Hur man gör afrikanska masker Av Playdough

Hur man gör afrikanska masker Av Playdough


Afrikanska masker symbolisera och representera många saker i den afrikanska kulturen och spela en stor roll i uppbyggnaden av det afrikanska samhället. Afrikanska masker är också roligt att göra och göra fantastiska väggdekorationer. Ta reda på hur du kan använda några enkla verktyg och material för att vända vanlig Play-doh i ett afrikanskt konstverk som kommer att göra ett bra komplement till din vägg.

Instruktioner

Hur man gör afrikanska masker Av Playdough

1 Börja med en mörk färg Play-doh. Du kan uppnå en trevlig trä färg genom att blanda brunt, grönt och lite gult. Placera två stora bollar av Play-doh på en bit vax papper och rulla Play-doh tills du har en semi-oval form om storleken du vill att din African Mask att vara. En bra tjocklek för halvovalt är ca 3 inches.

2 Använd din X-acto kniv och tandpetare detalj masken. Du kan rita exakta motiv från en referensbild, göra din egen design, eller göra en kombination av de två. Mode öga hål genom att trycka ut dem med tummen och formning Play-doh tills du har lust öga form du vill. Lägg färgstarka effekter till afrikanska masken lätt att applicera lim till dina afrikanska mönster och strö på glitter.

3 Lyft masken vax papper och forma den. Ändamålet är att kurvan undersidan av masken uppåt, arbetar kanterna tills du har en konkav form under masken. Fäst en hängande tråd på baksidan av masken med två häftstift om du planerar att hänga afrikanska masken på väggen. Låt Play-doh afrikansk mask torka i ca 8 timmar.

4 Applicera någon färg till den afrikanska Play-doh mask vid denna tidpunkt. Du kan använda acyklisk färg eller keramisk färg. Låt färgen torka i 3 eller 4 timmar, sedan borsta på ett skikt av polyuretan eller spray med glansig klarlack lack och låt den afrikanska masken härda hela 24 timmar. Slutresultatet kommer att bli en vacker bit av faux afrikansk konst att hänga på väggen.