Vad är Spooler SHD-filer som används för?

Vad är Spooler SHD-filer som används för?


Bufferthanteraren SHD-filer är Microsoft Windows skugga bufferthanteraren filer filändelsen .shd. Skugga bufferthanteraren filer är systemfiler som hänför sig till en utskrift på en skrivare. .Shd Filer är bara en del av tryckprocessen, vilket inte är komplett utan automatisk koppling av SHD-filer med SPL-filer.

Spooler SHD filer som systemfiler

Bufferthanteraren SHD-filer är systemfiler, vilket innebär att de används direkt av Windows operativsystem. Windows skapar .shd filer när en användare bestämmer sig för att skriva ut något, alltså skicka in ett utskriftsjobb. Ett annat attribut av systemfiler som gäller för Spooler SHD-filer är att de är unika för Windows och är inte användbara av andra operativsystem.

Funktion av Spooler SHD Files

.Shd Filer spole utskrifter, vilket innebär att de lagrar utskriftsjobb rubrikinformation utan att lagra faktiska dokumentdata. Dessa filer kallas skugg spoolers eftersom de skugga utskriftsjobb inställningar och annan Spooler information, vilket möjliggör en inlämningen av utskriftsjobbet om det avbryts. Spooler SHD-filer ihop med buffrade utskriftsdata som en del av tryckprocessen.

Spooler SHD filer och buffras SPL-filer

Windows spoolers genererar .shd filer för inställningar utskriftsjobb tillsammans med .spl filer, en annan typ av systemfil, för den faktiska buffrade utskriftsdata. Dessa filer skrivs till "C: \ Windows \ System32 \ spool \ SKRIVARE \" katalog. ".Shd" Står för "skugga" och ".spl" står för "spole", de två viktigaste komponenterna i denna process.

Funktion av buffrade SPL-filer

Bufferthanteraren SHD filer skugga SPL-filer, som innehåller buffrade digitala dokumentdata faktiskt skickas till skrivaren. Den här filtypen sparar data tillfälligt lagrar den, och tömmer när utskriften är klar. .Spl Filer kan visas med EMF Printer Spool File Viewer. Dessa filer är inte att förväxla med Future Animation videofiler.