Hur man använder ett mönster för att göra en Denim kjol från jeans

Hur man använder ett mönster för att göra en Denim kjol från jeans


Ta den gamla par Råttis jeans på baksidan av din garderob, och återanvända dem för att göra en vacker denim kjol. Detta kommer inte bara spara pengar, men det kommer att resultera i en one-of-a-kind bit som är anpassade för att passa din unika stil. Att göra en jeanskjol från gamla jeans är möjlig utan ett mönster. Men med hjälp av ett mönster skapar en guide som gör sömnad enklare. Symönster finns i de flesta båtar butiker, men ett mönster är lätt att göra själv med bara några grundläggande sömnad verktyg.

Instruktioner

Förberedelse

1 Hitta ett par jeans som fortfarande passar i midjan. Jeansen kan ha hål eller vara omoderna. Sätt jeans på, och sedan släppa händerna från sidorna. Markera det område där pekfingrarna hit. Detta är en av de mest smickrande längder för en kjol; Du kan dock göra kjolen så länge du vill.

2 Lägg jeans på en plan yta och mät upp från botten av fållen till kritmärket. Markera en rät linje tvärs över båda benen av jeans. Använd sömnad linjal för att göra linjerna raka.

3 Klipp av båda benen i jeans på krita linjerna. Ställ bitarna åt sidan.

4 Vänd jeansen ut och in, och skär längs insidan sömmar på båda benen. Sedan sätter sprättarkniven krok under tråd av sömmen i grenen. Rippa sömmen från grenen till blixtlåset med sprättkniven. Detta skapar två små flikar.

5 Placera en flik i den andra platta området under dragkedjan. Nåla tyget klaffarna ner.

Göra ett mönster

1 Sätt i en bit av omslagspapper mellan fram- och baksidan av jeans. Omslagspappersstycke bör fylla den triangulära öppningen skapad av benen på jeans.

2 Början på insidan botten av ett ben, använda en penna för att spåra längs kanterna på benen på omslagspapper tills du kommer till insidan botten av det andra benet. stäng sedan triangel med en något böjd linje som förbinder ändarna av byxben. Ta bort omslagspapper. Du bör ha en triangelformad teckning.

3 Retrace över sidorna av triangeln med linjal för att kontrollera raderna är raka. Dra sedan en halv-tums sömsmån runt utsidan av triangeln linjer. Klipp mönstret ut runt sömsmånen linjer och märka mönstret "Front".

4 Upprepa steg 1 till 3 i detta avsnitt för baksidan av jeansen, och märk den "Back".

Sömnad

1 Ta en av benet bitar som avsatts tidigare och vända den ut och in. Skär längs insidan sömmen på sidan av benet stycket, och lägga stycket platt.

2 Pin det triangulära mönstret till benet stycket så att punkten på mönstret är på toppen av tyget söm. Stift längs kanterna på mönstret så att stiften är parallella med kanterna. Skär denim runt kanterna av mönstret. Upprepa processen för den bakre panelen mönstret.

3 Ta bort stiften och mönstret från front tygstycket och skjut panelen under främre lagret av jeans.

4 stift panelen till jeans med stiften placerade omkring en tum ifrån varandra. Stift inte parallellt längs kanterna; snarare, stift vinkelrätt så att du kan sy direkt över stiften.

5 Sy över stiften genom att placera nålen över början av grensömmen och trycka på fotpedalen. Stannar precis före den krökta änden av kjolen, och manuellt sy de sista stygnen. Sy flikarna på toppen av kjolen. Sy sedan ner på andra sidan av panelen.

6 Upprepa steg 1 till 5 i detta avsnitt för den bakre panelen. Vänd kjolen med rätsidan ut. Låt kanterna på skörtet fransar sig naturligt.