Lägga till en Canopy till en fyra-post säng

Lägga till en Canopy till en fyra-post säng


En fyra-post säng är utformad att ha höga inlägg i varje hörn av sängen. Ibland när sängen köps är alternativ erbjuds. Ett av dessa alternativ är en baldakin paket. Med en baldakin paket är tvärbalkar förutsatt att fästa eller nära toppen av stolparna. Om en baldakin paket inte valt standard säng inlägg kan stiga till strax ovanför huvudet och fot ombord. Colonial eller traditionell stil fyra-post sängar har ofta plug eller skruvliknande finials som tillåter dig att fästa posttillägg för en baldakin. Du kan ha dessa och tvär inramning gjord av en lokal möbelsnickare om dina möbler är inte längre tillgänglig. Fästa ett tak till utformningen är inte svårt.

Instruktioner

1 Ta dina ändknoppar och bifoga ditt inlägg tillägg och övre canopy ram. Typiskt för en traditionell himmelssäng ramen fäster ovanför toppen av stolparna och under finial. Fästet kan vara en plugg eller en skruv, beroende på möbeldesign.

2 Mät bredden på din träram över bredden på sängen och subtrahera en tum. Klipp och fäst vertikal montering gardin spår längs insidan mitten av träram genom att skruva spåret på ramen med små träskruvar. Mäta längden på den träram och subtrahera en tum och upprepa. Sätt änden ansluts till varje spår.

3 Mät höjden på gardin paneler från botten av spåret där du vill att ridån att falla. Allmänhet gardinerna kommer att sjunka till fållen på damm ruffle eller precis ovanför golvet.

4 Mät bredden mellan stolparna. Multiplicera bredden med två för varje gardin panel. För en sida av sängen du kommer att ha två paneler. För gardiner på alla sidor du kommer att göra åtta paneler.

5 Förtvätt och järn tyget. Klipp tyget till längd och bredd. Välj en lättviktsväv ren typ för en drömmande blick. Sy en dubbel 1/4 tum fåll på alla sidor. En dubbel fåll innebär att du vrider tyget under 1/4 tum och sedan vrida vecket under 1/4 tum så att inga råa kanter är synliga.

6 Sy plast gardin bärare som matchar din gardin spåra var 4 inches över och en tum ned från toppkanterna av dina gardiner, med hjälp av nål och tråd. Ta en ändplugg på var och en av dina gardin spår slutar och skjut två gardin paneler på banan. Placera kontakten tillbaka i spåret. Upprepa för alla sidor. Dina gardiner ska röra sig lätt längs spåret till vilken position du föredrar.

7 Mät och kapa krok-och-loop tejp på insidan bredden på ramen. Fäst den självhäftande sidan av bandet till den övre insidan av huvudgavel och fotgavel chassit, precis ovanför ridån spår.

8 Mät och skär ett tygstycke en tum längre än bredden av ramen och 6 inches längre än längden. Sy en dubbel 1/4 tum fåll på alla sidor. Sy den andra halvan av hak-och-loop tejp på framsidan av de huvudgavel och fotgavel ändarna av vävnaden. Tryck på hook-and-loop tillsammans för en draperad huvpanelen över sängen.