Hur man målar moln på ett sovrum tak

Hur man målar moln på ett sovrum tak


Faux målning ett tak är lite utmanande, främst på grund av att taket är över huvudet - och om du använder rullar, en borste eller tvättsvamp, armarna fortfarande trött. Belöningen för ditt hårda arbete kan vara ett sovrum tak som ser ut som någon tog taket av huset för att avslöja himlen en ljus och solig dag. Detta tak är sannolikt att lyfta andarna på glum dagar. Att skapa en bra himmel tar lite arbete, men när du är klar, kommer ditt barn att älska det.

Instruktioner

1 Samla en grupp av bilder av den typ av moln som du vill måla. Detta är till stor hjälp eftersom de flesta människor aldrig noga titta på molnen. Moln har en riktning, vilket innebär att de har en framkant och en bakkant. Moln ser mörkare under och ljusare på topp. Några rad. Vissa är fluffig. Tejp dina moln bilder till en stor bit av kartong och tejp som till väggen så att du har enkel referens när du börjar.

2 Ta bort allt från rummet. Placera plastfolie på golvet och band över allt du kan inte ta bort. Använd tejp och papper längs hörnet från taket till toppen av väggarna för att skydda väggarna från färgdroppar och bidra till att skapa en rak kant. Ta in en hög stege. Om du tog bort markiser, titta ut genom fönstret för att se vilken riktning molnen rör sig i förhållande till rummet. Notera denna riktning och ha det i åtanke när du börjar måla moln.

3 Ställ in ett fällbart bord (med plastfolie över det eftersom du kommer att blanda färger). Välj en mörk nyans i en färg blå du vill. Häll den blå i en tom liter kan tills burken är ungefär halvfull. Häll samma belopp till en andra burk. Använd en engångs plastmugg att ösa upp en kopp vit färg; tillägga att den andra burken. Blanda väl med en omrörningsstav.

4 Paint taket så att den är mörkare mot kanterna och lättare mot mitten av taket. Måla med den mörkaste blå start i ett hörn. Använd en 3-tums borste. Borsta bort ca 18 inches från hörnet och 6- till 8-inches från väggen. Medan mörkblå fortfarande är våt, plocka upp andra burken och måla den ljusare färgen i ytterligare 18 inches eller så. När du har målat vad du enkelt kan nå från stegen i det läget, ta din pensel och blanda de två färgerna så att det är svårt att se var man börjar och den andra slutar. Upprepa detta runt hela rummet.

5 Blanda två Quart burkar med mörkblå bas lägga till mer vitt till varje blandning. Upprepa din målning teknik för målning från mörker till ljus i det område du redan målat. När du når mitten av taket, arbetar med två färger och blanda dem väl. Detta kommer att ge en bakgrund till molnen.

6 Blanda vit färg med glasyr i ett förhållande av tre delar glasyr till en del färg. Blanda grå färg med glasyr med hjälp av samma förhållande. Häll grå / glasyr färg i ena halvan av en rulle bricka och vit / glasyr färg i den andra. Minns riktningen av moln du antecknade tidigare. Titta på dina referens molnen för att se hur framkanten ser.

7 Fukta havet svampen med vatten och krama det torrt. Doppa den i grå färg och krama den tills den har färg men är inte droppande. Tryck på svampen mot taket och svamp ur formen på molnet. Du vill molnet vara något slumpmässigt med mörkare och ljusare områden, så flytta svamp runt och låta en del av himlen lysa igenom. Plocka upp några färg på samma svamp och markera molnet. Det spelar ingen roll var du börjar på taket. Flytta runt och måla stora och små moln. Om du inte gillar hur man ser, täck den med din himmel färgblandningar och försök igen.

8 Gå upp och ner för stegen för att kontrollera dina framsteg. Lägg höjdpunkter med oglaserad vit färg. Lägg skuggor med oglaserad grå färg. Det kommer att finnas en punkt där du förstår hur molnen i rummet ska se ut. De bör pösigt här och randig där och ljusare här och mörkare där. När du är någorlunda nöjd, är det dags att avsluta.

9 Plocka upp burken rosa sprayfärg. Spraya rosa på någon plastfolie för att få en känsla för hur stor sprutmönstret är. Sedan plocka en plats och när du står tillbaka från taket (åtminstone 2 till 3 fot), spraya lite rosa. Det kommer att se ut som om bitar av solljus stänkte om. Tillsätt några andra bitar av rosa runt taket. Använd vit sprayfärg att mjuka upp kanterna på några av molnen. Ju fler färglager du ansöker, desto mer lysande din himmel och moln se.