äggstockscancer marsvin symptom

Tecken på livmoderhalscancer äggstockscancer

Tecken på livmoderhalscancer äggstockscancer


Kvinnor måste se upp för en störtflod av gynekologiska cancerformer. Två av de vanligaste är livmoderhalscancer och äggstockscancer. Tyvärr är många kvinnor diagnosen dessa cancerformer efter det att sjukdomen har nått ett allvarligt stadium, enligt Cleveland Clinic Centrum för Fortbildningscentralen. Detta beror på att båda cancer vanligtvis inte producerar rungande symptom och biverkningar tills cancer har metastaserat. Vissa offer upplever några symptom, men det är därför det är så viktigt att identifiera de specifika tecken och symptom på dessa cancerformer. Medan vissa kvinnor från början inte skulle vara medveten om eventuella symtom på ser tillbaka, de ibland kan identifiera mindre obehag eller andra tecken som fanns i de tidigare stadierna av livmoderhalscancer eller äggstockscancer.

onormal blödning

Onormal blödning är en av de primära symptomen på en gynekologisk cancer, såsom livmoderhalscancer eller äggstocks. Det är vanligast hos postmenopausala kvinnor, men kan förekomma i pre-menopausala kvinnor mellan perioder, eller i form av överdrivet tunga perioder. Blödning efter samlag kan vara ett tecken på att cancer är närvarande, liksom. Observera dock att många andra tillstånd såsom graviditet, starta eller stoppa en ny form av preventivmedel, eller en förändring i diet, motion, viktökning / förlust eller stress, kan orsaka onormal blödning.

Svullnad av buken

Uppblåsthet eller svullnad, särskilt i bukhålan, är en annan framträdande symtom på äggstockscancer. En kvinna kan märka att hennes kläder är passande hårdare utan förklarade viktökning, eller att hennes buk regionen har blivit obekväm. Svullnad och uppblåsthet kan orsakas av ett antal saker, inklusive graviditet, en förändring i salt eller kaloriintag, och förändringar i menstruationscykeln. En omkopplare i höjder eller temperaturer kan ibland orsaka svullnad, liksom. Därför svullnad bör undersökas av en läkare för att utesluta en allvarlig sak.

Smärta vid samlag

Även mer sällsynt än de två ovan nämnda symptom, livmoderhalscancer och äggstockscancer drabbade kan uppleva smärta vid samlag. Douching och genomgår ett cellprov kan också orsaka äggstockscancer och livmoderhalscancer smärta, och ibland blödning, enligt American Cancer Society (ACS). Eftersom smärta vid samlag kan signalera mindre allvarliga tillstånd som en cysta på äggstockarna eller urinvägsinfektion, inte panik, men ser din läkare för att utesluta cancer. ACS gör råda någon kvinna med kvardröjande eller onormala smärtor, såsom de som förekommer under samlag, för att se sin läkare direkt.

Onormal flytningar

Även om många kvinnor upplever onormala utsläpp ibland, kommer vissa äggstocks- och livmodercancer drabbade upplever det oftare. Urladdningen kan variera från tjock till rinnande eller klart för blodig. Det kan åtföljas av en onormal lukt. Flytningar som är onormalt oftast ses efter samlag, och i pre-menopausala kvinnor. Någon upplever upprepad eller långvarig episoder bör se en läkare.

Aptitlöshet

Enligt den amerikanska National Library of Medicine och National Institutes of Health, kan cervical och äggstockscancer drabbade upplever också en brist på aptit. I äggstocks cancerpatienter, är detta föregås vanligen av en konstant känsla av att vara full, även om patienten endast har haft en liten måltid. Det bör också noteras att många cancerdrabbade, inte bara de med gynekologiska cancerformer, ofta förlorar sin aptit. Detta kan naturligtvis leda till viktminskning och undernäring - två villkor är skadliga för cancerpatienter som behöver näring och styrka för att bekämpa deras cancer.

Tecken och symtom på sista etappen äggstockscancer

Tecken och symtom på sista etappen äggstockscancer


Äggstockarna reproduktiva körtlar som bara hos kvinnor, vilket gör äggstockscancer unika för kvinnor. Äggstockarna producerar ägg för reproduktion och är också den viktigaste källan till de kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron. En kvinna har normalt två äggstockar, en placerad på vardera sidan av livmodern i bäckenet.

Vilka är de stadier av äggstockscancer?

Processen märkning eller iscensätta utvecklingen av äggstockscancer är mycket viktigt eftersom varje steg kommer att kräva olika medicinsk behandling. Noggrannheten på hur väl ett stadium identifieras kan bestämma huruvida eller inte en patient kommer att botas. Staging spelar också en viktig roll i att identifiera kliniska prövningar (forskningsstudier) som kan vara lämpliga för en viss patient. Det finns fyra stadier av äggstockscancer: • Steg I - Cancer finns i äggstocken eller äggstockar. • Steg II - Cancer är i en eller båda äggstockarna och har inneburit andra organ inom bäckenet. • Steg III - Cancern har spridit sig till en eller båda äggstockarna, och en eller båda av följande: bortom bäckenet till slemhinnan i magen och / eller i lymfkörtlarna. • Steg IV - Cancer har spridit sig till insidan av levern, lungorna eller andra organ utanför bukhålan.

Tecken och symptom på Stage IV äggstockscancer

Tidiga tecken på äggstockscancer kan vara vaga, såsom uppblåsthet, mättnadskänsla, matsmältningsbesvär, gas smärtor och ryggvärk. Äggstockscancer kan vara svårt att diagnostisera eftersom symtom ofta inte förrän senare i sjukdomsprocessen. Symptom på stadium IV äggstockscancer inbegriper bäckensmärta, anemi, uppblåsthet, smärtsamma samlag, urineringsfrekvens, förstoppning och onormal hårväxt (som med tumörer som utsöndrar hormoner).

Behandla steg IV äggstockscancer

Medicin är för närvarande inte att bota steg IV äggstockscancer, men det kan behandlas. planer behandling fokuserar på att hjälpa patienter att må bättre och förlänga livet. Tillgängliga alternativ i steg IV omfatta avlägsnandet av tumören (s), följt av kemoterapi. Beroende på läkarens rekommendation, kan dessa två behandlingsmetoder vändas. I detta fall kemoterapi ges först för att krympa tumörer, varefter tumörerna avlägsnas kirurgiskt.

Återkommande äggstockscancer tarmsymtom

Återkommande äggstockscancer tarmsymtom


Äggstockscancer är den dödligaste formen av gynekologisk cancer finns, delvis på grund av dess symptom mask ofta de av andra sjukdomar och störningar. Cirka 1 i 57 kvinnor i USA kommer att få nyheten att de har äggstockscancer varje år, enligt wrongdiagnosis.com. Det brukade kallas "den tysta mördaren", men när sjukdomen upptäcks i tid, har det en 95% bota.

Tecken och symptom av äggstockscancer

De vanligaste symptomen av äggstockscancer är magbesvär, illamående, och förändringar i tarmvanor. Andra symtom är bäcken eller buksmärtor, tryck, svullnad, obehag eller gastrointestinala frågor som är vaga men ihållande, inklusive de tre vanligaste symtomen och gas. Du kan också uppleva en frekvent eller brådskande behov av att urinera; oförklarlig viktökning eller viktminskning, särskilt i buken; smärta vid samlag; och oförklarlig vaginal blödning. Någon som lider av äggstockscancer kan känna fullt hela tiden, eller har svårt att äta. Dessutom kan du ha pågående trötthet och smärta i benen.

feldiagnos Statistik

Cancer.org rapporterar att 30 procent av kvinnorna fick behandling för en annan än äggstockscancer skick innan de korrekt diagnos. Endast en femtedel fick beskedet att de hade cancer i deras första läkarbesök. På samma sätt, en tredjedel av kvinnor som diagnostiseras med cancer hade att besöka tre eller flera vårdgivare innan de får en korrekt diagnos, och att de inte känner att deras oro togs på tillräckligt stort allvar.

Urskilja skillnaden mellan äggstockscancer och Minor magbesvär

Av de 30 procent av kvinnorna som fick behandling för en annan än äggstockscancer tillstånd, fick många veta att deras symptom var resultatet mindre åkommor såsom colon irritabile (IBS), stress, gastrit, depression, förstoppning eller ingenting alls . Eftersom dessa villkor anses vara ringa, beslutade vårdgivare att ytterligare prospektering inte var nödvändigt.

Riskfaktorer

Kvinnor som löper större risk att utveckla äggstockscancer kan ha en familjehistoria av sjukdomen, särskilt om den person som hade det var en första gradens släkting (mor, syster, dotter), eller en andra gradens släkting (mostrar eller mormödrar ). Kvinnor över 50 år löper större risk än yngre kvinnor. En kvinnas menstruations och graviditet historia påverkar också hennes chanser att utveckla äggstockscancer. Kvinnor som fick sin menstruation före 12 års ålder, och / eller erfarna klimakteriet efter 50 års ålder löper större risk, som är kvinnor, som hade sitt första barn efter att de fyllt 30. kvinnor som aldrig har varit gravid är mer benägna att utveckla cancer, som är mödrar som valde att inte amma sina barn. Forskning har visat att kvinnor som tar eller har tagit p-piller är 40 procent till 50 procent mindre risk att få diagnosen äggstockscancer.

När ska träffa en läkare

Om du har smärta, tryck, svullnad eller uppblåsthet i bäckenområdet som varar i mer än några veckor, eller oregelbundna blödningar, är det lämpligt att du ser en läkare. Om du har en familjehistoria av cancer, särskilt äggstockscancer, är det viktigt att ta dina symtom på största allvar. Alla kvinnor över 18 år bör ha årliga bäcken tentor och regelbundna rektal tentor.

Tecken och symtom på äggstockscancer efter en hysterektomi

Tecken och symtom på äggstockscancer efter en hysterektomi


Äggstockscancer är den onormala tillväxten av cellerna i och omkring äggstockarna. Cancer kan börja i epitelceller som täcker äggstockarna, på könscellerna som producerar de ägg eller bindväven som håller äggstockarna tillsammans och producerar östrogen och progesteron. Ibland, när en kvinna har en hysterektomi, kommer läkarna lämna äggstockarna bakom att hindra henne från att komma in tidig menopaus. Om en kvinna har haft en hysterektomi, men hennes äggstockar är intakt, kan hon fortfarande utveckla äggstockscancer.

Vanligaste symtomen

Symptomen av äggstockscancer kan härma andra sjukdomar och sjukdomen ofta går obemärkt tills andra behandlingar misslyckas. Enligt American Cancer Society, de vanligaste symtomen är buktryck med fyllighet, svullnad och uppblåsthet. Det finns också urinträngningar, eller täta urinträngningar, och bäcken obehag eller smärta. Dessa symtom är närvarande, oavsett om kvinnan har en livmoder.

Ytterligare tecken och symptom

En kvinna kan uppleva ihållande matsmältningsbesvär, gas eller illamående som inte svarar på andra behandlingar. Hon kan ha oförklarliga förändringar i tarmvanor, såsom förstoppning eller diarré. Eller hon kan uppleva en förlust av aptit eller tendens att känna full snabbt när hon äter. En kvinna kan ha smärta vid samlag eller smärta i nedre ryggen. Om sjukdomen fortskrider utan behandling, kan hon lider av en ihållande brist på energi. Eftersom dessa symtom kan också förekomma hos kvinnor som inte har livmoderhalscancer, är det viktigt att få ordentlig diagnostiska tester.

diagnostiska Signs

Datortomografi, MRI och buken ultraljud kan alla upptäcka tillväxten av tumörer på och runt äggstockarna. Dessa tester kan också upptäcka om tumörerna har spridit sig till andra strukturer. En koloskopi kan avgöra om tumörer finns i tjocktarmen eller ändtarmen. En läkare kan också använda laparoskopi --- införandet av kirurgiska kameror --- att visa organen i bukhålan och ta vävnadsprover för biopsi. Läkaren kan också använda standardtester såsom blodstatus och lever paneler, för att testa organfunktion. Han kan också beställa en CA-125 testet. Om nivåerna är förhöjda, kan det tyda på förekomsten av livmoderhalscancer.

Om lungcancer symptom: hosta

Om lungcancer symptom: hosta


Det är typiskt att inte uppleva tecken eller symptom på lungcancer tills sjukdomen fortskrider. Hosta är en av de symtom som tenderar att förekomma, men det kan vara svårt att diagnostisera. Det finns olika typer av hosta som du bör vara medveten om.

nya hostningar

Personer som lider av lungcancer ofta utvecklar en ny hosta när sjukdomen är avancerad. Denna hosta kommer inte avta.

kronisk hosta

Om lungcancer symptom: hosta


Människor som har att göra med en kronisk hosta, även känd som en rökare hosta, kan märka förändringar i ljudet eller frekvensen av hosta.

Blod

Ett symptom på lungcancer är uppkomsten av blod som du hostar. Det kan vara bara en liten mängd, men är fortfarande anledning att informera din läkare.

tidiga tecken

Hosta upp blod eller hemoptys kan ibland vara en tecken på lungcancer tidig varning. Detta kan vara en av de sällsynta möjligheter att fånga sjukdomen innan den fortskrider, så kontakta din läkare om du märker blod.

Varning

Det är svårt att skilja mellan en hosta orsakas av lungcancer och en hosta som orsakas av andra lungtillstånd eller rökning. Ändringar i mönstret för en kronisk hosta kan vara ett av de sätt en läkare kan diagnostisera lungcancer.

Torr öronkanal symptom

Torr öronkanal symptom


En torr hörselgången kan vara mycket irriterande. Detta tillstånd drabbar människor i alla åldrar och livsstilar, men simmare och människor i varma, fuktiga förhållanden är speciellt benägna att det. Lyckligtvis är detta vanligt tillstånd som kan behandlas, och åtgärder kan vidtas för att förhindra det. Om du har några symtom på torr hörselgången träffa en läkare för professionell medicinsk rådgivning.

Identifiering

En torr hörselgången är ofta igenkännbar på grund av en konstant kliande känsla i örat. På toppen av klåda, kan torra öron också producera flingor av död hud runt öppningen till hörselgången. Om den torra kanalen är relaterat till vatten instängd i det, kan du också ha smärta eller dämpat hörsel.

orsaker

Normala öron har ett lager av naturlig olja, skapa öronvax. Ibland kommer en persons öra inte någon öronvax, vilket kommer att leda till torr, kliande hud i örat. Överdriven rengöring av öronen kan slita öra sin naturliga vax och orsaka torra öron. Hudsjukdomar, såsom eksem, dermatit och psoriasis kan också orsaka klåda i öronen. En torr hörselgången kan även bero på psykosomatiska manifestationen av nerver, som inträffar när människor repa sina öron av ångest.

missuppfattningar

Kliande öron är också ett symptom på villkor som saknar samband med en torr hörselgången, t.ex. en liten ansamling av skräp eller ett dött hår i örat. Ibland kan en plast hörapparat utlösa en allergisk reaktion i öronen, skapar symptom som liknar en torr hörselgången. Hörapparater sätta ibland press på hörselgången, vilket resulterar i en kliande, irriterad känsla. De kan också hindra vatten från att läcka ut från örat, orsakar en klåda eller irritation.

Förebyggande / Lösning

Håll örat torr och fri från fukt. I stället för rengöring med tops, boka ett möte varje halvår med en läkare för att få ett öra rengöring. Om den torra örat är relaterad till en hörapparat, prova en annan typ. Om hörselgången inte producerar tillräckligt med vax, försök att sätta två droppar olivolja i örat varannan dag.

överväganden

En torr hörselgången kan vara en indikation på en mer allvarlig öroninfektion, särskilt om huden är sprucken och irriterad. Detta kallas ibland "simmare öra", som orsakas av fukt som är instängd i hörselgången, fann ofta, naturligtvis, i simmare. Huden på ytterörat som linjer hörselgången fram till trumhinnan blir infekterad och måste behandlas av en läkare. Behandlingar kan inkludera eardrops eller dränering genom ett rör och perforering i örat.

Bad ventiltätningar symptom

Bad ventiltätningar symptom


Ventiler reglera mängden av bränsle och luftblandningen tillåts i cylindrarna för förbränning. Medan ventilerna har guider eller ärmarna för att hålla förbränningsgaser från att passera genom dem, tätningarna på toppen av ventilerna hålla olja i ventilkåpan sugs ner i motorn. Tätningar, typiskt gjorda av höghållfast gummi, passar över toppen av ventilskaftet inuti en liten krage. När ventiltätningar börjar bära eller misslyckas de producerar några uppenbara och unika symptom.

kall motor

En av de mest märkbara tecken på slitna eller skadade ventilspindeltätningar kommer att vara precis efter en kallstart. Om fordonet har suttit under en längre tid eller ens över en natt, kommer toppen av huvudet i ventilkåpan beläggas med resterande olja som pumpades upp tidigare under pågående drift. Gummiventiltätning har också kylas under använda högtalarna, vilket får den att dra ihop sig och lämna ett litet gap. När motorn först startas, blir resterande oljan sugs ned genom dålig tätning och in i förbränningskammaren. Ett stort moln av blå-vit rök kommer att ses som lämnar avgasröret strax efter uppstart.

Idle och stop and go körning

Bad ventiltätningar visar sig under långvarig tomgång vid stoppskyltar eller trafikljus i trånga stadsförhållanden. När fordonet sitter på tomgång under längre perioder, höga nivåer av vakuum vid insugningsröret resultat eftersom gasspjället förblir stängd. Den högvakuum lockar olja i huvudet att samlas runt ventilskaften. Vid acceleration, blir oljan sugs förbi eroderande tätningen och ner genom ventilstyrningen, där det brinner i avgaserna. Stora moln av blå-vit rök utgång avgasröret efter varje acceleration från ett stopp. Den brännande röken försvinner under marsch eller motorvägsfart.

Off-Throttle Braking

Bevis på ventiltätningar som äventyras kommer att dyka upp under off-gaspådrag bromsning, speciellt när fallande en brant nedgradering där gaspedalen förblir statisk. Med skapandet av högt intag grenrörsvakuum, tillsammans med den nedåtgående lutningen på motor samlar olja mot framsidan av ventilkåpan över huvudet. Vid trycka gaspedalen efter en lång kust, kommer bränd olja ur avgasröret i kopiösa mängder. Motorn kommer att fortsätta att bränna olja längre i det här fallet, men det kommer fortfarande att vara ett tillfälligt tillstånd tills slutligen rökning stannar under normal kryssning.

oljeförbrukning

Bad ventiltätningar kommer att orsaka överdriven oljeförbrukning. I en annars normal motor med bra komprimering, ringar och ventilstyrningar, kommer dåliga tätningar orsaka en förlust av olja som kan detekteras på oljestickan. Genom att hålla en korrekt bild av oljenivån på mätstickan, varvid en märkbar oljeminskning på grund av oljan bränns tillsammans med bränslet kommer att upptäckas. Dåliga tätningar kommer att bekräftas om inga oljeläckage finns på motorn för att redogöra för förlusten.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP rök

Om ventiltätningar har försämrats nog, kommer den blå-vit avgasrök håller längre efter uppstart och acceleration. Ändå röken så småningom kommer att försvinna efter lång motordrift eller under perioder av varmt väder. Bad ventiltätningar nästan alltid visar en intermittent problem med oljeeldning, medan slitna kolvringar och ventilstyrningar röker under alla tider på drift och aldrig försvinner.

Tecken och symptom på en hyperextended knä

Tecken och symptom på en hyperextended knä


Hyperextended knäskador inträffar ofta. Knäet kan lätt sträckas eller vriden på ett sätt som tårar ligament och orsakar intensiv smärta, obehag eller långvariga effekter. Det finns omedelbara tecken på att du kanske har hyperextended knät, och symptom efter skadan som fortsätter dagar.

Vad som är översträckning?

En hyperextended knäskada uppstår när knäet sträcker sig förbi en normal rörelseomfång i det raka läget. I huvudsak böjer knäet tillbaka på sig själv. Sträckning kan variera från en mild skada, som är öm, men läker inom två till fyra veckor, till en allvarlig skada som kräver kirurgi och omfattande knä smärta läkemedel.

omedelbara Symptom

Du kommer att uppleva flera symtom direkt om du sträcka knät och inser behovet av knäsmärta hjälp. Du kan höra eller känna en pop, och det kan kännas som om ditt knä har kastats ut ur linje. Du kommer att uppleva smärta i ryggen och sidorna av knät, och svullnad inom de första timmarna efter skadan. Mest påtagligt kommer du inte att kunna fortsätta spela, löpning, etc, på knät. Knäet kan bli instabil, men instabilitet inte alltid lätt märkt på grund av svullnad. Du skulle kunna gå på det, men det kommer att vara smärtsam.

När ska man söka vård för en hyperextended Knee

Om du har skadats nog att knäet är svullnad, känns instabilt eller om det finns nedsatt rörelse eller smärta bör du söka knäsmärta behandling och utvärderas av din vårdgivare så snart som möjligt. Försök inte diagnostisera eller behandla knäskador på egen hand. Knät är en komplex led och kan ha många olika skador. Korrekt behandling av dessa skador är absolut nödvändigt för fullständig återhämtning.

Tidsplan: Återhämtning från hyperextended knäskada

En mild översträckning av knäleden kan kräva endast två till fyra veckor att läka. Vila och sjukgymnastik kommer att vara de primära former av behandling, och knä smärta läkemedel kan förskrivas. Ett knä som har upplevt ett ligament tår under skada kan kräva operation och kommer sannolikt att kräva sjukgymnastik och sex till nio månaders konvalescens innan han återvände till atletisk aktivitet.

Behandling

Omedelbar behandling av en hyperextended knä bör innefatta att använda kryckor, upplyftande det när man sitter eller ligger ner och isbildning din skada. Paracetamol kan också minska smärta. Knäsmärta behandling kommer att bero på hur allvarlig skadan. Vila och sjukgymnastik kan krävas för en mild översträckning, medan kirurgi kan vara ett alternativ för en översträckning som har resulterat i ett ligament tår.

Sköldkörtel cysta symptom

Sköldkörtel cysta symptom


Sköldkörteln är en liten butterfly-formade körtel vid basen av halsen. Även små, är det jobb enorma: att reglera och tillverka hormoner som styr tillväxt och ämnesomsättning. Ibland kan en onormal tillväxt visas på sköldkörteln. En läkare kan upptäcka det genom att känna det med händerna eller en person kan se den när man tittar i spegeln. Chansen finns, denna tillväxt är en cysta. Enligt Mayo Clinic, ungefär hälften av alla människor har en sköldkörtel cysta (även kallad en "sköldkörtel knöl"), även om många människor vet aldrig det är där.

Vad är en sköldkörtel cysta?

En sköldkörtel cysta är en vätskefylld säck som har vuxit på sköldkörteln. Den cysta kan vara mycket liten (mindre än 1 mm i diameter) eller så stor att det kan vara synlig för blotta ögat, uppträder som en knöl på halsen. Vissa cystor helt fylld med vätska ( "cystisk") och andra består av både vätskor och fasta ämnen ( "komplex"). Om cysta är stora och komplexa, kan en läkare vilja biopsi dess komponenter för att se till att det inte är cancer.

Symtom på en liten cysta

Personer med mindre cystor (3mm eller mindre) på sin sköldkörtel normalt inte har några symptom. De flesta av dessa människor kommer inte inser att de har en cysta tills en läkare upptäcker det under en tenta.

Symtom på en stor cystor

Personer med större cystor inte nödvändigtvis har några symptom heller, även om de kan känna eller se en klump vid basen av deras hals. Men ibland de med stora cystor kan känna det trycker mot deras luftstrupen, har smärtor i nacken, har problem med att svälja, eller mindre ofta, har en förändring i tonen och kvaliteten på deras röst eftersom det pressar mot sina stämband. Cystor är sällan cancer, men maligna cystor tenderar att känna hårt, växa sig stora snabbt och orsaka en förändring i din röst oftare än godartade cystor. Ibland stora cystor kan påverka funktionen hos sköldkörteln och få dig att överproducera eller underproduce det hormon som stimulerar sköldkörteln (vilket orsakar en hyperaktiv eller underaktiv sköldkörtel).

Orsaker / Riskfaktorer

Ingen vet säkert vad som orsakar sköldkörteln cystor att utveckla, men det förmodas att följande faktorer kan ha en viss relation: en brist på jod i kosten, en autoimmun sjukdom som orsakar inflammation i sköldkörteln (Hashimotos sjukdom), en genetisk defekt, exponering för strålning i barndomen. Vidare är det mer sannolikt att utveckla en sköldkörtel cysta om du är: en kvinna, över 40 års ålder, eller om någon av dina föräldrar eller syskon har en sköldkörtel cysta.

Diagnos

Om cysta är stor, snabbväxande, komplex eller på annat sätt "misstänkt" din läkare kanske vill göra en fin nål aspiration (FNA) biopsi för att säkerställa att det inte är cancer. I denna 20-minuters förfarande kommer din läkare infoga en mycket tunn nål i liten knöl och dra ett urval av dess komponenter. Provet kommer att analyseras i ett laboratorium. Om komponenterna är fast beslutna att vara maligna eller misstänkt, skulle du sannolikt att behöva genomgå en operation för att avlägsna cystan och fastställa omfattningen av malignitet. Läkaren kan också bedöma knöl genom ett ultraljud eller blodprov för att fastställa huruvida och / eller i vilken utsträckning det påverkar funktionen hos sköldkörteln. Dessa metoder dock inte avgöra om eller inte cysta är elakartad.

Behandling

Vanligtvis finns det ingen behandling som krävs för cystor, särskilt om cysta är liten och vätskefylld. Din läkare kan vilja att du komma in för uppföljningsbesök, men att övervaka tillväxt och arten av cysta, plus ta regelbundna blodprov för att försäkra cysta inte påverkar funktionen hos sköldkörteln. Alternativt kan du placeras på sköldkörtel hormonsuppressionsbehandling att krympa cysta (även om många läkare finner detta onödigt, om cysta är liten och bestämt sig för att vara icke-maligna). Om cysta påverkar funktionen hos din sköldkörtel, kan du behöva ta radioaktivt jod för ett par månader. Joden kan hjälpa krympa nodulerna.

Tecknet & symptom på Pseudomonas kolonisering

Tecknet & symptom på Pseudomonas kolonisering


Pseudomonas är en gramnegativ, stavformig bakterie som vanligtvis finns i mark, vatten, växter, djur och människor som har utvecklats till att bli ett potentiellt virulent nosokomial patogen. Det är den vanligaste bakterier som isolerats från patienter som har varit inlagda på sjukhus längre än en vecka och är en vanlig orsak till sjukhusförvärvade urinvägsinfektioner, bakteriemi och lunginflammation. Det blir allt mer resistenta mot antibiotika, i synnerhet arten Pseudomonas aeruginosa.

Som är mottagliga

Liksom de flesta sjukhusförvärvade infektioner, Pseudomonas utnyttjar sårbara värdar. Men det är mer försåtlig än de flesta och kommer att invadera praktiskt taget alla vävnader. Men nästan aldrig invaderar det vävnader som inte äventyras. Den söker sig svåra brännskador, cancer och aids, och alla som är nedsatt immunförsvar på något sätt. Den trivs i fuktiga miljöer och sällan växer på torr hud. Dessa inställningar konvergerar att orsaka urinvägsinfektioner genom att invadera katetrar, andningssystemet infektioner i de på fläktar, eksem, mjukdelsinfektioner, ben och ledinfektioner i postoperativa patienter med frakturer, gastrointestinala infektioner och allmänna system infektioner.

Tecken och symptom på Colonization

Koloniseringen är en term som används för att beskriva förekomsten av organismer, eller på, det organ som för närvarande inte orsakar sjukdom. De kan vara en del av kroppens normala flora, eller immunsystemet är att hålla dem i schack. Det finns få eller inga yttre tecken eller symptom på Pseudomonas kolonisering hos friska individer. Eftersom det inte finns några tecken, som löper störst risk för infektion testas för bakterierna och sätta på profylaktisk antibiotika, särskilt de med cystisk fibros. När infektion uppstår, är Pseudo svårt att utrota och ofta leder till progressiv lungskador. Dess svår naturen är så allvarliga att en del patienter med cystisk fibros kan ges ett vaccin.

Tecken och symtom på infektion

Infektion betecknar närvaron av en organism som orsakar en sjukdom. Tecken och symptom på Pseudomonas infektion varierar beroende på platsen, men det har ofta en karakteristisk söt lukt och, liksom alla infektion producerar feber. Lung invasion och efterföljande lunginflammation orsakar är vanligt i nedsatt immunförsvar, som på respiratorer och personer med kronisk lungsjukdom. Svår andnöd, en försämring produktiv hosta, feber, frossa och förvirring är dess kännetecken. Endokardit uppvisar feber, allmän sjukdomskänsla och en blåsljud, medan celluliter och hypotermi kan vara tecken på Pseudo invasion av vävnaderna, särskilt i brännskador. Gastrointestinal närvaro orsakar urinvägsinfektioner och diarré och kan leda till hjärnhinneinflammation. Kvardröjande postoperativ ben och ledvärk kan signalera Pseudomonas infektion i skelett regionen.

Behandling

Antibiotika, orala eller intravenösa, är den typiska behandlingen. Typ och varaktighet varierar och beror på infektionsstället och svårighetsgrad.