Hur att reparera ett lock septiktank

Hur att reparera ett lock septiktank


Septiktankar finns i en mängd av material, former och konfigurationer, även om, de är alla funktionellt desamma. Äldre tankar är av metall och behöver bytas ut en gång korrosions sätter in. Nyare tankar är betong eller glasfiber med luckor eller sättsteg med lock för inspektion. Oavsett vilken konfiguration eller material, reparera ett lock är mer kostnadseffektivt än att köpa en ny.

Instruktioner

betong Lid

1 Rengör löst skräp från skadade området av betonglock. Använda en stålborste för att grov upp området. Detta förbättrar yta för bättre vidhäftning till den nya betongen.

2 Blanda tillräckligt betong i skottkärra för att reparera locket i ett enda parti. Efter tömning av säck quickrete i skottkärra, tillsätt vatten med en kanna eller hink istället för en vattenslang. Det är lätt att lägga för mycket vatten när man använder en vattenslang, lämnar betongen alltför soupy och slutligen svag. Blanda tills betong bildar en tung lera konsistens.

3 Applicera betongblandning till skadade området av tanklock med en bred spackel. Fyll området tills nivå fullt och forma betong med murslev. Låt betongen härda i 24 timmar innan du flyttar tanklocket.

Glasfiber Lid

1 Ta glasfiber locket från septiktank och täcka hålet med en stor plywoodskiva. Rengör glasfiber lock med lacknafta eller thinner för att få bort all smuts, fett och bygga upp. När ren, torka locket med en gammal handduk eller butiks trasor.

2 Skär glasfiberväv med ett par av hushållens sax. Lappar tyget åtminstone två inches utanför det skadade området. Med trasan tillskurna, den åt sidan på en ren yta.

3 Skruva en bit av rörmokare bandet på några delade områden på tanklocket. Självgängande skruvar som drivs med en elektrisk borr kommer att fungera bra för detta. Att fixera en del av den uppdelade locket i två kommer att tillåta hartsen att härda jämnare.

4 Skaka burken med harts för ungefär en minut innan skäggtorsk en liten mängd i en behållare. Använda en gammal pensel för att måla flytande harts på reparationsområdet av locket. Låt för över storlek glasfiber duk genom att sprida hartset ett par inches bortom skadan. Lägga glasfiberväv på tanklocket. Manövrera den på plats så att den täcker skadan helt. Ta bort eventuella luftbubblor eller rynkor från glasfiberväv innan en tung överlack harts med pensel.

5 Pensla på en tung täck av harts och tillåter 24 timmar för att bota. När härdningen är klar, ta bort tillfälligt plywood täcka av septiktank och installera glasfiber locket.