Spring lektionsplaner för barn

Spring lektionsplaner för barn


Våren erbjuder många olika ämnen för lektionsplaneringar, särskilt när det gäller vetenskap. Spännande förändringar sker i naturen under våren. Säsonger, väder och livscykler ger intressanta ämnen för lektioner och aktiviteter. Ingjuta dessa vetenskap ämnen med litteratur, konst och matematik för ett tema som täcker en stor del av läroplanen.

Skälen till säsonger

Välj ett barns skriv högt bok som "Skälen för Seasons" av Gail Gibbons att införa ämnet våren. Var säker barn förstår att årstiderna uppstår på grund av jordens lutande axel när den rör sig i en elliptisk bana runt solen (se referens 1). Förklara att vetenskapen hjälper oss veta varför årstiderna växlar. Innan framsteg inom vetenskap som teleskopet dock folk består berättelser eller myter, för att förklara årstiderna (Se referens 2). Har barnen låtsas att de levde innan dessa framsteg inom vetenskap och skriva en kort, illustrerad berättelse om varför våren inträffar.

Väder

I många delar av världen, ger vårregn. Lära eleverna om de delar av vattnets kretslopp att inkludera utfällning, samling, förångning och kondensation. Låt dem dra ett diagram över vattnets kretslopp sedan skapa en vattencykel modell i ett terrarium (Se referens 3). Vårväder innehåller ofta dramatiska förändringar från dag till dag. Använd ett diagram för att plotta himlen förhållanden, temperatur, nederbörd och vind. Skapa windsocks använder dekorerade konstruktion papper rör du skapar och färgglada banderoller hängande från botten.

livscykler

Läs om växt livscykler och delar. Placera vit, nyligen snittblommor i färgat vatten och titta på blommorna ändra färger. Använd detta för att undervisa om blomdelar och deras jobb. Placera avskurna morot toppar eller sötpotatis i vatten sedan titta på rötter och blad gro. Använd dessa för att diskutera växtdelar. Växt gräsfrö på strumpor fyllda med fuktig jord och titta på "socka huvuden" börjar växa gräs hår. Använd dessa för att diskutera växt livscykler. Djur barn kommer till liv under våren. Fånga grodyngel i en lokal damm eller dike och föra dem i så barnen kan titta på dem förvandlas till grodor. Diskutera djur livscykler. Mjölmask, hönsägg, fjäril larv och fisk ger enkla livscykelstudier för barn. Har barn observera förändringar i varelserna och rita bilder av livscykel förändringar i en observations journal de skapar.

Spring konst~~POS=TRUNC

Skapa våren konst. Praxis att skapa nyanser och toner av färg med vit och svart färg sedan använda den för att skapa storm moln målningar. Utmana barnen att skapa så många olika typer av moln och grått som möjligt. Efter att ha studerat växtdelar, skapa utsäde collage som använder olika typer av frön för att beteckna olika delar av en växt eller blomma. Skapa symmetri fjärilar genom att måla en halv fjäril, vika papper, gnugga och öppna papperet. Lägg till detaljer som antenner och ögon med markör. Använd äggkartonger och pappers rör för att skapa imaginära buggar och insekter. Piprensare ben och antenner med hantverk vicka ögon avsluta imaginära varelser.