Fruktträd och svart svamp äta Löv

Fruktträd och svart svamp äta Löv


Fruktträd är mottagliga för en svart svamp som invaderar bladen på träden och orsakas av den sotiga form sjukdomen. Denna sjukdom är oftast inte livshotande för de flesta träd och buskar, men kommer att orsaka för tidig blad droppe.

träd

De vanligaste träden drabbats av sotig form sjukdomen är äpple, crabapple, päron, apelsin, citron, körsbär, plommon och persika, enligt Ohio State University.

symptom

Sotig mögel sjukdom orsakar en svart, sot-like growth att utvecklas på den övre sidan av en infekterad trädets blad.

Utveckling

Fruktträd oftast utveckla sotiga mögel sjukdom efter att ha smittats med en av flera insekter, inklusive bladlöss, vita flygare och skalor, enligt University of Florida. Som sugande insekter livnär sig på undersidan av bladen, dessa buggar producera en klibbig utsöndring som droppar på nedre bladen. Svampen växer på det klibbig substans.

Behandling

För att förhindra uppkomsten av sotig mögel på fruktträd, måste du bestämma vilken insekt matar på trädets blad, enligt Ohio State University. Behandla trädet med en lämplig insekticid. Besprutning bladen med vatten kan bidra till att undanröja mögel. Gör en rensning spray genom att blanda 1 tsk mild tvål med en liter vatten.