Hur du ändrar Volym Krukor på en Les Paul gitarr

Hur du ändrar Volym Krukor på en Les Paul gitarr


Les Paul är en av de mest världsberömda gitarrmodeller. Den gjordes ursprungligen av Gibson gitarrer; Men, efter att ha tagit över Epiphone varumärke i 1957, finns det nu också en billigare version av denna ikoniska gitarr. Även om dessa gitarrer är kända för sin höga kvalitet delar och hantverk, kan spelare en dag behöver uppdatera eller ersätta en del av de komponenter, såsom volym eller ton krukor som är kopplade till gitarr. Till skillnad från andra gitarr modeller, kan dessa komponenter bytas ut ganska lätt, utan att behöva avlägsna den gitarr strängar eller pickuper.

Instruktioner

1 Ta bort volymratten locket från framsidan av Les Paul. Denna ratt måste tas bort för att dra volymen potten genom baksidan av gitarren. Vredet är inte fixerad till någonting och kan tas bort genom att helt enkelt dra den rakt upp off av cylindern att den vilar över.

2 Vänd på gitarr och ta bort diamantformade lock som döljer gitarren interna ledningar genom att lossa skruvarna som håller den på plats. Gitarren kommer att ha två bakpaneler: en är diamantformade, och den andra är en liten runda locket längst ner till höger på gitarr. Däremot behöver du bara bry dig med diamantformade panel för volym potten ersättare.

3 Leta upp volymen potten när du har tagit bort locket. Det kommer att finnas fyra olika cirkel krukor inuti kabelhöljet på gitarr. De två översta är volym krukor, och de två nedersta är tonen krukor. Det är viktigt att veta vilken volym potten du kommer att förändras, eftersom du inte behöver byta ut båda. Det övre högra krukan är volymen för halsen (överst) uppsamling, och den övre vänstra krukan är volymen för bron (botten) pickup. När du vet vilken volym potten du byter ut, måste du skruva den, som krukorna är fastskruvade till gitarr kropp.

4 Ta bort de ledningar som är anslutna till volymen potten du byter ut. För att göra detta trycker punkterna trådarna med din lödkolv anslutning; detta kommer att göra det möjligt för wirers att lyftas fritt från sitt gamla anslutningspunkt. Se till att du har gjort en del av där varje tråd är ansluten till volym potten så att du kan ansluta dem rätt till den nya krukan.

5 Löd trådarna till den nya volymen potten som du antecknade i steg 4. För att göra detta, fästa kabeln till anslutningspunkten och löda ihop. Efter detta, sätta tillbaka volymen potten till gitarr kropp och ser att se till att du inte av misstag tog bort någon av de andra trådarna i huset innan du sätter den diamantformade locket.

6 Skruva tillbaka locket över ledningar huset på baksidan av gitarren. Skjut volymreglaget du bort från framsidan av gitarren i steg 1 tillbaka på den exponerade metallcylinder som skjuter ut från gitarren.