Om svensk inredning

Om svensk inredning


Denna utsmyckning stil fokuserar på att skapa en ljus och luftig atmosfär, med en touch av fantasier och romantik. Typiska svenska inredningen har en hel del målade möbler, mycket av det vita eller ljusa färger. Kanske är det de långa, mörka nordiska vintrar som skapade den svenska passion för vit inredning. Oavsett orsaken, är det en inbjudande stil inredning för alla årstider.

gustaviansk Möbler

Hitta 18-talet-stil antikviteter, sand ner dem och ge dem en shabby-chic fauxfullföljande i olika nyanser av vitt, ljusgrå eller grädde. Eller hitta ursprungliga gustavianska antikviteter eller köpa nybyggda möbler i gustaviansk stil. Denna stil är uppkallad efter Gustav Sveriges som älskade neo-klassisk europeiska möbler. Han föredrog målade möbler över de traditionella mörka fläckar och lacker. Se Resurser nedan för exempel.

Väggar och lister

Om svensk inredning


Måla väggarna vita eller annan pastell skugga, och bifoga vita eller pastell lister runt i rummet där taket möter väggen. Formningen bör också ha huggen detalj och målas vit eller en ljus nyans av grått.

golv

Om svensk inredning


Golven bör vara av trä, med en ljusare färg. Lång, pastell löpare eller stora vita eller ljusa mattor blå området är i linje med svenska inredning.

Modern Svensk inredning

Modern svenska inredning följer samma princip om vitt på vitt som de mer traditionella svenska interiörer, men inredning har rena, moderna linjer. Det finns också kontraster mellan ljus och mörker, med stänk av ljusa färger och djärva ränder.