Tekniker för 200 meter sprint

Tekniker för 200 meter sprint


Ett antal enkla formen justeringar och tekniker kommer att hjälpa sprinters att bli snabbare och mer explosiv. Dålig form, såsom lutar bakåt eller styva kroppen, kan göra att du förlorar fart. Även varje sprinter har sin egen stil och form finns grundläggande sprinting teknik varje löpare bör följa.

Luta dig framåt

Det bästa sättet för att producera hastighet i tävlar är genom konsekvent tillhandahålla resistens mot benen. Att låta benen att trycka mot din egen kroppsvikt är vad som orsakar dig att bli snabbare. Detta uppnås bäst genom att alltid framåtlutad under en sprint. Håll överkroppen framför din lägre kroppen att producera motstånd. Ju mer motstånd tillhandahålls, desto svårare dina ben kan driva från marken, och därmed generera mer kraft. Om kroppen är upprätt eller bakåtlutad, är mindre motstånd ges till benen, vilket gör att du sakta ner.

bo löst

Sprinters förbrukar mycket energi i en kort tid. All den lagrade energin i kroppen skall användas enbart för i syfte att generera hastighet. Stelnade muskler i överkroppen kräver mycket energi och ta bort från dina energireserver. Var säker på att du inte slösa energi genom saker som en knuten näve eller spänd axeln. Medan förivrar, göra en insats för att koppla av överkroppen utan att offra god ton. Att hålla överkroppen löst kommer att innebära en smidigare sprint och mer kraft för benen.

Svep spåret

Aldrig sprint använder hälarna. Du kommer bara få fart genom att köra på bollarna fötterna. Som din fot kommer ner för att göra kontakt med banan, föreställer foten svepa det istället plantera och trycka av. Du vill tillbringa så lite tid som möjligt att ta kontakt med marken. Med hjälp av denna teknik och tänkesätt kommer att göra dina ben arbeta hårdare för att hålla dem i rörelse och trampar genom luften.

Använd korta steg

Gör långa steg är inte ett bra sätt att få fart. De flesta sprinters bromsa när de gör långa steg. Det viktiga är att stanna i rytm och använda korta, koncisa steg som håller din kropp framåt konsekvent. Förlänga din steglängd kommer att orsaka du landar på hälen. Gör din kropp följa upp och komma upp och över hälen kräver mer energi än korta steg gör. Kortare framsteg minskar också mängden studsa i din kör rörelse och hålla kroppen smidig och glida på en jämnare plan.

kurva löpning

Några enkla tekniker kommer att hjälpa dig att undvika att förlora tid i kurvan. Förbli så nära insidan av banan som möjligt utan att riskera chansen att korsa över till nästa lane. Luta kroppen på insidan av banan. Håll din vänstra arm nära kroppen och fokusera på att köra tillbaka snarare än framåt. Din högra arm bör utnyttjas till fullo och arbetar hårt bakifrån och framåt, men inte svänga armen okontrollerat. Slutligen, använd din navel som en kompassnål och peka i den riktning du vill att din kropp att följa.