Vilken typ av katter är bra med barn?

Vilken typ av katter är bra med barn?


Även barn älskar att leka med katter, inte alla katter tar väl till dem. Om du planerar att anta en katt i ett hus med små barn, välja en lugn ras som kommer bra överens med dem och inte har något emot buller och tål hantering. Kom ihåg att oavsett hur tolerant katten är, är ditt jobb att lära ditt barn att respektera kattens gränser och inte hålla det mot sin vilja. Katter repar om återhållsamma eller hotad, så barn måste lära sig att vara försiktig med dem, oavsett vilken ras du anta. Det finns flera kattraser som är kända för sin höga tolerans för barn.

ragdolls

Vilken typ av katter är bra med barn?


Ragdoll katter är stora, långhår, stadiga katter. Även om inte känd för att vara aktiv, de är mycket fogliga och kärleksfull. Lugn och placidity av denna ras gör det till ett bra val för ett hushåll med barn, och de är också tolerant mot andra katter och husdjur. De är inte territoriella och de binda starkt med sina ägare.

Maine Coon

Vilken typ av katter är bra med barn?


Maine Coon är bland de största katter, och de är patient med barn. De gör väl i aktiva hushåll, och de är mycket energiska och lekfulla katter. De är extremt intelligent och har skickliga tassar, vilket innebär att de ibland kan få in på förbjudna platser. En nackdel är att deras långa rockar kräver dagligt underhåll, vilket kanske inte är önskvärt i ett hushåll med mycket små barn.

birmor

Vilken typ av katter är bra med barn?


Birmor är intelligenta katter som Vocalise regelbundet men tyst. De är mild och foglig och intelligent nog att lära sig enkla knep. Deras mildhet passar dem för ett liv med små barn, och de tenderar också att klara sig bra med andra katter och andra djur i hushållet. Birmor kan få ensam, och de gör bra i hushåll där det finns alltid någon hemma eller åtminstone en annan katt att leka med.

amerikanska korthår

Vilken typ av katter är bra med barn?


Amerikanska korthår är den vanligaste rasen i USA och de är vänliga, sällskaplig katter. De tenderar att vara på den tysta sidan, och de har kort päls som bara behöver underhållas en gång i veckan. De är mycket lekfulla och njuta av att spela spel med barn. De är lätta att adoptera från vindskydd och räddningsaktioner.

siames

Vilken typ av katter är bra med barn?


Siameser är också utmärkt med barn. "Meezers," som de kallas av dem som vill ha rasen (för Siameeeezer), kan hittas i skyddsrum över hela landet. De finns i en mängd olika färger och storlekar och är ganska intelligent. De är kända för sin sällskaplig och utåtriktad personlighet. De har kort hår och hålla sig ren; de är lite underhåll katt.

Anta

Du kan hitta någon katt för antagande av en viss ras räddningsorganisation eller på Petfinder (Petfinder.org). När du har beslutat om rasen du vill göra en sökning med att rasen som sökord. Om det inte finns någon räddning nära dig, kommer organisationen arbetar oftast med dig för att ordna en fri transport.