Brandfilt Information

Brandfilt Information


Brandfiltar används för att kväva bränder. Enligt den medicinska förnödenheter Equipment Company, behöver en brand syre för att bränna. En brandfilt är brandsäkra. När filten täcker elden, är syrgaskällan dödats och elden dör. Mindre bränder kan släcka med en brandfilt snabbare än att använda en brandsläckare.

Material

Enligt Redman Fire Protection, är brandfiltar tillverkade av brandsäkert material. Olika typer av material som används i samband med den typ av brand den är avsedd att kväva. Dock är det vanligaste materialet som används glasfiber eller belagd ull. Vad brand återhållsamhet material som används är beroende på vilken typ av nödsituation. En bil brandfilt skulle inte vara samma som ett kök ett. Även vissa filtar släcka olika grader av bränder. När du väljer vilken brandfilt är bäst för dig, ta hänsyn till dina personliga behov. Var bor du? Hur stor en filt behöver du? Har du ett spädbarn? Det finns särskilda brandfiltar för barn.

Kök

Redmen Fire Protection säger att brandfiltar är en gynnsam Förutom en brand kit i hemmet. De flesta hem bränder startar i köket och är relativt små, men kan snabbt gå över styr på grund av matoljor. Brandfiltar är utformade för att släcka dessa köksbränder snabbt, hålla skador minimal.

Pan Bränder

Om en kastrull fattar eld i köket, är det bäst att veta vilka åtgärder att ta så branden inte sprider sig. Cambridgeshire räddningstjänstens rekommenderar vissa steg i att hantera en kastrull brand. När pannan brinna, inte flytta den. Om möjligt, slå på källan av värmen av, men aldrig når över elden att göra det. Ta tag i brandfilt och täcka branden. Aldrig någonsin använda vatten för att släcka en pan brand. Detta kan göra brandspridning. När elden är släckt, låt pannan svalna i 30 minuter innan du vidrör den. Om branden har rasat utom kontroll, lämna huset omedelbart och ringa 911.

Laboratorium

Medan de flesta människor använder brandfiltar i hemmet, de är lika användbara i laboratoriemiljö. Sjukvårdsartiklar Equipment Company föreslår att ha en brandfilt på plats i ett laboratorium. Filten kan användas i flera situationer. Om en brännbart material förbränns under ett experiment, kasta en brandfilt över lågan för att släcka den. Detsamma kan sägas om en person fångster i brand. Filten kan användas för att täcka personen och kväva elden. Tyvärr kommer filten inte rädda personen från brännskador, men hastigheten en brandfilt kan kväva en brand kan möjligen rädda personen från svåra brännskador.

lagring

Enligt Medical Supplies Equipment Company, bör brandfiltar finnas lätt tillgänglig i både kök och laboratorium. Mer än en brandfilt bör förvaras i ett stort laboratorium. Brandfiltar i köket bör förvaras på en plats som en brand inte skulle hindra dig från att få till. En bra plats skulle vara i skafferiet skulle en dålig plats att vara bakom spisen. PVC bör fästas vid änden med en krok, på detta sätt om du är ensam, du kan linda filt runt själv om du fånga i brand.