Hur man rengör och återställning ett parkettgolv

Hur man rengör och återställning ett parkettgolv


Du flyttade in i ditt nya hem för flera månader sedan. Slutligen du dra tillbaka mattan vid kanten för att se om du kan komma undan med att återanvända det aktuella underlaget, och hitta den ursprungliga parkettgolv. Det behöver några anbud kärleksfulla omsorg, men om du tar lite tid att rengöra och återställa det, allt du behöver för att köpa några mattor.

Instruktioner

1 Ta bort alla spår av de gamla mattunderlägg och mattan gripdon. Webbplatsen Wood You Like föreslår att man använder en skruvmejsel för att ta bort häftklamrar från griparna och sedan en mejsel för att bända griparna från golvet. Ta bort så mycket av mattunderlägg manuellt som möjligt och sedan använda plastskrapa för att bli av med resten. Använd vita ande eller lack förtunningsmedel för att avlägsna eventuella underlag som vägrar att vika.

2 Kontrollera ordet för en mörk, klibbig substans. Om du tycker att detta har en överdriven mängd vax använts tidigare. Wood You Like rekommenderar att man använder lacknafta för att ta bort ämnet.

3 Dammsug golvet noggrant. En kanister vakuum med borstmunstycke för hårda golv är det bästa sättet att ta bort damm och skräp. Tvätta golvet med varmt vatten och en naturlig rengöringsmedel. Vrid ur trasan ordentligt varje gång det doppas i lösningen för att undvika över blöta golvet. Ta bort envisa fläckar med en skrubber. Om golvet är mycket smutsig lämna tvållösning på fem minuter, skölj och tvätta sedan igen med en tvållösning.

4 Upprätta golvet ursprungliga finish. Välj ett område som är dolt från allmänna uppfattningen och sätta två droppar vatten på det. Om vita fläckar inom 10 minuter golvet hade ursprungligen en vax eller olja finish. Om inga fläckar på golvet hade en lackerad eller lackad yta. Ta bort fläckar med stålull doppad i vax.

5 Applicera en underhåll produkt för att återställa ditt golv. Om den ursprungliga slut var fernissa eller lack du hittar de flesta underhållsprodukter är polermedel. Men i fallet med en oljad eller vaxat golvet du har möjlighet att använda antingen polska eller ett hårt vax. Wood You Like rekommenderar hårdvax om golvet ser riktigt trött. Vid användning av vax tillämpa ett andra lager om golvet är i mycket dåligt skick.

6 Buff golvet. Wood You Like säger elektriska hushålls buffertar är inte tung nog för denna uppgift. Det rekommenderar användning av en semi-professionella buffert med en stor vit kudde fäst eller en gammaldags poleringsblocket.