Hur man gör musik Logos & Flyers

Hur man gör musik Logos & Flyers


I dagens trångt medielandskap, kan ha en väl utformad, minnesvärda logo bidra till att göra ditt band sticker ut. Och när du är redo för det stora show - med en gigantisk blow-up av logotypen bakom bandet, naturligtvis - du vill skapa en iögonfallande flygblad så att alla vet om det.

Instruktioner

1 Bestäm vilka idéer du vill att band logotyp för att uttrycka. Titta på minnesvärda bandrelaterade logotyper som blivit omedelbart identifieras - såsom Rolling Stones läppar och tunga och Prince manliga / kvinnliga symbol - och komma med egna idéer.

2 Välj vilka färger du vill använda. Många rockband använda ljusa färger som rött och orange; band som har "mörkare" bilder tenderar att använda mörkare färger som svart, brunt eller grönt i sina logotyper. Det viktigaste är att komma ihåg är att kombinationen av färger bör på något sätt spegla din bandets typ av musik.

3 Välj ett teckensnitt. De flesta band logotyper har teckensnitt som är enkla men konstnärliga. Det finns många webbplatser som erbjuder gratis typsnitt (se Resurser), så ladda ner några och se vad som fungerar för dig. Om det finns inget du vill, dra bandets namn som du vill se det, och skanna in den på din dator.

4 Välj vilken bild, om någon, som du vill använda i din logotyp. Om du inte kan rita själv, kolla igenom clip art och det offentliga området avbildar - kanske det finns en bild som du kan justera för eget bruk.

5 Öppna ett designprogram som Adobe Photoshop eller Illustrator (eller ett enklare program såsom Microsoft Publisher eller Word). Håll det enkelt - en ren, klar logotyp som är uncrowded med möjliga betydelser kan ha allvarliga konsekvenser. Kom ihåg att även om din logotyp är viktigt, behöver det inte att uttrycka absolut allt om ditt band. Det har bara att föreslå vad du vill.

1 Gå till en av de många webbplatser som erbjuder logotyp (se Resurser). Bläddra i tusentals ikoner, välja en, individualisera din ikon med ditt band namn och välja färger och typsnitt som du vill. När du betalar för logotypen, kan du ladda ner den eller använda den på nätet.

2 Gå till en webbplats som specialiserat sig på band logo design som Rock Band Logo (se Resurser). Du kommer att bli ombedd för mer information om ditt band, vad du vill ha i din logotyp och exempel på logotyper du gillar. När du har betalat får du det första utkastet till din logotyp, och om du gillar det, får du en hög upplösning kopiera och kommer att äga logotypen upphovsrätt.

3 överväga att gå till en professionell designer, särskilt en som specialiserat sig på att göra logotyper för band. Om du använder en mall, du riskerar att använda en bild någon annan använder, men om du tillbringar lite extra för att hyra en logotyp designer, kan du vara mer säker på att ha ett original logo ingen någonsin sett förut.

1 Samman den information som är viktigast för din flyer: Namnet på ditt band, när du spelar, där du spelar, vilken tid du spelar, där showen är och hur mycket avgiften som täcker är. Om det är relevant, vara beredd att ange om händelsen är för kunder 21 och över.

2 Bläddra bland bilder av klassiska flygblad på platser som Flickr (se Resurser). När du har en idé om hur du vill att din flyer att titta, titta på nätet för clip art eller kraftfulla bilder, eller helt enkelt använda något du har ritat eller skjutit sig själv. Välj konstverk som sticker ut och som säger något om ditt band och om showen.

3 Scan handritade bilder till datorn eller ladda ner dem från Internet eller kameran. När du har en mapp full av bildalternativ, öppnar ett designprogram som Illustrator eller Photoshop eller ett program med reklambladsmallar som Microsoft Publisher eller Word. Experimentera med att placera bilder på sidan. Du kan söka på nätet för gratis mallar också.

4 Skriv ditt flygblad eller spara filen som en PDF-fil så att du kan ta det till en skrivare. Var noga med att ha alla typsnitt inbäddade, dvs konvertera typsnitt till konturer så ett tryckeri inte behöver klättra för att matcha den exakta typsnitt i din flyer.

5 Överväg att göra ett flygblad på en sajt på nätet som Band-Flyer.com. Du kan välja en design, ladda upp dina egna bilder, bland annat den information som behövs och har din flyer skickas till alla på din e-postlista på kort tid och utan att oroa dig att använda ett designprogram.