Hur man ställer in en National Geographic teleskop med 18-180x Förstoring

Hur man ställer in en National Geographic teleskop med 18-180x Förstoring


Under sommaren 2010, National Geographic släppt en annan i sitt sortiment av optisk växel: nybörjare 50mm Travel teleskop. Med en förstoring intervallet 18-180x och en totalvikt på 2.2lbs är detta teleskop utformad för att vara både bärbar och enkel att använda. Teleskopet är lätt att montera och kräver inga verktyg för att sätta ihop.

Instruktioner

1 Ta bort allt innehåll ur kartongen och placera dem på en plan yta. Öppna stativ och sprida benen isär. Tryck ned på stativet stöd mellan benen tills de klickar på plats.

2 Lyft teleskopet kropp och placera den över altazimuth fäste - den övre delen av stativet. Långsamt sänka teleskopet kropp med bygeln vänd nedåt. Som du sänker kroppen, rikta den räfflade tungan på toppen av stativet med fästet på stag av teleskopet röret så att de två delarna glider ihop.

3 Leta upp en hexagon-formad hål i en av konsolarmarna. Sätt muttern (ingår i originalförpackningen) i detta hål sedan in höjd låsknappen genom tungan och spåret och in i muttern. Dra åt vredet medurs tills den inte kan förvandla en längre.

4 Vrid bärings låsknappen (tre pekade knopp på toppen av stativet) medurs tills du inte kan slå längre. Detta fäster stativet röret enheten på stativet.

5 Lossa den lilla krom skruven på sidan av fokus röret. Sätt den blanka änden av spegeln stycket i fokus röret, se till att den öppna änden (där du sätter ditt öga) är vänd uppåt. Använd ditt finger för att dra åt skruven tills spegeln är ordentligt fastsatt på plats.

6 Lossa skruven ovanpå den diagonala spegel som du gjorde i steg 5. Hitta okularet märkt "H20mm" och placera den i toppen av den diagonala spegeln. Vrid skruven på sidan av den diagonala spegeln för att dra åt den.

7 Gå utanför. National Geographic rekommenderar inte att använda teleskopet genom ett fönster, antingen öppet eller stängt. Luftströmmar, kan reflektioner från glas och förändringar i temperatur påverkar optiken. Låt teleskopet anpassa sig till utomhustemperaturen innan visning. Detta kan ta upp till 30 minuter.