alc nervsmärtor

Hur man lindra diabetes nervsmärta

Hur man lindra diabetes nervsmärta


Diabetisk nervsmärta är ett symptom på nervskada. Nervskada orsakas av en kombination av faktorer, bland annat höga blodsockernivåer. Det finns inget botemedel för att vända nervskada. Behandlingen består av att kontrollera blodsockernivåer för att minska risken för framtida nervskada och smärtlindring.

Instruktioner

1 Håll dina blodsockernivåer inom ett normalt intervall för att förhindra framtida nervskada. Övervaka dina glukosnivåer och justera din kost och mediciner som behövs. Fråga din läkare om du är osäker på hur man får och hålla din blodsockernivå vid ett normalt intervall.

2 Fråga din läkare för att beställa ett blodprov för att utvärdera dina D-vitaminnivåer. Om du är vitamin D brist, kan du ta D-vitamin i en dos som rekommenderas av din läkare. En studie från 2008 publiceras i "Archives of Internal Medicine" rapporterade att D-vitamin minskade neuropatisk smärta hos vitamin D-brist diabetespatienter. Även om detta vitamin D-studien visade positiva resultat, behöver mer forskning som ska bedrivas för att avgöra giltigheten av påståendet att D-vitamin lindrar nervsmärta hos diabetiker.

3 Ta acetyl-L-karnitin (ALC) tillskott för att minska nervsmärta. Enligt en studie som redovisas i "Diabetes Care Journal" i sin fråga januari 2005 "ALC behandling är effektiv för att lindra symptomen, särskilt smärta och förbättrar nervfiberregenerering och vibrations uppfattning hos patienter med etablerad diabetesneuropati."

4 Fråga din läkare att förskriva orala och topikala smärtstillande medel för att hjälpa dig att hantera med neuropatisk smärta. Duloxetin, pregabalin, antidepressiva, antiepileptika och opioider är några av de orala läkemedel som används för att behandla nervsmärta. Topikala capsaicin grädde och lidokain fläckar framgångsrikt lindra nervsmärta hos vissa patienter.

1950 bröllopstårtor

1950 bröllopstårtor


Under 1950-talet var en tid för romantik. Efter de underskattade bröllop under 1940 krigstid, 50-talet såg återlämnande av överdådiga fester. Brudar ofta gift i mörka kostymer och firas med en lugn måltid och några vänner bara år tidigare. Nu ville vackra klänningar och stora bröllopstårtor. Många kändisar som gifte sig på 1950-talet hade utsökta kakor som inspirerade brudar i dag.

Big is beautiful

Bröllopstårtorna med flera nivåer på plattformar var på modet på 1950-talet. Kakor var staplade och täckta med stora mängder av glasyr och dekorationer. En trendig stil var en kaka gjord av nivåer på plattformar och separerade av pelare. Princess Elizabeth av England gifte sig 1951 och hade en tredelad tårta med pelar separatorer. Många brudar ville ultra-höga kakor med så många nivåer som möjligt. När filmstjärna Grace Kelly blev prinsessa av Monaco, firade hon med en enorm, sex nivåer kaka.

Ett anspråkslöst Affair

Inte alla som gifte sig på 1950-talet ville ha en sex-fot-tall bröllopstårta. Den genomsnittliga kakan var vanligtvis tre eller fyra nivåer som direkt ovanpå varandra. Cake nivåer var oftast antingen runda eller fyrkantiga, och antalet nivåer som används beror helt enkelt på antalet gäster närvara vid bröllopet. Dessa kakor var mindre, mer subtila och långt mer lämpade för en eftermiddag lunch mottagning, som många par hade på 50-talet. Även några av de mest glamorösa bröllop på dagen hade staplade kakor, som John och Jacqueline Kennedy och Paul Newman och Joanne Woodward.

50-tals Flavors

Tårta smaker, för det mesta, stannade ganska traditionella i 50-talet. Vanliga smaker för kakan själv var vanilj och gyllene. Fruitcakes användes också, särskilt i Europa. Detta var part på grund av en tradition där fruktkaka gjordes ofta av bruden själv och skulle tjäna som bröllopstårta. En annan orsak var att många ingredienser ransone under andra världskriget, och fruitcakes var de enda kakor som kan göras ganska enkelt med vad som fanns tillgängligt. Smörkräm frosting var den gemensamma glasyr används på bröllopstårtor av dagen.

Toppers och dekorationer

Inte bara var butter för att frost kakan, det användes också för att röret längs varje grupp för att ge det fint, finputsning. Detta resulterade i en ton i ton dekorationer. Material såsom keramik och silver användes för att göra dekorationer såsom babyskor, klockor eller duvor. Tårtatoppers på 1950-talet var ofta genomarbetade och lagt höjd till en kaka. En typisk topper hade den traditionella bruden och brudgummen figur, krönt av en böjd tråd båge täckt av blommor, klockor, band eller andra dekorationer.

Vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor?

Vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor?


Enligt kvinno Fitness, "en uppsvälld mage orsakas ofta av en plötslig ökning av fiber från grönsaker, frukt och bönor." Om du minskar ditt intag av dessa livsmedel bör uppsvälld känsla försvinna. Ländryggsmärta är ett vanligt klagomål och vanligtvis löser sig inom några dagar till några veckor. Men om det inte gör det bör du söka medicinsk vård. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar, amerikaner tillbringar minst 32 £ miljarder per år på grund av lägre ryggont problem. Mest akut ryggsmärta är ett resultat av trauma eller en störning, såsom artrit.

Definitioner

En uppsvälld mage, även kallad uppblåsthet, definieras som en onormal svullnad i buken. Buken är större än normalt. Smärta i nedre ryggen definieras som någon smärta eller obehag kände i nedre ryggen. Det kan beskrivas som skarp, tråkig, ömmande, akut eller kronisk.

symptom

Symtom på en uppsvälld mage inkluderar en känsla av fullkomlighet, täthet i regionen, gas, smärta, kräkningar, diarré, förstoppning eller blodig eller mörk avföring. Andra symtom är att svälja luft, rapningar, matsmältningsbesvär, oförklarlig viktminskning, trötthet och andningsproblem. Enligt Medline Plus, "du kan ha en stickande eller brännande känsla, en tråkig ömmande känsla, eller skarp smärta. Beroende på orsaken, du kan också ha svaghet i benen eller fötterna." Andra symtom är begränsad flexibilitet, begränsat utbud av rörelse eller en oförmåga att stå upp rakt. Dessutom kan smärtan sträcker sig från en muskelvärk eller kramp till en fotografering eller stickande smärta.

orsaker

Det finns många orsaker till buken uppblåsthet, inklusive överätande, överdriven gasbildning, laktosintolerans, en födoämnesallergi, luft svälja (Aerofagi), colon irritabile (som påverkar den nedre mag-tarmkanalen), bråck, premenstruellt syndrom (PMS), partiell tarmvred, förstoppning, menstruation, tarmfickor och graviditet. Andra orsaker är p-piller, för mycket alkohol, för lite protein i kosten, kolsyrade drycker och överdriven vattenintag. Orsaker till ländryggssmärta inkluderar en ansträngd eller utslitna muskler, skada, åldrande, artrit, bruten kotor (kompressionsfrakturer) eller ett diskbråck. Andra orsaker är skiv störningar (alla tillstånd som påverkar skivorna), diskbråck, artros (leds degeneration), nerv (såsom bältros) eller spinal förhållanden (t ex artrit eller skolios). Det finns flera typer av ryggsmärtor, inklusive ischias (tryck på ischiasnerven), coccydynia (smärta i svanskotan), smärta i nedre ryggen, mitt ryggont och övre ryggsmärtor.

Tentor och tester

För att fastställa orsaken till uppsvälld mage, kommer din läkare att ta en fullständig medicinsk historia och sannolikt kommer att begära flera tester. Dessa tester kan omfatta buken röntgen, tunntarm röntgen ventrikeltömning studier (som mäter magens förmåga att tömma dess innehåll), ultraljud, datortomografi och MRI. Ryggont diagnostiseras genom en rad tester, inklusive röntgen, diskografi (injektion av en speciell kontrast färgämne i en ryggradsdisk), datortomografi, MRI, skelettscintigrafi, ultraljud och en elektromyografi (som bedömer den elektriska aktiviteten i en nerv ).

Behandling

Behandling för buken uppblåsthet avgörs av orsaken. Till exempel, om du har blindtarmsinflammation, kan den resulterande behandlingen vara kirurgi. Eller om du har fått diagnosen kort tarm, kan behandling omfatta kost förändringar, intravenösa matning, vitamintillskott och mineraltillskott, samt mediciner för att lindra uppblåsthet. Om du har colon irritabile (IBS), kan behandling inkludera undvika livsmedel som förvärrar symtomen, undvika att äta för mycket eller undvika att äta gasproducerande eller fet mat som kan orsaka matsmältningsbesvär. Dessutom kan lägga fiber till din diet hjälp. Vissa läkemedel bidra till att lindra symptomen på IBS. Behandling för ryggont kan omfatta, muskelavslappnande medel, milda smärtstillande medel, vila, is sjukgymnastik, NSAID (antiinflammatoriska medel), steroidinjektioner antidepressiva medel och.

Hemiplegisk migrän och ryggsmärtor

Hemiplegisk migrän och ryggsmärtor


Hemiplegisk migrän är ärftlig, vanligtvis med början i barndomen eller tonåren och spänner hela vuxenlivet. Det finns tre typer av familjär hemiplegisk migrän, så kallade FHM1, FHM2 och FHM3. Varje formulär resultat från en obalans i joner och nervceller, som påverkar signalsubstanser i hjärnan på grund av tre möjliga genmutationer som förekommer på kromosomerna 1, 2 eller 19. Ryggsmärta är en potentiell bieffekt av hemiplegisk migrän.

Identifiering

Migrän episoder kan börja slumpmässigt, som varar allt från två till tre dagar till 6 månader, återvänder cykliskt eller plötsligt. Hemiplegiska migrän åtföljs i allmänhet av aura vid uppkomsten av huvudvärken. Symtom på aura påverka synen, vilket ljuskänslighet, dimsyn, hallucinationer, ögon droopiness och ofrivillig ögonrörelser. Hemiplegisk migrän kan leda till ansikts tryck, bultande smärta, illamående, kräkningar och spänning, med neurologiska symptom av sluddrigt tal, förvirring, humörsvängningar, yrsel och bristande samordning efterföljande.

effekter

Hemiplegisk migrän åtföljs ofta av symptom på fullständig eller partiell förlamning på ena sidan av kroppen kallas hemiplegi, imitera strokeliknande symptom. Hemipares är något annat villkor för hemiplegisk migrän som leder till svaghet på ena sidan av kroppen, vilket resulterar i överkompensation på opåverkade sidan, stelhet och spasticitet på grund av muskler åtdragning och entreprenad. Tillbaka, kan nacke och lem smärta upplevas efter en ensidig migrän som åtföljdes av neurologiska symtom på hemiplegi eller hemipares.

Funktioner

Enligt Psychology Today, kiropraktorer tror att förskjutning eller subluxation av ryggraden kan orsaka nerver att bli irriterad och svullen i ryggen och nacken, sätter press på nerverna som leder till hjärnan och orsakar migrän på grund av inflammation. Hemiplegisk migrän med aura, i synnerhet kan sätta större press på nacke och rygg på grund av dålig hållning från ansträngande eller skelning, som aura skapar nedsatt syn. Neurologer tror att migrän resultatet av inflammation på grund av blod expansionskärl, minskade serotoninnivåer och hormonell obalans.

överväganden

Menstruella hemiplegiska migrän ske före, under eller efter menstruation på grund av hormonella förändringar av östrogen och progesteron. Hemiplegisk menstruation migrän kan upplevas i kombination med andra symtom som uppblåsthet, irritabilitet, illamående och ryggsmärta. Premenstruellt (PMS) smärta i nedre ryggen kan vara tråkig eller akut och är ett resultat av vätskeansamling som leder till inflammation. Menstruation ryggont blir uttalas med symtom på hemipares, sätta ytterligare stress på baksidan nerverna på grund av förändringar i normal gång.

Förebyggande / Lösning

Hemiplegisk migrän följa typiskt symtom på aura inom en halvtimme. Individer som lider av migrän kan försöka förhindra uppkomsten genom att ta antiinflammatoriska läkemedel för att minska svullnad av nerverna. Antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa migrän och ryggsmärtor hos vissa personer och är ineffektiva i andra. Kronisk migrän nytta av samråd med en neurolog för diagnos och behandling genom hormonbehandling, betablockerare, antidepressiva medel, smärtstillande och förebyggande åtgärder som försvarar mot migrän triggers.

Akupressur & ryggsmärtor

Akupressur & ryggsmärtor


Akupressur manipulerar energi som finns i banor som kallas meridianer, via punkter på ytan av kroppen. Relaterat till akupunktur, akupressur delar samma filosofi men olika tekniker uppnå den önskade effekten av utjämningsenergi för att främja bättre hälsa och välbefinnande. Även om det är den mest väldokumenterade system för hälso- och sjukvård i historien, var det i stort sett okända i väst tills Jesuit munkar väckt information om tekniken tillbaka till Frankrike i 17th century. Intresset för akupressur ökat dramatiskt i slutet av 20-talet, och är nu en välkänd och allmänt använd teknik. Många förhållanden, inklusive ryggvärk, svarar bra på detta konservativ hållning.

fördelar

Utöver sitt främsta mål att manipulera chi, livskraften energi som flödar genom meridian har akupressur flera viktiga observerbara effekter som lindrar ryggsmärtor. Denna milda och icke-invasiv behandling ökar cirkulationen till områden där det kan saknas, främjar frisättningen av naturliga smärtstillande endorfiner, och gör att musklerna bakom de punkter som stimuleras att slappna av. En färsk studie utförd vid National Taiwan University fann akupressur ges en minskning av funktionshinder bland studiedeltagare som lider av ryggsmärtor 89 procent, enligt altMD.com.

Teknik

Akupressur utövare använder fast men tolereras tryck, och håller tryckpunkter så länge som två minuter åt gången. Beroende på om utövaren vill öka eller sprida energi i en viss plats, kan hon använda ihållande tryck, cirkelrörelser eller slagtryck. Självbehandling är möjlig med akupressur, men effektivt komma åt punkter för ländryggen kan kräva viss uppfinningsrikedom. Erhålla tjänster av en professionell utbildning i akupressur är ett alternativ.

Akupressurpunkter på Back

En punkt som kallas Bladder 52 belägen på blåsan meridianen vid nivån för den andra ländkotan till utsidan av spinal musklerna är särskilt användbar för hantering av ryggsmärtor. Aktivering av denna punkt kommer att koppla alla spinal muskler samtidigt stödja njurfunktionen, vilket i sin tur ger näring åt musklerna. Blåsa 23, som ligger i närheten av urinblåsan 52 men närmare ryggraden, är en annan punkt som är bra för ryggont, enligt altMD.

Punkter i hela kroppen

Holistic Online rekommenderar tryckpunkter B54, som ligger bakom knäna, också längs blåsan meridianen. Dessa poäng kan dra stillastående energi bort från nedre delen av ryggen. En punkt på händerna kallas Linggu kan lindra ländryggssmärta, särskilt ischias, på den motsatta sidan av kroppen; utövaren kommer att använda punkt på höger för vänster ryggsmärtor. Denna punkt ligger på baksidan av handen genom handleden, där tummen och pekfingret möts. Dessutom, på framsidan, är tummen sidan av armbågen Lung 5, och ungefär en tredjedel av vägen mot handleden är Lung 6. Dessa två punkter används för att skapa en avkoppling svar i ryggmusklerna, enligt altMD.

Varningar och Kontra

Akupressurpunkter kan ha mer än ett syfte, som ibland skapar en oönskad, obekväma eller till och med farlig biverkning. Linggu, till exempel, används också för att stimulera livmodersammandragningar, så denna punkt bör undvikas under graviditet.

Typer av vårtor på händer

Typer av vårtor på händer


Vårtor kan växa på olika delar av kroppen, inklusive händer, fötter, ansikte, panna och könsorganen. Händerna är en av de vanligast drabbade områdena. Även om alla vårtor är liknande, det finns tre olika typer som kan dyka upp på händerna. Alla är ofarliga, men några är svårare att behandla än andra på grund av deras placering på händerna.

Definition

Vårtor är små, ofarliga hud utväxter som utlöses av humant papillomvirus. Detta virus utlöser hudceller att växa snabbt på det yttre hudlagret, vilket resulterar i en synlig bula. De flesta vårtor försvinner på egen hand, även om de kan behandlas om de är irriterande eller ful. När du är infekterad med viruset, kan vårtor tillbaka när som helst även efter att du har dem bort.

vanliga vårtor

Som namnet antyder, vanliga vårtor är de mest förekommande vårtor på handen. De kan visa upp på andra delar av kroppen; de är kända som fotvårtor om de växer på fötterna. De är ofarliga utväxter som ser ut som små, oregelbundna knölar som är grov vid beröring. De är oftast hudfärgad eller vitt, och de kan ha många små svarta fläckar. Mayo Clinic säger dessa är faktiskt små koagulerade blodkärl. Liksom alla vårtor, vanliga vårtor försvinner vanligen på egen hand. Vissa människor behandla dem med over-the-counter syra eller frysa behandlingar för att påskynda processen. En läkare kan också använda frysning, syra eller operation för att ta bort dem från dina händer.

subungual Vårtor

Subungual vårtor växa under en persons naglar, och de kan också växa under tånaglar. Om de inte behandlas, kan de snedvrida nagel tillväxt genom att lyfta spiken bort från huden. Healthy Hudvård hemsida säger att detta kan leda till partiell eller fullständig lossnade spiken. Nagelbädden kan skadas permanent om detta pågår för länge. Subungual vårtor kan också missfärga naglarna. Till skillnad från andra typer av hand vårtor, de kan vara mycket smärtsamt på grund av tryck mot nageln. De brukar måste behandlas av läkare eftersom over-the-counter rättsmedel inte lätt kan tillämpas inom ramen för en spik.

periungual Vårtor

Healthy Hudvård hemsida säger att periungual vårtor växer på fingrarna, och de kan också visas på tårna. De visar upp runt eller bredvid nageln eller tånagel. Liksom de flesta vårtor, de visas som små, grov gupp och har en oregelbunden gräns. Periungual vårtor orsakar finger hudfjällning och få grov. Periungual vårtor kan behandlas med vanliga metoder som salicylsyra eller kryoterapi. En läkare kan använda laserbehandling på envisa fall.

Varning

Vårtor på händerna kan spridas till andra människor, men min Optum hälsasäjerar detta är inte vanligt. Du är mer benägna att sprida vårtor till andra delar av din egen kropp. Förhindra detta genom att lämna vårtor ensam. Plocka inte, klipp, klipp eller raka dem eller så kan sprida viruset och sluta med en sämre utbrott. Inte bita naglarna om du har några vårtor nära eller på dem. Tvätta händerna ofta och torka dem noggrant eftersom vårtor trivs i fuktiga miljöer.

Hur & när man behandlar molluscum Contagiosa & Vårtor

Hur & när man behandlar molluscum Contagiosa & Vårtor


Mollusker och vårtor båda orsakas av virus; mollusker orsakas av poxvirus, och vårtor orsakas av humant papillomvirus. Mollusker är mer smittsam än vårtor, därav namnet. Båda utväxter är godartade och brukar försvinna med tiden, men behandling finns.

hos barn

Barn är mer mottagliga för mollusker, sannolikt eftersom de ännu inte har utvecklat immunitet mot viruset. Det är lätt sprids genom kontakt med det smittade området. De visas som vårtor, men med en fördjupning i mitten, och de kan bli röd eller inflammerad. De är vanliga i delar av kroppen som gnugga tillsammans, såsom under armen eller i ljumsken.

OTC Behandling

Även om de försvinner under loppet av flera månader eller år, kan mollusker och vårtor behandlas med over-the-counter metoder. Dessa innefattar salicylsyra geler eller plåster. De orsakar lite obehag, men det kan ta flera program för att se resultat. Kontrollera alltid med en läkare för att säkerställa tillväxten är inte något mer allvarligt.

professionell behandling

För vuxna och äldre barn, är den mest effektiva borttagningsmetod kryoterapi (frysning) med flytande kväve i en hudläkare kontor. Denna metod resulterar sällan i ärrbildning. Annan behandling kan innefatta skrapning, injektioner eller laser terapi.

Vilka är de behandlingar för allmänna vårtor?

Vilka är de behandlingar för allmänna vårtor?


Vårtor är godartade utväxter som förekommer på huden och orsakas av stammar av humant papillomvirus, eller HPV, enligt Health gemenskaperna webbplats. Dessa utväxter kan orsaka fysiskt obehag samt kosmetiska problem. Människor i alla åldrar kan uppleva tillväxten av vårtor, även om de är vanligast hos barn och ungdomar. Medan vissa vårtor försvinna utan ingripande, det finns flera medicinska behandlingar för ihållande vårtor.

imiquimod

Imiquimod, även marknadsförs som Aldara, är en receptbelagd aktuell kräm som kan bidra till att stärka kroppens immunförsvar, vilket gör att kroppen att bekämpa HPV, enligt Health gemenskaperna webbplats. Om du behandlar vårtor på könsorgan, undvika sexuell kontakt medan imiquimod är på din kropp, eftersom detta läkemedel kan orsaka hudirritation. Det kan också försvaga latex kondomer och membran, utgör risken för brott. Bara lämna imiquimod på fem till sex timmar innan du tvättar bort det, råder centren for Disease Control and Prevention webbplats.

cantharidin

Cantharidin är ett utdrag ur oljebaggar som blandas med andra kemikalier och används för att behandla vanliga vårtor. Det är oftast administreras av en läkare, som målar blandningen på huden och täcker den med ett bandage, enligt Mayoclinic.com. Även om du kommer förmodligen inte upplever smärta under applicering, denna behandling kan blister huden och orsaka svullnad, som kan vara obekväma. Blåsor lyfter vårtor från huden så att de lätt kan tas bort av din läkare.

kirurgiska behandlingar

Kirurgiska behandlingar kan vara lämpliga för stora vårtor eller de som inte svarar på utvärtes behandlingar, enligt MayoClinic.com. Kirurgi är också ett gångbart alternativ om du är gravid. Det finns flera typer av kirurgiska behandlingar som är tillgängliga. Excision innebär att skära bort vårtor, och kräver narkos. Electrodessication använder en elektrisk ström för att bränna bort vårtor-anestesi används även för detta förfarande. Kryoterapi innebär att frysa vårtor med flytande kväve, som bildar blåsor runt dem. Lagren av blåsor lossna att avslöja frisk hud under. Laserkirurgi, vilket bryter upp cellerna i vårtor med en laserstråle, anses vara en effektiv behandling för stora vårtor.

Vilka är orsakerna till ihållande illamående och ryggsmärtor?

Vilka är orsakerna till ihållande illamående och ryggsmärtor?


Ihållande illamående och ryggsmärta kan vara symtom på medicinska tillstånd, inklusive kramper, gastroenterit, urinvägsinfektion och njure infektioner, graviditet och magsår. Endast sjukvårdspersonal kan effektivt diagnostisera och behandla medicinska tillstånd.

cramping

Ibland är det mest enkla svaret är det rätta. Buken eller intestinal kramper som kännetecknas av ryggen eller magsmärtor och ibland kallas en "tarm kink." Det kan eller inte kan åtföljas av illamående, uppblåsthet eller matsmältningsbesvär. Det är oftast åtgärdas med vila.

Gastroenterit

Även kallad maginfluensa, gastroenterit är en akut inflammation i slemhinnan i magen eller tunntarmen. Det oftast orsakas av ett virus. Detta tillstånd kännetecknas av buksmärtor, smärta i nedre ryggen, kramper, illamående, kräkningar, diarré, feber och frossa. Det brukar avta inom en till tre dagar i de flesta.

pyelonefrit

Pyelonefrit är en infektion i urinvägarna och / eller njurar. Det är främst kännetecknas av smärta i nedre ryggen och illamående. Andra symptom kan vara smärtsam urinering och eller en konstant behov av att urinera, kramper och buken ömhet.

Graviditet

För kvinnor, kan smärta i nedre ryggen och illamående vara ett tecken på graviditet. Dessa symtom kan orsakas av expansionen av livmodern, hormonella förändringar eller implantation blödning (när ett befruktat ägg fäster vid livmoderväggen).

Magsår

Magsår är en inflammation i slemhinnan i magen. Magbesvär är den mest framträdande symptom på en magsår, men andra symtom kan vara närvarande, inklusive uppblåsthet, rapningar, illamående och viktminskning.

Slutsats

Illamående och ryggsmärtor som varar mer än ett par dagar är ett problem som bör bedömas av en läkare. Även mindre medicinska tillstånd såsom kramper eller gastroenterit kan vara orsaken, kan mer allvarliga tillstånd också vara den skyldige.

Hur man gör Letters för att dekorera tårtor

Hur man gör Letters för att dekorera tårtor


När dekorera tårtor för speciella tillfällen, kan bokstäver du skapa ett personligt meddelande till mottagarna. Om du vill ha något med lite mer bit och dimension än standard kursiv frostat bokstäver, skapa fasta, ätbara bokstäver. Denna typ av bokstäver rymmer en starkare visuell punsch, oavsett om du lägger dem platt eller stå upp dem eller i vinkel. Du kan också använda dem för att ge kakan lite mer variation i smak.

Instruktioner

1 Blanda marshmallowkräm och en droppe eller två av karamellfärg tills du uppnår en jämn färg. Tillsätt florsocker. Blanda först med sked, sedan knåda med händerna tills blandningen har konsistensen av en formbar deg; detta är en enkel fondant. Bilda blandningen i en grov boll.

2 Täck arbetsytan med en lätt damning av florsocker för att förhindra att fondant fastnar medan du arbetar med det. Om du använder en trä kavel, damm detta med socker också.

3 Rulla ut fondant med en brödkavel till ett ark ¼ tum tjock, och klipp ut breven med kakmått. Om du inte har kakmått, placera en plast stencil över fondant, eller utarbeta formerna på bokstäverna för hand med hjälp av en tandpetare, och klipp ut bokstäverna inuti hjälp av spetsen på en vass kniv.

4 Skala bort arket av överskott fondant, vilket innebär att endast de utklipp bokstavsformerna. Lyft försiktigt upp bokstäver med en metallspatel.

5 Placera bokstäverna på vaxat papper. Låt dem torka tills de är fast nog att plocka upp utan att få diskett, och placera dem på en frostad tårta.

1 Montera lera strängsprutpistol med ett runt hål infästning, Dessa finns i olika storlekar, så välj en som passar med storleken på bokstäver som du vill.

2 Ta bort kolven från extrudern.

3 Form 2 msk tuggummi klistra in en tunn oval form i dina händer. Placera denna inuti extrudern.

4 Tryck in kolven genom extrudern för att bilda en lång, tunn sladd tuggummi pasta.

5 Använd gummi klistra sladden att precisera kursiva bokstäver på moset, eller skär den i små bitar för tryck bokstäver.