Hur att reparera en RV svart tank

Hur att reparera en RV svart tank


Spruckna eller skadade svarta tankar i en RV är inte bara rörigt, men de utgör en hälsofara. Den svarta tank är vanligtvis reserverad för blackwater - avloppsvatten som innehåller mänskligt avfall. Det är viktigt att reparera läckan snabbt. Lämnas därhän, kan tanken brista. Brustna tankar kan inte repareras. RV spillvattentank är dyra att ersätta.

Instruktioner

1 Flytta RV till en uteplats. Lokalisera det skadade området på tanken. Om tanken är tom, fyll den med rent vatten innan du fortsätter.

2 Sätt på skyddsglasögon och engångshandskar. Använd en skruvdragare för att borra ett hål i vardera änden av sprickan för att förhindra den från att bli större. Om det finns ett hål som är större i diameter än en fjärdedel eller om sprickan är längre än en dollarsedel, kan tanken inte repareras och måste ersättas. Använd sågspån för att absorbera eventuella pölar som bildas.

3 Töm tanken genom att ta den till en lämplig dumpningsstation. Bär handskar och använda rätt tankslangpaket. Töm ej blackwater i en uppfart eller storm drain eftersom det utgör en fara för människors hälsa.

4 Med riggen parkerade utomhus, grov upp det skadade området med grov sandpapper. Borsta eller torka bort så mycket smuts och damm som möjligt. Torka av området med en trasa indränkt i aceton. Torka med en ren trasa.

5 Mät det skadade området och använda sax för att klippa en bit av glasfiberväv som är större än det skadade området med en tum i alla riktningar.

6 Sätt på rena handskar och skyddsglasögon. Avlägsna hartspåsen innehållande röret från Seal-N-Place kit. Hålla påsen förseglas, bryta av spetsen av röret. Vrid nyckeln i slutet av röret för att helt pressa rörets innehåll i hartspåsen.

7 Kombinera innehållet i påsen genom att klämma och knåda den i några sekunder. Arbeta snabbt från denna punkt på, hartset hårdnar helt i sex minuter.

8 Öppna påsen. Applicera rikligt hartsblandningen till och efter användning av ett hantverk borste det skadade området. Hartset bör sträcka sig förbi det skadade området om en tum i alla riktningar.

9 Täck harts område med glasfiberväv, utjämning ner med en behandskade hand för att ta bort alla bubblor, stötar och veck. Måla hela bit glasfiber duk med hartsblandningen; hålla duken på plats med en hand och måla den med den andra. Avsmalna kanterna hos tyget genom att jämna ner för att skapa professionella finish. Låt reparationen torka helt.