ANTIK ELIAS HOWE SYMASKIN

Återställa Antik Singer trampan Symaskiner

Återställa Antik Singer trampan Symaskiner


År 1850, Isaac Merritt Singer sökte symaskiner tillverkas av Orson C. Phelps och såg möjligheter. Singer hittade utformningen av Phelps maskinen vara opraktiskt, och han ville göra något som skulle kunna användas av alla. Singer nya maskin var revolutionerande eftersom det drevs av en pedal i stället för en handvev. Den första elektriska sömnad Singer maskin in på marknaden 1889, men pedal maskinkonstruktion utstå. Om du hittar en dag, kan du återställa det för dess värde som en antik eller för faktisk användning.

Instruktioner

1 Undersök bältet på den antika Singer tramp symaskin. Såvida inte maskinen har väl tagit hand om, kommer bandet förmodligen knäckt och inga villkor som ska användas. Försiktigt bort det. Ta bältet med dig till en butik som specialiserat sig på service gamla maskiner för att få hjälp att hitta rätt bälte för din maskin. Alternativt kan du använda serienumret på maskinen för att hitta rätt ersättare bältet. Singer Företaget har en komponentbibliotek på nätet.

2 Applicera rikligt med olja till alla de rörliga delarna. Applicera oljan till kugghjulen, hjulen och var som helst du kan nå. Badda överflödig olja med en trasa. Kontrollera åtgärder genom att köra trampan att se om åtgärden är slät. Om inte, tillsätt mer olja.

3 Återställ fallet. Om du har Singer sömnad pedal maskin som ett samlarobjekt, då restaurering bör vara mild, såsom reparera eventuella strukturella skador, rengöring det försiktigt och tillämpa tung olja. Annars riskerar du att ta bort patina som ger antikviteter karaktär, konstaterar Michael Flanigan, en värderingsman som har dykt upp på PBS-serien "Antiques Roadshow." Om du är intresserad av att använda maskinen kan du avsluta det på det sätt du vill.

Historien om Antik Symaskiner

Historien om Antik Symaskiner


Synålar användes för att förbinda tyget samman före uppfinningen av symaskinen. Det tog många misslyckanden tills den första funktionella symaskinen skapades. Repetitions process för att hålla tråden på plats skapat ett problem. De första modellerna av symaskinen misslyckades eftersom de försökte duplicera stygn för hand.

tidiga Inventions

Charles Fredrick Wiesenthal, en tysk inföding, konstruerade den första mekaniska syanordningen 1755. Han använde en strumpst och två automatiska händer. Varje hand skulle in nålen i tyget medan den andra drog nålen igenom. Problemet med denna anordning var tråden måste hållas mycket kort eftersom de mekaniska händer var begränsade till hur långt de kunde dra tråden genom tyget. Thomas Saint patenterat en symaskin design i 1790. Den allmänna utformningen byggdes av Newton Wilson med många ändringar. Systemet fungerade inte korrekt, men den överliggande arm och spänningen systemet har ändrats och fortfarande används idag.

1830 - kedjestygn

Barthelemy THIMONNIER tilldelades ett patent i 1830 för en symaskin som inte försöka kopiera synålar. Hans symaskin använde kedjestygn metoden. Han skapade en maskin med en horisontell arm och en vertikal fram- och återgående bar. Nålen placerades på slutet av den horisontella linjen. Duken läggs på en ihålig fast arm som hade ett hål för nålen som skall införas. En krok inuti den ihåliga armen tog tråden från en spole och fast den runt tråden från nålen. Nålen tog sedan slingan till den andra sidan av tyget och säkrade sömmen. Symaskinen använde en fotpedal för att flytta symaskinen mekanismen.

1834 och 1946 - Lock Stitch

Låset stygn symaskin uppfanns av Walter Hunt 1834 men han inte patent på idén. Hunt lås stygn används två separata trådar som sammankopplade två lager av tyg tillsammans. Tyget hölls horisontellt medan sömmen avslutades. Låset stygn symaskin hade en nål som genomövertråden och en shuttle som bar lägre. Nålen sattes in i tyget och skytteln genom botten tråden genom öglan. Elias Howe använde Hunt idé vände symaskinen så att tyget som på ett vertikalt plan under 1844 och patenterade idén. Howe gick till Europa för att sälja sin idé men fick ingenstans. Han återvände till USA flera år senare och hittade flera andra företag som använder sin idé. Han stämde för patenträttigheter och fick royalties från försäljningen. Samma grundkonstruktion fortsatte att användas långt in på 20-talet.

Sångare

Isaac Merritt Singer är mycket välkänd för sömnads Singer maskin. Han var utbildad ingenjör som såg en roterande sömnad transfer maskin och bestämde sig för att göra en bättre. Han omgjorda symaskinen att ha en flygande skytteln, en monterad nål, en pressarfot, fast arm och spänning systemet. Han patenterade sin idé i 1851. Howe sytt Singer för intrång på hans symaskin idé. Singer förlorat målet och betalade Howe en klumpsumma tillsammans med £ 9 per sömnad Singer maskin han sålde till patten löpt ut. Singer gick sedan in i partnerskap med Edward Clark och de som har råd med symaskiner för alla att köpa.

Till Modern Times

Den fram- och återgående shuttle och knapphål tillverkare sattes till symaskinens funktion under slutet av 1800-talet. James Edward Allen Gibbs samarbetar med James Wilcox efter hans uppfinning av den första singeln gängade kedja sy stygn maskin. Deras partnerskap tillverkas och säljs de typer av symaskiner vi känner till idag. Deras kommersiella symaskin design fortfarande används idag.

Hur ta reda på värdet av min antika symaskinen

Hur ta reda på värdet av min antika symaskinen


Uppfanns av den amerikanska Elias Howe 1846, lås-stygn symaskin blev snabbt en stapelvara i de flesta hem hela senare hälften av 19-talet. Tillverkat av uppfinnarens egen Howe Machine Company eller andra namn som Singer, dessa maskiner ofta vackra exempel på perioden hantverk, med förgyllda gjutjärn organ och inläggningar trä baser. Medan många små sömnad relaterade poster såsom stift kuddar, fingerborgar och gängliftar är mycket eftertraktade, maskiner sy själva - kanske på grund av sin storlek och vikt - har lite grepp med samlare.

Instruktioner

1 Inspektera maskinen för att se om det är i gott skick. En maskin som fungerar smidigt är mer sannolikt att ha en viss andrahandsvärde. Om mekanismen har fastnat eller om väsentliga delar saknas, då tyvärr kommer maskinen har metallskrot endast värde.

2 Fråga dig själv om din maskin har några dekorativa inslag. Trä baser av maskiner för väl att-göra bostäder ofta inläggningar med motiv i intarsia - bild vinjetter bildade från små bitar av cut faner - och pärlemor. Med många antika symaskiner på marknaden, är en attraktiv egenskap som denna ett måste om din maskin är att ha något värde.

3 Kontrollera maskinen för ett tillverkarens namn. Singer Sewing Machine Company är kanske den mest kända, men samlare är mer sannolikt att fascinerad av en av de mindre utbredda sett märken såsom Florance och Shaw & Clark.

4 Ta den information du har samlat, gå till biblioteket och konsultera ett urval av antikviteter prisguider. Alla allmänna prisguide kommer att ha ett avsnitt om sömnad grejor, och detta i sin tur är troligen att omfatta åtminstone en symaskin. Leta efter en maskin av samma tillverkare, eller en nära er i skick och dekorativa inslag. Tryckt bredvid objektet kommer att vara en bred uppskattning av värde baserat på sorterade auktionsresultat.

5 Gå online för mer detaljerade resultat. Skriv "symaskin" plus varumärket i datorns sökmotor. Detta bör ta upp en lista över butiker, online-auktion partier och katalogerna traditionella auktionshus. Återigen, söka bland dessa för maskinen närmast din. Använd spårningsverktyg online auktionssajter för att följa vissa partier fram till sin slutsats. En sista klubbslag - vare sig från en online-auktion eller katalog över en traditionell auktion hus - är den bästa guiden till värdet av din antik symaskin.

Symaskiner för sömnad läder

Symaskiner för sömnad läder


Det finns flera olika typer av symaskiner tillgängliga för användning i industriell materialtillverkning och för hemmabruk. Medan moderna personlig symaskiner är byggda för att hantera precis vad som helst, är en symaskin som gjorts speciellt för tunga material som krävs när man arbetar med läder och andra kraftiga tyger som patent, plast, duk, sadelgjord och vinyl. Under många år industriella symaskiner var den enda typ av maskiner som kan upprätthålla slitage av läder arbetande, men med framsteg inom teknik och maskiner, finns det nu flera at-home alternativ för människor som syr som vill arbeta med läder.

Historia

Thomas Saint, en engelsk uppfinnare, var den första som utfärdade ett patent för en symaskin som sytt läder i 1790. Även om denna uppfinning gick till historien som ett misslyckat försök, var det början på en symaskin revolution. 1826, var en ganska rå maskin för att sy läder utvecklats av Henry Lye. Lut maskin kunde bara klara några grundläggande stygn innan det krävs en omfattande regummering och justering, så det var aldrig riktigt erkänd som en arbetsmaskin. Den första fungerande industriella symaskinen uppfanns 1830 av franska skräddare Barthelemy Thimonnior, som använde sin enhet inte att sy läder men för tunga material som används i de franska arméernas militära uniformer. Den första amerikanska patentet för en symaskin utfärdades till Elias Howe. Howes maskin var först med att använda två gäng källor för att skapa en lockstitch. Howe hade svåra att saluföra sin design. Det var inte förrän 1851, då Issac Singer - med hjälp av Howes lockstitch uppfinning - gjorde den första kommersiellt framgångsrika maskin. Singer mekaniska symaskin var robust nog att sy alla material, bland annat läder.

Identifiering

Symaskiner för sömnad läder är vanligtvis kraftigare och tyngre än traditionella mekaniska symaskiner, om de ser relativt lika. De är utformade för att hantera tunga gänga och robusta material, så de är ofta visat sig vara mycket långsammare än andra symaskiner. Deras högsta hastighet är 800 rpm. En typisk symaskin för att sy läder har en förening matningsmekanism för att öka förmågan att sy flera lager av tungt material. Moderna symaskiner för läder automatiskt justera spänningen, men de kan manuellt ändras också. Den flak finns på traditionella mekaniska symaskiner har oftast ersatts av en cylindrisk arm på symaskiner för sömnad läder, eftersom det gör det möjligt för mer manövrerbarhet vid arbete med kraftigt tyg. De flesta maskiner, men kommer med en flatbädds bilaga. Eftersom symaskiner gjorda för läder arbetande ofta arbetar med sadlar och selar finns särskilda bilagor ingår för dessa specialiserade arbeten.

Fungera

Symaskiner som har förmåga att sy läder kan användas för ett mycket bredare spektrum av material. Förutom att användas i mode och accessoarer som jackor, väskor, bälten och skor, symaskiner för sömnad läder är kapabla att sy tunga textilier. De kan användas på allt från sadel kjolar och pistol hölster till sadlar och selar. Symaskiner för sömnad läderarbeten på samma sätt som traditionella symaskiner, med hjälp av en rak nål och krok nål för att skapa kedjestygn. När den övre nålen går genom materialet, det gör en ögla på undersidan. Denna slinga är då säkrad med tråden från en andra källa, som skapar den traditionella kedjan stygn vi känner idag. synålar skapar en mycket annorlunda stygn än en mekanisk symaskin, eftersom det endast använder en källa till tråd.

fördelar

Numera boutique designers och unga entreprenörer använder symaskiner avsedda för sömnad läder för att börja sin karriär som unga designers i tillbehörsmarknaden. Läder väskor, skor och andra tillbehör som krävs när designers att lägga ut sina konstruktioner, men med de nya förbättringarna och tillgängligheten av dessa robusta symaskiner, fler och mer kreativa designers som är intresserade av läder och andra material, snarare än typiska kläder mode, kan att starta företag med begränsat kapital.

typer

Symaskiner avsedda för sömnad läder görs i olika stilar och mönster för att underlätta utformning och bearbetning av lädervaror. På grund av de omfattande produkter som framställts av läder material, måste symaskin vara mycket mer mångsidig än andra maskiner. Symaskiner gjord för sömnad läder, kommer i en flatbädds design - som liknar typiska traditionella symaskiner och har en plan yta med armen av maskinen, som inrymmer nålen, upphöjd ovanför sängen. Postbed symaskiner är utformade med en vertikal sömnadsytan, tillåter konstruktören att använda båda händerna när du arbetar med materialet. En cylinderbed Maskinen är tillverkad med en horisontell cylinder yta, som ger den person syr lädret för att arbeta på mindre områden som i hörnet av en liten påse eller manschetten hos en jacka. Alla ovanstående maskiner finns i enkel- och dubbel nål konfigurationer.

Hur man identifierar vintage symaskiner

Hur man identifierar vintage symaskiner


Uppfanns 1846 av American Elias Howe - som senare gick på att grunda Howe Machine Co - symaskinen blivit oumbärlig för många hem och företag sedan 1870-talet. Trots att produceras i stora mängder, dessa maskiner har en byggkvalitet som skiljer dem från senare modeller, vilket gör dem lätta att identifiera genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

1 Undersök kroppen av maskinen att notera konstruktionen. Flesta tappning exempel gjordes från gjutjärn setet i en trä basen tills andra material, såsom aluminium, vunnit terräng från 1930-talet och framåt.

2 Kontrollera maskinens fallet. Detta var oftast gjorda av böjträ - igen genom sin böjda topp - men några tidiga exempel har en massivt trä bostäder.

3 Inspektera dekoration. Nästan alla vintage symaskiner belades i svart lack, känd som japanning. På tidiga maskiner, är detta lindras med en liten förgylld dekoration, växer mer genomarbetade och färgstarka modeller från 1890-talet fram till, genom 20-talet, hävdar åter en utilitarism själva utformningen och maskinerna blir relativt vanligt igen.

4 Sök efter en tillverkare. Medan vissa tillverkare såsom Singer haft livslängd, andra kom och gick under en kortare period. Till exempel, markerade en symaskin Wheeler och Wilson skulle ha producerats senast 1907, det år företaget stängt.

Hur har de ursprungliga Isaac Singer Sewing Machines Work?

Hur har de ursprungliga Isaac Singer Sewing Machines Work?


För 150 år har namnet Singer varit synonymt med symaskinen. Isaac Singer ursprungliga symaskin förbättras modeller som skapats av hans samtida. I många av dess funktioner, liknar Singers improviserade maskin nuvarande modeller.

Bakgrund

Enligt Museum of American Heritage: s hemsida, den första fungerande symaskinen skapas i Europa genom Thomas Saint 1790. Flera amerikanska uppfinnare också hade skapat versioner av symaskinen under första halvan av 19-talet, bland annat Elias Howe och Orson Philips . Dessa tidiga modeller presenterade i allmänhet en böjd nål och drevs av en handvev. År 1850, Isaac Singer skapat en kommersiellt framgångsrik maskin som kombinerade hans originella idéer med de mest effektiva delarna av Howe och Philips maskiner.

Singer Modell

Singer maskin presenterade en fast, överhängande arm och en shuttle som flyttas upp och ner att hålla en rak nål. En bifogad tabell stödde tyget och pressarfoten hålls tyget på plats när nålen flyttas genom det. Maskinen drevs av kugghjul är anslutna till ett trampan på golvet som kan flyttas av foten.

Framgång

Inom två år efter den första maskinen skapelse i 1850, Singer var den ledande marknadsförare och tillverkare av symaskiner i USA. Av 1890, Singer höll 80 procent av den globala marknaden för symaskiner. Företaget, som firade sitt 150-årsjubileum år 2001, fortsätter att införa innovationer till den ursprungliga symaskinen.

Betydelse

Singer modell blev den första praktiskt tillämpbar symaskin. Nuvarande modeller fortfarande liknar många funktioner i sin ursprungliga utformning.

Hur justerar jag spolen spänning på Singer Sewing Machines?

Hur justerar jag spolen spänning på Singer Sewing Machines?


Singer har producerat en populär linje av symaskiner för mer än ett sekel. Isaac Singer var samtida med Elias Howe, uppfinnaren av symaskinen och gjort förbättringar till 1845 Howe uppfinningen med upp-och-ner nålen och spolen. Styra symaskinens spänning är viktigt för quiltning och kreativa sömnads strävanden, och även för att arbeta med tunga eller lätta tyger.

Instruktioner

1 Sy en söm på diagonalen på en fördubblad tygstycke som den du tänker sy. Dra tyget på diagonalen att bryta trådarna. För ideal spänning, bör antingen båda trådarna sönder, eller inga trådar skulle gå sönder. Om bara en tråd raster, justera spolen spänning och köra testet igen.

2 Ta bort frontpanelen för att öppna området nedanför nålen på symaskinen. Fronten snäpper ut att komma in i spolen. Ta bort spolkapseln och spolen genom att lyfta den ledade spärren på samma sätt som att linda en ny spole. Låt spolen i fallet så att du kan känna spänningen när du gör en justering.

3 Placera en liten skruvmejsel på huvudet av skruven på sidan av spolkapseln. Vrid mycket lätt medurs för att öka spänningen på Singer spolen. Sväng svagt moturs för att minska spolen spänning. Håll spolen i fallet dra tråden och känna spänningen, eller hur tätt det kommer ut i målet. Om tråden är svårt att dra ut, är spolen spänningen förmodligen alltför snäv. Om spolen inte kommer att stanna i fallet är spänningen förmodligen alltför lös.

4 Placera spolen ärendet i Singer symaskin och tillbaka fronten på plats. Gör ett annat prov på den dubbla tygprovkarta genom att sy på diagonalen. Titta på den övre sidan och se om sömmen löper längs toppen. Kontrollera undersidan och se om stygnen ser ut som de är på toppen av ytan, eller om de låser i centrum. Dra tyget på diagonalen och se vilka tråden går. Justera spolen spänningen igen med hjälp av en liten skruvmejsel, justera endast skruven på sidan av spolkapseln. Justera spänningen så att trådarna låsning i mitten av tyget och en bryter inte när man drar den sydda väven på diagonalen.

Hur man identifierar singer trampan maskiner

Hur man identifierar singer trampan maskiner


Uppfinnaren av den första arbetsdagen symaskinen dödades nästan av franska skräddare för sina bekymmer. År 1832 såg franska skräddare på maskinen som ett hot mot deras yrkesskicklighet och affärer. I Amerika, Elias Howe och Isaac Singer slogs ut i domstol för att lista ut vem som hade den rättmätiga patent för första helautomatiska symaskin. Elias Howe vann 1854 och Singer var tvungen att betala royalty till Howe. Singer gick på att grunda den mest framgångsrika symaskins affärer i historien och det är fortfarande på högvarv. Identifiera äldre modeller av Singer symaskiner pedal maskiner kunde vända en bit från vinden till en finansiell oväntade.

Instruktioner

1 Leta efter en modellnumret på maskinen. Före 1955 Singer symaskiner hade inga modellnummer på maskinerna. Efter 1955 siffrorna är på framsidan eller basen av modeller.

2 Hitta hur maskinen drivs. Om det finns en elektrisk powering anordning, är det inte en trampan driven maskin. En pedal driven maskin drivs av användarens fot eller fötter med hjälp av pedalen.

3 Titta på det material av vilket maskinen görs. Det bör inte vara plast eller akryl på eller inuti maskinen. Singer pedal maskiner var 100 procent metall.

4 Leta efter namnet på företaget, Singer, tryckt i guld på en svart bakgrund. Några hade andra mörka färger bakom bokstäver, men ordet Singer alltid tryckt i guldbokstäver.

5 Titta på nålen och testa den. Om det går horisontellt är det inte en Singer eftersom alla Singer pedaler hade en vertikal eller en upp och ner arbetsmekanism.

6 Gå med i internationella Symaskin Samlare Society och be dem om hjälp med att identifiera trampan maskin du äger eller vill köpa.

Viktorianska perioden uppfinningar

Viktorianska perioden uppfinningar


Drottning Victoria regerade i mer än 63 år, i en ålder av förundran och upptäckten. Victorian uppfinningar revolution medicin, transport, arbete och fritid. Från acetylsalicylsyra till bilen, många moderna bekvämligheter lekt under perioden. Under hela 20-talet, forskare fortsatt att bygga vidare på det arbete som utförts under drottning Victorias regeringstid, och förbättrad livskvalitet för de flesta av världens befolkning.

Hem och Arbetsplats

Symaskinen uppfanns av Elias Howe 1846 och gjort råd med Isaac Singer, minskade antalet timmar som kvinnor ägnas åt att sy i hemmet. Det ökade också produktionen i factories.The elektriska glödlampan, skapad av flera uppfinnare i slutet av 1870-talet och fulländade av Thomas Edison, ersatt dim och farliga gaslights. Det är fortfarande den förhärskande källan artificiellt ljus idag. William Henry Perkin, en 18-årig högskolestudent, upptäckte misstag syntetiskt färgämne i 1856. Hans uppfinning förtjust Paris couturiers som dominerade världens modescenen. Många andra uppfinningar perioden, såsom säkerhetsnålar, musfällor, icemakers, reservoarpennor och konservöppnare, alla bidragit till att minska slit och förbättra människans villkor.

Hälsa och medicin

Louis Pasteur ökade världens medellivslängden med radikala teorier om medicin och sjukdom. Han kom på idén att bakterier orsakade sjukdomen och skapade de första mjältbrands och rabiesvaccin. Han gav också sitt namn till processen med kokande mjölk för att döda bakterier, så kallade "pastörisering." 1858, under "sommaren den stora stink" medlemmar av Storbritanniens parlament lämnade byggnaden på grund av lukten från Themsen, som lämnat alla Londons dricksvatten. Sir Edward Frank tog på stadens vatten utmaning. Hans arbete ledde till strängare dricksvattennormer och en högre livskvalitet. Andra medicinska framsteg, såsom moderna aspirin tablett, togs i bruk 1898. Medan pilbark hade lättat smärta i århundraden hade ingen trodde att extrahera dess egenskaper och förädla den till tablettform. Aspirin är nu en av de mest använda smärtstillande medel.

Underhållning och kommunikation

Den viktorianska eran inleddes på nya sätt att kommunicera. Telegrafen, patenterades 1837, gjorde det möjligt att information sprids snabbt. News som en gång kommit dagar för sent nu kunde nå medborgare inom några timmar. Telefonen, patenterades 1876, förlängs att nå längre och får familjer att ansluta som aldrig förr. Med uppfinningen av fotografi i 1839, kan familjer inte har råd målade porträtt nu bevara sina minnen. När rullen filmkamera kom ut 1888, bilder höll alla samhällsklasser. Fonografen och filmen kamera, både uppfanns under det sista kvartalet av 19th century, förbättrade fritidsaktiviteter.

Transport

Paddeln ångfartyg, uppfanns 1839 och ånglok, patenterades 1846, ändrat synen på avstånd. Som resor växte överkomliga och säkrare, uppfinnare sökte snabbare transportsätt. Karl Benz, Mercedes-Benz berömmelse, uppfann den första riktiga bilen. Benz erbjöd sin maskin till salu i 1888, och 1893, hade det fångade allmänhetens intresse. Många andra uppfinnare följde efter och bilen förändrat hur de flesta människor reser.

Om värdena av antika singer symaskiner

Om värdena av antika singer symaskiner


Bestämma värdet på din antika sömnad Singer maskin kräver att du först inse att "värde" betyder mer än priset. I symaskinen världen, modeller i allmänhet anses antikviteter om de är tillverkade före 1900. Maskiner byggts sedan 1900 tros vara vintage och värderas mer av konsthantverkare och quiltare än av samlare.

Historia

Singer började tillverka symaskiner 1851. Genom 1856, introducerade de Singer familjemodellen som var så dyrt att företaget var tvunget att genomföra en betalningsplan. Så småningom arbetade Singer att göra symaskiner mer överkomliga för den genomsnittliga familjen. Idag, kan värdet på en antik sömnad Singer maskin i gott skick gjorts före 1900-talet bedömas i tusental och bygger mindre på villkor och mer på sällsynthet.

Betydelse

Att hitta specifik information om din symaskin, ring Singer på 1-800-4-SINGER. Innan du ringer, hitta serienumret på din maskin på den högra sidan av maskinbädden. Med denna information kan Singer berätta datum symaskinen tillverkades liksom modellnummer. Beväpnad med ett datum och modell, är du bättre rustad för att bestämma kontanta värdet på din maskin och huruvida det är en antik eller årgång.

typer

Värde kan omfatta känsla samt pengar. Sångaren som din mormor skickas till dig är oändligt mer värdefull som en släktklenod än det är sannolikt att vara en samlare. Dekorativa värde är också något att överväga. Trampan maskiner i gott skick är ganska önskvärt att vissa designers och feather tillverkade efter 1900 är populärt att samlare och hantverkare.

Funktioner

De tidigaste Singer maskiner monterade på stativ och ser betydligt annorlunda än dagens modeller. De senare antika symaskiner hade lås-stygn vibrerande skyttlar, som Singer patenterade 1859. Toy eller miniatyr rese maskiner gjordes från gjutjärn och är ganska collectible, i gott skick. De tidigare maskinerna hade endast en pedal, medan senare modeller hade två. Skåpet bostäder för symaskiner blev populär efter 1900.

överväganden

För att uppnå högsta möjliga värde, sångare byggda före 1900 ska vara i gott skick, men förväntas inte vara ren. Arbetsmaskiner är värda mer för samlare tillsammans med maskiner komplett med alla sina delar. För vintage maskiner byggda efter 1900, kan även den minsta repa göra en skillnad i det önskvärda i din collectible.