Ice Age Film Aktiviteter

Ice Age Film Aktiviteter


Om du undervisar eleverna om istiden, kan det vara kul att låta dem titta på Ice Age filmerna som ett komplement. Medan du tittar på filmer, kan eleverna göra hands-on hantverk och aktiviteter med anknytning till dem. Detta kan hålla visuella eller kinestetiska elever ockuperade medan du lära dem om djur, växter och klimatet i Ice Age.

Ice Age Diorama

Eleverna kan skapa en istid diorama som liknar istiden filmen. Varje elev kommer att behöva en skokartong, som de kan måla inuti för att se ut som en snö eller istäckta landskapet. De kan trycka lufttorkning i botten, sedan måla med vit akrylfärg för att likna snö. Då kan de fyller istiden diorama med plast Ice Age varelser, såsom mammutar, sabel tandade tigrar och grott män att slutföra utseende.

Sabre Tandad Mask

Sabeln tandade tiger i Ice Age filmen är en av de mest spännande karaktärer. Eleverna kan skapa en sabertoothed mask för att likna den i istiden film av papper mache. Varje elev kommer att behöva en uppblåst och bundna ballong. De bör tejp två papper rör på ena sidan av ballongen. Blanda mjöl och vatten i en skål i en 2-1-förhållande för pappers mache pasta. Eleverna ska doppa remsor av tidningen eller tidningspapper i pastan, sedan drapera dem över hälften av ballongen vertikalt, täcker ballongen och pappersrören. När torr, de kan dyka ballongen och skär två ögon hål ovanför papper rör, sedan måla hela strukturen med akrylfärg.

Cave Man Spear

Grott män i Ice Age filmerna är starka och bära primitiva vapen som spjut. Eleverna kan skapa ett spjut som liknar den i istiden film av en lång pappers rör och kartong. Varje elev kommer att skära ut en 6-tums triangel av kartong, då bifoga det till slutet av pappersröret genom att linda garn runt den. De kan måla den färdiga spjut med hjälp av akrylfärg.