovales klementiner är i allmänhet större jämfört med andra klementiner. Orovales klementiner är också tillgängliga i beredskap under vintersäsong. Dessa syrliga-ännu söta clementiner göra perfekt mellanmål för dina barn.

Monreales Clementines

Till skillnad från de andra klementiner, Monreales klementiner har frön inuti. Den Monreales mognar tidigt i oktober och finns även under vintersäsongen. Monreales är den sötaste jämfört med andra klementiner, och huden är mycket lätt att skala.

En lista över olika apelsiner

En lista över olika apelsiner


Apelsiner kommer från många delar av världen, inklusive USA, Mexiko och Sydamerika. Tre stora producenter av apelsiner är Florida, Kalifornien och Brasilien, enligt Agro produkter. Apelsiner innehåller många hälsosamma vitaminer och apelsinjuice anses vara en stapelvara för modern amerikansk frukost. Det finns många olika sorter av apelsiner med olika storlekar, smaker och texturer. Försök alla viktigaste sorterna av apelsiner för att uppleva olika smaker och texturer av orange.

Cara och Navel apelsiner

Naveln apelsin kallas så eftersom den del av den orange som ansluter till blomma ser ut som en navel eller navel. Denna del av den orange skjuter ut som en skrynklig knapp. Den cara apelsin är en variation av naveln orange som är rosa och liknar grapefrukt. Dessa apelsiner är ganska stora, och är ungefär samma storlek som en mans knytnäve. Dessa apelsiner har typiskt en semi-söt smak och är lätt att skala och segment.

Small Orange

Små apelsiner omfattar många sorter, inbegripet tangeriner, klementiner och mandariner. Dessa apelsiner varierar i storlek, men är typiskt ungefär samma storlek som ett barns näve. Apelsinerna är lätt att skala, och kan innehålla en hel del frön, även om det finns kärnfria sorter också. Dessa apelsiner är några av de sweetest sorter och göra en välsmakande mellanmål. Den högsta tid att njuta av små apelsiner är från november till maj.

sommar apelsiner

Sommar apelsiner kallas också Valencia apelsiner. Dessa är små eller medelstora, och typiskt har tunn hud. Köttet inuti apelsiner är blekare än de små och naveln sorter. På grund av den tunna huden, kan de vara svåra att skala, och är lättast att äta när skuren i skivor. Sommar apelsiner är mycket söt, och göra läckra färskpressad apelsinjuice, med en hög halt av friska vitamin C.

blodapelsiner

Blodapelsiner kallas så på grund av sin mörka röd inredning. Blodapelsiner liknar grapefrukt, men köttet i orange är ofta ännu mörkare än de flesta grapefrukt och kan se lila eller nästan brun, i vissa fall. Den blodapelsin har en tjock hud och kan innehålla frön. Apelsiner har en något mindre citrusy smak än många andra apelsiner och är mindre än naveln eller sommar apelsiner.

näringsämnen

Alla sorter av apelsiner innehåller samma näringsämnen och hälsofördelar. Förutom den välkända innehållet i höga C-vitaminnivåer, apelsiner har också många andra näringsämnen. Enligt WH Foods, apelsiner innehåller vitamin B1, folat, kalium, vitamin A, kalcium och friska fiber. Apelsiner innehåller också höga halter av antioxidanter. Enligt en studie utförd av Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation 2003, dieter som inkluderade en daglig dos av apelsiner sänkte risken av flera hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och stroke.

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien


Kalifornien är spirande med fruktträd. I bakgårdar, på sidovägar, hängande över grannarnas staket och blommande på rörelsefastigheter, du kan hitta fruktträd trångt med saftiga citrusfrukter. I södra Kalifornien, de bästa fruktträd att växa är citrusträd, som är beroende av rikligt med solsken, regelbunden regnvatten, väldränerad jord och konsekvent vård och skörd.

Grapefrukt

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien


Grapefrukt träd växer mycket väl i södra Kalifornien, särskilt längs kusten på platser som San Diego och Coronado. Eftersom grapefrukt träd behöver mycket sol, helst bör du plantera träd i en sido trädgård eller ett område där trädet blir full till partiell sol och en hel del utrymme att växa. Grapefrukt träd växer höga och breda, så förväntar sig ett spretigt rotsystem. Plan på att plocka de fylliga gula och rosafärgad glober varje vecka under våren och början av sommaren. Se fram emot en färsk grapefrukt på morgonen och saft under hela dagen.

Orange

Valencia, Kalifornien, är uppkallad efter en orange sort, och Orange County också tar sitt namn från de ädla apelsinträd i södra Kalifornien. Valencia apelsinträd producerar kluster från april till slutet av oktober, när svalare temperaturer flyttar in. Valencia är känd som den bästa saft orange. Washington naveln, ett framgångsrikt södra Kalifornien apelsinträd, producerar vad som anses vara de bästa färsk-off-the-träd och dessert apelsiner. Washington naveln förfaller i december men april producera lätt skal frukter. Plantera en Valencia eller navel träd ger dig apelsiner nästan året runt. Eftersom apelsinträd växer 22 till 30 fot hög, överväga att plantera träd i en sida trädgård där du kan njuta av att titta på det växa.

Citron

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien


Om du besöker södra Kalifornien under våren eller försommaren, kan du se citroner utspridda på gatorna och hoppar av träd. Citron sorter som Meyer, en mycket prydnadsträd, är extremt produktiv i södra Kalifornien. Den förbättrade Meyer citron, en variant av den Meyer träd, är en orange-citron hybrid med en mildare citron smak men en stark, kryddig smak. Du kan börja växa ett citronträd i en kruka inomhus eller i ett växthus. Se till att du har en plats att flytta trädet när det växer ur potten --- träden växer omfattande rotsystem och kan bli ganska yvig.

sweetie

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien


Överväga att plantera den sweetie, en korsning mellan pummelo och grapefrukt. Det är den sötaste grapefrukt sort, utan syrliga sur smak av en typisk grapefrukt. Trädet blomstrar i södra Kalifornien klimat.

Fikon

De bästa Fruktträd att växa i södra Kalifornien


Den bruna kalkon fikonträdet sort --- även känd som Aubique Noire, Negro Largo eller San Piero --- fungerar bäst i södra Kalifornien. Fikonträdet är en vacker och mystisk odjuret av ett träd, med en bred tjock stam med komplexa sammanvävda grenar. Den bruna kalkon sort producerar medel frukter med lila-brun hud, rosa bärnsten kött och en lyxig förslappad fig smak. För att producera de mest fikon, plommon regelbundet så att alla frukter växa obehindrat genom att distrahera grenar och tunga ben.

Hur lång tid tar det för apelsiner att växa på en fullt utvecklad Tree?

Hur lång tid tar det för apelsiner att växa på en fullt utvecklad Tree?


Apelsiner mognar på trädet. Till skillnad från vissa andra frukter såsom avokado, kommer en orange inte fortsätter att mogna efter skörd. Därför apelsinodlare försöka plocka sina apelsiner när färdigutvecklat och innan frukten blir övermogna. Hem fruktodlarna döma ofta mognad av färgen och storleken på frukten. Det är ibland svårt att använda färg som en domare, som förändringar i luft- och marktemperaturer kan förändra en orange färg, utan hänsyn till den faktiska mognad av frukten.

New Tree

Trädgårdsmästare som lägger ett apelsinträd till sin trädgård plantera typiskt ett ungt träd från plantskolan, i motsats till plantering av frön. När korrekt planterade, kommer det att ta det unga trädet ungefär tre år att börja producera frukt för skörd.

Juvenil

När ett apelsinträd börjar producera frukt, går det oftast genom ett "juvenil" period, som varar cirka två till sju år. Under denna tid kan trädet vara thornier än normalt och producerar några apelsiner. Frukten kan vara stor och grov skalade.

Vår

Apelsinträd blommar normalt på våren, som producerar fler blommor än frukten som den producerar för den säsongen. Under senvåren och försommaren, apelsinträd börja släppa små underutvecklade frukt, eller "fruitlets." Orange odlare ibland hänvisar till detta som "Juni droppe."

förfall apelsiner

Den tid för en orange att växa på en fullt utvecklad träd beror på vilken typ av apelsinträd. Beroende på sort, kan en navel apelsin ta 7 till 12 månader att mogna efter frukt set. Det tar 12 till 15 månader för Valencia-apelsin att mogna efter frukt set. A Valencia träd kan bära två skördar samtidigt. Detta innebär att trädet kommer att ha två uppsättningar av orange på trädet på en gång. Detta kräver två separata skördar för trädet.

säsonger

Beroende på regionen, naveln apelsiner mogna i vinter och tidig vår. Under sin tredje säsong, kan naveln apelsinträd producera cirka 4,54 till 6,8 kg. av frukt, men producera 100 till 150lbs. när den är helt mogna i sin 10: e säsong. För Valencia apelsiner, mognar frukten i slutet av våren och kan finnas kvar på trädet för sommaren. När kvar på trädet efter att ha blivit mogen, de apelsinskal vänder sig ofta en bit grön. När plocka apelsiner, bör åtminstone 25 procent av skalet vara gul-orange färg.

Förteckning över de sorter av apelsiner

Förteckning över de sorter av apelsiner


Det finns hundratals apelsin sorter och underarter med många likheter och några små skillnader. Apelsinträd producera en riklig mängd frukt efter trädets når mognad. De flesta träd är inte helt mogen förrän de har ökat i marken i mer än tre år. Men vissa träd producerar små frukter under det första året eller två efter att planteras.

Workman naveln orange

Workman naveln orange har gul eller ljust orange hud på utsidan och ljust orange massa på insidan. Det är en vanlig sort som är liknande i smak och utseende på andra typer av naveln orange. Denna orange är kraftigt produceras i Kalifornien och Florida. Frukten är saftiga och söta, men inte alltför söt som en del av de sorter som klassificeras som "söt" apelsiner. Många odlare producerar Workman naveln apelsiner tillsammans med andra gemensamma naveln sorter sida vid sida i grannodlingar.

Ananas sötapelsin

Ananas sötapelsin är rund, men mycket mindre än många andra typer av apelsiner. Det yttre skalet är ljusorange, och den inre massan är ljusorange eller till gult som en ananas. Denna orange har flera frön som ligger nära centrum i frukten. Denna orange är mycket saftiga och mycket sötare än andra sorter också, därav namnet. Ananas söt apelsinträd är mer känslig för frost än andra sorter.

Ruby blodapelsin

Det yttre skalet av ruby ​​blodapelsiner är mörkt orange och massan inuti är rosa eller djupt orange, rosa eller rött pigment. Den orange liknar grapefrukt när skivad öppna, men smaken är fortfarande söt som alla andra orange. Ruby blodapelsin är ibland misstas för en liten grapefrukt på grund av dess utseende. Frukten är medelstor och rund.

Höst Gold naveln orange

Hösten guld naveln orange har ljust orange yttre hud och ljust orange massa inuti. Denna orange har oftast inga synliga frön inuti. Den har en lätt söt smak som liknar andra naveln orange kusiner. Alla typer av apelsinträd i allmänhet föredrar lätt sura, väldränerad jord och fullt solsken.

Valencia sent apelsin

Valencia sen apelsin är en liten mängd med djupt orange yttre hud. Massan är medel orange färg med några frön nära centrum. Denna mångfald kommer från Spanien men också odlas i andra delar av världen. Denna orange har en lätt söt smak.

Vilken typ av mat vi människor i Spanien äter?

Vilken typ av mat vi människor i Spanien äter?


Atypiska av medelhavsstil fare, Spanien matkultur vara ett hälsosamt val för välbefinnande. Landets jordbruksområden ligger inom ett mikroklimat region som erbjuder färsk frukt och grönsaker för året-runt tillgänglighet. Fisk och skaldjur är en stapelvara för invånarna i kustområdena, medan inlandet, spanjorer införliva kött till sin kost.

Frukost

I motsats till den typiska amerikanska dieten, är frukost (desayuno) inte en stor måltid och består av ett bakverk eller toast med kaffe.

Lunch

Med början vid 14:00, är ​​den största måltiden på dagen serveras som en tre-rätters lunch (comida) med förrätt, såsom en sallad, huvudrätt fisk, fågel eller kött med grönsaker och dessert.

Middag

Vilken typ av mat vi människor i Spanien äter?


Består av tapas, som anses middag eller kvällsmat (cena) vid 22:00, är ​​detta ett litet mellanmål av ett sortiment av aptitretare storlek poster såsom vitlök svamp, korv, salami, sardiner, räkor, oliver och ost.

sommar Specialties

Förvaras svalt genom att hänge med gazpacho (en kall vegetabiliskt baserad soppa), horchata (iskallt milky dryck gjord av krossade tiger nötter) och en seaside favorit, paella (saffransris bakas med skaldjur, grönsaker, fläsk och kyckling).

vinter Specialties

Vilken typ av mat vi människor i Spanien äter?


Fester på vintern beroende av ugnsbakad fisk, stekt kött och grytor fyllda med kött, potatis och grönsaker, men en särskild skaldjursgryta, zarzuela de Mariscos (liknande den franska bouillabaisse) tenderar att vara utmanare som den spanska familjens favorit.

öknar

Vilken typ av mat vi människor i Spanien äter?


Godis älskare kommer att njuta av olika desserter som innehåller flan (vaniljsås), Valor choklad, nougat (mandel och honung godis), marsipan och en mängd färska frukter, såsom granatäpplen (Granada), Valencia apelsiner, persikor och bananer.