Vad varelser lever i Shells?

Vad varelser lever i Shells?


Det finns en mängd olika djur som lever inuti av skal. Många av de djur som finns i skalen också uppehålla sig i eller i närheten av vattnet. Vissa djur uppgradera ständigt sina skal till större boende medan andra förblir i samma skal hela sitt liv. Skal ger värme och skydd för djuren som använder dem som sitt hem.

sköldpaddor

Sköldpadda eller sköldpadd består av två delar. Den övre halvan kallas ryggskölden och den nedre halvan kallas plastron. De två halvorna är sammanfogade längs mitten av skalet av en benig bro. Sköldpaddan skal har blod och nerver och de kan känna smärta, om det är skadad. Det finns ett lager av keratin beläggning skalet fläckvis kallas scutes. Olika arter av sköldpaddor har olika mönster av scutes. Detta är vad som ger en sköldpadda skal dess utmärkande egenskaper. Om scutes inte riktigt skjul eller underhålls de kan orsaka en mängd olika skal sjukdomar.

krabbor

Krabbor ständigt skjul och avkrävdes sina skal. En krabba skal är specifikt kallas ett ryggskölden, liknande den övre halvan av en sköldpadda skal. När en krabba skjul sitt skal, delar den längs baksidan av skalet som gör det möjligt för krabba att krypa ut. En krabba tillväxtcykel är annorlunda än de flesta arter med en inre skelett. De växer bara när de ruggar sina skal. Under denna ruggning period kan krabba växa någonstans mellan 15 och 25 procent. En krabba kan växa ett nytt skal genom att absorbera vatten i sin kroppsvävnad när det moults. Detta utökar sin nya soft shell och cirka tre månader i nya skal kommer att vara helt härdad.

Sniglar

En snäckskal kontinuerligt växer tillsammans med snigeln. Emellertid, till skillnad från en krabba en snigel inte fäller sitt skal men tillväxten sker på den yttersta delen av spolen av skalet. Deras skal är ett stycke i en enda spole, till skillnad från sköldpaddsskal som är två skilda delar. En snigel är annorlunda än en snigel, även om de ofta förväxlas för att vara lika, är den distinkta skillnaden att en kula inte har ett skal.