Utrotningshotade djur hemma i USA

Utrotningshotade djur hemma i USA

Utrotningshotade djur hemma i USA

Från och med 2011 fanns det cirka 1059 arter av utrotningshotade växter och djur i USA. En art av djur gör det till listan över utrotningshotade arter när den hotas av utrotning. Detta hot kan uppstå på grund av sjunkande siffror, förlust av livsmiljöer, eller förändringar i predation såsom i fallet med överdriven jakt, överfiske eller alltför många rovdjur.

utrotningshotade däggdjur

USA har cirka 69 utrotningshotade däggdjur för närvarande på listan. Bland dessa är de svartfotad iller, grizzlybjörn, trä bison, flera arter av känguru råttor och flera arter av valar. De flesta av dessa djur har utrotats på grund av förlust av livsmiljöer och överdriven jakt. Eftersom däggdjur tenderar att fånga fantasin hos allmänheten och framkalla fler donationer, är US Fish and Wildlife Service, som förvaltar listan över utrotningshotade arter, mer benägna att ha en övergripande handlingsplan för att rädda utrotningshotade däggdjur.

Hotade Reptiler och amfibier

För närvarande, 10 amfibier och 24 reptiler infödda den till USA är på listan över utrotningshotade arter. Bland groddjur finns flera arter av grodor, såsom Rana Draytonii; paddor, såsom Houston padda; och salamandrar, som Röda Hills salamander. Ödlor, såsom ön natten ödla; ormar, såsom Concho vatten ormen; och sköldpaddor, som ringmärkt karta sköldpadda, fylla listan över utrotningshotade reptiler. Många amerikaner är omedvetna om de arter av dessa två listor eftersom reptiler, i synnerhet ses som störande djur som bör utrotas.

utrotningshotade fåglar

Sjuttiosju fåglar är på hotade arter listan USA, såsom Kalifornien condor, den skalliga örnen, spotted mexikanska uggla, och rosentärna. Många fåglar är på listan över utrotningshotade på grund av förlust av livsmiljöer och föroreningar i miljön. En hög profil kemikalie som skadat många fågelpopulationer är DDT, som gjorde fåglarna lägger ägg med äggskal som var för tunn för att skydda ungarna. På grund av arbetet i miljö Rachel Carson, bland annat DDT har förbjudits i USA och det finns en större medvetenhet om hur kemikalier i miljön påverkar fågelpopulationer. Trots dessa framgångar, många fåglar kvar på listan över utrotningshotade.

utsatt för fara Fish

USA har 73 arter av utrotningshotade fiskas på listan, främst på grund av föroreningar och överfiske. Atlantlax regnbågslax, golf stör och tjur öring är några arter av fisk som finns på listan. Överfiske, föroreningar och avledning av floder för kraftverksdammar alla har påverkat amerikanska fiskpopulationer. Nya arter av fisk upptäcks varje år, ofta för sent att rädda deras livsmiljöer. Det har varit svårt för bevarandegrupper för att öka medvetandet om hotad fisk eftersom de flesta arter av fisk är inte husdjur och även på grund av det stora antalet fiskarter gör en enda fiskart oviktigt i ögonen på många amerikaner.

hotade ryggradslösa djur

Från och med 2011 fanns det 119 ryggradslösa djur som är noterade på listan över utrotningshotade arter. Bland dessa finns flera arter av musslor, som södra acornshell clam; sniglar som den vita abalone snigel; insekter, såsom uppdraget blå fjäril; spindeldjur, som tand grotta spindel; kräftdjur som Shasta cavefish; och koraller, såsom staghorn korall. Ryggradslösa djur blir hotad på grund av förluster eller förändringar i livsmiljön samt förändringar i predation och brist på mat. Med undantag av korall, har naturvårdare hade en mycket svår tid att försvara dessa arter eftersom de flesta av dem, särskilt insekter och spindeldjur, anses störande djur.