albumin hund läkemedel

Allergier mot Steroider

Allergier mot Steroider


Hundar med allergiska problem är en utmaning till sina ägare. Se din hund lider med obehagliga symptom är ett tungt vägande skäl att söka en lösning. En behandling för vissa akuta hund allergi problem är den begränsade användningen av receptbelagda steroider. Efter att ha talat med din veterinär, kan du vara oroliga eventuella biverkningar av steroider.

Känslighet

Steroider kan lindra klåda, smärta och inflammation i din hunds allergiska symptom. Det faktum att steroider är så kraftfulla och effektiva är också en anledning till försiktighet. Kortvarig användning rekommenderas av de flesta veterinärer. Långvarig användning har större risk för biverkningar. Eftersom känslighet och reaktioner på steroider är möjligt för någon hund, är det en bra idé att identifiera de kända biverkningar.

beteende

Allergier mot Steroider


Beteendeförändringar hos hundar är en annan av de möjliga bieffekt av steroidanvändning. Aggressiva handlingar, sorg och ovanliga överflödet har potential att utvecklas. Ovanliga beteenden är en anledning att kontakta din veterinär när din hund tar steroider.

flämtande

En viss grad av flämtande förväntas med steroidanvändning, och hundar kommer att dricka mer vatten än vanligt. Som vattenintag ökar, så kommer urinering. Men som med alla rimliga biverknings varningar, extrem flämtande och besatthet med dricksvatten kan tyda på att din hund är att ha en reaktion på medicinering.

Aptit

Steroider kan öka aptiten. På kort sikt, att tillfredsställa hunger din hund är förmodligen inte kommer att vara ett problem. Däremot kan långvarig användning leda till viktökning och är en ohälsosam bieffekt.

andra symptom

Andra biverkningar och eventuella allergiska reaktioner på steroidanvändning i hundar är diarré, förstoppning och tarmproblem. Vilken som helst av dessa eller andra symtom som är överdriven, ovanlig eller extrem ger anledning till oro. Medan din hund använder steroider, är samråd med en veterinär tillrådligt När någon tvivelaktiga hälsofråga ytor.

Varning

Frekvent steroidanvändning för allergiska symptom hos hundar kan uppmuntra vissa sjukdomar utvecklas. Drogen är utformat för att reagera med de huden, immun- och endokrina system. Om din hund är allergisk eller känslig för de föreskrivna steroider, är försiktighet iakttas. Kronisk nässelfeber, diabetes och andra sjukdomar ibland förknippas med steroider

överväganden

Alla hund läkemedel har riskpotential. Någon drog, inklusive steroider, kan orsaka oönskade biverkningar. Din hund kan vara en som inte tål steroider. Alternativa allergi rättsmedel finns tillgängliga för hundar. Deras användning och framgång bör diskuteras med din veterinär professionell.

Läkemedel för en hund med blodig avföring

Läkemedel för en hund med blodig avföring


Det finns olika anledningar till varför du skulle se blod i hundens avföring. Medicinskt, finns det två typer av blodig avföring. Hematochezi kännetecknas av klarröda blod blandat med avföringen, vilket indikerar att blodet kommer från de nedre tarmarna; vanligtvis källan är tjocktarmen och ändtarmen. Med melena, avföringen är svart och stanna kvar, vilket tyder på att blödningen är närvarande i magsäcken eller övre delen av tunntarmen, och därför blodet delvis smälta.

dewormers

Närvaron av blod i hundens avföring kan bero på inre parasiter, såsom piskmask, hakmask och spolmask. Avmaskning läkemedel, såsom febendazole eller pyrantelpamoat kommer att döda parasiter, vilket i sin tur kan leda till att förhindra blodig avföring.

metronidazol

Hundar som är infekterade med Giardia, som är encelliga organismer som infekterar tunntarmen, erfarenhet explosiva vattnig och blodig diarré. Metronidazol, allmänt känd som Flagyl, är medicineringen ordineras ofta för att behandla detta tillstånd. Det fungerar genom att förändra DNA av bakterie och protozoer celler, hindrar dem från att reproducera.

antibiotika

Om din hund har inflammatorisk tarmsjukdom, såsom kolit, eller någon form av en bakteriell infektion, kommer antibiotika bekämpa infektionen, minska förekomsten av blod i avföringen tills det så småningom avtar.

gastrointestinala Skyddsmedlen

Hundar med sår kan ta gastrointestinala skyddsmedel, såsom Carafate och Cytote att främja läkning. Dessa mediciner följa den skadade sår vävnad och samtidigt skydda mot syra och enzymer från ytterligare skada vävnaden.

Syrahämmande läkemedel

Läkemedel som Zantac eller Pepcid ges till en hund med blodig avföring om orsaken är relaterad till sår. Dessa typer av läkemedel kan minska produktionen av syra därför längs den skadade vävnaden tid att läka.

Vilka läkemedel används för att ställa en hund att sova för kirurgi?

Vilka läkemedel används för att ställa en hund att sova för kirurgi?


Om ditt husdjur är planerad till ett förfarande --- från en enkel tandrengöring eller spay / sterilisera till kirurgiskt avlägsnande av en tumör eller reparation av en trasig lem - mest troligt att han kommer att bedövas. Den goda nyheten är att moderna anestesi läkemedel är mycket säkrare och mycket enklare att använda än de som en gång användes i veterinärmottagningar. Trots detta, anestesi bär oftast en större risk än själva försöket. Enligt Dr Mike Richards, skriva på VetInfo fann en färsk undersökning i Kanada risken för anestesi död hos hundar att vara ungefär en på 900.

Testning

I många fall din veterinär kommer att göra en del arbete innan söva din hund. Det första steget kan innefatta tester för att säkerställa ditt husdjur är frisk nog för anestesi och förfarandet. Läkaren kommer förmodligen vill göra blod arbetet med att kontrollera din hunds njurar, lever och andra organ. Blodprovet kommer också att berätta veterinären om ditt husdjur blodkroppar och kolesterol och ange eventuella hjärtproblem.

Lugnande

I många metoder, kan veterinären ge din hund en pre-narkosmedel lugnande medel, såsom Valium, för att hjälpa henne slappna av innan operationen. En hund som är upphetsad eller nervös kan kräva mer av bedövningsmedlet medicin, sätta det större risk för komplikationer med narkos.

lokal~~POS=TRUNC

Beroende på vilken typ av förfarande ditt husdjur är att ha, kan läkaren använda endast en lokalbedövning. Lidokain, Marcaine och karbokain är vanliga mediciner som används som lokalbedövningsmedel. Dessa mediciner blockerar nerver i ett visst område av djurets kropp så att den inte känner smärta. Dessa anestetika är i allmänhet säkrare än andra typer. Dock kommer veterinären sannolikt behöva administrera en separat lugnande att hålla husdjur medvetslös under förfarandet.

narkos

Dessa anestetika används för de flesta operationer och levereras via en gas, vanligen med sällskapsdjur maskeras under förfarandet. De producerar en djup sömn-liknande tillstånd och eliminera eventuella känslan av smärta. Vanliga mediciner som används som narkosmedel innefattar sevofluran, isofluran och halotan.

xylazin

Xylazin är ett lugnande medel som ger smärtlindring genom dess inverkan på det centrala nervsystemet. Det är en muskel relaxer som hämmar överföring av impulser mellan nervceller och hjärnan. En fördel med detta läkemedel är att läkemedlet Yohimbine nästan omedelbart vänder dess effekter.

medetomidinhydroklorid

Medetomidinhydroklorid är en injicerbar lugnande med smärtstillande egenskaper. Detta läkemedel används oftast som en anestesi för diagnostiska och terapeutiska ingrepp och används ibland för mindre kirurgiska ingrepp och tandvård.

Medicinering för lågt albumin hos hundar

Medicinering för lågt albumin hos hundar


Låg albumin eller hypoalbumenia, är ett resultat av en av flera bakomliggande tillstånd. Levern styr direkt albuminnivåer, så eventuella skador på levern kan orsaka hypoalbumenia. Andra relaterade system kan också påverka detta protein. Behandlingen beror nödvändigtvis på orsaksfaktorer.

Vad är albumin?

Enligt pets.ca, är albumin ett litet protein frisätts av levern. Detta protein håller vatten i blodcellerna, och är viktig för blod balans och integriteten hos blodkärlsväggarna. Endast levern producerar albumin.

Orsaker till Drop

Levern slutar producera albumin när den är skadad genom cancer, hepatit, lever shuntar eller gallblåsan bort. Skada på tarmarna eller urinvägarna kan orsaka förlust av albumin samt. Hundar som har njursjukdom, som skadar urinvägarna, ofta har låga albuminnivåer.

effekter

Låga albuminnivåer resulterar i begränsad, trög blod rörelse. Hjärtat ökar sin talan som den försöker att tvinga blodet genom kärlen. Enligt pets.ca, är resultatet blodkärls brott och läckage, vilket leder till en ansamling av blod i olika delar av kroppsvolymen.

Behandling

Eftersom lågt blodsocker albumin är en effekt snarare än en orsak, och resultat från flera möjliga störningar, kan det endast behandlas genom att upptäcka och behandla de bakomliggande faktorerna. Enligt webbplatsen VetConnect, behandlingar för albuminnivån i sig består ibland av intravenös infusion med kolloid-lösningar och näringstillskott.

mediciner

Enligt VetConnect, veterinärer använder ibland intravenösa injektioner av plasma för att balansera en hunds albuminnivåer, tillsammans med vad andra behandlingar pågår för de underliggande förhållanden. De vanligaste läkemedel för att behandla hypoalbumenia är kolloid lösningar Dextran och Hetastarch, som ges genom injektion. Furosemid används som ett diuretikum för behandling av en ansamling av vätska i lungorna, och aspirin ges ibland också.

Mediciner för en döende hund i Pain

Mediciner för en döende hund i Pain


I slutet av ditt husdjur liv är en sorglig tid för alla inblandade. När du accepterar att din hund sjukdom inte kan botas, hitta ett sätt att göra honom så bekvämt som möjligt under sina sista dagar. Flera klasser av smärtstillande medel finns för att behandla olika typer och svårighetsgrad av smärta. Målet är att använda den svagaste drogen möjligt att ge lindring, eftersom den starkare drogen, desto obehagliga de potentiella biverkningar.

Icke-steroida antiinflammatoriska medel

Mediciner för en döende hund i Pain


Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) verkar genom att blockera produktionen av kemikalier som ansvarar för inflammation, svullnad och smärta. Karprofen, etodolak och meloxikam är bara tre av de mest förskrivna läkemedel för mild till måttlig smärta, vanligtvis från artrit. Dessa läkemedel är lätt upp i blodomloppet när det tas oralt, och de flesta hundar tål dem väl. Kombinera NSAID med varandra eller med steroidläkemedel ökar risken för leversjukdom, och hundar som har dålig leverfunktion kan uppleva plötslig leversvikt på dessa droger.

kortikosteroider

Mediciner för en döende hund i Pain


Kortikosteroid droger egentligen inte lindra smärtan i sig, men de utmärka sig på att minska inflammation som orsakar smärta. Mestadels ges som en injektion, dessa läkemedel kräver endast periodisk administrering i stället för en daglig tablett. Långvarig användning orsakar broskskador, men dessa läkemedel ger effektiv och varaktig lindring hos hundar med artrit så avancerad att de har väldigt lite brosk kvar att vara oroliga. Om din hund är döende, långsiktiga biverkningar är i allmänhet inte ett bekymmer.

Narkotika

Mediciner för en döende hund i Pain


Narkotika är drogen sista utväg för sällskapsdjur som upplever svår smärta. Veterinärer använder ibland fentanylplåster på djur som just har gått igenom en traumatisk kirurgi, men de är också ordineras som en del av palliativ vård. Morfin och Demerol erbjuda lösningar för sällskapsdjur som upplever enorma lidande medan deras ägare komma till rätta med idén om dödshjälp. Alla narkotika utgör en risk för beroende samt ett antal obehagliga biverkningar, så deras användning inte tas på allvar.

alternativa terapier

Mediciner för en döende hund i Pain


Om din hund är ännu inte redo att försvinna, det finns behandlingar som kan göra honom mer bekväm med tiden. Akupunktur har visat sig minska smärta och stress, och de flesta hundar njuta av upplevelsen. Omega-3 fettsyror och bioflavinoids tros minska inflammation som orsakar smärta när det ges som ett dagligt tillskott, och varma kompresser är till hjälp för lokal smärta som ömma leder.

Reaktion på lopp Läkemedel hos hundar

Reaktion på lopp Läkemedel hos hundar


Loppor kan göra din hund olycklig, och även orsaka obehagliga allergiska reaktioner. Merparten av tiden, när du ta reda på om problemet, är din första reaktion att köpa något att ta itu med det. Men det kanske inte är den bästa idén. Vissa loppor behandling läkemedel kan orsaka allvarliga reaktioner om de används på fel sätt. Läs mer om de möjliga reaktioner för att hålla ditt husdjur friska.

Betydelse

Minst 1.600 daltar dödar förbundna med plats på typ loppor behandlingar där rapporteras till US Environmental Protection Agency mellan 2003 och 2008, enligt den amerikanska Humane Society. Totalt cirka 25.000 husdjur hade reaktioner på pyretroid-typ plats på behandlingar. Konventionella over-the-counter loppor behandlingar orsakade endast cirka 10.500 incidenter. Fel loppa behandling kan utgöra en betydande risk för din hund.

överväganden

Enligt EPA, små hundar är mer benägna att påverkas av loppor produkter än större hundar, och de kräver mer vård i fastställandet av rätt dos. Vikten av din lilla hund är en viktig faktor i hur mycket av en given loppa behandling du bör använda. Over-dosering din hund kommer inte att ge mer loppa skydd, men det kan orsaka allvarliga biverkningar.

typer

Vissa typer av loppor behandlingar är mer benägna att orsaka en reaktion än andra. Plats på behandlingar som innehåller pyretroider stod för ungefär hälften av de stora reaktioner husdjur bekämpningsmedel rapporteras till EPA, enligt Humane Society. Organofosfat insekticider och karbamater kan också orsaka problem. Båda dessa ämnen vid förtäring, kan orsaka neurologiska skador i husdjur och barn.

symptom

Om din hund är att ha en reaktion på lopp medicinering, kan hans elever vidgas. Han kan också visas icke-reponsive, skaka eller darra, och visar kraftig salivavsöndring. Hudirritation och kräkning kan också förekomma. Om du ser något av dessa symtom, få ditt husdjur till en veterinär omedelbart. Neurologiska skador orsakade av vissa av dessa produkter är varaktig och försvagande.

missuppfattningar

En missuppfattning av många människor är att produkter för loppor over-the-counter är helt säker. Men många produkter för närvarande på marknaden inte har varit föremål för granskning av EPA, som endast började titta på säkerheten av PET-produkter i mitten av 1990-talet. Eftersläpningen av produkter som för närvarande på marknaden innebär att en given loppor behandling kanske inte har testats. Gör din forskning för att se till att du väljer rätt produkt för din hund.

Förebyggande / Lösning

För att minska risken för en allvarlig reaktion, väljer receptbelagda produkter tillgängliga från din veterinär, snarare än over-the-counter lopp mediciner. Receptbelagda läkemedel såsom Frontline och Advantage kan fortfarande orsaka reaktioner, men har genomgått betydligt fler tester. Reaktioner är sällsynta, och din veterinär kan ge dig råd om hur man kan eliminera loppor utan att skada din hunds hälsa.

Hur man behandlar hund myosit

Hur man behandlar hund myosit


Canine myosit är en autoimmun sjukdom som orsakar smärtsam svullnad i drabbade musklerna. Hundar som får behandling för hund myosit tidigt i sjukdomen har oftast en snabb och fullständig återhämtning, enligt Michigan veterinär specialister. De mediciner som traditionellt används för att behandla myosit är mycket kraftfulla och kan göra din hund mottaglig för andra sjukdomar, även om det tar för en kort tid. Genom att ta ett helhetsgrepp, kan du hjälpa din hund slutföra de nödvändiga konventionell behandling, bekämpa biverkningar och förblir i övrigt friska.

Instruktioner

1 Din veterinär kan rekommendera du behandlar din hund med orala steroider för fyra till sex månader med en gradvis avsmalnande dos. Dessa kommer att undertrycka din hunds immunförsvar och är vanligtvis kortikosteroider såsom prednison. Högdossteroider kommer att hålla din hunds immunförsvar från att angripa sig tillfälligt och låta din hunds kropp att läka.

2 Andra immunsuppressiva läkemedel såsom azatioprin kan användas i kombination med steroidbehandling. Målet med denna kraftfulla kombination av läkemedel är att få din hund tillbaka till det normala på kort sikt, enligt Davies veterinär specialister.

3 Bolster din hunds immunförsvar med en näringsriktig kost så att det inte blir öppen för urin, andnings- eller andra infektioner samtidigt som genomgår steroid och immunsuppressiva terapier. Överväga att mata din hund ett hem förberedd diet av naturliga, hela livsmedel. Donna Krueger, DVM och bidrar till dogchannel.com, erkänner att en wholefood kost kan vara till nytta för hundar, under förutsättning att det är näringsrik och balanserad.

4 Rådgör med din veterinär om att lägga till tillägg till din hunds diet för att ytterligare öka dess immunförsvar och hjälpa till att motverka de negativa effekterna av steroidbehandling. Som exempel kan nämnas överföringsfaktor, en produkt som innehåller antikroppar och enzymer för att stärka immunsystemet, Ferrofood, en bra källa till järn för att hjälpa din hunds kropp skapa nya röda blodkroppar, och Canine lever Support, att hjälpa till med leverfunktionen.

5 Uppmuntra din hund att tugga på mjuka leksaker som en form av sjukgymnastik om dess tuggmusklerna påverkas rekommenderar Wendy C. Brooks, DVM och Utbildningschef för veterinarypartner.com.

6 Justera noga med att hundens förmåga. Till exempel, om din hund käken blir drabbats hårt av myosit, mata den mjuk mat och använda en matningsslang, om det behövs.

7 Håll hunden låg dos steroider för att behandla kronisk myosit, som rekommenderas av din veterinär.

Hund hjärnskakning & kramper

Hund hjärnskakning & kramper


Head trauma är ganska vanligt hos hundar på grund av sin aktiva och ibland oförutsägbara karaktär. Tappas, faller och trubbigt våld trauma mot huvudet är alla sätt att hundar kan uppleva en hjärnskakning, men den vanligaste orsaken är att drabbas av en bil. Slåss med andra djur kan också orsaka en hjärnskakning. Eftersom hjärnskakningar kan orsaka allvarliga problem, såsom kramper, är det viktigt att de behandlas på lämpligt sätt omedelbart.

Vad är en hjärnskakning?

En hjärnskakning är en allvarlig skada på hjärnan, såsom blåmärken, blödningar eller skador på nervfibrer, som inträffar under våldsamma huvudskada. En hund med en hjärnskakning har vanligen medvetslös under en tidsperiod. Svårighetsgraden av hjärnskakning avgör hur länge hunden är medvetslös - en hund med en mild hjärnskakning kan svart ut för bara en liten stund, medan en med en allvarlig hjärnskakning kan vara ute i flera dagar. Svullnad av känsliga hjärnvävnader samt inre blödningar kan leda till döden för miljontals hjärnceller som kallas neuroner.

hjärnskakning Symptom

Du kanske inte alltid vet direkt att din hund har haft en hjärnskakning om du har bevittnat händelsen själv. Vissa telltale symptom på skallskada hos hundar är vidgade pupiller (även i starkt ljus), oregelbundna ögonrörelser, skillnaden i pupillstorlek, näsa eller öra blöder, desorientering eller yrsel och kramper. Mindre allvarliga symtom är illamående, kräkningar, ofta huvud luta i en riktning, okoordinerade rörelser och stela eller slappa ben.

concussive Kramper

Ett beslag kan uppträda vid tidpunkten för skadan, eller senare - och helst däremellan. Anfall kan potentiellt förekomma veckor eller månader efter skadan på grund av den efter skada ärrvävnad i hjärnan. Beroende på omfattningen av hjärnskada, kan din hund uppleva grand mal eller partiella anfall. Under en grand mal anfall, kan din hund rycka, paddla med fötterna, dregla och chomp upprepade gånger - men tydligast kommer han att kollapsa och uppleva en stel förlängning av benen. Under en partiella anfall, kommer ryckningar eller stelhet begränsas till bara en del av hans kropp. Före ett anfall, din hund kommer att uppleva en period som kallas aura, där han kan dregla eller dregla mycket och vara ovanligt rastlös eller orolig.

Seizure Behandling

Om din hund upplever ett anfall, är det viktigaste du kan göra behålla lugnet. Din hund kommer att vara mycket orolig och rädd, och din emotionella tillstånd kan ha en inverkan på honom. När beslaget börjar inte begränsa din hund, men se till att han inte är nära något som kan skada honom. Inte gå nära hans mun, eftersom han kan knäppa eller bita utan att inse vad han gör. Hundar kan inte svälja sina tungor, så försök inte att hålla tungan på något sätt. De flesta beslagen varar bara en minut eller så, men ringa veterinären så fort som möjligt, eftersom beslaget kan tyda på allvarligare hjärnskada än en mild hjärnskakning.

veterinärvård

Om du misstänker att en hjärnskakning eller bevittna din hund har kramper, är det viktigt att komma till veterinär så snart som möjligt. Din hund kan få läkemedel för att minska hjärnsvullnad liksom droger som Valium att kontrollera kramper. Neurologiska utvärderingar kommer att göras ofta, och kommer sannolikt att upprepas månader senare för att se till att det inte finns några kvardröjande skadeverkningar. Andra behandlingar din veterinär kan överväga att inkludera syrgasbehandling, IV vätskor och smärtstillande.

Symptom och behandling för runda maskar i en hund

Symptom och behandling för runda maskar i en hund


Spolmask är runda arbetsföra parasitära maskar som angriper en hunds tarmar och matsmältningssystemet. Enligt Pawprints & Spinner, dessa maskar genomsnitt cirka tre till fem inches i längd. Spolmask konsumerar delvis smälta maten i tarmarna, och kan beröva en hund av de näringsämnen som behövs för att vara friska. Dessa maskar kan överföras från mor till valp, eller får ingå avtal med en hund som har svalt spolmask ägg. Lära sig symptomen på spolmask angrepp kan hjälpa djurägare att svara på problemet på ett effektivt sätt.

digestive symtom

Hundar med spolmask kan lida av en minskad aptit och diarré på grund av maskar konsumtion av näringsämnen. Worm angrepp kan orsaka hundar att känna illamående eller kräkas. Vissa hundar kan också bli förstoppad. I allvarliga fall kan spolmask leda till överdriven viktminskning och undernäring, och kan även växa så många att de hindrar tarmarna. Valpar och svagare vuxna kan visa en pot-bellied utseende, men har minskad muskelmassa och fett på andra ställen på kroppen. Det är lätt att förväxla detta pot-buk för ett tecken på att hunden är fett, men det faktiskt indikerar ett behov av omedelbar behandling.

pälskvalitet

Undernäring från rundmask kan orsaka förändringar i utseendet på en hundens hud och päls. Brist på näringsämnen orsakar matt eller gallring hår hos djur som lider av allvarliga fall av spolmask. Dessa problem försvinner efter behandling, när djuret tar emot rätt kost igen.

luftvägssymtom

Vissa hundar lider av andningsproblem i samband med spolmask. Dessa maskar vandrar ibland från tarmen och in i lungorna och luftrören, vilket orsakar en hosta och andningssvårigheter. Enligt Läkare Foster och Smith, när detta sker i unga valpar, kan det leda till lunginflammation.

utsöndras Worms

Hundar med en rundmask angrepp utsöndrar ofta maskar och deras ägg. Vuxna maskar kan visas i kräkas eller avföring, och liknar spaghetti. Hundar kan också passera maskar i deras avföring då de behandlades för problemet. Detta inträffar eftersom medicineringen orsakar de vuxna att förlora sitt grepp på tarmväggen. De flesta dewormers inte kan döda ägg eller migrera larver, så flera behandlingar kan krävas, även om maskar är inte längre syns i avföringen.

Behandling

Spolmask behandling hos hundar vanligtvis innebär en dewormer baserad på fenbendazol, men over-the-counter produkter baserade på dietylkarbamazin och piperazinsalter finns också. Ivermektin-baserade hjärtmask mediciner kan också döda spolmask. Enligt Pawprints & spinner, fenbendazol verk av tillfälligt förlamat maskar, vilket får dem att passera ut i tarmarna. Eftersom dessa läkemedel är inte effektiva mot ägg eller larver inte i tarmarna, kan flera behandlingar på två- till tre-veckors intervall krävas. Avmaskning medicinering ges vanligen genom munnen, och kan behöva vara dold i livsmedel.

Epitheliotropic kutan lymfom i en hund

Epitheliotropic kutan lymfom i en hund


Epitheliotropic kutan lymfom, även kallade mycosis fungoides, är en sällsynt hudcancer ses i endast 3-8 procent av alla hund lymfom fall. Det är en allvarlig typ av cancer med en dålig prognos.

kliniska tecken

Tidigt skede nuvarande symptom som liknar inflammatorisk hudsjukdom, vilket innebär att det kan förekomma som flera villkor, inklusive erytem, ​​fjällning, klåda, depigmentering, alopeci, plack, sår och skorpbildning. Avancerade stadier har oftast fler hudförändringar på oral, nasal och ögonområdena. Hursomhelst, kan drabbade hudområden vara i ett område eller i hela kroppen.

Jämförelse

Jämfört med andra typer av lymfom, denna typ påverkar huden först men kan metastasera till lymfkörtlar och andra organ. Jämfört med andra typer av hudcancer, är denna typ särskilt sällsynt, kräver en hel del ansträngning för att behandla och har en dålig prognos. Det finns många typer av elakartade hudtumörer, och de varierar i fråga om behandling och prognos.

Diagnos

Diagnos måste göras av en veterinär, ofta av en veterinär hudläkare. Tveka aldrig att fråga din vanliga veterinär om en remiss till en hudläkare eller annan specialist för diagnos och behandlingsalternativ. Diagnos måste göras av cytologi (där prover av områdena är mikroskopiskt utvärderas).

Behandling

Behandlingen varierar beroende på scenen och drabbade områdena av lymfom. Alternativen är kirurgi, kemoterapi och / eller strålning.

palliativ vård

Om lymfom är alltför avancerad eller har spridit sig till andra delar av kroppen, behandling kan inte ett alternativ eller kan vara begränsad. Ofta palliativ vård, som fokuserar på att lindra symptomen av sjukdomen, rekommenderas, inklusive medicinska schampon, antibiotika och andra läkemedel.

Prognos

Prognosen är dålig; även om denna sjukdom fångas och behandlas tidigt, är återkommande vanligt. På den positiva sidan, inte epitheliotropic kutan lymfom har en bättre prognos än nonepitheliotropic kutan lymfom.