Tax sjukdomar & neurologiska störningar

Tax sjukdomar & neurologiska störningar


Taxar är kända för sina långa, magra kroppar och korta ben. Detta gör dem benägna att den ärftliga, neurologisk sjukdom hund intervertebral disksjukdom eller degenerativ disksjukdom. Detta kan orsaka allvarliga neurologiska tillstånd om de inte behandlas på rätt sätt.

Funktioner

Taxar först uppvuxna i Tyskland på 1600-talet. De var uppvuxna att ha långsträckta kroppar så att de kunde användas vid jakt. Deras långa kroppar och korta ben gjorde dem idealiska för att gräva i en grävling s håla och spola ut det. Denna avel har lämnat dem mottagliga för degenerativ disksjukdom.

effekter

Taxar är en del av en grupp av hundar som kallas chondrodystrofiska raser. I dessa raser, diskarna mellan kotorna urartar i förtid. Tecken på försämring i skivorna vanligtvis visas på fyra till sex år gammal. Detta kan leda till tårar i skivan, som kan orsaka den att brista. Den brustna skiva kan orsaka skador på ryggmärgen och neurologiska symtom, såsom oförmåga att gå, bristande samordning och även fullständig förlamning.

typer

Det finns två typer av intervertebral disk sjukdom. Vid typ 1 disk sjukdom sker en snabb bristning av diskarna i ryggmärgen som orsakar allvarlig svullnad och degeneration av neuroner. Den andra typen, typ 2 disk sjukdom, är gradvis och tryck utövas över tiden mot ryggmärgen. Detta leder till långsam degeneration av nervceller och gradvis förlust av neurologisk funktion. Olyckligtvis är de chondrodystrofiska raser, inklusive taxar, är benägna att skriva en intervertebral disk sjukdom.

symptom

Svårighetsgraden av disk sjukdom kommer att avgöra omfattningen av symptomen. Tidiga tecken på intervertebral disksjukdom kan innefatta smärta när hon gick eller flytta. Taxen kan vägra att gå eller hoppa. Det kan darra eller gråta i smärta när den flyttas. Som sjukdomen fortskrider, kommer neurologiska symtom uppträder och det kan förlora samordning börjar wobbling när hon gick eller dra bakbenen. Så småningom kan total förlust av bakbenen inträffa. Det kan förlora förmågan att urinera och flytta sina inälvor.

Behandling

Behandling för intervertebral disksjukdom är vila och brist på rörelse. Detta kan göras med användning av lugnande medel eller lugnande medel. Anti-inflammatoriska läkemedel och smärtstillande kan förskrivas. Om detta misslyckas att minska trycket på ryggmärgen, är nödvändig operation. Den måste vara snart efter disken bristning i syfte att minimera nervskada. Den uppbrutna disk kommer att avlägsnas från den spinala kanalen. Detta kommer att förhindra ytterligare ryggmärgsskada, men kan inte läka skador som har gjorts redan.