Hur man målar en sluttande väggen

Hur man målar en sluttande väggen


Lutande väggar lägga arkitektoniskt intresse till hem, men de är svårare att måla än vertikala väggar. Om du har vinklade väggytor i behov av färsk målarfärg, måste du använda rätt verktyg för att säkerställa en hög kvalitet finish. En sluttande vägg är mer benägna att fläckiga täckning och irriterande droppande om du använder vanliga målning leveranser, men speciella rullar gäller tunna lager för bättre täckning.

Instruktioner

1 Stick målartejp till trim, lampetter, ljus växlar och andra väggbeslag. Tape skyddar dessa ytor mot oavsiktlig måla splatter.

2 Lägg en duk dropcloth på golvet. Vertikala vägg droppar lätt sopped upp när de glider ner väggen, men en sluttande tak s droppande färg kommer att släppa direkt på golvet för en oönskad röran.

3 Paint kanterna på den sluttande väggen, genom att använda en skumpensel och latexfärg. Skum penslar gäller färg mer sparsamt än vanliga penslar, bidrar till att minska droppar på den sluttande ytan.

4 Måla huvud sluttande väggytan med en skum rollern. Få så nära kanterna som möjligt för jämn täckning. Applicera färgen i parallella linjer med 50 procent överlappning mellan varje rulle varumärke. Vänta tills färgen torka. De flesta latexfärger torka i ungefär en timme eller två, men konsultera färgbehållare för tillverkarens rekommendation.

5 Upprepa steg 4 och 5. Skum målning verktyg ger den snyggaste resultat på en sluttande yta, men den tunna täckning kräver extra rockar. Applicera så många lager som behövs tills alla kala fläckar är täckta.

6 Dra av målartejp och plocka upp duken dropcloth efter 24 timmar.