Hur man beräknar grad som krävs för examen

Hur man beräknar grad som krävs för examen


En av nervpåfrestande saker om att vara student undrar hur bra du måste göra på en slutlig för att tjäna en viss grad i dina klasser. Om en elev är att hålla koll på sina betyg under hela året, kan hon förutsäga vad hon behöver för att behålla sin nuvarande klass eller att höja den en bokstav eller två. Många lärare ger eleverna den procentuella fördelningen för sina uppdrag efter kategori i början av året. Från detta kan eleverna beräkna betygen de behöver för sin examen.

Instruktioner

1 Bestäm medeltalet av varje uppdrag kategori. Generellt lärare tilldela betygen för saker som läxor, frågesporter, tentor och tentamen. Separera dessa kvaliteter per kategori och hitta medeltalet för varje kategori.

2 Multiplicera medeltalet för varje kategori av andelen din slutbetyg som tilldelats av läraren. Därför, om dina läxor klass är 20 procent av din slutbetyg, och din medelhalt för dina läxor är 80 procent, måste du multiplicera 80 med 20 procent. Till exempel, 80 x 20% (eller 0,20) = 16. Upprepa detta för varje uppdrag kategori och skriva ner produkten för varje kategori.

3 Lägg produkterna för varje klass kategori. Så om din läxa grad är en 16, är din frågesport klass 25 och din examen klass är en 32, när du lägger till dem du kommer att få summan av 73. Din klass, skulle du få en nolla på slutprovet, skulle vara en 73.

4 Subtrahera din nuvarande klass från klass som du vill få i klassen. Till exempel, om du vill tjäna en 97 i klassen, subtrahera 73 från 97. Till exempel, 97-73 = 24.

5 Dividera resultatet med den procentsats som tilldelats slutprovet kategori. Till exempel, om ditt resultat var 24 och tentamen viktas som 40 procent av din slutbetyg, du kommer att dela 24 med 40 procent. Till exempel, 24/40% (eller 0,40) = 60. Därför, för att få en 97 procent under loppet, måste du tjäna en 60 procent på tentamen.