Hur man startar ett hus kyrka

Hur man startar ett hus kyrka


Huset kyrka Konceptet härstammar från Apostlagärningarna 2: 42-47, som beskriver de första kristna möte och dyrkar i hemmen. Många människor starta eller gå husförsamlingar att de vill prova det, har inte gynnats av en lokal kyrka eller är en del av en grupp som är redo att bilda sin egen kyrka. Enligt SmallGroups.com, en webbplats som tillhandahåller resurser till små kyrkliga grupper, fördelarna med ett hus kyrka inkluderar inte oroande om en stor byggnad eller skapa program och inte behöva räkna ut uppsökande strategier.

Instruktioner

1 Be. Enligt SmallGroups.com är bön "det första steget att starta ett hus kyrka." Det är inte tillräckligt för att starta ett hus kyrka bara för att det verkar vara en bra idé; Det måste också vara Guds idé. Be ger dig en chans att avgöra om att starta ett hus kyrka är rätt sak att göra och något som du är redo att ägna tid och ansträngning.

2 Räkna ut ditt mål dyrkare. För att hålla ett hus kyrka på en hanterbar storlek hålla en viss typ av medlem i åtanke. Till exempel, kan mål-tillbedjare vara affärsägare, nyfrälsta eller unga vuxna. I stället för att försöka vara populär, måste ett hus kyrka fokusera på att utveckla en stark, engagerad grupp människor som stöder varandra.

3 Planera en plats att dyrka. Det bästa hem är en som lätt rymmer upp till 12 tillbedjare, enligt SmallGroups.com. Vissa husgrupper träffas alltid på samma hem medan andra roterar bland medlemmarnas hem.

4 Räkna ut hur ditt hus kyrka kommer att dyrka. Ta reda på om en individ alltid kommer att leda tjänsten eller om medlemmarna turas ledande. Också räkna ut layouten av tjänsterna: tid för musik, gemenskap, Bibeln lektionen och studera, och så vidare.

5 Schema mötestiderna. Gene Edwards, författare till "Hur man startar ett hus kyrka från Scratch" rekommenderar hus kyrkliga grupper samlas minst en gång i veckan.