Hur man gör en logotyp i Gimp

Hur man gör en logotyp i Gimp


Gör din egen logotyp kan vara kostnadseffektivt och ganska enkel med en gratis och användarvänligt grafiskt redigeringsprogram som Gimp. Oavsett om du utvecklar en logotyp för ett litet företag, en lokal välgörenhet, en pedagogisk funktion, ett bröllop eller något annat projekt, har Gimp nästan obegränsade designmöjligheter. Från bekvämligheten med en hemdator, kombinera self-made eller förberedda grafik med vald text för att skapa en personlig och polerad utseende logo.

Instruktioner

1 Öppna Gimp. Om du inte redan har den fria redaktör installeras på datorn, finns programmets hemsida och följ instruktionerna för att ladda ner mjukvaran, slutföra de nödvändiga anvisningarna.

2 Skapa en ny fil genom att välja bildstorleken från en förberedd mall eller genom att föra in dimensionerna av ditt val. För en standardstorlek logotyp kan du skriva ut för att fylla en hel sida, klicka på "US-Letter", som automatiskt kommer att välja 8,5 x 11 inches med X- och Y-upplösning på 300 pixlar per tum. Välj "Okay" när du är klar.

3 Klicka på "Text Tool" alfabetet ikonen i huvudverktygsraden. Välj teckensnitt, storlek och färg på ditt val, som erkänner att dessa alternativ kan justeras senare om det behövs. Klicka i mitten av arbetsboken och infoga önskad text. Använd "Flytta Tool" för att flytta texten positionering efter behov.

4 Sätt grafik eller använda programmets designverktyg för att skapa önskad effekt och utsmyckningar. Du kan lokalisera explicit "Alpha till Logo" kapacitet under kategorin "Filter", som vilar på den övre menyraden. Spara din färdiga logotyp med hjälp av en ".png" förlängning för att bevara insyn som finns.