Hur gör man med Castanets

Hur gör man med Castanets


Kastanjetter används av dansare i flamencodans, en livlig och vacker spansk dans. Om du lära sig att använda kastanjetter, det finns ett antal saker du måste tänka på, från castanet ordförråd till detaljerna i hur man håller kastanjetter. Spela kastanjetter i allmänhet lärt tillsammans med flamenco, men följ dessa grundläggande tips för att se till att du är redo att lägga till kastanjetter.

Instruktioner

1 Bestäm vilken castanet är macho (manliga) castanet och som är hembra (hona). Vanligtvis har de hembra castanet ett märke på den, men den macho castanet bör också vara djupare i tonhöjd än hembra.

2 Håll hembra castanet i din dominanta hand och macho castanet i den andra handen.

3 Se till att spänningen på knuten i kastanjetter justeras på rätt sätt så att de ligger på glänt i vila i dina händer.

4 Studera vokabulär av kastanjetter. Snabbt kunna producera "ta" (macho castanet kran), "ri" (macho castanet roll), "pi" (hembra castanet kran), "haka" eller "pam" (slående macho och hembra kastanjetter tillsammans) och "pan "(stryk macho och hembra kastanjetter samtidigt).

5 Skapa en trumvirvel ljud vid behov genom att växla "ta" och "pi" kranar i snabb följd, eller genom att göra korta finger rullar på varje castanet växelvis.

6 krusidull dina kastanjetter ofta och i en flamboyant sätt att förbättra din flamenco prestanda. Kastanjetter är en spännande rytmiska inslag av flamenco dans, så använd dem med förtroende i prestanda.