Löv identifiering guide för barn

Löv identifiering guide för barn

Löv identifiering guide för barn

Leaf identifiering är ett värdefullt sätt att lära sig om din omgivning och några av de äldsta varelser som lever där: träd. Det finns hundratals arter av träd som bara väntar på att upptäckas, men först bör du bekanta med hur man läser en trädets blad.

Två huvudtyper av löv

Det första steget i identifierings blad är att avgöra om bladet är nålformade / fjälliknande eller bred. Nål-formade blad tillhör Pinophyta träd, bland annat tall, ceder och andra barrträd. Bred-formade blad tillhör Magnoliophyta träd, vilket inkluderar lönn, ek och palm. När du avgöra om ditt blad tillhör en Pinophyta träd eller en Magnoliophyta träd, kan du börja titta på blad övriga egenskaper för att avgöra vilken typ av träd din löv har kommit från.

Typer av Pinophyta Löv

Pine blad eller barr, växer i grupper eller kluster snarare än individuellt. Å andra sidan, gran, odört och granar producerar löv eller barr, som växer sig på trädets kvistar. Dessutom är nål-formad, Pinophyta bladen är ibland också fjälliknande, som du kommer att se på en ceder, eller broadleaved, som på en ginkgo. För det mesta, dock kommer du att stöta Pinophyta blad som är nål-liknande.

Typer av Magnoliophyta Löv

Magnoliophyta blad identifiering kräver några fler steg än vad som identifierar en Pinophyta blad. Magnoliophyta blad är antingen enkla eller förening. Enkel innebär att det finns ett löv på varje stam (t.ex. vit björk). Sammansatta blad har flera blad som växer från en stam (t.ex. hästkastanj). När du avgöra om ditt Magnoliophyta blad är enkla eller sammansatta, nästa överväga och ta del av bladet form, spets, tand och bas.

bladform

Din Magnoliophyta blad kommer antingen vara elliptisk eller obovate. En elliptisk blad är bredast vid bladets centrum och avsmalnar vid basen och spetsen. En obovate blad är bredast bara något över bladet centrum.

leaf Apex

Din blad kan ha en spetsiga eller akut apex (dvs. tips). Spetsiga spetsar avsmalnar till en smal, lång punkt, men akuta spetsar avsmalnar till en bred, mer kilformad punkt. Magnoliophyta blad kan också borst spets, vilket innebär att de har en mycket kraftigt pekade spetsen; trubbig, vilket innebär att de är rundade i spetsen; eller stympad, vilket innebär att deras apex abrupt avbröt eller fyrkantig.

leaf Sågtandad egg

Leaf tand kräver att du undersöka marginalen, eller yttre form av blad: Är det jämna eller rafflade (som tänder)? En enda serrate blad kommer att ha enskilda "tänder" längs marginalen, men en hel, eller slät, blad har inga "tänder" på marginalen. Var noga med att titta noga, eftersom vissa blad tand kan vara mycket fin och svårt att se direkt.

blad Base

Även om det kan tyckas obetydliga, kan ett löv bas vara en viktig avgörande faktor för identifiering blad, så se till att plocka din blad från basen av stammen, inte basen av bladet. Din blad kommer att ha antingen en sned eller en stympad bas. Den sneda basen är ojämn, eller en sida av bladet stäv är längre än den andra sidan. En trunkerad bas är jämnt, så att båda sidor av bladets skaftet möter bladet på samma ställe.