Varför Min betonggolv Sweat i luftfuktighet?

Varför Min betonggolv Sweat i luftfuktighet?


Många husägare och underhålls administratörer har märkt att betonggolv "svett" eller producera fukt, luftfuktighet. Bortsett från att vara en liten irritation, kan effekten faktiskt orsaka flera problem för golv och säkerhet samt.

problem

Svett på ett betonggolv ger en säkerhetsrisk för dig och andra människor. Det kan orsaka oönskade glider och diabilder, vilket kan leda till olyckor och skador. Det kan också orsaka problem med vidhäftningen av golvbeläggningsmaterial, såsom kakel, matta, plåt golv samt obligationsrelaterade misslyckanden ickeandningsbar golvbeläggningar. En hel del av de bindemedel som används i golvbeläggningar i dag är mera vattenkänslig än tidigare, och svetten i ett betonggolv kan bara göra saken värre.

Grundvatten

Det finns många möjliga källor till betong fukt. En av dem är underjordiskt vatten. Om ditt golv placeras över mättad mark eller om det är dålig vattenavrinning i området, kan fukt flytta till golvytan genom en process av kapillärkraften, även känd som transporterande.

Jorden under

Djupet av grundvattennivån och finhet av jorden under betong är några av de faktorer som påverkar golv fukt. Om jorden under betong är fuktig, kommer vattenånga att diffundera och så småningom kondensera på golvytan. Detta händer när golvet rör vid marken är svalare och vid en lägre relativ fuktighet. Detta orsakas av en ånga tryckgradient.

Effekter av den ursprungliga processer

Under installationen av betonggolvet, om fyllningsbanan eller läsk skiktet väts, den fångade fukt kommer så småningom att strömma ut genom plattan och hamna på ytan. Att gå längre tillbaka från installationsprocessen, kommer kvarvarande fukt från när betongen ursprungligen blandas röra sig mot ytan så småningom. Det brukar ta sex veckor till ett år för betongen att helt torr.

undvika Fukt

För att undvika att ett betonggolv som svettas, se till att korrekt dränering är utformad bort från ditt golv. Se till att använda en betongblandning med en låg vattencementmaterialet förhållande. gör det också möjligt golvet torka upp inom en rimlig tid. Försök att undvika att rengöra golvet med vatten och se till att kontrollera golvets fukttillståndet innan du installerar golvet. Om du är osäker, konsultera ett expertutlåtande. Ett nära samarbete med din entreprenör eller hem förnyare och se till att påpeka detta specifika problem.