Hur man gör marionett med barn

Hur man gör marionett med barn


Marionetter har varit underhållande barn i tusentals år. Dessa dockor på strängar, som verkar röra sig utan mänsklig riktning, kan få en verklighetstrogen kvalitet. Professionella marionette puppeteers använder ofta marion som har intrikat ristade av trä och omsorgsfullt målade. Däremot kan enkla marionett enkelt utformad för och av barn med vanliga skolmaterial.

Instruktioner

Hur man gör marionett med barn

1 Oavsett om du eller barnen kommer att göra marionett kommer varje docka börjar som en ritning på papper. Rita huvuddelen av din marionett, och se till att dra benen (armar och ben) separat, obundna från kroppen. Kom ihåg att lägga till en liten halvcirkel på varje axel och längst upp på varje ben. Dessa kommer att fästa punkter och de kommer att döljas av kroppen när den marionette är klar.

2 Färg din marionett med hjälp av pennor, pennor, markörer och kritor. Du kan även omfatta delar i lim och tillämpa glitter. Var noga med att låta limmet torka innan du fortsätter.

3 Limma papperskroppen på kartong. Detta kommer att ge en styv stöd för din marionett.

4 Klipp ut din marionett med saxen.

5 Med hjälp av hål, stansa ett hål i var och en av fästpunkterna på armar och ben i marionett. Stansa ett motsvarande hål i varje axel, där armarna kommer att fästa, och i bålen, där benen kommer att fästa, ett hål för varje ben.

6 Anslut benen på kroppen med hjälp av pappers brads.

7 Tape två linjaler tillsammans, i form av bokstaven "X"

8 Tape en längd av tråd i varje ände av en av de styrande.

9 Ta en av de bitar av tråd och fäst dinglande änden till marionett vänstra arm; fästa den andra delen av tråden till höger arm. Fäst trådarna nära händerna. Du kommer nu att kunna använda linjal för att styra upp och ner rörelse av armarna.

10 Tape en längd av tråd i varje ände av den andra linjalen.

11 Tape den andra änden av en av längderna av tråd till botten av marionett och den andra till toppen. Nu marionett kan böja, niga, ligga ner och få upp.